Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Szerintem ezt túlparázzátok. Adat? Nincs. Személyi? Nincs. Udvarias vagyok, mindig köszönök, nem száguldozom, eddig mindig béke volt.

Lehet igazad van. Személyes tapasztalatom nincs, így csak a beszámolókból tudok építkezni. Én néha szoktam veretni lefelé, de jellemzõen szélesen csak. Pl. Prédikálószékrõl lefele a szélesen, zsiványszikláktól lefele a sárgán, ilyesmi. Ahol van hely bõven. De majd ezentúl figyelek, ésszel nyomom.
A tavaly a hármasról rátévedtünk a Dh-s pályára, ahol két sráccal beszélgettünk. Ott mondták, hogy õk már csak ott mehetnek, mert pl. Normafánál kobozgatnak el bringákat.
Hogy õszinte legyek, én ettõl parázok, hogy el akarja venni és van vele rendõr. Azzal nehéz vitatkozni. Nem tudom ez hogy mûködik. Ha jól tudom a természetkárosítás büntetési tétele nem olyan horror, de mindenképp a bringa árának a töredéke. Utoljára valami 20e Ft-t hallottam...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Szerintem ezt túlparázzátok. Adat? Nincs. Személyi? Nincs. Udvarias vagyok, mindig köszönök, nem száguldozom, eddig mindig béke volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
OK. Beszerkeszted útvonalba aztán küldöd körmélben? Már ha a Gerecse/Börzsönyt nem szavazzák meg - de nem fogják, félnek a sártól :).

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,013 posts
  • LocationKelenföld

sziasztok!
Bp. belvárosban (9. ker.) lakom, azt szeretném kérdezni, tudtok-e esetleg ajánlani olyan helyet (pl. városliget?) / útvonalat ahol országútival tudnék olyankor edzeni, amikor nincs idõm messzire, több órára elmenni, csak pl. 1(-2) órára, hétköznap?
nagyon örülnék 1-2 ilyen ötletnek, fõleg, ha az útminõség sem rossz! :)
köszi szépen!

XII. kerület, esetleg II. kerület. Szerintem.
Pl.: Átjössz Budára, Kútvölgyi út, vagy Zugliget, Csillagvölgyi út (ez külön megéri!), kis János-hegy, haza Istenhegyi út.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Mostanában Dobogókõ felõl mentem Sikáros felé az aszfalton. Messzirõl láttam egy sötét személy autót parkolni, mellette egy civil ruhás ember és egy rendõregyenruhásnak tûnõ fickó álldogált egy papírlappal a kezükben. Kicsit lassítottam, hátha meg akarnak állítani, bár ott pont szabályosan tartózkodhattam. Melléjük érve olvastam az autó oldalán a feliratot: Erdõrendészet. Köszöntem illedelmesen, õk válaszoltak és haladtam tovább. Biztos valami más dolguk volt arrafelé, mert nem foglalkoztak velem.

õk amúgy sem szoktak. el szoktam velük dumálgatni néha. több nyugdíjas katonatiszt, meg ilesmik általában . itt velünk szemben a lakótelepen is laknak páram közülük.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Mostanában Dobogókõ felõl mentem Sikáros felé az aszfalton. Messzirõl láttam egy sötét személy autót parkolni, mellette egy civil ruhás ember és egy rendõregyenruhásnak tûnõ fickó álldogált egy papírlappal a kezükben. Kicsit lassítottam, hátha meg akarnak állítani, bár ott pont szabályosan tartózkodhattam. Melléjük érve olvastam az autó oldalán a feliratot: Erdõrendészet. Köszöntem illedelmesen, õk válaszoltak és haladtam tovább. Biztos valami más dolguk volt arrafelé, mert nem foglalkoztak velem.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts
csak nehogy eljöjjön az idõ mikor, visszasírjujk az egyébként nagyjából toleráns, szakmailag magasan képzett, kultúremberekbõkl álló Természetvédelmi Õrszolgálatot.

zoltán titkár tervei ugyebár
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Na most mondtál újat! Prédikálószéken hol? A szélesen, vagy már közvetlen a prédikálószéknél? Mi lett a bringások sorsa?

Mentem fel a szélesen. Már egész fent az elágazásnál, ahol balra lehet tovább menni a Prédikálószékre, egyenesen meg azt hiszem Hubertus kunyhóhoz, na szóval itt láttam félre állva az erdõben egy szép zöld terepjárót. Még gondoltam is rá, hogy nem megyek tovább, de hajtott mégis felfelé a kisördög. Nem is sokat haladtam, mikor szembõl jött lefelé Prédikálószékrõl egy bringás srác és mondta, hogy ne menjek tovább, mert fent (gondolom a csúcson) a zöld ruhások felírták az adatait és figyelmeztették, hogy három ilyen megrovás után már a komolyabb bünti következik. Ráadásul aznap õ már másodszor futott beléjük. Igazi komoly büntetésrõl még soha nem hallottam, de tény ami tény, hogy hazánk erdeiben az erdõtörvény értelmében a kijelölt kerékpárutak kivételével mindenhol tilos a bringázás. Akár tetszik nekünk, akár nem, ez van .

Nem olyan régen télvíz idején a Szénásokon jártam. Jól bementem az erdõbe, mikor meghallottam, hogy valahol mögöttem jön egy autó. Megijedtem, hogy egy Zöld terepjáró lesz az, kerestem a menekülõ utat a hóban, el is bújtam, de szerencsémre csak egy faszállító kisteherautó volt az, ami miután elment elõttem, el is akadt egy buckán a nagy súly miatt. Szóval, bennem azért folyamatosan dolgozik a para. :)

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

A Pilisre a Szántói-nyereg felõl megyek fel a szerpentinen a rétig , de nem a tetõre !!!, és ugyanott is jövök is le. Lefelé a sorompó után nem sokkal balra fordulok és a Pilis aljában a zöldrõl letérve egy nem jelzett /nem turista út/ úton simán el lehet menni az Ördög-lyuk barlangig, majd onnan tovább felfelé a kövesen , majd a Dobogókõi aszfaltúton átkelve a Zsivány sziklák irányába... Tudom merre nem szabad menni, általában ezt figyelembe is veszem, de a lónak is négy lába van, néha mégis megbotlik. Az extra szigorúan védett övezeteket megjártam télen, tavasztól-õszig többnyire mellõzöm is ezeket a helyeket. Egyébként tavaly május elsején a Prédikálószéken írták fel a zöld ruhások a bringások adatait nagy ejnye-bejnyézések közepette, idén már nem is nagyok megyek arra, mert párszor már kipipáltam mostanság azt az utat.

Na most mondtál újat! Prédikálószéken hol? A szélesen, vagy már közvetlen a prédikálószéknél? Mi lett a bringások sorsa?

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 posts

Hétvégén Gerecse/Pilis(/Vértes) aszfalt/terep vki? Pl dobgkõ körbe aszfalton?

Holnap megyek Dorog-Visegrád-Szentendre-Dobogókõ-Dorog kört, kereken egy százas. Hétvégén mehetnénk együtt egy ilyet. Ha valaki pont szabadnapos vagy ráér csatlakozhat holnap (is)...

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 posts

Ronin nekem az ördöglyuk barlangot Nagykovácsi fölé teszi a Zsíros hegyre ez nem stimmel a szintrajzzal.

Ez az ismertebb ördöglyuk barlang! Szerintem Ronin arra gondol ami Pilisszántó és a két-bükkfa-nyereg között van a ZS+ jelzésen!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Ha jól sejtem, Pilisrõl lefele lejönnél az aszfaltról. Arra vigyázni kell, mert ha jól tudom az is szigorúan védett terület. Bár a Vaskapu völgy abszolút bringázható, köves, de kitudja jön-e arra erdész...

A Pilisre a Szántói-nyereg felõl megyek fel a szerpentinen a rétig , de nem a tetõre !!!, és ugyanott is jövök is le. Lefelé a sorompó után nem sokkal balra fordulok és a Pilis aljában a zöldrõl letérve egy nem jelzett /nem turista út/ úton simán el lehet menni az Ördög-lyuk barlangig, majd onnan tovább felfelé a kövesen , majd a Dobogókõi aszfaltúton átkelve a Zsivány sziklák irányába... Tudom merre nem szabad menni, általában ezt figyelembe is veszem, de a lónak is négy lába van, néha mégis megbotlik. Az extra szigorúan védett övezeteket megjártam télen, tavasztól-õszig többnyire mellõzöm is ezeket a helyeket. Egyébként tavaly május elsején a Prédikálószéken írták fel a zöld ruhások a bringások adatait nagy ejnye-bejnyézések közepette, idén már nem is nagyok megyek arra, mert párszor már kipipáltam mostanság azt az utat.

Szabii

Szabii

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 posts
Ha észak felõl nézed akkor a Zsíros-hegytõl balra van és kicsit lejjebb, Solymárról, és Pilisszentivánról látni, Nagykovácsiból nem.
Ha érdekel a hely leírom részletesebben:)

https://picasaweb.go...789030977627394
Kilátás Solymár felé:)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ronin nekem az ördöglyuk barlangot Nagykovácsi fölé teszi a Zsíros hegyre ez nem stimmel a szintrajzzal.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 posts

Tetszene csak turista ösvényre az istennek sem hajlandó útvonalat készíteni van valami trükk?

Õszinte leszek. Megnyitom mellé a túristautak.hu és úgy rajzolom be az útvonalat. Az útkövetést kikapcsolva... Garminra átmentve biztos érdekes lenne, de viszonyításnak, szintszámításhoz jó.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

ivancso.isti

ivancso.isti

vendég

• fórumtag
  • 268 posts
sziasztok!
Bp. belvárosban (9. ker.) lakom, azt szeretném kérdezni, tudtok-e esetleg ajánlani olyan helyet (pl. városliget?) / útvonalat ahol országútival tudnék olyankor edzeni, amikor nincs idõm messzire, több órára elmenni, csak pl. 1(-2) órára, hétköznap?
nagyon örülnék 1-2 ilyen ötletnek, fõleg, ha az útminõség sem rossz! :)
köszi szépen!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,388 posts
Hétvégén Gerecse/Pilis(/Vértes) aszfalt/terep vki? Pl dobgkõ körbe aszfalton?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 posts

Ha valaki majd csatlakozna, április végére ez a Húsvéti túra tervem. A grafikon a turistautak.hu -n lett szerkesztve, nagyon-nagyon-nagyon sokat csal úgy szintben mint távolságban, a kijelölés sem 100% pontos, de nagyjából így fog kinézni az útvonal, ahogyan az ábra mutatja.

Ha jól sejtem, Pilisrõl lefele lejönnél az aszfaltról. Arra vigyázni kell, mert ha jól tudom az is szigorúan védett terület. Bár a Vaskapu völgy abszolút bringázható, köves, de kitudja jön-e arra erdész...

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Küldd az infót Zsizsi! :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ezzel a mapsouce-al lehet útvonalat tervezni PC-n, és egy garmin kütyüvel végig is lehet járni?

igen, bár néha vannak bosszantó dolgai. bár arra a Zsizsi féle postra én is kiváncsi lennék :)