Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Merre szokott lenni az indulás? Ez engem is érdekel (nem feltétlenül erre a vasárnapra), fõleg, mert Péceltõl 3 km-re lakom.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

A "B-probléma", hogy Szentendre azért mégiscsak 50 km, ami azért kraftos már oda-vissza. Szóval nincs közel! :D

Országútisok mennek vasárnaponként egy ilyen kört:
Pécel-Gyömrõ-Monor-Tápióbicske-Dány-Pécel. 88 km, 500m szint alapozós tempóban, 25-30 közötti átlaggal. Viszonylag alacsony forgalmú utakon.
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Hát, ilyenkor nem kéne sok szintet menni, ez a fõ baj a Pilissel. Szóval tudom, peeersze, nem szabad ezt komolyan venni ennyire, meg minden, de azért a november-december-január elég "alap", ha egész évben jól akarsz menni, oszt' ilyenkor nem tanácsos 130 fölé nyomni a pulzust. :) Amit írtál útvonaltervnek, az kábé "ellenedzés", mindent megteszünk annak érdekében, hogy majd júniusban szarul menjen! :D A "B-probléma", hogy Szentendre azért mégiscsak 50 km, ami azért kraftos már oda-vissza. Szóval nincs közel! :D

Más. Független az útvonaltervtõl, de ha aszfalt, akkor ne legyen benne mindenféle "murvás levágás". Azt azért az egyik slick gumimmal sem vállalnám be, már a gumi érdekében sem.

Dante! Én ezt túrának terveztem, nem edzésnek-alapozásnak, mert arra igazán nem izgulok. Na nem azért mert olyan jó lennék, hanem mert tökre nem izgat, hogy egy maratonon 53, 89 vagy 107 helyen végzek.:) Én buliból, a bringázás élvezetéért és a társaság miatt járok ilyenekre, nem az eredményért. Meg különben is írtam, hogy átmozgató jelleggel, ami annyit tesz, hogy ha mi szép lassan feltekerünk és nem Te kergülsz meg a hegy láttán, hanem velünk tekersz, akkor mivel Te egy zombi vagy gyakorlatilag pulzus nélkül, akkor kizárt, hogy 130 fölé menjen a pulzusod.:D
Az útvonaltervban van egy csomó vagy szócska! Tehát, ha valaki nem akarja a murvát akkor megyünk aszfalton. A pilist meg azért szeretném, mert ezeken az utakon gyakorlatilag nulla a forgalom.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Há' én úgy szoktam hogy télen ne haljak meg, mert akkor tuti mefájdul a torkom, oszt ennyi. De hát akkor végülis jól csinálom :lol1:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Erre találták ki a váltót, hogy emelkedõn is kényelmes intenzitással tudjunk feltekerni. ;)

Az a "dzsuvázógépen" nincs igazán. :D 70-80 az már felsõ-állóképességi zóna, majd január végétõl úgy kell nyomulni. 32 nekem morcos, bõven elég lesz a másik két táv valamelyike. Mennyire van hó egyébként? (és annak maradéka)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

OFF

Mivel a sikeres szezon alapja, hogy ...
ON

Az a terepfutás / TT egyébként senkit sem érdekel? Na persze, a bringa mellett. :)

Erre találták ki a váltót, hogy emelkedõn is kényelmes intenzitással tudjunk feltekerni. ;) Amúgy én 70-80 (esetleg, ritkán 85) Karvonen százalékról tudok.

Szombati futásra megyünk, én a 32-t céloztam meg.
Race, no Rest!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Ezt az anti-alapozást kifejted 2 sorban?

OFF

Mivel a sikeres szezon alapja, hogy az erõnléteet jó állóképességi alapra kell felépíteni, kritikus, hogy november-január között kizárólag alacsony pulzusszámú, határozottan aerób meneteket kell tolni, azaz Karvonen-módszer szerinti 1-es (60-64%) intenzitásban, ami mondjuk az én esetemben 135-142-es pulzust jelent. Állóképességet ezzel igen durván lehet fejleszteni. (ha maxpulzusban kéred, akkor olyan 72-75%, de effölé nem mehet, mert akkor cseszheted az egészet, s már akkor is jobban jársz, ha ki sem mozdulsz otthonról....) Ez nem tûnik vészesnek így elsõ olvasatra, mert csak egy kis odafigyelés kell, de egy 10 %-os emelkedõn már igenis nagy kihívás "nem nyomni ezerrel". Persze lehet keménykedni is, de akkor meg nem kell sírni, hogy túl kemények nyáron a felfelék. :) Ilyenkor tudsz tenni ellene, akkor már úgyis mindenki ész nélkül megy.

Ez nem két sok volt, bocs.

ON

ez meg vett egy vitrinbringát

Nicsak ki beszél! :lol1:

Az a terepfutás / TT egyébként senkit sem érdekel? Na persze, a bringa mellett. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
de a vitrin gurul...

Charon, látom hatott a hormon kezelés :D

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
ez meg vett egy vitrinbringát :lol1:

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Köztes megoldás: Gödöllõi dombság-Cserhát? Hogy ne csak a Budai lakosoknak legyen jó! :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ezt az anti-alapozást kifejted 2 sorban?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hát, ilyenkor nem kéne sok szintet menni, ez a fõ baj a Pilissel. Szóval tudom, peeersze, nem szabad ezt komolyan venni ennyire, meg minden, de azért a november-december-január elég "alap", ha egész évben jól akarsz menni, oszt' ilyenkor nem tanácsos 130 fölé nyomni a pulzust. :) Amit írtál útvonaltervnek, az kábé "ellenedzés", mindent megteszünk annak érdekében, hogy majd júniusban szarul menjen! :D A "B-probléma", hogy Szentendre azért mégiscsak 50 km, ami azért kraftos már oda-vissza. Szóval nincs közel! :D

Más. Független az útvonaltervtõl, de ha aszfalt, akkor ne legyen benne mindenféle "murvás levágás". Azt azért az egyik slick gumimmal sem vállalnám be, már a gumi érdekében sem.

Magunk közt szólva, mi fenének egy edzõbringa télrre, ha félsz, hogy sáros lesz?

Hát, mert van "dzsuvázó" edzõbringa, és van "tisztaidõs" edzõbringa is! :D Az egyik meg kint csöpög a garázsban, a másik meg bent melegszik a radiátor mellett a szobában, s remekül elvan. De gyüvök, csak akkó legfeljebb a "dzsuvázóval". (azzal szoktam ónosesõben menni :D) Viszont a Pilist továbbra sem támogatom, elég anti-alapozás.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Eredeti szerzõ Dante:
Nekem meglesz már az óútim, szóval nem saraznám össze.

Akkor ne ülj rá! :)
Magunk közt szólva, mi fenének egy edzõbringa télrre, ha félsz, hogy sáros lesz? Tudom, most jön a magyarázat, hogy a sár, mega homok koptatja a láncot, stb... De kérem, ez vele jár, azért van. Használd,és tekerj velünk - is - mert igényeljük a társaságodat dante Mester! Na.

H.Zoli
Írjátok meg mikor mentek, és lesz lesz meglepetés!

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ez mind szemenszedett hazugság! :lol1: Ricsi szieztázott otthon azon az ominózus vasárnap, én - bár másik irányba indultam el - bizisten jéggéfagytam! :D

szarrááztam én is,de én futás közben...és én is nagyon fáztam,de tényleg!!:)

Zsizsirõl meg tudjuk, hogy a kengurukat próbálta leimádkozni a pálmaház tetejérõl!:)
Magyarázkodnak, akik bûnösnek érzik magukat! Még a végén kiderül, hogy nekünk volt a legjobb! Bezzeg a söreinkrõl és a Jägerekrõl egy szó sem esik.:D
Pilisbe nem megyünk? Persze szigorúan átmozgató jelleggel.:D
Mit szólnátok egy olyanhoz, hogy: Szentendre HÉV - Dömör-kapu - Király-Kúti nyereg - Fagyoskatona - Kakashegy - Két-bükkfa-nyereg - Shaolin - Hoffmann vadászház - Malom völgy - ott vagy jobbra fordulva visszamászunk aszfalton a Király-Kúti nyereghez, vagy Pilismaróttól elgurulunk Dömösig és onnan a murváson tesszük ugyanezt, vagy megint elgurulunk Visegrádra(forraltbor kötelezõ) és Pap-réten át haza. Ha Király-Kúti nyereg, akkor lefelé dobhatunk egy balossal egy Kisrigót, onnan Pap-rét és úgy haza. Én leginkább a Pilisbe mennék, mert szeretem, mert közel van, mert van benne kellõ szint és mert lehet variálni az útvonalakat még tovább is..

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Ma tekertem egyet a Pilisben és a fenti aszfaltos részen sok a saras,vízátfolyásos rész a hóval együtt.Ha valaki csak tekerni akar a sok esõ után én az aszfaltot ajánlom,de aki varacskosdisznóvá akar válni,hát....hajrá és találja meg az örömét.Az élmény bringázás volt a cél a mai napon,csak ajánlani tudom az ilyen útvonalakat az elmúlt esõs idõszak után.
http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3173

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Nekem meglesz már az óútim, szóval nem saraznám össze. :D Egyébkéánt merre mennénk? A hólétõl csatakos és sars Plisi utak nem biztos, hog yannyira jó ötlet lenne, egy kis Cserhát-ride-hoz mit szólnátok? Arrafelé nagyon jót lehet oúton gangolni, ki kell menni mondjuk Bukákig, vagy Alsótoldra, oszt menni egy izgalmasat. Mondjuk már eleve (Tarcsáról) Bujákra lemenni izgalmas. :) (~70 km)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
A hét második felétõl 5-10 fokos felmelegedést hazudnak, ez meg ugye azt jelenti, hogy ami eddig megfagyott, az most kiolvad. Abból lesz sár. Az meg hát tapadik, ragadik.
De nekem mindegy, én mos aszfaltra mászok, Ti meg kenjétek magatokra... :D

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

ha valakinek ez szieszta akkor kérem szépen helyettem megírni!! :D
nos,jelentkezõ?!

Marcus Aurelius megfelel? ;)
Race, no Rest!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

DH masinával nem megyek túrázni, így nem kell élesítened a cuccost. Annyira nem kell profi képeknek lenni, hogy rögtön stúdiót varázsoljunk hozzá. Csak éppen egy fotós sokkal jobban látja a dolgokat, mint én az abszolút amatõr.

Egyébként meg a mostani, "kissé" vizes idõjárás után nem igazán akarunk terepre menni.:)

Felénk egy csomó helyen a kemény föld nem saras; nehommá' a Pilisben nincs ilyen... nem akarom tesztelni a pilisivendégmarasztaló sarat; volt hozzá szerencsém, de csak van olyan út ami nem aszfalt és nem dagonya... :chin:

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ez mind szemenszedett hazugság! :lol1: Ricsi szieztázott otthon azon az ominózus vasárnap, én - bár másik irányba indultam el - bizisten jéggéfagytam! :D

szarrááztam én is,de én futás közben...és én is nagyon fáztam,de tényleg!!:)
egyébként meg az etika házidolgozatomat csináltam bõszen.ha valakinek ez szieszta akkor kérem szépen helyettem megírni!! :D
nos,jelentkezõ?!

a hétvégével kapcs. inkább nem is szólalok meg! :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"