Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Írta 2009. július 15. - 16:34

Írta 2009. július 15. - 15:30

Az erdõ állami tulajdon és az erdõgazdaság csak kezeli azt, miért van mégis joga bárkit kitiltani onnan?
Írta 2009. július 15. - 14:55

Ha téged vagy engem megállít egy rendõr, vagy akármilyen õr, és épp rossz napja van, vagy csak szemellenzõs, tojik nagy ívben az ilyen jellegõ magyarázatokra. Próbálkozhatsz, de hivatalosan neki van igaza. Félre értés ne essék, én is rendszeresen bringázok a hegyek között az egész országban, de azt gondolom nem árt tisztában lenni a dolgokkal, mielõtt meglepetés éri az embert.
A multkoriban megállítottak a rendõrök mert bringával mentem a hatos fõúton. Hiába mondtam nekik, hogy nincs alternatív útvonal, a szomszéd községbe másképp nem tudok eljutni bringával, nem igen érdekelte õket.
Megbüntettek 5000 Ft-ra. Na ott akkor mit kellett volna csinálni?
Akik rendszeresen írogatnak ide, pontosan tisztába vannak a törvényi szabályozással. Nem kell felemlegetni! Viszont nem szeretem a kettõs, de mondhatom inkább azt, hogy az egyoldalú mércét.
Zsizsi jól fogalmazta meg a dolgot. Kimegyünk a hegyekbe kulturáltan bringázni, turistautakon, erdészeti utakon, jelölt ösvényeken, nem törjük le a faágakat, nem rángatjuk ki a csemetéket, nem viszünk és dobálunk el használt gumit, olajat, egyéb veszélyes hulladékot és szemetet a természetes környezetben. Nem kekeckedünk a turistákkal, erdészekkel, természetvédelmi õrökkel, erdõgazdasági munkásokkal, amit kérnek, megtesszük.
Mindezek után az a minimum, hogy kulturált hozzáállást várjunk el a másik fél részérõl. Lehet tiltani is, de akkor teremtsék meg a kulturált kerékpáros természetjárás lehetõségeit. Be fogom tartani, ahogy eddig is betartottam a természetjárás íratlan szabályait, amihez nem kellenek törvények. Azok az ember belsõ énjébõl, az emberi jóindulatból fakadnak.
Mint mindenki másnak, nekem is van tûréshatárom. Ráadásul igen magas. Na ezt most sikerült átlépniük.:mad:
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Írta 2009. július 15. - 14:48

A lábam nem, mert más sportokból jövök.a labizomzat meg nem??
Amugy meg a tejsavat is ugyanolyan jol kellene keringetned
Egyébként honnan tudsz ennyi mindent?
A sebesség mindent megold.
vendég_Master_*
Írta 2009. július 15. - 14:16

a labizomzat meg nem??A keringésem 30kg-val nehezebb testsúlyhoz lett felépítve, lehet azért bírom ennyire

Írta 2009. július 15. - 14:04

Zsizsi jól fogalmazta meg a dolgot. Kimegyünk a hegyekbe kulturáltan bringázni, turistautakon, erdészeti utakon, jelölt ösvényeken, nem törjük le a faágakat, nem rángatjuk ki a csemetéket, nem viszünk és dobálunk el használt gumit, olajat, egyéb veszélyes hulladékot és szemetet a természetes környezetben. Nem kekeckedünk a turistákkal, erdészekkel, természetvédelmi õrökkel, erdõgazdasági munkásokkal, amit kérnek, megtesszük.
Mindezek után az a minimum, hogy kulturált hozzáállást várjunk el a másik fél részérõl. Lehet tiltani is, de akkor teremtsék meg a kulturált kerékpáros természetjárás lehetõségeit. Be fogom tartani, ahogy eddig is betartottam a természetjárás íratlan szabályait, amihez nem kellenek törvények. Azok az ember belsõ énjébõl, az emberi jóindulatból fakadnak.
Mint mindenki másnak, nekem is van tûréshatárom. Ráadásul igen magas. Na ezt most sikerült átlépniük.:mad:
Írta 2009. július 15. - 13:30

Kapj el ha tudsz! (fõleg lejtõn)A magyar törvények szerint, ha erdõben nem a kijelölt bringás uton tekersz szabálysértést követsz el. Nem kell nekik különösebben indokolni miért állítanak meg :-( Lehet keménykedni, de ha az erdészet tényleg meg akarnak büntetni meg fogja találni a módját. Pl. rendõri segítség...Tõlünk nyugatabbra már megoldották ezt a problémát is.
Nincs véletlenül itt valami jogász aki kiokosítana bennünket, mit kell ilyenkor mondani (és mit nem !!!)

Írta 2009. július 15. - 13:27

Nincs véletlenül itt valami jogász aki kiokosítana bennünket, mit kell ilyenkor mondani (és mit nem !!!)
Nem fokozva a dolgot, de...
én csak abból indulok ki, hogy nem azért megyek az erdõbe, hogy ott randalírozzak, szemeteljek, vandálkodjak, stb. Szeretném jól érezni magamat de ezt nem az erdõ, vagy az ott tartózkodó többi erdõjáró/erdõlakó kárára teszem.
Tehát, amíg nem bizonyítják rám ezek ellenkezõjét, avagy a szándékos rongálást, addig ne feszengjenek.
Én sem fogok elszaladni, de megszívatni sem hagyom magam. Hogy fizzessek, azt meg leshetik!
A többit már VV elmondta.
ps.: persze, a bringást relatíve könnyû megfogni, netán még meg is áll. Na de kérem, ha az a bringás megáll az elsõ jelzésre, felszólításra, akkor annak van takargatni valója? Nem hiszem. Próbáljon meg egy CM-est vagy quadost megállítani....max. kötéllel!
Meg úgy kíváncsi lennék, hogy mit szólna az erdõgazdaság - Pilisi - ha egyik hétvégén az összes mountis bringás felmenne az egyetlen piros jelzésû kijelölt kerékpárútra és ott szeretne bringázni. Lenne sorban állás!
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Írta 2009. július 15. - 13:01

Lihegek, de nem mint az állat, tudok beszélni is közben. A max pulzus -5 szívverést órán túl bírom tartani, 90-95% között meg hosszú órákon keresztül tudok menni. Aztán egy idõ után a lábam kezd megállni/beállni.Akkor te vagy a terminátor, mert élõ embernek ez még nem sikerült. Az anaerob küszöb felett a légzés útján felvett oxigén nem elégíti ki a szervezet igényeit. Anaerob zónában emiatt nagyon is jól érezhetõ az oxigén hiány, lihegsz, mint a zállat.
Ha nálad ilyen nincs, akkor vagy soha nem tekersz ilyen magas pulzuson, vagy az anaerob küszöböd a max pulzusod felett van, akkor viszont életed legnagyobb hibáját követted el, hogy nem álltál profi sportolónak
A keringésem 30kg-val nehezebb testsúlyhoz lett felépítve, lehet azért bírom ennyire, sok zsírt és izmot veszítettem, de szerintem még mindig én vagyok a legkövérebb hosszútávos

Nem lehet, inkább túlságosan pörgetek, sokszor 90-100 között terepen is.Mjani,
Nem lehet, hogy nagyon nehéz áttételt nyomsz, és nem pörgetsz eléggé?
Írta 2009. július 15. - 12:58

VV, az a gáz, hogy nem a környezetvédõk, vagy valami központi hatóság akarja kizavarni a bringásokat az erdõbõl, hanem maga az erdõgazdaság.
Be kell épülni a szervezetbe. Biciklit az erdészek alá!

Írta 2009. július 15. - 12:49

Írta 2009. július 15. - 12:43

Khm...megelégszem egy mesterséges lélegeztetéssel is!Megnézted jól a képeket? Az egyiken pl. jól látszik, mit tart a kezében a csaj; "golyóaszaló"

Írta 2009. július 15. - 12:28

Nem lehet, hogy nagyon nehéz áttételt nyomsz, és nem pörgetsz eléggé?
"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."
Írta 2009. július 15. - 11:44

...istenem, törjem össze kezem lában, csak "ápoljanak le"!
Megnézted jól a képeket? Az egyiken pl. jól látszik, mit tart a kezében a csaj; "golyóaszaló"

Írta 2009. július 15. - 11:32

Eddig nem volt problémám ezekkel az erõkkel, de ha tényleg ennyire keménykedni kezdenek, lehet, hogy mégis lesz. Kezdem már nagyon unni, hogy megint bennünket akarnak elõvenni, ellenben az erdõgazdálkodás címszó alatt folytatott erdõ- és egyéb zöldterület irtás ellen meg nem ágálnak, illetve csinálják. Áldatlan állapotok vannak az ilyen helyeken, összeolajozzák, de rendesen a környéket, ugyan úgy szemetelnek, mint a turisták jelentõs része, és számtalan alkalommal tapasztaltam, hogy veszélyes hulladékokat hagynak ott. A turistákat, akik "összeb*****k" és teleszemetelik a környezetet, bezzeg nem piszkálják. Arról már nem is beszélek, hogy ezen erõk természetesen valami négy- vagy többkerekû, üzemanyagfaló "vaskasztniból" osztják az embernek az észt.
Én továbbra se erõltetem túlzottan a Pilist, megmaradok a kijelölt turista-, erdészeti- és erdõgazdasági utakon, Pilistetõre továbbra se megyek fel (hiszen az tilos), elfutni nem fogok, ha ellenõriznek, de hogy parázs vita lesz, az biztos. Arra, meg hogy bármiféle címszó alatt megbüntessenek, várhatnak; amíg rájuk rohad a mûanyag lakat, egészen addig.
Mondanék még egyebet is, de azt már nem bírja el a nyomdafesték.:mad:
VV, az a gáz, hogy nem a környezetvédõk, vagy valami központi hatóság akarja kizavarni a bringásokat az erdõbõl, hanem maga az erdõgazdaság. És nem is természetvédelmi okokból, hanem azért, mert zavarjuk õket a munkában. Mert használjuk az erdõgazdasági utakat, és nem tolhatják padlógázon a faszállító autók a "saját" útjaikon.
Meg még annyi, hogy nálam pl nincs olyan, hogy kevés a levegõ, lihegek de nem érzek oxigén hiányt, a lábam nem bírja a terhelést.
Akkor te vagy a terminátor, mert élõ embernek ez még nem sikerült. Az anaerob küszöb felett a légzés útján felvett oxigén nem elégíti ki a szervezet igényeit. Anaerob zónában emiatt nagyon is jól érezhetõ az oxigén hiány, lihegsz, mint a zállat.
Ha nálad ilyen nincs, akkor vagy soha nem tekersz ilyen magas pulzuson, vagy az anaerob küszöböd a max pulzusod felett van, akkor viszont életed legnagyobb hibáját követted el, hogy nem álltál profi sportolónak

Írta 2009. július 15. - 11:12

Abban is.ezt nem kg/watt-ban szokas inkabb megadni
De versenyen úgysem a számok számítanak.

Írta 2009. július 15. - 10:52

A végén amikor kérdeztem, hány Watt volt a vége, akkor mondták, hogy 175W.ezt nem kg/watt-ban szokas inkabb megadni
Viszont ez nem sport orvos hanem kardiológus volt.
Godolom mivel más szempontból mérik, talán eltérõ lehet az értékelés módja.
De ha ezt elosztom 70-el akkor kijön a kg/w érték. Annyi a súlyom.
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
vendég_Master_*
Írta 2009. július 15. - 10:30

Attól függ milyen hosszan kell elhajtani. Olyan 400-500Wattot tudunk (akik komolyabban edzenek) leadni néhány percig.
ezt nem kg/watt-ban szokas inkabb megadni

Írta 2009. július 15. - 10:29

én csak abból indulok ki, hogy nem azért megyek az erdõbe, hogy ott randalírozzak, szemeteljek, vandálkodjak, stb. Szeretném jól érezni magamat de ezt nem az erdõ, vagy az ott tartózkodó többi erdõjáró/erdõlakó kárára teszem.
Tehát, amíg nem bizonyítják rám ezek ellenkezõjét, avagy a szándékos rongálást, addig ne feszengjenek.
Én sem fogok elszaladni, de megszívatni sem hagyom magam. Hogy fizzessek, azt meg leshetik!
A többit már VV elmondta.
ps.: persze, a bringást relatíve könnyû megfogni, netán még meg is áll. Na de kérem, ha az a bringás megáll az elsõ jelzésre, felszólításra, akkor annak van takargatni valója? Nem hiszem. Próbáljon meg egy CM-est vagy quadost megállítani....max. kötéllel!

Meg úgy kíváncsi lennék, hogy mit szólna az erdõgazdaság - Pilisi - ha egyik hétvégén az összes mountis bringás felmenne az egyetlen piros jelzésû kijelölt kerékpárútra és ott szeretne bringázni. Lenne sorban állás!

Írta 2009. július 15. - 09:12

Ja, bad news:
Ma beszéltem Thommey-val, õ most Pszentlélekre költözött, állítólag ott is nagyon bemorcult az erdészet. Mindenféle kétkerekû forgalmat szeretnének betiltani, se motor, se bringa. Pedig a Pilisben még DH-sok sincsenek...
Eddig nem volt problémám ezekkel az erõkkel, de ha tényleg ennyire keménykedni kezdenek, lehet, hogy mégis lesz. Kezdem már nagyon unni, hogy megint bennünket akarnak elõvenni, ellenben az erdõgazdálkodás címszó alatt folytatott erdõ- és egyéb zöldterület irtás ellen meg nem ágálnak, illetve csinálják. Áldatlan állapotok vannak az ilyen helyeken, összeolajozzák, de rendesen a környéket, ugyan úgy szemetelnek, mint a turisták jelentõs része, és számtalan alkalommal tapasztaltam, hogy veszélyes hulladékokat hagynak ott. A turistákat, akik "összeb*****k" és teleszemetelik a környezetet, bezzeg nem piszkálják. Arról már nem is beszélek, hogy ezen erõk természetesen valami négy- vagy többkerekû, üzemanyagfaló "vaskasztniból" osztják az embernek az észt.
Én továbbra se erõltetem túlzottan a Pilist, megmaradok a kijelölt turista-, erdészeti- és erdõgazdasági utakon, Pilistetõre továbbra se megyek fel (hiszen az tilos), elfutni nem fogok, ha ellenõriznek, de hogy parázs vita lesz, az biztos. Arra, meg hogy bármiféle címszó alatt megbüntessenek, várhatnak; amíg rájuk rohad a mûanyag lakat, egészen addig.
Mondanék még egyebet is, de azt már nem bírja el a nyomdafesték.:mad: