De nem úgy ismeri, mint a Dante, igaz?
nem, nem úgy
mondjuk van 1-2 necces rész amit most fejbõl nem "vágok",de tavaly is beértünk
<hülye kérdés>
Milyen kondi kell ahhoz, hogy valaki feltekerjen Dobogókõre?
</hülye kérdés>
A háttér: tegnap rámjött a hülyeség és átbicikliztem Esztergomba. Szégyenszemre Pilisszentkereszt alatt egy picivel már kénytelen voltam le-leszállni és tolni, fölötte meg szinte a hegytetõig toltam... félúton valaki meg is kérdezte, nincs-e valami baj. Gondolom, már akkor is elég zombiszerû lehetett a külsõm.
Richivel nyugodtan összebótolhatsz, mert "elvileg" ismeri az útvonalat:), másrészt tudtok azonos tempót menni.
A sebesség mindent megold.
A kompon kívül mi más hátráltatna?
Legszívesebben egyedül mennék, csak nem ismerem az utat. 2 fõben gondolkozom, de nagyon nehéz olyan embert találni akinek nagyon-nagyon hasonló a tempója, mint az enyém. Lehet az lesz, hogy majd az ob-n kérdezgetem a körülöttem tekerõket, hogy "Ismered a beac maxi útvonalát? Ha igen nincs kedved velem letekerni?".
szerintem kicsit többre kalkuláld.
sok az olyan tényezõ amit nem tudsz befolyásolni. ráadásul ha pont lekésed a kompot akkor 1 óra minusz...
idén ha jó az idõ akkor megyek én is. mondjuk erõsen gondolkodom egy magyarkút-nagymaros távon...futva
és talán a legfontosabb dolog a létszám. 3 fõs teamekben szabad gondolkodni.különben a tempó elaprózódik a személyes problémákon.
Így már más a helyzet.
Reggel 8órai indulással terveznék, egy percig nem kételkedtem abban hogy meg tudom csinálni világosban . Ha nagyrészt tekerhetõ akkor nettó 7 óra + 1 óra szüttyögés.
Így már más a helyzet.A Magyarkút - Dobogókõ közötti szakaszon egy olyan hely van, ahol tolni kell egy kicsit, (Visegrád felett, a Moli pihenõ elõtt), minden egyéb részen felmész. A további szakaszról informálódj a Túrák Mo-n topicban, de szerintem ott se lesz gondod. Mivel az útvonal frekventált turistautakon megy (közel 2/3-a az országos kéken), nem nagyon lehetnek a haladást akadályozó egyéb tényezõk, de tény, hogy hogy a nyár eleji viharok következményei miatt érdemes informálódni az útvonal állapotáról.
A pontõrök hiánya azokat érintheti, akik nagyon lassúak vagy nagyon gyorsak, de egy fotóval (telefon) simán igazolható, hogy ott voltál az ellenõrzõ pontnál.
Egyébként, ha rendes idõben indulsz, és idõben érsz a nagymarosi komphoz, akkor világosban teljesíthetõ a túra.
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Köszönöm!
Nagyjából az útvonal:
A track: http://mcpite.uw.hu/...eszthelyihg.gdb
Azt nézem hogy a kék nagyjából ara vezet végig amerre mennénk. Elvileg az a legjobb, felsõ rangú út. Más kérdés hogy felénk több helyütt gyalog is járhatatlan az országos kék...
Mûködhet az hogy felrakok egy track filet, amiben a tervezett útvonal van, és akik ismerik az egyes tájegységeket; módosítják ezt az útvonalat ha helyenként gáz/van olyan rész amerre sokkal inkább megéri tekerni?!
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám