Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2010. augusztus 12. - 09:27
Írta 2010. augusztus 12. - 08:41
Hát nekem 2mm nem igazán tûnik komoly mennyiségnek pláne nem 30 fokban
Ilyenkor mennyire megnyugtató, hogy ennyit tévednek 5-6 nappal elõre a meteorológusaink! Na, ez az érték 3 napja még 16 mm volt, jóval alacsonyabb hõmérséklet mellett. Szóval a lényeg, hogy jó idõ lesz!
Írta 2010. augusztus 12. - 06:36
Hát nekem 2mm nem igazán tûnik komoly mennyiségnek pláne nem 30 fokbanPer pillanat van olyan idõjárás-elõrejelzés, amely komoly mennyiségû csapadékot jelez elõre... Remélem nem lesz belõle semmi!
Lehet, hogy csatlakozom én is (ha páromat sikerül meggyõznöm)! Útvonal kb. merre lenne?
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 11. - 20:53
Nem tudom aktuális-e még, de én a Budakeszi - Páty - Biatorbágy - Etyek - Alcsútdoboz - Vértesacsa - Lovasberény - Velence útvonalat javaslom. Kevés autó, jól tekerhetõ, van benne ugyan emelkedõ, de klasszul lehet haladni. Ha az idõ engedi hétfõn én is arra megyek (egy darabig) Köveskálra.Budapest-Velencei tó kirándulásra tudnátok valami használható útvonalat ajánlani?
Jól sejtem, hogy a 7-esen nem lehet? (nem az M7-esrõl beszélek, mielõtt még... )
Írta 2010. augusztus 10. - 08:47
Vasárnap 10.00 indulással a Szentlélek térrõl megyünk 70km-t 2000 szinttel a tempó majdnem túrázós mert lányok is jönnek, aki nem bírná a tempót vagy a szintet az sok helyen le tud válni a csapatról és aszfalton haza gurulhat mindenkit szeretettel várunk azonban csak olyan jöjjön csak aki már legalább 70km tekert terepen mert órákat nem akarunk várni minden egyes emelkedõ végén.
Per pillanat van olyan idõjárás-elõrejelzés, amely komoly mennyiségû csapadékot jelez elõre... Remélem nem lesz belõle semmi!
Lehet, hogy csatlakozom én is (ha páromat sikerül meggyõznöm)! Útvonal kb. merre lenne?
Írta 2010. augusztus 10. - 08:13
old: szégyen, de akeresztnél még soha nem jártam
bicóval mászható?
gyalogosan egyszerûbb felmenni-az elsõ lépéseknél csak akadályozna... "kétkezi munka"
a bringát tedd "láthatatlanná"-sok a kódorgó "fekete" :mad:
Írta 2010. augusztus 09. - 19:30
Írta 2010. augusztus 09. - 18:29
Írta 2010. augusztus 09. - 15:43
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. augusztus 09. - 12:21
Írta 2010. augusztus 09. - 12:13
Onnan tényleg van, ha a tó északi partjára gondolsz. De ne feledd, õ csak kb. Kápolnásnyékig megy.
Ö... hát nem egészen. Eleve nem outival mennék, hanem MTB nyergében - földút nem akadály.
Nekem volt egy olyan halvány emlékem, hogy van egy szép hosszú kerékpárút a hetessel párhuzamosan, de a térképeim valahogy nem akarnak tudni róla, ezért kezdtem itt érdeklõdni.
Mellesleg úgy fest, vonatozás lesz a dologból mindkét irányban, mert egy napba nekem nem fér bele 200km - oda-vissza kb. 70+30 a tó körül.
Már csak azt volna jó tudni, hogy milyen szerelvények járnak arrafelé... sajnos a MÁV infovonala sem tudja. Tavaly mindig alacsonypadlós (új, piros) vonattal mentem, de a menetrendbõl nem derül ki, hogy mikor, milyen. Telefonon meg csak annyit tudtak mondani, hogy õk is azt a menetrendet látják, amit én.
Írta 2010. augusztus 09. - 11:59
Onnan tényleg van, ha a tó északi partjára gondolsz. De ne feledd, õ csak kb. Kápolnásnyékig megy.
Déli parton is megy út...az Érd-Kápolnásnyék szakaszon nincs már nagy forgalom.
Írta 2010. augusztus 09. - 11:24
Kápolnásnyéktõl van alternatív útvonal, ahol lehet hasítani.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. augusztus 09. - 10:21
Hivatalosan nem, de amúgy meg le lehet tojni, attól függ, mennyire akarsz hasítani. Igazából baj csak Velence környékén van, mert ott tényleg nagy a forgalom, addig meg teljesen jó.
Kápolnásnyéktõl van alternatív útvonal, ahol lehet hasítani.
Írta 2010. augusztus 09. - 10:12
Jól sejtem, hogy a 7-esen nem lehet? (nem az M7-esrõl beszélek, mielõtt még... )
Hivatalosan nem, de amúgy meg le lehet tojni, attól függ, mennyire akarsz hasítani. Igazából baj csak Velence környékén van, mert ott tényleg nagy a forgalom, addig meg teljesen jó.
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2010. augusztus 09. - 08:19
Szob - Ipolydamásd - Letkés (ellenõrzõ pont) - Ipolytölgyes - Vámosmikola - Tésa (ellenõrzõ- és frissítõ pont) - Bernecebaráti - Parassapuszta határátkelõ - Ipolyság (Sahy - ellenõrzõ pont) - Százd (Sazdice) - Ipolyszakállos (Ipelsky Sokolec) - Ipolybél (Bielovce - ellenõrzõ- és frissítõ pont) - Ipolypásztó (Pastovce) - Ipolykeszi (Malé Kosihy) - Ipolyszalka (Salka) - Letkés határátkelõ (ellenõrzõ pont) - Ipolydamásd - Szob
Csak az elismerés szavaival szólhatok a szervezõ Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület munkájáról, valamint a túrán közremûködõ egyesületi tagok hozzáállásáról. Rendkívül részletes, szöveges és rajzos itiner, minden ellenõrzõponton szívélyes fogadtatás, víz, mazsola, szõlõcukor, a frissítõpontokon ezen kívül ásványvíz, csoki- és müzliszelet, az ipolybéli frissítõponton dobozos és palackos sör a település ajándékaként, valamint friss õszibarack.
A célban minden teljesítõnek emléklap, egy szép jelvény, kitûzõ, meglepés ajándék, a szponzor által biztosított termékkatalógus, és egy meleg kézfogás.
Mindez csupán 600 forintba került, és biztos, hogy a jövõ évben is elmegyek erre a kiváló TT-re.
Írta 2010. augusztus 09. - 06:51
Írta 2010. augusztus 09. - 00:41
A S-n csak pár fa van bedõlve,de a KL-n "magas gátak fogadnakl"eh, kölökkorom legkedvesebb ösvénye dédesvár-vár forrás lefelé, persze, igazi tökönülés néhol
Upponynál a + -hez tiszta "felüdülés" volt a felmenetel le is csúszott a BB kocsmában egy kis itóka a 35 fokos melegben
Írta 2010. augusztus 08. - 12:03
Írta 2010. augusztus 08. - 00:09
Picasa Web Albums - oldbikeold4 - OKT-Bánkút-Up...
Sarat csak elvétve láttam a mélyebb részeken sem ez a jellemzõ.