Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Ma nyomtunk Krisztával egy Csepel, Hûvösvölgy, sárgán át a HHH-ra, kéken le és át Borosjenõre. Onnan Kevély alatt és a Hosszú-hegyi dózeren Szentkeresztre a temetõbe, majd a cukiba. Vissza Hosszú-hegyi, Borosjenõ, Üröm, Róka-hegy, Aquincum, Csepel.
A vége 90 km lett, de 40-nél megfájdult a térdem és nem értem mitõl. Még jó, hogy készültem és vittem térdszorítót, így is fájt hazáig. Tavaly óta semmit nem változtattam a bringán és a cipõt sem állítgattam.
Tudom vénülök:), de van ötlet, hogy mi lehet a baj?
Alig találkoztunk bringással, Halász Annát láttam messzebbrõl a Hûvösvölgyben a kéken, de utána talán összesen 8-10 bringás jött szembe, pedig ezek elég forgalmas utak. Verseny volt ma valahol?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
hét elején délelött HHH valaki?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Üdv! Nem 100,de elképzelhetõ énis becsatlakozom ebbe a túrába(ha lehet).Pontosan hol is lesz a találkozó?

Ahogy Zsizsi említette, az Újpesti vasúti összekötõhíd budai oldalánál találkozunk. Persze, gyere ha van kedved, viszont arra számíts nagy rohanás lesz ez az út, mert Richie versenyre készül. Neki ez egy húzós edzés lesz, ahogy mondta, én meg megpróbálom túlélni. :) Útvonal és táv még nincs tisztázva.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Na várjááá! Nem ismersz te még engem,nekem ennyi kevés...! ;)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ha jól látom, az Újpesti vasúti összekötõ hídnál. Tudod, UVH. ;)

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Üdv! Nem 100,de elképzelhetõ énis becsatlakozom ebbe a túrába(ha lehet).Pontosan hol is lesz a találkozó?
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
veni vidi vici
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Rendben, akkor 10:30 UVH és összegyúrjuk az ötleteinket.
Gondolom "gyorsan, sokat, magasra" lesz a végeredmény. :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
Oks,viszont úszásból nem érek oda 10re. ha nem probléma csúsztassunk fél órát.?!
nekem is van ötletem :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Richie, holnap inkább az UVH-nál találkozzunk 10 órakor, onnan a kertek alatt szinte autómentes úton mehetünk a HHH-ra, a végleges útitervet meg majd induláskor kitaláljuk. Elképzelésem már van.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Túra a Kõszegi hegységben

Picasa Web Albums - Tomhet Tomhet - K

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Hosi, ezek után ugye nem fogtok otthon ülni!? ;)

Ááá, dehogy...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Jááj kérem, ezek a nyálcsorgatós, giccses képek! :P

Naná, hogy mindig kedvem támad tekerni, ha a fotóidban gyönyörködöm!
Hosi, ezek után ugye nem fogtok otthon ülni!? ;)

pixel

pixel

törzsvendég

• fórumtag
  • 250 hozzászólás
Egy viszonylag laza gasztrotúra szombatra, ha valakit érdekel... 4 kil

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Köszönöm (igen asszony is jönne :))

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
cserhát:
Picasa Web Albums - oldbikeold2 - cserh
Picasa Web Albums - oldbikeold2 - pal
vértes:
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - v
ha szárliget akkor ott a gerecse:
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - gerecse-v

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Tudnák! :) Mondjuk nem kifejezetten terep, de megmozgat és általában nyugis helyeken halad. (Asszonyt is viheted.)
Vértes, autóval M1-en a bicskei lehajtóig, onnan tovább az 1-es úton Tata felé. Szárligeti elágazást követõen az út bal oldalán megtalálod a Birka Csárdát, annak a parkolójában lehorgonyzol. Onnan indul a rájd!
Nyeregbe pattansz, és elindulsz egy kicsit visszafelé az 1-es úton, míg nem lesz egy aszfaltozott lehajtó jobbra - sorompóval - ami bevisz az erdõbe. Itt lekanyarodsz jobbra és hajrá, máris kellemes árnyas erdõben haladsz, enyhe emelkedõk, lejtõk, virágok, sziklák, stb...lesz egy elágazás az úton, ahol a S jelzést is találod.
(Itt ha balra tartasz, akkor a Fáni-völgy felé mész, az erdészeti út egy ideig kanyarogva halad, majd nyíl egyenesen kivisz a Csákvár-Kõhányáspuszta közötti mûútra. Innen Kõhányáspuszta felé indulva le tudsz kanyarodni balra Vérteskozma felé.)
Amennyiben az elágazásnál jobbra fordulsz, akkor továbbra is az erdõben tekersz, de a Fáni-völgy felsõ részén.
Kisvártatva egy újabb elágazáshoz érsz, ami jobbra tér le. Pont az elágazásban jobbra feletted van az Ördög szószéke nevû szikla.
Ha ezt az utat követed - egy darabig az erdészeti úton halad a S-jelzés is - akkor bejutsz Tatbányára.
Amennyiben nem térsz le jobbra, akkor kijutsz Vérteskozma alá, a mûútra. Itt ha jobbra fordulsz, bemehetsz Vérteskozmára és mondjuk a S négyzeten át Várgesztesre.
A mûúton balra fordulva - alig van rajta forgalom - kis mászás után legurulsz egy újabb elágazáshoz. Jobbra Kõhányáspuszta, balra viszont egy jó kis gurulás - nem is , száguldás - vár rád. Tehát, ha balra fordulsz, majd az elsõ lehetõségnél jobbra akkor egy hatalmas gurulással bejutsz Gántra. Ha ezt választod, akkor Gánton áttekerve egy kicsit még bírd ki a mûutat, és Csákberény felé fordulva a körforgalomban haladsz tovább. Elõtte lesz egy leágazás jobbra, fatábla van mellette, könnyû felismerni. Ez a Horog-völgy. Itt kis mászás után hosszabb gurulás jön. /Vigyázz, sorompó is lesz!/ Aztán sunyi mászás jön, egyre sûrûbb erdõben, ami egy szép nyeregben ér véget. /K-jelzés keresztezi az utat./
Innen eszeveszett gurulás jön - figyelj, van egy-két kenguru-fészek az úton! Újabb elágazás, ahol jobbra tarts - Cica-homok a neve! - Innen szépen kanyarog az út egy völgyben, míg kiér Kõhányáspuszta fölé. Jobbra fordulsz és tekerés a mûúton Kõhányáspusztára, azt elhagyva balra befordulhatsz Vérteskozma felé, hogy a kezdeti úton visszatekerj a Birka csárdához, - Vérteskozma elõtt lesz jobbra a letérõ - vagy bemész Vérteskozmára frissítõért.
Ez úgy 80 km, de tetszés szerint lehet rövidíteni, hosszabbítani, mert több út is választható közben.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Tudnátok mondani egy kellemes 50-es túrát a Vértesben vagy Cserhátban, nem túlságosan szintes útvonalon.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Akkor találkozzunk csütörtökön 17 órakor a Szentlélek téren. A tervem szerint a Kövesbércen át felmegyünk a Kevélyek oldalába, onnan a bringaúton Csobánkai-nyeregen át a Szántói nyereghez, majd a Pilis oldalában az Ördöglyuk barlang felé Két-Bükkfához. Innen én(mi?) vissza jövünk hasonló módon, Buki meg le tud menni Esztergomba. Szintet csak annyit akarok mászni ami elkerülhetetlen, inkább egy gyors(abb) oda-visszát szeretnék menni.

Ui: most kezdett el esni az esõ, remélem nem lesz tartós. :(

Vegul is Pestre kell visszamennem, de attol az utvonal maradhat, visszajovok veled. Tetszik!
Csak nem esik ket napon keresztul... :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Akkor találkozzunk csütörtökön 17 órakor a Szentlélek téren. A tervem szerint a Kövesbércen át felmegyünk a Kevélyek oldalába, onnan a bringaúton Csobánkai-nyeregen át a Szántói nyereghez, majd a Pilis oldalában az Ördöglyuk barlang felé a Két-Bükkfához. Innen én(mi?) visszajövünk hasonló módon, Buki meg le tud menni Esztergomba. Szintet csak annyit akarok mászni ami elkerülhetetlen, inkább egy gyors(abb) oda-visszát szeretnék menni.

Ui: most kezdett el esni az esõ, remélem nem lesz tartós. :(