Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szóval már a sokadik XT hajtómûvem. És igen, a gyári csapágy nekem mindig iszonyat hamar gajra megy. Éppen ezért mindig eladom, s M970-eset (XTR) használok helyette, ami viszont szinte elpusztíthatatlan. Beázás, besarazódás nem volt, s a csapágy is teljesen jó állapotú maradt. Nem értem mitõl ment tönkre. Egyáltalán nem tökéletes konstrukció, viszont még mindig sokkal többet bír, mint az eddig kipróbált rendszerek. És egy 6ezres középcsapágynál mégis kevésbé rinyálok, mint amikor egy RF Deus ISIS megy tönkre, vagy a Truvativ csúcsmodell...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
ismerek olyan tagot, aki vigyorogva aláz a közel 10 éve használt, még szlovákiából importált "kinex" négyszöges monojával.Monnyuk, nem 90kg+, mint én, de akkor is... Annyi volt anno a tuning, hogy a mûanyag csészék helyett alukat esztergáltattunk

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

de nem figyeltem rá a 3. éves póversplinemmel, ami 3%-a rugalmasabb

Ott a tuti, Gabibátya a bölcsek kövére!:D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
azt a nag átmérõjû tengelyt elgörbíteni?
kemény
tény, hogy szopóka cseppet az xt csapágyazása, Feri barátom is szipogott kicsit emiatt régebben, hogy egyév, osztmá' rág, meg drága, meg f@szom
de nem figyeltem rá a 3. éves póversplinemmel, ami 3%-a rugalmasabb

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Már mindent amit el tudsz képzelni.
Én nem is értem, hogy a mûanyag vázzal hogyan nem történt semmi.
Jó márka az a Giant, még Dantét is túlélte.:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Dante, a kérdés az, hogy eddig mit nem tettél tönkre? :)

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Olvasni meg majd én tanulok meg!:)
Tengelyelhajlás, a közepén mérve 1mm görbület és mivel nem központosan futott az elhajlás miatt, hanem ütött, ezért az csapágynál bemaródás a tengelyen!
Így keletkeznek a városi legendák, ti is már a csapágyaknál, sártûrésnél és a szar XT hajtómûveknél tartotok. Az eszem megáll, de komolyan.
Pedig csak Dante szokásos eseményei közül van egy a napirenden.:)
Szerintem mikor beszerelte is görbe volt, de csak most vette észre, mert most ki akarta szerelni. Vagy egy nagy perec eredménye. Nem hiszem, hogy azt a tengelyt tekeréssel meg lehet görbíteni, szerintem még Cavendishnek sem sikerülne. Illetve, ha Danténak igen, akkor a maraton VB-n illene neki az elsõ 3-ban végeznie.
Ennyi a legenda, nem több.:D

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

A legújabb áldozat:

XT HT2-es hajtómû. Tengelyelhajlás (a közepén) 1 mm, tengelybemaródás a csapágynál 1 mm. Áruljátok már el, ezt hogy hoztam össze... :(

Uhhh...részvétem! Ilyen csapágyas történeteket elég sokat hallottam az XT-rõl... na de még tengelyelhajlás is... hmmm... a jövõ hónapban tervezek új hajtómûvet venni, de így most gondolkodóba estem, hogy kell-e nekem egyáltalán integrált.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A legújabb áldozat:

XT HT2-es hajtómû. Tengelyelhajlás (a közepén) 1 mm, tengelybemaródás a csapágynál 1 mm. Áruljátok már el, ezt hogy hoztam össze... :(

Vegyél Saint-et! Meg néha ellenõrizd, hogy forog-e a csapágy, vagy csak a tengelyt esztergálod a csapágy belsõ gyûrûjével. :D

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Nekem 2 évig bírta az elõzõ xt csapágy.
Dante szerintem túl erõs vagy, Zoli meg sárfetisiszta ez nyilván való! :P

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Nekem egy HT II csapágy fél évet bír most már nem is XT-t vettem csak deore-t kipróbálom ha az ár arányt nézem akkor ennek csak 2 hónapot kell kibírni míg megeszi a sár, ha többet bír akkor gazdasági okok miatt véglegesítem ezt a megoldást
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Robooo

Robooo

törzsvendég

• fórumtag
  • 385 hozzászólás

A legújabb áldozat:

Még õsszel írtad: "genetika".:) 1mm bemaródás a csapágynál nem amiatt lehet hogy valamikor beállt véletlen a csapágy?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A legújabb áldozat:

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
A terep most elég retek. Én azért elég sokat futkározom, s a szombati botladozásom után az Apáty-sziklánál egyértelmûvé vált, hogy a bicaj még jó sokáig felejtõs. Mi mostanában országútizunk.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Akkor a haibiké se volt hosszú életû! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
meg az enyémet ha rendelsz nekem stucnit :D

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ronin sejtettem hogy ma elindulsz azonban sejtettem a terepviszonyokat is , aszfalton meg nem volt kedvem tekerni, de Peti gépét majd jól felavatjuk:)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Rám számíthatsz...hajrá-hajrá!
Ma a saját szememmel akartam meggyõzõdni a hóviszonyokról, háááát a dömörkapui sorompónál csak vagy 100 méterrel jutottam túl, reménytelen volt még aszfalton is feltekerni Dobogókõre. Nem volt sok hó, de minduntalan farolt a bringa, élvezhetetlen volt a tekerés. Visszafelé még elindultam Szentlászló irányába az országúton, de pár kilométer után sajnos elfogyott a spiritusz, egyedül nem volt kedvem tovább menni. Amúgy végre szép idõ volt. :)

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Épül az új gép. Egy hét múlva összeáll. Neve még nincs. Az elsõ igazi próbakörön majd számítok pár ember társaságára! (Itt a TAVASZ!!!!) :)
pussdötempo :chomik:
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Pepes!
ittvanne.
párat még konvertál, aztán látható lesz.

http://kep.tar.hu/sa...gabi/50666067#2