Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
https://picasaweb.go...262372591256882
Nem itt esett össze Burce 5km/h-val, tükörsima úton? Máig felröhögök, ha eszembe jut!:D
https://picasaweb.go...264993260735282
Ezek mik? Ebihalak?

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

mekkora dágvány van ?

Aszfalton mentem, de ahol beláttam,meg nálunk is iszonyat dzsuva van. Fõleg a faszállító teherautók miatt. Csak ott száraz, ahol fennsík, vagy egésznap süti a nap.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ma mentem egy Pilisszentlélek-Két Bükkfa-Kakas hegyi õrház-Sikárosi rét-Skanzen-Pap rét-Visegrád-Pilisszentlászló-Paprét-Király kúti nyereg-Pilismarót-Pilisszentlélek kört. Az erdészeti utak kritikán aluliak. A nyeregtõl marót felé életveszélyes több helyen. Az erdõgazdálkodóknak köszönhetõen.

mekkora dágvány van ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Thy

Thy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Ma mentem egy Pilisszentlélek-Két Bükkfa-Kakas hegyi õrház-Sikárosi rét-Skanzen-Pap rét-Visegrád-Pilisszentlászló-Paprét-Király kúti nyereg-Pilismarót-Pilisszentlélek kört. Az erdészeti utak kritikán aluliak. A nyeregtõl marót felé életveszélyes több helyen. Az erdõgazdálkodóknak köszönhetõen.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Fokozottan védettet kerülöm,vagy engedélyt kérek...Pl. Hajnács kõ-mátra...
Zöldek jó tippeket adnak.."ezt érdemes megnézni"....de a leírásokat-túratippeket õk is használják-saját tapasztalat ...
Érdekes táj ..ellenõrzések nélkül..szemetet nem hagyok hátra...csak úgy "kódorogva"...a "lerágodt csont" helyek helyett...nem nagy távolságra....furcsa érzés õzeket,szarvasokat meglepni a halk járással -a "gyerekes" kocákat kihagynám:D
https://picasaweb.go...atakKekesVolgy#
"közeli helyeken"....
https://picasaweb.go...erekSomosPatak#

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

OFF.
Aztán nehogy valami hasonlót kapjunk a nyakunkba mi is, mint: Index - Belföld - Az utolsó fûszálat is százmilliókra bírságoljuk
Azért bosszantana egy ilyen "módszer" bevezetése, mert sok emberrel együtt itt nem csak természetkedvelõnek tartom magam, de a környezetét tudatosan óvó, védõ embernek (akinek nem fáj felszedni a mások által az erdõben szétszórt szemetet sem), és ha megbüntetnek terepen bicajozás miatt (és nem fokozottan védett területre gondolok itt), kvázi elég disszonáns érzést keltenének bennem...
On.
No de legyünk pozitívak! :->

most akartam linkelni. korábban keltél :)

sajnos zoltán titkárból simán kinézem.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
OFF.
Aztán nehogy valami hasonlót kapjunk a nyakunkba mi is, mint: Index - Belföld - Az utolsó fûszálat is százmilliókra bírságoljuk
Azért bosszantana egy ilyen "módszer" bevezetése, mert sok emberrel együtt itt nem csak természetkedvelõnek tartom magam, de a környezetét tudatosan óvó, védõ embernek (akinek nem fáj felszedni a mások által az erdõben szétszórt szemetet sem), és ha megbüntetnek terepen bicajozás miatt (és nem fokozottan védett területre gondolok itt), kvázi elég disszonáns érzést keltenének bennem...
On.
No de legyünk pozitívak! :->

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ez ugye nem igaz? Azért nehogy már elvegyék a bringámat, mert tilosban közlekedek vele. Ilyen a világon nincs.

azért a jános hegyi történet kicsit más.

mzoli10

mzoli10

vendég

• fórumtag
  • 215 hozzászólás

A tavaly a hármasról rátévedtünk a Dh-s pályára, ahol két sráccal beszélgettünk. Ott mondták, hogy õk már csak ott mehetnek, mert pl. Normafánál kobozgatnak el bringákat.

Ez ugye nem igaz? Azért nehogy már elvegyék a bringámat, mert tilosban közlekedek vele. Ilyen a világon nincs.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ronin nagyjából erre gondoltál ?
Route: húsvéti mászás | Bikemap.net
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

OK. Beszerkeszted útvonalba aztán küldöd körmélben? Már ha a Gerecse/Börzsönyt nem szavazzák meg - de nem fogják, félnek a sártól :).

Letekertem az említett útvonalat, feltöltöttem sports-tracker-re...

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nem arra gondoltam, de igazad van, az is egy hasonló eset volt. Én egyedül voltam akkor este, de mint kiderült, akkor éppen - ha igazat mondtak - fatolvajokat sasoltak, én meg csak beléjük futottam. Khm, tekertem...:)
Nincsen ezzel semmi baj.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Nem kell rinyálni urak!
Az erdõrendészek eddig csak akkor voltak "erõszakosak", ha rendõr is volt velük. Egyszer már találkoztam velük így, igaz, éjjel a Pilisben. Na bumm! Feljelentés nem lett belõle, de nem lehetett õket meggyõzni arról, hogy tovább engedjenek. Amúgy még a vízügyi õrök - akik fegyverrel járnak - is teljesen normálisan állnak a helyzethez - ha tilosban jár az ember - ha a vétkes is az emberi arcát mutatja. Pedig õk is magántulajdont védenek, ami ráadásul ivóvíz bázis!

az a Trifo, Zeezo, Dinnye, etc féle túra volt aminek aztán lajosforrás lett a vége ?
mellesleg akkor is céllal mentek -nem mi voltunk- csak rosszkor volltunk rossz helyen. de a "célcsoportban" volt pár hõzöngõ nagyon okos f@sz. nekik is köszönhetõ volt a keményebb hozzáállás.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nem kell rinyálni urak!
Az erdõrendészek eddig csak akkor voltak "erõszakosak", ha rendõr is volt velük. Egyszer már találkoztam velük így, igaz, éjjel a Pilisben. Na bumm! Feljelentés nem lett belõle, de nem lehetett õket meggyõzni arról, hogy tovább engedjenek. Amúgy még a vízügyi õrök - akik fegyverrel járnak - is teljesen normálisan állnak a helyzethez - ha tilosban jár az ember - ha a vétkes is az emberi arcát mutatja. Pedig õk is magántulajdont védenek, ami ráadásul ivóvíz bázis!

h_geri

h_geri

törzsvendég

• fórumtag
  • 459 hozzászólás
Köszi, remélem nem lesz hozzájuk szerencsém, vagy ha igen, csak kellemes csevej erejéig! :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Lehet igazad van. Személyes tapasztalatom nincs, így csak a beszámolókból tudok építkezni. Én néha szoktam veretni lefelé, de jellemzõen szélesen csak. Pl. Prédikálószékrõl lefele a szélesen, zsiványszikláktól lefele a sárgán, ilyesmi. Ahol van hely bõven. De majd ezentúl figyelek, ésszel nyomom.
A tavaly a hármasról rátévedtünk a Dh-s pályára, ahol két sráccal beszélgettünk. Ott mondták, hogy õk már csak ott mehetnek, mert pl. Normafánál kobozgatnak el bringákat.
Hogy õszinte legyek, én ettõl parázok, hogy el akarja venni és van vele rendõr. Azzal nehéz vitatkozni. Nem tudom ez hogy mûködik. Ha jól tudom a természetkárosítás büntetési tétele nem olyan horror, de mindenképp a bringa árának a töredéke. Utoljára valami 20e Ft-t hallottam...

ha Természetvédelmi Õrrel találkozol, neki, a gumibot hasznáalaton kívûl olyan jogosuktságai vannak mint egy közrendes rendõrnek. szal nem kell vele sünnek lenni.
de én eddig 10 év alatt egy embert ismerek aki kapott csekket, az is a pilis tetõn. mellesleg jó eséllyel ha normálisan állsz hozzá, megúszod szóbeli útravalóval.

szerintem a büntetési tételek lehetnek magasabbak, pláne ha van bizonyiték is .

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Tisztában vagyok vele. Azzal is hogy a Gerecsébe nincs. Azzal is hogy nagyanyámnak való utak vannak általában kijelölve. Óvom és szeretem a természetet, ne engem büntessenek hanem aki a szemetet dobja ki, vagy zavarja az állatokat a quaddal vagy krosszmotorral.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Az erdõtörvény értelmében csak a kijelölt kerékpárúton lehet bárhol az országban...

Itt van pár okosság kigyûjtve:

http://www.polgarite...r.hu/index3.htm

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Köszi. Gerecsében merre is tekerhetek akkor?!

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Jön a költési idõszak meg minden. Lehet most tényleg ILLENE a kijelölt utakat használni.

Bükkben is:

A látogatás kiemelt ellenõrzése egyes fokozottan védett területeinken

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers