Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

De nem úgy ismeri, mint a Dante, igaz? :)

nem, nem úgy :)
mondjuk van 1-2 necces rész amit most fejbõl nem "vágok",de tavaly is beértünk :D
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Nem, mivel "Dante" a BEAX Maxi útvonalát ismeri, s nem vág le állítólag tekerhetetlen, de amúgy meg simán tekerhetõ, maximum FÁRASZTÓ szakaszokat. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

<hülye kérdés>
Milyen kondi kell ahhoz, hogy valaki feltekerjen Dobogókõre?
</hülye kérdés>

A háttér: tegnap rámjött a hülyeség és átbicikliztem Esztergomba. Szégyenszemre Pilisszentkereszt alatt egy picivel már kénytelen voltam le-leszállni és tolni, fölötte meg szinte a hegytetõig toltam... félúton valaki meg is kérdezte, nincs-e valami baj. Gondolom, már akkor is elég zombiszerû lehetett a külsõm. :D

pedig az még nekem is megy :)

mondjuk legutóbb jól mexopattam magam.
elindultam olyan du 2 körül (kb 35 fok) 1 kulacs vizzel meg a reggeli 2 szenviccsel. majd kajálok fent. (ja csütörtök volt, mikor legútobb (5 éve kb) kalkuláltam a matyi bûfével, akkor csütörtöktõl volt nyitva)
na kb szentkereszt elején kezdtem eléhezni. vizet legalább tankoltam. viszont enyhén fogalmazva :) onnan nem esett annyira jól az a pár kilóméter. már a dk táblánál kezdtem a belsõ orrommal érezni az almáspite szagot.
na matyi nem volt nyitva. a parkolo büfében volt valami undoritó virslis fornetti (tényleg kevés gusztustalanabb találmány van) meg 4 vagy 5 kicsi fornettis pogácsa, a teljes készlet. felvásároltam mindet . :)
végülis éhenhalás ellen jó volt. meg onnan úgyis lefelé van :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Richivel nyugodtan összebótolhatsz, mert "elvileg" ismeri az útvonalat:), másrészt tudtok azonos tempót menni.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

A kompon kívül mi más hátráltatna?
Legszívesebben egyedül mennék, csak nem ismerem az utat. 2 fõben gondolkozom, de nagyon nehéz olyan embert találni akinek nagyon-nagyon hasonló a tempója, mint az enyém. Lehet az lesz, hogy majd az ob-n kérdezgetem a körülöttem tekerõket, hogy "Ismered a beac maxi útvonalát? Ha igen nincs kedved velem letekerni?". :)

Richivel nyugodtan összebótolhatsz, mert "elvileg" ismeri az útvonalat:), másrészt tudtok azonos tempót menni.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
átlagos
...menj sokat a környéken, a sok domb megteszi majd a kedvezõ hatását.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
<hülye kérdés>
Milyen kondi kell ahhoz, hogy valaki feltekerjen Dobogókõre?
</hülye kérdés>

A háttér: tegnap rámjött a hülyeség és átbicikliztem Esztergomba. Szégyenszemre Pilisszentkereszt alatt egy picivel már kénytelen voltam le-leszállni és tolni, fölötte meg szinte a hegytetõig toltam... félúton valaki meg is kérdezte, nincs-e valami baj. Gondolom, már akkor is elég zombiszerû lehetett a külsõm. :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

szerintem kicsit többre kalkuláld.
sok az olyan tényezõ amit nem tudsz befolyásolni. ráadásul ha pont lekésed a kompot akkor 1 óra minusz...
idén ha jó az idõ akkor megyek én is. mondjuk erõsen gondolkodom egy magyarkút-nagymaros távon...futva :)

és talán a legfontosabb dolog a létszám. 3 fõs teamekben szabad gondolkodni.különben a tempó elaprózódik a személyes problémákon.

A kompon kívül mi más hátráltatna?
Legszívesebben egyedül mennék, csak nem ismerem az utat. 2 fõben gondolkozom, de nagyon nehéz olyan embert találni akinek nagyon-nagyon hasonló a tempója, mint az enyém. Lehet az lesz, hogy majd az ob-n kérdezgetem a körülöttem tekerõket, hogy "Ismered a beac maxi útvonalát? Ha igen nincs kedved velem letekerni?". :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Így már más a helyzet.
Reggel 8órai indulással terveznék, egy percig nem kételkedtem abban hogy meg tudom csinálni világosban :) . Ha nagyrészt tekerhetõ akkor nettó 7 óra + 1 óra szüttyögés.

szerintem kicsit többre kalkuláld.
sok az olyan tényezõ amit nem tudsz befolyásolni. ráadásul ha pont lekésed a kompot akkor 1 óra minusz...
idén ha jó az idõ akkor megyek én is. mondjuk erõsen gondolkodom egy magyarkút-nagymaros távon...futva :)

és talán a legfontosabb dolog a létszám. 3 fõs teamekben szabad gondolkodni.különben a tempó elaprózódik a személyes problémákon.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

A Magyarkút - Dobogókõ közötti szakaszon egy olyan hely van, ahol tolni kell egy kicsit, (Visegrád felett, a Moli pihenõ elõtt), minden egyéb részen felmész. A további szakaszról informálódj a Túrák Mo-n topicban, de szerintem ott se lesz gondod. Mivel az útvonal frekventált turistautakon megy (közel 2/3-a az országos kéken), nem nagyon lehetnek a haladást akadályozó egyéb tényezõk, de tény, hogy hogy a nyár eleji viharok következményei miatt érdemes informálódni az útvonal állapotáról.
A pontõrök hiánya azokat érintheti, akik nagyon lassúak vagy nagyon gyorsak, de egy fotóval (telefon) simán igazolható, hogy ott voltál az ellenõrzõ pontnál.

Egyébként, ha rendes idõben indulsz, és idõben érsz a nagymarosi komphoz, akkor világosban teljesíthetõ a túra.

Így már más a helyzet.
Reggel 8órai indulással terveznék, egy percig nem kételkedtem abban hogy meg tudom csinálni világosban :) . Ha nagyrészt tekerhetõ akkor nettó 7 óra + 1 óra szüttyögés.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Te is beáztál...:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Teljesen jók, kivéve, ahol sár van.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Az idokep.hu -rol mar csak a sarterkep hianyzik :)
Nem tudja valaki mik a sarviszonyok a Bp. kornyeki terepeken. Mit okozott ez a mostani eso fizikailag az utakkal akar a Budai akar a Pilis akar pl. a Vertes-hegysegben?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Ja, mapsource talán a legjobb, de szinte minden kezeli ami gps trackekkel boldogul.
Garmin: MapSource Updates & Downloads
Nokiaprogramok - Let

Biztos van online tervezõ ami kezeli, de azokkal mindjárt kisegítenek mert nem ismerem õket...

Én egy 30, haver egy 45 literes táskával tervezi, plusz sátor+mini hálózsák ha elfér. Sátrat úgy gondoltam hogy egyikünk viszi a vasat, másikunk a vásznat, amit így kellemesebb alakra lehet hajtogatni, táska aljára/tetejére felrögzíteni pl. Lejtõzés lehet kemény nyugodtan, felfele azért a málhával ne dõljünk hanyatt :).
És nem utolsósorban - relatív könnyen rátaláljunk az útra (jelzett utak finoman szólva elõnyben).

Térképbõl ezek? : Gerecse, Vértes, Bakony észak, Bakony dél, Balaton

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
pl. MapSource kell hozzá.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Köszönöm!

Nagyjából az útvonal:

A track: http://mcpite.uw.hu/...eszthelyihg.gdb

Ezt mivel lehet megnyitni?

Sok cuccot cipeltek majd magatokkal? Csak azért, hogy mennyire lehet durva a terep. :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszönöm!

Nagyjából az útvonal:
Feltöltött kép

A track: http://mcpite.uw.hu/...eszthelyihg.gdb

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Azt nézem hogy a kék nagyjából ara vezet végig amerre mennénk. Elvileg az a legjobb, felsõ rangú út. Más kérdés hogy felénk több helyütt gyalog is járhatatlan az országos kék... :(
Mûködhet az hogy felrakok egy track filet, amiben a tervezett útvonal van, és akik ismerik az egyes tájegységeket; módosítják ezt az útvonalat ha helyenként gáz/van olyan rész amerre sokkal inkább megéri tekerni?!

Én segítek szívesen, a Vértes egy részét és a Kelet-Bakonyt ismerem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Azt nézem hogy a kék nagyjából ara vezet végig amerre mennénk. Elvileg az a legjobb, felsõ rangú út. Más kérdés hogy felénk több helyütt gyalog is járhatatlan az országos kék... :(
Mûködhet az hogy felrakok egy track filet, amiben a tervezett útvonal van, és akik ismerik az egyes tájegységeket; módosítják ezt az útvonalat ha helyenként gáz/van olyan rész amerre sokkal inkább megéri tekerni?!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nu, tavaly elmaradt, idén bepótoljuk Gerecse-Keszthelyi hegység, amennyire lehet zéró aszfalttal. 2 nap, sátor, röviden ennyi.

Tudtok valami alkalmazást amivel normálisan lehet útvonalat tervezni (Nyergesújfalu-Vonyarcvashegy)?
Mapsource és kb ennyi? A papírtérképen kívül egy etrex vista lenne a társunk.