Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Zsizsi Bátyám!

Mit amortizáltál le? A Magellánt?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Zsizsi, hol törött el?

A sebesség mindent megold.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Háát Tigger, igazad vagyon!
Többet Magellán nem kell, A KONA vázak 4-5 évig bírták nálam, és ezután még eladva másnak, tovább használták azokat. Ez meg alig múlt el 1 éves és nyekk. Ez van! De amíg egyben volt, addig nagyon tetszett. :D

Zed!
1. A hajtókaron már túl vagyok - LX.
2. Teló megvolt - RST. (Na ezen nem csodálkozom!)
3. Való igaz, nyeregcsõ, felni még nem volt meg.
OK! Ezt még toljuk! :D
20"-Trance sztem kicsi nékem!? Avagy...?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

ps.: Ha azt mondja valaki, hogy mivel a bringán már szinte minden alkatrész kivégeztem és most már én jövök a "törésben", azzal nem leszek jóba ezután! :D

Zsizsi, ugyan már! Még hátra van a hajtókar, nyeregcsõ, felni, kormány, teló, stb... :D
Most egy 20-as Trance váz?
Ausztria, Kenguruk földje!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Tomi! Tetszik a pálya. Te melyik voltál? :D

A pálya nagyon jó, fõleg gyökeres, CC bicóval is végig le lehet jönni rajta.
Szerencsére egyik sem, rájöttem, hogy a DH-s az egy külön állatfaj, ahogy ezek mennek (mintha kellemes séta lenne a tavaszi napsütésben, ahogy õk beugranak a sziklakertbe), félelmetes :) Riszpekt!
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Tomi! Tetszik a pálya. Te melyik voltál? :D

Richie, nem jó hír pont amikor kezdõdik a versenyszezon :( Jobbulást!
Ausztria, Kenguruk földje!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.276 hozzászólás
esetleg jobban kellett volna a vázat kiválasztani
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Richie, a többi fekvési módhoz javaslom a Káma Szutrát! :D
Jobbulást!!
A hétvége és az amortizáció (rövid tanmese)
Elõre bocsájtom, úgy tûnik egoista vagyok és nagyon szeretem magamat. Úgy tûnik.
Szerdán úgy feküdtem, hogy másnap Buda Maraton.
Csütörtök reggel úgy ébredtem, hogy nem akarok én Buda Maratonra menni. De miért is!? Nem tudnám megmondani, de minden porcikám ezt sugallta. Jóban vagyok magammal, így hallgattam a porcikáimra, nem mentem. Felhívtam haveromékat, kik asszonyostul indultak, hogy engem ne várjanak.
Aznap bringára sem ültem, otthon tettem-vettem - a kenguruk már megint a pálmaház tetején ücsörögtek, le kellett hajtani õket onnan :D ugye Hozé!? - és jó kisfiút játszottam. Nehéz volt. ;)
Ellenben Pénteken elruccantam másod magammal a Biai dombokat bejárni. Jó idõ várt minket és korán nekivágtunk a tervezett távnak. Nos úgy 14-15 km-ig jutottunk, amikor pattogott a bicóm. Mondom, tán szú ment bele. Ááá neem, csak eltört a váz! Értitek Kedves Dombságozók! Most a váz tört el! (Mi van ezután!?)
Szóval jöhet a Biai XTerra, futás a kocsiig vissza, nehezítés képpen vállon bicóval. Dante, ajánlom neked is, tuti edzés! :D
Nos, hiány érzetem támadt így ma a VBörzsöny-kört tudtam le, egy kis ráadással - így lett 145 km.

ps.: Ha azt mondja valaki, hogy mivel a bringán már szinte minden alkatrész kivégeztem és most már én jövök a "törésben", azzal nem leszek jóba ezután! :D

PTomi!
Te nem is tanultál!!!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Én is itthon lettem.
Az elmúlt 4 napban volt szerencsém itt tanulni lefele menni illetve magasabban edzeni.
Jó volt, nagyon :)
És Continental Mountain King ruleZ!

Richie! Jobbulást! Ez nem az a szezon, amit mindenki emlegetni fog... vagy de.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

geoff

geoff

törzsvendég

• fórumtag
  • 401 hozzászólás
Richie jobbulást... bár rendes katona a harctéren sérül le, és nem papucsban :)
Egy hónap alatt még csak nem tûnnek el a lábaid!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Mi történt? Te is leamortizáltad magad?

ja,---ja
éppen a szombati xterra elötti estén próbáltuk fel a Kata kocsijárán lévõ bringatartóra a cangát.aztán mikor vettem volna le a kerót rosszul léptem le.ráadásul papucsban voltam... :)
szóval leléptem és "picit" rosszul érkeztem.kifordult a bokám,de nem kicsit.kb fél perc alatt duplájára nõtt!ilyet még nem láttam.azt hittem,hogy nem is az én bokám...durván nézett ki.!
szóval este nyolc után már a balesetiben voltunk és éjjel kettõkor távoztunk egy szép fekvõgipsszel.ezt keddig kell viselnem(remélem)!akkor majd kapok valami járó-gépet-rögzítõs valamit amivel már lehet majd bicegni,de terhelni legalább 2-4 hétig nem.sajnos még úszni sem... :(
állítólag 10évvel ezelött ezt még mûtötték volna---hm---eléggé megijedtem mikor azt mondták felkerülök osztályra,de ez csak annyit jelentett,hogy valami doki megvizsgál.persze elkezdtem képzelõdni és már simán bevizionáltam egy jó kis vágást a bokámra.ehelyett a doki megnyugtatott,hogy ez 100%osan gyógyul,de nem szabad a rehab idõben izmozni.
úgyhogy most már ismerem a hanyat,oldalt,hason-fekvést és ezek millió változatát.
ennyi

konyec filmá...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Le, de nem bringán.:D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

kb 1 hónap múlva én is csatlakozom...de csak azért,hogy visszafogjam a csapatot :) :S addigra teljesen el leszek gyengülve :(

Mi történt? Te is leamortizáltad magad?

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Tegnap Krisztával aszfaltoztunk, hogy erõsödjön a sérülés után, és tekerés közben kipattant az isteni szikra, hogy ez kevés, ma menjünk a Pilisbe, hogy egy kis szint is legyen benne. Gyorsan félreálltam, felhívtam VV-t és kérdeztem, hogy ma mit fog csinálni. Azt mondta semmit. Na akkor holnap 10-kor felszedünk ótóval és irány a Pilis egy extra light tekerésre, elég volt a hempergésbõl, nyakunkon a 24h.:D Nem kellett sokat gyõzködnöm, úgyhogy ma mentünk a két sebesülttel egy rehab túrát a Pilisben, szigorúan csak olyan tempóban, ami nekik jól esik. Szentendrérõl felmentünk a Király-kúti nyeregbe, ahol persze találkoztunk Oldbike-al és kis csapatával. Mivel ez a múltat tekintve rosz ómen volt, elváltunk tõlük és a dózerúton legurultunk Dömösre. Kriszta és én a városi libakergetõvel voltunk, azt hittem megvadulok mire leértem a merevvillával és a slick gumival. Nem tudom mások hogy bírják ezt a maratonokon, de nekem szétrázta a kezem ezen a 6-8 km-en. Ez nem nekem való, az biztos. Dömösrõl átgurultunk Visegrádra, ahonnan egy rövid frissítés után Pap-réten át visszatekertünk Szentendrére. 53 km lett a vége és mindkét rehabos azt mondta, jól esett neki. Egészségükre.

Mai képek

kb 1 hónap múlva én is csatlakozom...de csak azért,hogy visszafogjam a csapatot :) :S addigra teljesen el leszek gyengülve :(
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Aha, jó dolog az. Kicsit már nagyon CC jellegû lett, de nagyon tetszik, hogy ilyen pörgõs-küldõs az egész. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Dante Koma!
Idén is nyomjátok az Xterra-t?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Minek futkározol, ha van neked biciklid is?:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mi ma szétcsaptuk magunkat a csesztvei versenyen. Húzós volt. Nekem ez a futás dolog nem megy. 23 perces 5 km-es terepfutással gyakorlatilag a mezõny végén kullogtam. Bringában viszont sikerült szépíteni, 15 km, 3 kör bontásban, 700+ méter szinttel elég izzasztó volt. Külön izgalom, hogy az utolsó körben szakadt az esõ, úgyhogy kellemesen csúszósság váltak a csiki-csuki lejtõk. Lényegében kisebb-nagyobb szivatásokkal (árok, patakátkelés...) megkaptuk a tavalyi OX pályát, ami így szezonkezdésre nem éppen jólesõ érzés. A lényeg, hogy elég jól letoltuk, Pite némileg jobb idõvel, mint én. (node nekem ez volt életem elsõ duatlon versenye) Az utolsó futás gyalázatosan ment, de már nagyon készen voltam, mindenem fájt, mindenem el volt savasodva, de sebaj, kell az ilyen is.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Tegnap Krisztával aszfaltoztunk, hogy erõsödjön a sérülés után, és tekerés közben kipattant az isteni szikra, hogy ez kevés, ma menjünk a Pilisbe, hogy egy kis szint is legyen benne. Gyorsan félreálltam, felhívtam VV-t és kérdeztem, hogy ma mit fog csinálni. Azt mondta semmit. Na akkor holnap 10-kor felszedünk ótóval és irány a Pilis egy extra light tekerésre, elég volt a hempergésbõl, nyakunkon a 24h.:D Nem kellett sokat gyõzködnöm, úgyhogy ma mentünk a két sebesülttel egy rehab túrát a Pilisben, szigorúan csak olyan tempóban, ami nekik jól esik. Szentendrérõl felmentünk a Király-kúti nyeregbe, ahol persze találkoztunk Oldbike-al és kis csapatával. Mivel ez a múltat tekintve rosz ómen volt, elváltunk tõlük és a dózerúton legurultunk Dömösre. Kriszta és én a városi libakergetõvel voltunk, azt hittem megvadulok mire leértem a merevvillával és a slick gumival. Nem tudom mások hogy bírják ezt a maratonokon, de nekem szétrázta a kezem ezen a 6-8 km-en. Ez nem nekem való, az biztos. Dömösrõl átgurultunk Visegrádra, ahonnan egy rövid frissítés után Pap-réten át visszatekertünk Szentendrére. 53 km lett a vége és mindkét rehabos azt mondta, jól esett neki. Egészségükre.

Mai képek

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
Rebell: picasa web albumot használj szerintem, oda picassaval csak elindítod a feltöltést, aztán csinálja magától. esetleg elõtte pixresizer-rel átméretezed õket, ez is dolgozik magától. de biztos szép környék:)

F1: szervezett bringatúra nem hiszem, hogy sok van, ha csak te nem szervezel egyet. :) ha csak körbe akarod tekerni, akkor azt egy nap alatt meg lehet tenni (ha bámészkodni is akarsz, meg a legnagyobb melegeben pihenni/strandolni, akkor hajnali indulás), esetleg ott a tour de pelso, ott még biztosítás is van.

déli partot sajnos nem ismerem, de északon érdemes kitérni ide-oda is, és egy kicsit montizni/gyönyörködni a tájban/fotózni. Badacsonynál feltekerni a kilátókig + borkóstoló, aztán ha tovább mész, akkor a kõtengert érdemes megnézni (Szentbékkálla), bár ez már nagyobbacska kitérõ. Tihanynál érdemes kimenni a félszigetre, a Kolostornál fagyizni egyet, Fürednél a Koloska-forrásig mindenképp érdemes felmenni, esetleg egy jó ebéd a Koloska Csárdában. (bár az ottani gulyás és túróscsusza után nekem mindig nehé votl biciklire ülni:D), aztán Almádiban is van 2 kilátó, az egyik Vörösberénynél (nevét nemtudom sajna), a másik meg Felsõörs fele (Szabadság-kilátó). Kenesénél a bringaút egy meredek partszakasznál visz, itt is szép a kilátás, belátni jó idõben az egész Balatont, van egy kis park is, ahol pihenni lehet.

ha meg fõleg tekerni akarsz, akkor szállást kempingekben vagy ifjúsági szállókon érdemes keresni.