Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Minden elismerésem a túra résztvevõinek, azért ez emberes lehetett...
Mindenkinek forraltbort;)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok!

Nekem is nagyon tetszett a túra, jó volt veletek tekerni, bár a végén már csak a nyomotokat láttam az egyre mélyebb hóban. Nagyon elfáradtam a végére és ez a viszontagságos idõjárás is sokat kivett belõlem. Pap-rétrõl lefelé sikerül egyet esni, a hó eltakarta egy nagy úthiba szélét, sikerült rámenni és egybõl kirántotta alólam a bringát.
Köszi a biztatásokat, azt hiszem ezt a túrát sokáig nem fogom elfelejteni.:)

Ja! Kriszta vagyok, csak én nem vagyok regelve a fórumon.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Respect All! Még kocsiban ülve is zord idõ volt, csak elképzelésem van, milyen viszontagságos körülmények lehettek a Pilisben.
De azért megjegyezném, hogy nem kicsit "mókás" a beszámolótok :)

Krisztának üzenem, hogy szép az új kétkerekû!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Az volt a jó, hogy volt minden.
Napsütésben indultunk, hóesésben értünk fel Pap-rétre.

Feltöltött kép

A szentendrei puhányok vonjanak le az elejébõl, meg a végébõl 27-27 km-t.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ:Hozé
Látod Zsizsi,
ha jöttél volna vihettél volna haza havat a sípályához.

Rendben, engedek az erõszaknak. Hónap nyomatom a fõdet a telekre. Oszt hozatok még két jegesmedvét is. Nehogymá a szomszéd lepipáljon azzal a nyamvadt minisivataggal, meg két tevével! :D

Egyébként mi a fenének vittetek bringát? Elég lett volna egy pár sífutó léc! ;)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Autósok a csendes õrülteknek kijáró megértõ figyelemmel kerültek nagy ívben, így legalább õk nem terítettek be.

ÁÁÁ! Már semmi nem számított.:) Szentendrén mocskosul telivert egy szembejövõ autó latyakkal, de mivel nem ment a szemembe a cucc, elintéztem egy halvány félmosollyal!:D

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Hú, erre a hóembertúrára de mentem volna...:wow:

Nembaj, azért itt is kitettünk magunkért, 2 óra görgõ, 2 óra kinti tekeréssel, itt csak 11-ig volt csapadék /ezért a görgõ/ utána napsütés, 8 fok. Még melegem is volt kint :)

Maszk a legnagyobb találmány, anélkül párszor megfagytam volna :)
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás
Gratula a túrához! Mi csak síkon mentünk, de Dánytól kaptuk az áldást. Onnan még kinek-kinek 30-50 km hazáig.
Fagyástünetek dettó. Autósok a csendes õrülteknek kijáró megértõ figyelemmel kerültek nagy ívben, így legalább õk nem terítettek be. Ettõl függetlenül csuromvizes voltam már Pécelen.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Látod Zsizsi,
ha jöttél volna vihettél volna haza havat a sípályához.
:P

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Meg forralt bort és jóféle whisky-t. Például egy üveggel ebbõl: http://www.themacall...ges/1920s/1926/

Tény, hogy csúnyán beleszaladtunk a késbe, köszönhetõen a nyulaknak, mert tegnap baba idõ volt.:) Nekem tetszett a túra, leszámítva, hogy Szentendrén már olyan vizes volt a kesztûm, hogy csavarni lehetett belõle a vizet, meg érdekes volt semi-slick gumival jönni lefelé a hóban. A többi cucc viszont kíválóan mûködött. Pakoláskor alig akart kinyílni a csomagtartó ajtaja, így belülrõl kellett megpiszkálnom. Utána viszont már minden sínen volt, még a bringát is volt idõm lemosni nálunk a kútnál.
Aki kimaradt, sajnálhatja.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Jók a képek, most mazsolázok épp belõlük.
Nekem egyébként fel Pap-rétre nagyon tetszett.
Szeretem azt a mászást, beálltam egy egyenletes 170-174-es pulzusra, és az ment végig.

Fölfelé nem is volt semmi gond. Na de lefelé! Na ott volt haddelhad, ott fagytam meg.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ugye-ugye, hogy jó az a maszk, nem?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Sziasztok. Mi mentünk egy alapozó kört. Valahol Váckisújfalu környékén nagyon beborult. Aszódon már szemerkél. Gödöllõn, már intenzív arcbaverõ hófúvás, s ez kitartott hazáig. Vicces volt. A lábam nekem is teljesen elfagyott, s szilárd jégpáncéllá vált a ruhám. :D

A TÉL MONNYON LE! :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Basszus! Nem irigyellek titeket. (de még is egy kicsit!) ;)
Le a kalappal Ti, "Marhák" :D!
Persze elõre nem tudhattátok, meg hát ki hisz már az idõjósoknak!
Hosi, amputált ujjak, Na neeeem, azt én kihagyom! (Arra való a jó kesztyû! Mondom jó, téli, meleg!) :D
Jobbulást Nektek! Krisztának meg :clap:

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Jók a képek, most mazsolázok épp belõlük.
Nekem egyébként fel Pap-rétre nagyon tetszett.
Szeretem azt a mászást, beálltam egy egyenletes 170-174-es pulzusra, és az ment végig.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
hát itt már Krisztánál elkezdõdött valami...http://picasaweb.goo...612511415609810
vagy rosszul látom?!? :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Már én is régen fagytam meg ennyire. Bezzeg a rohadt meteorológusok most nem bírtak tévedni, megérkezett amit igértek, sõt, több is annál. Az elején remek volt az idõ, még vetkõztünk is, mert melegünk volt (0és 3fok között ingadozott), aztán Pilismarót felé lefelé elkezte szurkálni az arcomat a millió tû, és szemüveg híján nem láttam elõre semennyit. Visegrádon viszont jólesett a forraltbor és utána kezdõdött a Pilis szivató 1.0.:) Sohasem gondoltam volna, hogy egyszer leszek olyan marha, hogy ilyen idõben tekerek és még tetszik is a dolog.:D De, hogy a francba tudott leesni ilyen rövid idõ alatt ennyi hó? És ráadásul mind belefújta a képembe a szél. Aztán Pap-rét után kezdõdött a rémálom. Ahol nyáron 40-50-el eresztjük lefelé, ott a nagy hó miatt rá kellett tekerni, hogy legalább 15-20-al guruljon a gép. Nagyobb sebességet nem is nagyon viseltem volna el, mert a hófúvástól nem láttam semmit és úgy fázott a lábam, a kezem és az arcom, hogy majdnem lefagytam a géprõl. A Skanzen-nél amikor elmentünk a tömött buszmegálló elõtt, úgy néztek ránk az ott várakozók, mintha ET tekert volna el elõttük lángoló ujjal! Meglehet, én is azt tettem volna.:) Egyébként ott nekem is befagyott a fogsor legkisebb 4 fokozata, de az 5-ösön gond nélkül ment. Aztán Szentendrén már nem érdekeltek a rendõrök és az autók, végigmentünk a négysávoson az autóig. Ott egy kicsit én is vonyítottam, amikor levettem a kesztyût és kinyitottam a kocsit(marokra fogtam a kulcsot, mert máshogy nem ment), de muszáj volt.
Én is gratulálok mindenkinek, aki ma velünk tekert, de legfõképpen én is Krisztának, mert tudom, hogy a tûrõképessége határán volt.:clap: Annyira át volt fagyva szegény, hogy attól féltem amikor a kocsit próbáltam kinyitni, hogy leesik a biciklirõl és több darabra törik.
A nyulaknak meg azt üzenjük, hogy a sok sör mellé amivel jönnek, kérünk Jager-t is, mert nagyon megfagytunk.
Képek itt:http://picasaweb.goo...071111HEmberTRa
Diavetítésben nézzétek, úgy jobb. Teljes méretben van fent, letölthetõ.
Hûûû, de hosszú lett, bocsi.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Na ja. A vége nekem 117-lett.
Megfigyeltem, ha már az egész lábfejed el van fagyva, akkor az nem fáj úgy, mintha csak az lábujjaid.
Viszont ilyenkor nem lehet már gyalogolni, a zebrán alig értem át.
Szentendre tetejéig élveztem, azután meg versenyeztem hazáig a megfagyás ellen.
Remélem nyertem.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Bizony nem!
Hazafelé Paprét után a sorompótól kezdõdtek a bajok. Összeszarta/fagyta magát a hátsó fogaskerék és gyakorlatilag 15-tel jöttem haza, ami pont arra volt jó, hogy tovább hûljek a lejtõ után. +esõ +latyak :scared:

Hogy mennyire lefagyott a kezem: ahhoz hogy bejussak a lakásba elõ kell venni a kulcsot, ami a hátizsákban van, ami a hátamon rámkapcsolva, de a kapocs kioldásához a "téli" kesztyû sok!
A kesztyû levétele kb.5 perc volt (de lehet hogy több), akkor jött a fájdalom a kezemben (ismeritek, amikor melegszik fel), újabb 5 perc nyöszörgés, próbálom a kapcsot kioldani, de no power! kb.10 perc. Gyakorlatilag 20 perc alatt jutottam be. Melegvíz, melegtea+becherovka.

De ezek ellenére nagyon klassz volt, jól éreztem magam! Mondjuk ha Hozé megkérdezi Szentendrén lehet hogy mást mondok :)
Gratula mindenkinek, különösen Krisztának :clap: Aki meg vaj volt és kifogások mögé bújt annak azt üzenem innen a belgyógyászatról, ahol tüdõgyulladással fekszem, amputáltált ujjakkal, hogy sajnálhatjátok :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Húúú, basszus!:D Aki ma ott volt, érti.:) Remélem mindenki egyben és egészségesen hazaért, ez nem volt egy gyenge menet. Kotródok forró vízbe, a képek töltõdnek, bõvebben késöbb.