n 47°33.378´ e 18°59.887´valaki be tudná jelölni nekem google maps-on, hogy hol van a rekettyés a hhh-n.
Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2010. december 28. - 12:08
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Írta 2010. december 28. - 11:12
A sebesség mindent megold.
Írta 2010. december 26. - 16:04
Most még a megfelelõ bringás ruházat beszerzésén ügyködök,de már alig várom,hogy kipróbálhassam terepen a bringámat,december elején jött meg Angliából a Rush-om,úgyhogy még szinte nem is ültem rajta az év végi pörgés miatt.
Írta 2010. december 26. - 15:55
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. december 26. - 15:40
Jó helyre tévedtél ha túrázni szeretnél. Túra útvonalakat hiába is mondanék, ha még nem ismered a környéket, viszont elég gyakran szervezõdnek itt a fórumon közös kiruccanások, alkalomadtán csapódj hozzánk, szívesen látunk. Figyeld a topikot !
Ha a XIII. kerületben laksz a Hármashatár-hegy csak egy kõdobásnyira van Tõled, kezdd ott a környékkel való ismerkedést.
Írta 2010. december 26. - 14:58
Szeva!
Ha már szóba hoztad a tegnapi napot akkor nem tartom magamban merre is jártam.
Vasárnap miután jól kialudtam magam úgy határoztam, hogy elég volt a punnyadásból és mégis elindultam valamerre. Pilist nem mertem megkockáztatni az ismeretlen hóviszonyok miatt, így elindultam arra amerre Te jártál reggel + felmásztam Hárs-hegy - János-hegy - Normafához is. Nagyon jó volt az út végig, pont annyira volt letaposva, hogy már kényelmesen tekerni lehessen, de még nem volt jeges. Csak az elején a Virágosnyereghez fel volt néhány méter tolós szakasz ahol az autók jegesre járták a havat és túl meredek volt az út. Igazán élvezet volt a hóban-fagyban TEKERNI, a boldogság érzetem az egekben járt, mert az 2 héttel ezelõttihez képest végre nem a cipekedéstõl fáradtam el. Szóval, tényleg nagyon jó volt tegnapi nap, megérte kimozdulni, és nem bántam, hogy nem a Pilisbe mentem.
Arra gondoltam, hogy tavaszig már nem is kellene olyan fene nagy túrákat kitalálni, itt a Budai-hegyekben is jókat lehet karikázni. Tegnap 4 óra alatt jártam meg az utat, ami pont elég volt az elfáradáshoz és a friss levegõ szippantásához és mégsem ment rá az egész nap.
Szia Ronin,
nagyon örülök,hogy idetévedtem,tanácsot illetve ötleteket kérnék Tõletek.
Én debreceni vagyok,de majdhogynem több idõt töltök Budapesten mint Debben,most vettem egy Cannondale Rush Carbont,ezer éve nem bringáztam már,most kezdem újra.
Lényeg a lényeg,hogy én nem ismerem bringás szempontból a fõvárost és környékét (autós ember vagyok),de nagyon szeretnék remek terepeket felfedezni ha már vettem ezt a technikát.A XIII.-ban lakok egyébként amikor Pesten vagyok,a bringa most is ott van a kecóban.
Szóval,jól elhúztam a mondandómat :-),ötleteket kérnék Tõled vagy Tõletek,hogy hol érdemes bringázni,fogalmam sincs merre kellene elindulni ha terepre akarnék menni.Nem tudom,hogy az rámenõsség lenne e ha megkérdezném alkalomadtán csatlakozhatnék e hozzátok?!
Írta 2010. december 20. - 19:11
Szia Ronin,
Tegnap sajnos nem fért bele a bicajozás, az egész vasárnapunk ráment a karácsonyi elõkészületekre, így nem tudtam kimenni. Voltál végül?
Kicsit bánom, hogy csak egy órára, másfélre nem mentem ki Normafa környékére, mert ma reggel mentem egy kora reggeli Hûvösvölgy - Határ-nyereg, Virágos-nyereg útvonalat, és piszok jó volt az út végig! Sokkal kevesebb volt a hó, mint gondoltam és az is letaposva. Csak Virágos-nyereg körül estem majdnem, mert valami félnótás lement autóval a túristaúton (!), a panorámás úton egy darabon, és a fenti rét is szanaszét volt kopratva (gondolom valami Subaru Impreza tulaj vagy hasonló "érdekes felfogású" egyén lehetett a tettes)... Amúgy fantasztikus volt! :-> Aki teheti, még ma vagy holnap korán reggel menjen egy kört terepen, míg el nem kezdõdik az olvadás!
Szeva!
Ha már szóba hoztad a tegnapi napot akkor nem tartom magamban merre is jártam.
Vasárnap miután jól kialudtam magam úgy határoztam, hogy elég volt a punnyadásból és mégis elindultam valamerre. Pilist nem mertem megkockáztatni az ismeretlen hóviszonyok miatt, így elindultam arra amerre Te jártál reggel + felmásztam Hárs-hegy - János-hegy - Normafához is. Nagyon jó volt az út végig, pont annyira volt letaposva, hogy már kényelmesen tekerni lehessen, de még nem volt jeges. Csak az elején a Virágosnyereghez fel volt néhány méter tolós szakasz ahol az autók jegesre járták a havat és túl meredek volt az út. Igazán élvezet volt a hóban-fagyban TEKERNI, a boldogság érzetem az egekben járt, mert az 2 héttel ezelõttihez képest végre nem a cipekedéstõl fáradtam el. Szóval, tényleg nagyon jó volt tegnapi nap, megérte kimozdulni, és nem bántam, hogy nem a Pilisbe mentem.
Arra gondoltam, hogy tavaszig már nem is kellene olyan fene nagy túrákat kitalálni, itt a Budai-hegyekben is jókat lehet karikázni. Tegnap 4 óra alatt jártam meg az utat, ami pont elég volt az elfáradáshoz és a friss levegõ szippantásához és mégsem ment rá az egész nap.
Írta 2010. december 20. - 11:30
Bp. III.kerület 6,5 cm friss porhó a kutyaház tetején és folyamatosan esik. Azon csodálkozom, hogy már délelõtt is esett a hó és mégis csak ekkora a hóvastagság. Vasárnapra zscs jelezte, hogy talán jönne túrázni, ám idõközben már magam sem tudom eldönteni, hogy holnap akarok-e egyáltalán komolyabb kiruccanásra menni és azt merre tenném. Maradjunk annyiban, hogy részemrõl a holnapi nap lemondva, majd reggel eldöntöm, hogy alszom-e tovább vagy inkább kitekerek a napsütésben szikrázó szûz hóra.
Szia Ronin,
Tegnap sajnos nem fért bele a bicajozás, az egész vasárnapunk ráment a karácsonyi elõkészületekre, így nem tudtam kimenni. Voltál végül?
Kicsit bánom, hogy csak egy órára, másfélre nem mentem ki Normafa környékére, mert ma reggel mentem egy kora reggeli Hûvösvölgy - Határ-nyereg, Virágos-nyereg útvonalat, és piszok jó volt az út végig! Sokkal kevesebb volt a hó, mint gondoltam és az is letaposva. Csak Virágos-nyereg körül estem majdnem, mert valami félnótás lement autóval a túristaúton (!), a panorámás úton egy darabon, és a fenti rét is szanaszét volt kopratva (gondolom valami Subaru Impreza tulaj vagy hasonló "érdekes felfogású" egyén lehetett a tettes)... Amúgy fantasztikus volt! :-> Aki teheti, még ma vagy holnap korán reggel menjen egy kört terepen, míg el nem kezdõdik az olvadás!
Írta 2010. december 18. - 21:56
Írta 2010. december 18. - 19:33
Írta 2010. december 18. - 17:09
Írta 2010. december 18. - 16:13
az a hagyen kicsit több lehet
Írta 2010. december 18. - 15:50
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. december 17. - 19:41
Kb. 10% csak, hogy tudnék menni, de szívesen csatlakoznék. Mi a helyzet Bp. környékén, esett hó mostanság, vagy várható?
Holnapra ígérnek 8mm csapadékot, ez hórétegben nem tudom mennyi lehet, de úgy gondolom, hogy elég vastag hólepel lesz. Reményeim szerint ezt vasárnapig kitapossák az erdészeti jármûvek az aszfalton, és ha szerencsénk van tekerhetõ lesz. Holnap estig a hóhelyzet kialakul, vasárnapra nem jeleznek komoly havazást.
Írta 2010. december 17. - 11:02
Kb. 10% csak, hogy tudnék menni, de szívesen csatlakoznék. Mi a helyzet Bp. környékén, esett hó mostanság, vagy várható?
elég nagy pelyhekben esik hajnal óta
Írta 2010. december 17. - 10:46
Írta 2010. december 16. - 20:10
Magam részérõl hómennyiségtõl függõen vagy HHH - Nagy-Kopasz - Zsíros-hegy - HHH körön gondolkodom terepen, vagy egy Szentendre - Pap-rét - Visegrád aszfalt oda-vissza, esetleg Szentlászló - Dömörkapu felé lenne a hazaút.
Írta 2010. december 15. - 19:58
Szombati Tortúrásoknak ízelítõ a bükkbõl, -6-8C fok kb 5-8cm hó, de gyönyörû, szerintem karácsony elõtt(akkor jön egy felmelegedés) még kinézek, hátha nõnek a jégcsapok még nem keveset
Picasa Web Albums - Agócs Balázs - vöröskõ 2010....
u.i: erdõfelügyelõkkel is találkoztam lefelé õk akkor bandukoltak fölfelé gyalog a forráshoz(a kocsit késõbb láttam a Stimecz ház mellett), ez se igazán kerékpáros útvonal, sõt fokozottan védett terület a vége, de egy rossz szavuk nem volt, két fiatalabb mókus volt elõre köszöntem visszaköszöntek, de mentem is tovább mielõtt megkérdezik mi járatban(nem lett volna kedvem pumpálni mint Alex kollegának), biztos nézték is a nyomokat ki az a baromarcú aki bringával küzdi fel magát, hát láttak, biztos jót vigyorogtak magukban:)
na blog off!
"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"
Írta 2010. december 13. - 18:41
zsizsi, szombat?
ha taliztok küldesz nekem ? tudod melyik bort szeretem? kartonost.....
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->