Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts

Ez nem hivatalos verseny, ez játék, itt a fórumon. Nem "felülrõl szervezett" dolog.
(Te most haraguszol rám? :) )

Ezt most komolyan kérdezted? Remélem nem! :)
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Meghajtjuk fejünket Hozé és Zügn mester remeke elõtt.

Zed csendben odasúg a többieknek: "Most akkor az õ fejit kell lecsapni?"
Ausztria, Kenguruk földje!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Ez nem hivatalos verseny, ez játék, itt a fórumon. Nem "felülrõl szervezett" dolog.
(Te most haraguszol rám? :) )

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Nincs díj? A Velocica verseny is minimum ilyen értelmetlen volt, ott mégis lehetett nyerni egy utazást, egy csomó ruhát, meg elõfizetést!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Itt nincs díj, Lens.
Ez csak egy jelzés, hogy nem csináltam nagyon rossz biciklit. :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Hozé, nagyon szép bringa a tied, úgyhogy meg is érdemled ezt a gyõzelmet. Na és mi a jutalom? Van egyáltalán, vagy csak téged is felvesznek moderátornak?

Egyébként szevasztok, hazaértem én is. És most az egyszer nem sajnálom, hogy nem voltam veletek, ugyanis olyan hétvégét töltöttem el a Bükkben, hogy halálomig is emlékezni fogok rá.

Olyan sötétben battyogós volt, holdsütötte réten, jégcsillámoktól fénylõ fûtengeren átkelõs, majd nyitott oldalú faépületben vacogva elalvós, hajnalban fagyhalálra ébredõs. Jávorkúton tea-ivós, majd hetedhét kövön átkelõs (Hármas-kõ, Tar-kõ, Cserpes-kõ). CSerepes-kõ tetején barlanglakókkal ismerkedõs, tûz körül együtt táncjárás egészen éjfélig, majd barlangban elhelyezkedõs, befüstölõs. Reggel füstölt sajtszagúan kelõs, majd az éjjeli wc-kbe belelépkedõs, tájban gyönyörködõs - mivel kisüt a nap - Felsõtárkányra kievickélõs, stoppolós, buszozós.

Már nagyon kellett egy ilyen természetben, télen kintalvós buli. Ha nem sikerült volna megértenetek ( :D), a 2.napi szálláshelyünkön találtunk 5 barlangfoglalót,akik azonban szívélyesen befogadtak minket (ketten voltunk), és aztán oltári nagy bulit csináltunk a tûz körül. Reggelre már mind a heten úgy bûzlöttünk, mint az igazi õsemberek. :D

Ja és volt köztük 2 srác, akik már félig megcsinálták bringával a MO-i K-túrát, de úgy, hogy végigmentek a legszivatósabb szakaszokon is. Idén folytatják a keleti felét. Mondtam nekik, hogy csatlakozzanak hozzánk is néha, de õk csak a fejüket rázták, mert mondták, hogy sokkal szívesebben tekernének a 12 csaj csapattagommal! :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Te Zed! Képzeld ma is nyertem egyet...
:)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

igen de mintha a térképen 2 db út lenne nagyjából egymással párhuzamosan

Neeeem, csak kétnyomos :D

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Ne higgy neki, mert hazudik.:D
Az elsõ leágazás jobbra van - a visszafordító, ami Pilisszentlászló felé visz, utána jön a Dömös/Gizellatelepre vezetõ leágazás jobbra, utána balra a prédikálószéki leágazás, és ha maradsz az úton, akkor elérsz a Hubertus kunyhóhoz, ahol vége is van az útnak.

Így, ahogy VV bácsi mondja!

Hozé, az Ürömre vezetõ útvonal már évek óta be van táplálva a Dzsájent robotpilótájába. A minket üdvözlõ kóborkutyák már régi jó haverok, rendszeresen összecsapunk velük. Néha mi tépünk szét párat, néha egy-egy rider esik áldozatul, de akkor két napig jóllakottak, így nem jelentenek veszélyt :D

Granulátum a gyõzelemhez! Igaz, nem igazán értem, hogy egy ilyen gagyi magyar berhelmény hogy nyerhetett, ezen az alapon nagyi kempingje is vihette volna a pálmát. :P

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
igen de mintha a térképen 2 db út lenne nagyjából egymással párhuzamosan

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Szerintem stimmel, az én térképemen a 102 km az Fót-Fót
távolság, ebbõl kb. 30-32 km-et levonunk, akkor kb. jó a tiédhez.

Üröm elött lehet egy kis kavarás, mert olyan egyenesen, mint rajzoltad, nem mentünk.
A Te térképeden 32, az enyémen 50 körül beletettünk egy kis (1km) plusszt, mert Zed, hát nem mondom, hogy eltévedt, inkább "a környék nevezetes helyeit próbálta megmutatni".

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Na megprobáltam megnézni merre mentetek az UVH-UVH útatokon. A Királykúti nyereg gizzella telep az nem teljesen értem (túrista úton vagy erdészeti úton mentetek)

Csináltam egy térképet valami ilyesmi ?

UVH UVH térkép ?

A térkép bonyolultabb része.

Szint számitógéppel tervezve.

A szintdiagram nagyon hasonlit a tietekhez, de a táv hossz nem stimmel valamiért.

erdészeti dózerútról van szó
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

agneovo

agneovo

vendég

• fórumtag
  • 173 posts
Na megprobáltam megnézni merre mentetek az UVH-UVH útatokon. A Királykúti nyereg gizzella telep az nem teljesen értem (túrista úton vagy erdészeti úton mentetek)

Csináltam egy térképet valami ilyesmi ?

UVH UVH térkép ?

A térkép bonyolultabb része.

Szint számitógéppel tervezve.

A szintdiagram nagyon hasonlit a tietekhez, de a táv hossz nem stimmel valamiért.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

Pedig edzésnek nagyon jók ezek az emelkedõk. Tegnap meg is másztuk, bár eredetileg nem ezt az útvonalat terveztük, viszont utána átmentünk felfedezõbe. Meg a miheztartás végett néhányszor meghenteregtem a sárban. Nehezen tanulom az SPD témát megállásoknál.

ja ja....nagyon jó kis laza edzõkör a sztendre, dömörk, kisrigó kéken, onnan a dm út visszafelé -piros+, jelöletlen, megint piros+, piros3sz, -az említett erdészeti út, csak lefelé kknyereg felé, le dömös a piroson vagy az erdészetin ami a rám parkolóhoz visz, dömös, aztán ezen az emlitett erdészetin fel, vissza kisrigóhoz, szentlászló, pap rét, akácos árok, tahi, 11es út....vagy ha valakinek még van kedve mászni akkor tahiba nem megy le a faluba hanem a sárgán visszmászni vöröskõre, álló rét, szenetndre.....(volt amikor volt olyan formám hogy végig tudtam csinálni :) )

én csak egyszer :).....igaz nem spd, csak egy átlósan az útra dõlt növendék bükkfa.....gondoltam lendületbõl nekimegyek, kimozogja....csak a gumi sáros volt kissé, .....én meg átléptem a kormányt..
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Elméletben én is tudom.:D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...picit el kell fordítani a lábad, bokából.

;)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Pedig edzésnek nagyon jók ezek az emelkedõk. Tegnap meg is másztuk, bár eredetileg nem ezt az útvonalat terveztük, viszont utána átmentünk felfedezõbe. Meg a miheztartás végett néhányszor meghenteregtem a sárban. Nehezen tanulom az SPD témát megállásoknál.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Lefelé azokat a nem túl meredek lejtõket komálom, ahol megtekerve a gépet jó sokáig lehet csapatni...Ugyanez felfelé a halálom; nem bírom a ránézésre alig emelkedõ, de azért érezhetõen combos mászásokat, amik kilátástalanul hosszúak és kb 50x körbemennek a csúcs körül... Inkább legyen abszolút létra, max ha nem bírom, akkor tolom. Hazafelé is mindig a legmeredekebb úton megyek kistányéron, ill. a Geminivel izomból :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,267 posts

~.

Kösz az eligazítást, ha jól értem, akkor irány a H.K., és a kerítés oldalánál le jobbra

ja.....de amúgy mi a baj azzal fölfelé ?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

(hozé jön, körülnéz majd halkan Kalaius felé )

Valószinû, Zed sem tudja merre kell Ürömre menni, csak valahogy mindig odajutunk. Kétszer még egyik úton sem mentünk...

:) ~5 éve már, h egy leányzóval a várig kísértük Zedéket (akkor került hozzám Tyito pulcsija felelõs õrzés címén 1-2 évre :) ) és pont ugyanezen a nyomon mentünk 8D

A fifkásságot meg csak arra értem, h akármerre mész (10-es út v Békás busz vonalán, esetleg az UVH-tól, mindenhol nagy a forgalom, amit utálok :P :) )

Saját, csak a csomópontokban egyezõ útvonal; Aquincumnál a töltés alatt átbumlizva Mocsárosnál a cigányputrik között ellavírozás a keresztezõdésig, ahol Zed szolídan el akart minket csapatni egy teherautóval :) útközben legalább jól fel lehet mérni, hogy lesz-e sár :) Aztán nem megyek fel a gyümölcsöskertek alá, mert nem szeretem, ha sok a kutya, inkább balra indulok el felfelé,a a családi házak között, igaz az út ott sem jobb. Aztán a rövid erdõs rész után én nem jobbra fordulok, a fenyves irányába, hanem balra, és Széchenyitelep(?) szántóin gurulok át Ürömre. Szal mindenhol pont az ellenkezõ az irány,csak az eredmény ua.

Kösz az eligazítást, ha jól értem, akkor irány a H.K., és a kerítés oldalánál le jobbra :)