Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
ok, koszi.
most hogy nezegetem, tenyleg vannak az elejen is szintvonalak :D
asszem megnezem magamnak.

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vagy a térképed rossz, vagy vmit nagyon rosszul olvasol. Dobogókõrõl lefelé mi nem meredek.:D
Elsõ rész köves/sziklás, meredek. Utána egy tekerõs, átvezetõ szint út, majd a Szakó-nyeregig megint köves meredek. Szakó-nyeregtõl ismét köves/sziklás meredek, majd az erdészeti aszfalt keresztezése után szint út. Az erdõ ismételt elérése után kis katlan átkelés, kis tekerés, majd erdészeti úton (köves, földes, most jó leveles) döngetés lefelé Dömösre, az apátsági romok felé.

A jelzésekre ajánlatos figyelmi, mert könnyen el lehet véteni az útvonalat (sok az egyéb alternatíva).

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

A Pilis/Visegrádi részben alap a Vadálló-kövek, és a piros Dobogókõ-Dömös viszonylatban.:)

Dobogoko-Domos kozotti piroson meg nem jartam. Mire lehet szamitani? Terkep szerint a szako-nyeregtol lesz csak merdekebb. Koves-technikas? Van valakinek kepe a piros jelzesrol? Ha tetszik, akkor vasarnap lehet hogy arra koszalok :)

----

FÁJVÓ

----

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Mostmér. Jön Norbi is, én nem félek. Ti viszont kezdhettek. :D

Lökj má' valami útvonaltervcsökevényt, tudnom kéne, hogy mekkora a kitekerhetetlen emelkedõk mennyisége és van-e sok aszfaltos sík rész (SS géppel mennék). :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jövõre

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
Ha vadallokovek, akkor ott a helyem!!!!! :D
Tenyleg lesz Pilis-Visegradi-hg enduro tura? Mikor?

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Azt megnézném.:hahaha:

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Á, felfelé ...na mindegy, késõ van már ehhez!
Gyalog, érted, gyalog. Tudod, az a két virgács, amin idõnként csalinkázol egy keveset. Na azon is fel lehet oda jutni. ;)
Amúgy Tigger jól szólt!
Na megyek hunyni egyet, mert holnap is mnóga rabótaty!
Csákó!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

És a felfelében mi az enduro?:D

tekerve teljesíteni....az szerintem full enduro :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
És a felfelében mi az enduro?:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Lefelé már megjártam kétszer, bringával, de felfelé csak gyalog. Az sem gyenge.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.278 hozzászólás

Tudsz egyéb alternatívát is?:D

dömöstöl felfelé is elég engyúró lehet :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ja, felfelé, gyalog. :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Vadálló-kövek...remélem a Prédikáló-széktõl lefelé értetted! :D
Oldbike, sajna, ez mostanában nem jön össze!

Tudsz egyéb alternatívát is?:D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Vadálló-kövek...remélem a Prédikáló-széktõl lefelé értetted! :D
Oldbike, sajna, ez mostanában nem jön össze!

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
péntek meló

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Akkor addig vegyek egy 160 mm-t mozgó fullyt!? :D
( Vagy ne is menjek, az olcsóbb.) ;)

Azt nem mondom, hogy vegyél, de azzal tuti élvezetesebb lesz.:D
Nálam az enduro alapból azt jelenti, hogy térd- és könyökvédõ erõsen ajánlott kiegészítõ, valamint a mászásokat elviselhetõ szintre kell redukálni, viszont rengeteg lefelé döngetés legyen benne. A Pilis/Visegrádi részben alap a Vadálló-kövek, és a piros Dobogókõ-Dömös viszonylatban.:)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Dante kicsit furcsán képzeli az enduro túra fogalmát.:D Na majd tavasszal szervezek egy igazi enduro hepajt a déli-délnyugati Börzsönyben, meg egyet a Visegrádi-hegységben, akiknek esetleg a Börzsöny már távoli szempont.

Akkor addig vegyek egy 160 mm-t mozgó fullyt!? :D
( Vagy ne is menjek, az olcsóbb.) ;)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Ha nem dolgozol pénteken, akkor inkább arra voksolnék. Vasárnap Dante móka (bár nekem kérdõjeles, és véleményes is, ha addigra változik az idõjárás - pénteken még jó lesz).

Részemrõl ok a dolog! Mondtam, hogy elengedem magamat szabira :) Pontosítsunk telefonon? Ja, amúgy is hívlak majd.

Én elfáradtam a mai túrán és sok ez a táv,mivel nem tudtam úgy nézelõdni mint az elõzõ túrákon,pedig ez az õszi idõ a kedvencem.Csak light-túrát tervezek a késõbbiekben.Öreg vagyok már :) A foltántól az aszfaltig csak ámultam és néztem színeket,fényeket-érdemes csak erre a részre felmenni a börzsönybe!+ egy csepp sár sem taláható ezen az útvonalon!Csoda dolgok vannak ott amelyet a képek nem adnak vissza.

Mondjuk egy lightos pénteki túra? Nos. Amúgy öregesen? :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Én elfáradtam a mai túrán és sok ez a táv,mivel nem tudtam úgy nézelõdni mint az elõzõ túrákon,pedig ez az õszi idõ a kedvencem.Csak light-túrát tervezek a késõbbiekben.Öreg vagyok már :) A foltántól az aszfaltig csak ámultam és néztem színeket,fényeket-érdemes csak erre a részre felmenni a börzsönybe!+ egy csepp sár sem taláható ezen az útvonalon!Csoda dolgok vannak ott amelyet a képek nem adnak vissza.

Egyetértek. A szombati túrán nekem is hiányzott az a közös csütörtöki feeling.:) Kemencétõl és se téveszteném el a kéket Szobig, mert úgy ismerem, akár jelzés nélkül is.:)

Dante kicsit furcsán képzeli az enduro túra fogalmát.:D Na majd tavasszal szervezek egy igazi enduro hepajt a déli-délnyugati Börzsönyben, meg egyet a Visegrádi-hegységben, akiknek esetleg a Börzsöny már távoli szempont.