Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2010. június 01. - 18:46
uPPSz Dinnye voltam, csak nem vettem észre, hogy zeezoo folyton be van jelentkezve
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. június 01. - 18:11
Le tudnád írni úgy nagyjából, ez a kör milyen pontokat érint?
Óóó, semmi konkrét, most csak az aszfaltútról beszélek, s elméleti szinten, hogy a szint szinte mennyire színtelen, uff.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. június 01. - 10:53
Jol nyomtad Szilvason, lattam kepeket meg eredmenyeket.
Zee kicsit faradtnak tunt.
Ronin!
Osztom Dinnye velemenyet. Nagyon jo kis tura lenne. Ebben ugysem a szamhaboru a lenyeg.
Írta 2010. június 01. - 09:45
Írta 2010. május 31. - 21:49
Írta 2010. május 31. - 21:43
Viszont nekem aki csak egy 44 éves hobbibringás vagyok, nekem a 3000 mégis sokat jelent, akárhonnan is nézzük.
Vagy eljössz a Kõrisre és megmászod 6szor és meg is van a 3000. 4 és fél óra teljesíthetõ.
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. május 31. - 21:35
...ha meg a Hármashatárhegyen nyomod a Kolosy-csúcs köröket, akkor igen hamar megvan a 3000...
Szia Dante,
Le tudnád írni úgy nagyjából, ez a kör milyen pontokat érint? HHH-n kísérletezgettem már köröket menni korábban, de valahogy mindig belefuttam olyan szakaszba, ami nekem elég DH-s és nem merek rajta lemenni. (Amin nem bírok feltekerni, amúgy sem jövök le.)
(Három-)Ezer köszönetem! (meg még 48:-)
Írta 2010. május 31. - 21:28
Ó, hát azt hiszem én vagyok a te embered. Gyere velem egy hosszútávos edzésemre, olyankor nem nagy a tempó, simán tartható, ellenben sok. Ne tervezz, majdcsak lesz valahogy.
Viszont ki kell ábrándítsalak - az, hogy 3000 szint önmagában nem jelent semmit. Ez csak egy nyamvadt adat, ami a tizes számrendszer miatt szép kereknek tûnik. Érted, miért nem mész 3048-at, az pont 10.000 láb. Ez így csak 9842 láb. Ez most akkor csúnyának hangzik? De nem is mutatja az útvonal nehézségét, hiszen ha sárban mész, akár 1000 is kemény lehet, ha meg a Hármashatárhegyen nyomod a Kolosy-csúcs köröket, akkor igen hamar megvan a 3000. Akárhogy is nézzük, csak egy hülye szám.
Viszont nekem aki csak egy 44 éves hobbibringás vagyok, nekem a 3000 mégis sokat jelent, akárhonnan is nézzük.
Írta 2010. május 31. - 20:43
A közeljövõben szeretnék egy 3000 m szintes túrát összehozni csak azért , hogy elmondhassam, életemben elõször ez is meg volt...de egyedül nem megy.
Ó, hát azt hiszem én vagyok a te embered. Gyere velem egy hosszútávos edzésemre, olyankor nem nagy a tempó, simán tartható, ellenben sok. Ne tervezz, majdcsak lesz valahogy.
Viszont ki kell ábrándítsalak - az, hogy 3000 szint önmagában nem jelent semmit. Ez csak egy nyamvadt adat, ami a tizes számrendszer miatt szép kereknek tûnik. Érted, miért nem mész 3048-at, az pont 10.000 láb. Ez így csak 9842 láb. Ez most akkor csúnyának hangzik? De nem is mutatja az útvonal nehézségét, hiszen ha sárban mész, akár 1000 is kemény lehet, ha meg a Hármashatárhegyen nyomod a Kolosy-csúcs köröket, akkor igen hamar megvan a 3000. Akárhogy is nézzük, csak egy hülye szám.
Írta 2010. május 31. - 20:16
Írta 2010. május 30. - 23:40
Írta 2010. május 30. - 07:54
Juni. 18-19-20-án megyünk haverokkal a Balatont körbetekerni,ha valakinek ezzel kapcsolatban van hasznos tanácsa,azt szivesen venném. Világosról indulunk Tihany felé,és így tovább... Úgy tervezzük,hogy délelõtt 11-ig kényelmes tempóban elérünk Tihanyig,ott töltjük a napot,és du.3-4 körül indulunk tovább Révfülöpig. Az estét ott töltjük,de valami vadkempinges fílinget akarunk,reggel tovább megyünk a Balaton-felvidéki nemzeti parkig,ott megint elleszünk délutánig,majd onnan tovább Fonyódig ahol ott is éjszakázunk. Azután másnap a maradék távot tesszük meg.
11-12 órától du.3-4 óráig nem igazán akarunk tekerni,már csak a meleg,és a nap miatt sem így marad idõ a látványosságokra,fürdésre stb... szerintetek ez így oké? Révfülöpnél,és Fonyódnál ahol az éjszakát töltenénk a biztonság kedvéért kinéztem egy-egy kemping telefonszámát,és címét,hátha... alapon..
Köszi a segítséget!
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."
Írta 2010. május 26. - 20:52
Költõi kérdés, hogy ha már ennyire védett, akkor nem akarnák rendbe tenni? A honvédség úgy hagyta ott az építményeit, mint eb a sz...t. Esetleg már ez is része a biológiai sokszínûséget biztosító környezetnek?
ezt anno én is megkérdeztem
egyrészt nincs rá (vagy akkor nem volt) pénz (2 külön cég az erdészet meg a nemzeti park, bár most van kára a fatermesztõknek is) másrészt azt mondta az ember ha most ott neki állnak bontani, tereprendezni stb az nagyobb zavarással jár mintha hagyják lepusztulni magában. s mivel amúgy sem public krándulóhely,így.......
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 26. - 20:48
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2010. május 26. - 19:35
túristákkal meg soha nem volt konfliktom jó 10 éve
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. május 26. - 19:30
Írta 2010. május 26. - 01:05
szubjektiv velemenyem a parkerdokben valo bringazasrol:
- A problema tovabb fog csucsosodni.
- Megoldas nem lesz a kozeljovoben.
- Lesznek (mint ahogy mindig is voltak) olyanok akik mindenre fittyet hanynak , akik kompromisszumot kotnek, es akik megprobaljak betartani a szabalyokat.
- A kerekparost a gyalogos/turistak joresze nem fogja turazo partnernek tekinteni, mint ahogy az autosok joresze sem fogja jodarabig "jarmunek" minositeni. Janos-hegy tokeletes pelda.
- Ha valahol valami eleri a kritikus tomeget, az problema lesz es kezelni fogjak. Szerintem ennyire egyszeru. Ez lesz a parkerdokben esetlegesen elszaporodo bringasok eseten, vagy a tulsagosan sok erdoterulet kitermelesekor, vagy annak tulzott magantulajdonba kerulese eseten is.
- (Majdnem?) Mindig egy lepessel kovetve az esemenyeket reagal az arra szenzitiv kozosseg. Es ha eleg sokan vannak, akkor el is erik a valtozast.
- Nagyon fontos szerintem tudni, hogy az emberiseg a kulonbozo korlatozasokkal elvileg nem a termeszetet vedi hanem sajat magat, a fenntarthatosagot! Miert? Szerintem a foldnek, a termeszetnek teljesen mindegy mit kuzdunk ebben a vekony bioszferaban. Itt lesz meg tobb ezer ev mulva is, forog tovabb ahogy eddig. Csak mi nem leszunk mar rajta ha rosszul csinaljuk. Nem hiszem hogy a kerekparozas a "rosszul csinalas" kategoriajaba tartozna......
Írta 2010. május 25. - 23:58
Köszi ez is hasznos infó volt !Amennyiben egy tartós turista térképre vágysz, akkor javaslom, hogy látogass el a http://www.térképkirály.hu/ valamelyik üzletébe. (Én a XIV. kerületi Szugló utcait javaslom.)
Náluk - is - beszerezhetõek a Cartographia turistatérkép sorozatának laminált változatai. Ezek drágábbak a sima papíros változatnál, de mivel mindkét oldalát vékony mûanyag fólia vonja be, teljesen vízállóak és mindemellett igen nehezen szakadnak el.
Sok sikert!
Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.
Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !
A találmányok már csak ilyenek..
Írta 2010. május 25. - 23:12
Írta 2010. május 25. - 20:51
Ha kész az útvonal terv a Pilis 3000-re akkor milyen esély van egy engedély megszerzésének?
Egyszer a cimboráim felvetették, hogy lehetne a Pilisben is egy TT. A szponzorok felhajtása egyszerûen ment, aztán megkérdeztek egy TT szervezésben jártas embert, hogy segítene-e. Azt mondta, hogy reménytelen, felejtsük el. Pedig normál turistautas ösvényeken ment volna, fokozottan védett természetvédelmi területnek a közelébe se kerültek volna a bringások.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."