Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zoozoo

zoozoo

törzsvendég

• fórumtag
  • 857 hozzászólás
Sós-hegy
"Nice boys don't play rock and roll"

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A képen lévõ csúcs a Sós-hegy vagy a Nagy-Sas-hegy?
A Kopasz-hegyrõl nézve a Szent Orbántól jobbra van.
[ATTACH]556[/ATTACH]

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás

Ez nem ér!:D
Elsõ kép hol készült (ismerõs)?
Erõsen gondolkodom, hogy holnap beeszem magam a hegységbe.

Hát .....igen hollókõ is benne volt az étlapban.Idõ hiányában sajnos elmaradt a koppány és a galla,de így sem volt szint és táv nélküli a túra.Korán reggel még nem gondoltam volna,hogy a börzsöny tetején fogom lóbálni a lábam,de gyors pakolás után...indulás.A csóványos meglátogatásának indult és ez lett belõle.Magosfáról a Z+-en gurultam,majd sotter és balra fordultam az aszfaltra kiérve,így a sáros fekete völgy vagy a jancsi hegy+ hollókõ között kellett választanom.Nem bántam meg! :) Nagyirtástól a P+ és K+ között induló erdészetin gurultam le ...próbáld ki-ha meggondolnád van egy átkötõ kb.1500 m-re az elejétõl amely a koppány lábáig vezet! Az esztergályos bérc alatt! Ha végig gurulnál akkor van egy V elágazás! itt a jobboldalit válaszd!!Ma ment végig némely részén a "nagygép"! tükörsima!
Zoomstag:Geoládát csak sportszerûen keresek,segítségnélkül! :)

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

+ beleszaladtam egy geoládába is :)

Tényleg, Ti nem vesztek részt geocaching túrákon?
Szerintem a környéki ládák felkeresése közben el lehet jutni eldugott helyekre, amirõl nem is tudtatok mindaddig, amig meg nem találtátok a ládát.
Itt a környéken is vannak geoládák, és a gps kordináták érdekes helyekre vezetnek.Olykor csak egy villanypózna alatt vannak elrejtve.Nem is gondolná az ember, hogy ott ilyesmi van...:)
Persze lehet használni gps helyett egy egyszerû tájolót, térképet meg számológépet.
Biztos ismeritek a honlapot, de mégis:
http://www.geocaching.hu/

Engem nagyon érdekel az ilyesmi:D

Izomtéridõninja-geológus!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ez nem ér!:D
Elsõ kép hol készült (ismerõs)?
Erõsen gondolkodom, hogy holnap beeszem magam a hegységbe.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Ma váratlanul egy kis "szivató pótló" volt a mûsoron.
http://picasaweb.goo...eold/SzivatPTl#
+ beleszaladtam egy geoládába is :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás

Vagy mondjuk jöhetnél mászni is. És akkor szólnánk Burcénak is, meg Zednek, meg mindenkinek, aki szereti :) 10 és 17h között bármikor tudok adni cókmókt, bár én csak 2-3 órára tudok kimenni, de a cucc akár egész nap kinn lehet.

Hoppácska, figyelek! :-)

Szerda délután?!?!

Wannabe mászók?!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A Velencei-hegységbe jöhetsz bármikor, az esõ nem árt a talajnak, csak olvadáskor tekerhetetlen.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Vagy mondjuk jöhetnél mászni is. És akkor szólnánk Burcénak is, meg Zednek, meg mindenkinek, aki szereti :) 10 és 17h között bármikor tudok adni cókmókt, bár én csak 2-3 órára tudok kimenni, de a cucc akár egész nap kinn lehet.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
Arcok!

Holnap még száz ágra fog sütni a nap, utána kitudja mikor lesz megint fény, ezért gondoltam bejárom a velencei-hegység ösvényeit (nincs túl sok, ahogy néztem). Ha van még valaki, akinek mákja van, és nem kell melóba/suliba mennie, várom utitársnak. Én csihuval megyek asszem most is.
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Üdv Urak!

Bár nem voltam a helyzet magaslatán, very nájsz túra volt számomra, élveztem nagyon :) És ami meglepett, hogy ilyen sokan is tudtunk tartani egy korrekt tempót, ill. hogy szinte :D nem is volt defekt. Ja, Hozénak a változatosság kedvéért még mindig adósa vagyok...
Mi még megkoronáztuk a napot átlagosan 1.2/3 gyrossal, aztán elégedett vigyorral az arcunkon széledtünk szét :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nem tudom miért alakult ez így ki. :)
Bár ha belegondolok, Pite meg Dante volt ebben a ludas, akik ugye nem bírnak magukkal.
Azután volt egy olyan is, amikor Richie is volt velünk, és egész Szobtól nyomtuk végig Verõcéig.
Szeretjük a fagyit. :P

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás

Én is sajnálom, mert az a szokás, hogy a Valéria túrák végén, Verõcére 40-el érkezünk. Persze akkor már szét szokott szakadni a sor. :)

Ti hibbantak vagytok :) Mint amikor a kisgyerek csakazért is megeszi a negyedik gombóc fagyit :D
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Én is sajnálom, mert az a szokás, hogy a Valéria túrák végén, Verõcére 40-el érkezünk. Persze akkor már szét szokott szakadni a sor. :)

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.022 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Ugyan-ugyan...

Szobról olyat mehettünk volna, hogy csak na.... de nem hagyhattam ott a cimbiket sajnos, bután nézett volna ki.
Akkor majd bepótoljuk. Örülök. :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Dehogy bánom, bár felfelé látszott, hogy erõsebb vagy.
Majd gyúrok...

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.022 hozzászólás
  • LocationKelenföld
Cirok volt az, nem is kukorica... a mezsgye kissé el volt hanyagolva, na. Látszott, milyen jó erõben is van a termõföld. :)

Köszönöm a gyönyörû túrát -ritkán látott nagy kedvencem a Börzsöny-, VV már-már professzionálisnak mondható túravezetését, illetve H.Zoli pompás fotóit.
Tök jó fej, nyitott társaságba csöppentem, nekem külön élmény volt az effajta nagy, csapatos tekerés, ilyenben eddig nem igazán volt még részem.

Hozé tempója nagyon feküdt fel is le is, (ha lesz lehetõség, egy aszfaltos kör erejéig szívesen csatlakoznék egyszer hozzád, persze csak ha nem bánod...)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Meglepõ?
Nem volt semmi meglepõ a tegnapi túrán.:)
Olyan volt mint bármelyik szivató. Most csak kerülgetni kellett a másfél méteres kukoricákat,
de volt olyan is (talán a 2. szivatón), hogy simán a szántásban ment az út, jókora lyukak között.
Az is jelölt út volt, meg ez is.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Kicsit megkésve, de én is köszönöm szépen a tegnapi túrát VV-nek. Elég keményre sikeredett, még így is, h 2 hegy kimaradt.
A "kukoricás" kicsit meglepõ volt. Ott eltévedtünk, v az volt a jelzés?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Az igazi poén a parlagfûvel az, hogy lakott területeken (ahol irtjuk) az összes pollenforrásnak csak 20%-a van.