Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Ne higgy neki, mert hazudik.:D
Az elsõ leágazás jobbra van - a visszafordító, ami Pilisszentlászló felé visz, utána jön a Dömös/Gizellatelepre vezetõ leágazás jobbra, utána balra a prédikálószéki leágazás, és ha maradsz az úton, akkor elérsz a Hubertus kunyhóhoz, ahol vége is van az útnak.

ja igazad van, nem megy túl a prédikálói leágon....szétsszrt vagyok és figyelmetlen na... :)

de majd ha +tanulom használni a gps-t. - szellemi képességeimet figyelembe véve ez kb még fél év- akkor pontos adatokkal szogálok :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Ne higgy neki, mert hazudik.:D
Az elsõ leágazás jobbra van - a visszafordító, ami Pilisszentlászló felé visz, utána jön a Dömös/Gizellatelepre vezetõ leágazás jobbra, utána balra a prédikálószéki leágazás, és ha maradsz az úton, akkor elérsz a Hubertus kunyhóhoz, ahol vége is van az útnak.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Biztos az Biker, én is megtalálnám, csak a térképet nézve nem tudom azonosítani! Segíts!

hát én arra gondolok hogy elindulsz királykuti nyeregbõl a hubertus kunyhó felé vezetõ erdészeti úton, túlmész a prédikálói elágazáson, de még mielõtt a H.kunyhóhoz érnél lesz jobbra egy leágazás, azon mész le...
többek közt itt halad át:
http://pix.bikemag.h.../medium/r_t.jpg
jó tom mostanság nincs ennyi lomb :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

A Gizellatelepre való lejutás honnanja engem is érdekelne, pont az a fajta lejtõ volt, amit gyûlölök felfelé, de imádok lefelé, egyszerû-nagyszerû-gyors, kilátással

Honnan szeretnéd az itinert?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

ha az amire gondolok az nem túl bonyesz, ráadásul még elágazás is csak egy van, úgyhogy elszúrni se nagyon lehet....

Biztos az Biker, én is megtalálnám, csak a térképet nézve nem tudom azonosítani! Segíts!

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
(hozé jön, körülnéz majd halkan Kalaius felé )

Valószinû, Zed sem tudja merre kell Ürömre menni, csak valahogy mindig odajutunk. Kétszer még egyik úton sem mentünk...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

A Gizellatelepre való lejutás honnanja engem is érdekelne, pont az a fajta lejtõ volt, amit gyûlölök felfelé, de imádok lefelé, egyszerû-nagyszerû-gyors, kilátással :)

Az Ürömre való kijutás ált. rendkívül fifikás és izgalmas szokott lenni :)

ha az amire gondolok az nem túl bonyesz, ráadásul még elágazás is csak egy van, úgyhogy elszúrni se nagyon lehet....

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
A Gizellatelepre való lejutás honnanja engem is érdekelne, pont az a fajta lejtõ volt, amit gyûlölök felfelé, de imádok lefelé, egyszerû-nagyszerû-gyors, kilátással :)

Az Ürömre való kijutás ált. rendkívül fifikás és izgalmas szokott lenni :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szia agenovo!
Azért írtam így, mert mi 6-an indultunk neki a Pilisnek tegnap, és Gizellatelepnél, meg a Rám-szakadék felé is összefutottunk 2-2 barátunkkal.

Nos, megpróbálom pontosan leírni merre mentünk:
Az UVH-tól mindenféle kis utcán keringve, kis fenyvest érintve stb. -Zed vezetésével, aki olyan határozottan megy azon a környéken, mint aki ott lakik- Üröm, aszfalton át Pilisborosjenõre. Azon keresztülérve egy jelöletlen dózer úton, amibõl "kék" lesz. A kéken felmentünk a Kevély-nyeregre. Onnan le a "piroson" Csobánkára. Az aszfalra kiérve, kimentünk a Pomáz-Pilisszentkereszt útig, ahol Pilisszentkereszt felé fordultunk. Majd a "p+ " ill a újra a "piros" jelejet követve egész a Tölgyikrekig. (Rájöttünk miért hívják így, csak körül kellett nézni...)
Onnan, mivel csak egy út nézett ki kevésbé dagonyának, elindultunk a piroson a Király-kúti-nyereg be.
Onnan indul egy széles dózer-út felfelé, Prédikálószék felé,
(Keserûs-hegy??? itt kicsit bizonytalan vagyok, Zed talán besegít majd.) a dózerúton maradva valahogy lejutottunk
Gizellatelep re.
Ott aszfalton át Dömösre, és a Rám-szakadék felé vezetõ úton végig tekerve, (a szakadék felé nem letérve :) ) a Forrás-völgyben szépen visszamásztunk a Király-kúti-nyeregbe. Mivel ekkor már erõsen lihegtünk, a dolog könnyebbik végét fogtuk meg, és aszfalton legurultunk a szentendrei ellenõrzõ pontra, aholis sajtos-tejfölös lángossal vittünk be némi energiát.
Onnan a kerékpárúton vissza UVH.

A tempó szerintem ne aggasszon, még soha nem veszítettünk el senkit. Mindenki megy a maga tempójában, és keresztezõdéseknél, dombtetõn, alján, bevárjuk egymást.

ui.: Különben nem kell, hogy gyere velünk. Az is lehet, hogy mi megyünk veled legközelebb. :) Hátha jobb utakat mutatsz nekünk!
Bár, megjegyzem, hogy Bikernek, Zednek, meg Natinak néhány fa már elõre bólogat...

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts

Csak meg szeretném jegyezni, hogy aki ma a Pilisben tekert,
abban a szerencsés helyzetben volt, hogy láthatta az év XC kerékpárját.
:)

Én is arra bringáztam sajna nem láttam az év kerékpárját. Pontosan ti merre mentetek ?
Én szinte csak túristaútakon megyek ami most a sár miatt kicsit nehezebb. Ha ti is a földútakon mentetek akkor le a kalappal sokkal jobb átlagot mentek mint amit az én szervezetem elbirna. Mellékelem hogy én merre mentem az átlag sebességen ne röhögjetek mert én geocaching-elek is és a kincsesládáknál meg kell álljak néha félórig is keresem Õket. Egyszer szivesen elmenék veletek, de nem akarlak feltartani Titeket ugyhogy azt szeretném kérni ha a mostani útatokról kapnék egy útleírást nekiugranék és letesztelném mennyivel vagyok lassabb ha nem sokkal akkor esetleg veletek tartanék egy két túrára.

Google Earth GPS út
Mapsource GPS út
Szint diagram
Bicajom a dagonya után

Egyébként azt tudjátok hogy a mapsource programmal megtervezed az útvonalat csinál róla egy szint diagramot ? Igy elõre lehet készülni a szivásra :)))

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Ne szabadkoz, honnan tudtad volna?
ÁÁÁ! Annál lustább vagyok, a talipontig kocsival szoktunk menni.:) Az kizárt,hogy ezen a mocsok városon áttekerjek!

boca

boca

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,078 posts
Zoli, Zsizsi! :prosze: egy irdatlan bocsi mindkettõtöktõl:wallbange
Zoli neked Csepeltõl UVH-ig is már egy kisebb túra...
" A Cube el van vetve! "

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Jól ment, átlagot nemtom, de 4 órás kört mentem, s 110 km körül volt.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
A kék pirula, az kék pirula...! Csak az õsök meg ne lássák...:D
Szóval kész a gépsárkány? Retteghetünk? Ja! A tegnapi útvonaladat két óra alatt nyomtad le? Oszt millyen átlagot produkáltál? (Miközben - gondolom - elfogyasztottál a felfeléken néhány outist!)

Hozé! Gratula-gratula!

ps. Yasec-nek - al.:Z K - azért szólj, hadd legyen Õ is büszke! Megérdemli na! Mégiscsak elszöszmötölt egy ideig azon a ródlin! ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Zsizsi a párod?

:lol1: Ez jó...

Zsizsi;

Szóval én csak vackokat ajánlok önnek Dante mester? Segítõ szándékkal? Hm...?

Nem, hátha mûködik, s a merevedés majd a hátizmoknál jön elõ. :D Bizarr a hasonlóság mindenesetre!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Rettegjetek, mert a sárkány valsz bevetésre készen lesz akkor, szóval jövök. ;)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
ugyan már, nem mondtam komolyan :)
akkro a mászás olyan 1400 m körül?

elõjegyzés, útvonaltervek köv. hétvégére? :)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...és én "ezt" etettem.
No mindegy. :)

Ezt mentük ma, az UVH-UVH viszonylatban az elejérõl, és a végérõl 15-15 km-et le kell vonni.
Feltöltött kép

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Maximális csodálattal figyelik Hozé gépét, hogy még mindig nem hullot darabokra, amit a sufniban összegányoltak mindenféle csövekbõl :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Csak meg szeretném jegyezni, hogy aki ma a Pilisben tekert,
abban a szerencsés helyzetben volt, hogy láthatta az év XC kerékpárját.
:)

Az a sáros "maszek" lett a nyertes? Ahogy kinézett nem gondoltam volna!:D
Gratulálok!