Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Okés. Akkor én javasolnék egy találkozót, mondjuk 10:30-kor a Battyányin, onnan meg HHH, Csúcs-hegy, Köves-bérc, mittomén...Lajosforrás egyszer, Pomáz, Rómaipart. Hozé focizik, csak késõbb fog reagálni asszem. De mehetünk Nagy Szénás - Nagy Kopasz kört is, az is mókás. Csak nem kellene ugyanazt bejárni, mint múltkor, szóval ezért javasolnám az UVH helyett a Battyányit (villamos megálló) Meki? Tamás? Ki jönne még? (Hozé remélhetõleg benne van)

Ebben meglesz 1300 szint szerintem, de azért szétszakadósra ne vegyük a figurát. Szóval tervezném egy 120-130-as intenzitásra. (ma pl 126 volt az átlag 72,2 (1050) km-en, 18.5-ös átlaggal)

Nekem a budai hegyek szimpatikusabbak, mert így nem kell Szentendrétõl végigfostaligázni, tegnap elõtt is a Dunaparton kezdett eldurranni az agyam a sok gyökér gyalogostól... Akkor valami budai-hegységi körtúra?
HHH - le a szintútig a leszállópálya felé - Virágos nyereg - Csúcshegy - Solymár széle - Zsíros-hegy - Nagy szénás - Crosskovácsi - Nagy kopasz - innen meg majd meglátjuk h. mennyi kraft maradt még és merre célszerû menni. Na? Térképet azért viszek.
Nem praktikusabb a Kolosy téren gyûlni ha úgyis HHH az elsõ hegy? Pl. ott ahol a bringaútról le kell kanyarodni, van ott HÉV megálló is.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts

Holnap szeretném teljesen kifingatni magam a budai hegyekben, kérdés h. ki jönne? Táv nem sok, a szint remélem annál inkább. A tempó nem lesz hipergyors mert a tegnapi 116 és a mai 89km azért bennem van. Az alap a HHH-Hárs h.-János h.-Normafa útvonal, túristák engem nem zavarnak, lehet h. ez lesz oda-vissza, így kb. 40-45km-en lenne 1700-1800m szint.
Korán nincs kedvem indulni, szóval egy 12:00-ás találkára gondoltam v. a Kolosy téren v. a Fenyõgyöngyénél.

MIvel meg csak most ertem haza tancbol... a reggel 7es Csillaghegyi indulaskor mindjart kelnem kellene. Mult hetvegten belekostoltam 1 kis terepbe en is, s imadtam. Ez a Budai hgy- dolog nekem is tetszene.

Mondjuk en a HHHra maszars tudnam javaoslni a vagy a Harsanylejto utca-Viragosnyereg szakastz illetve a Viragosnyereg utcat..:)bemelegitesnek jo lesz.

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5,944 posts
Üdv a mai "laza túra" résztvevõinek. Nekem is nagyon tetszett, de most rendesen punnyadt vagyok. De nemcsak az 1075m szint vezetett fáradtsághoz, hanem azt hiszem, hogy a cuki utáni 3 órás fõzõcske tett be igazán, meg a megnézett "Kebab kapcsolat" múvi. Ja, és persze az elfogyasztott, kiadós adag sonkás-parajos tejszínes canelloni. Nehéz élete van a zasszonynak, ha nemcsak fõzni szeret, de még tekerni is! ;)

Szike: nemcsak hogy éjszakai túrákat szoktunk menni, de még kint is alszunk a tölgyek lágy ölén!
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Adj egy telszámot, s reggel (~9:00 körül) csekkoljunk ide is, hogy akkor mi is legyen.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Okés. Akkor én javasolnék egy találkozót, mondjuk 10:30-kor a Battyányin, onnan meg HHH, Csúcs-hegy, Köves-bérc, mittomén...Lajosforrás egyszer, Pomáz, Rómaipart. Hozé focizik, csak késõbb fog reagálni asszem. De mehetünk Nagy Szénás - Nagy Kopasz kört is, az is mókás. Csak nem kellene ugyanazt bejárni, mint múltkor, szóval ezért javasolnám az UVH helyett a Battyányit (villamos megálló) Meki? Tamás? Ki jönne még? (Hozé remélhetõleg benne van)

Ebben meglesz 1300 szint szerintem, de azért szétszakadósra ne vegyük a figurát. Szóval tervezném egy 120-130-as intenzitásra. (ma pl 126 volt az átlag 72,2 (1050) km-en, 18.5-ös átlaggal)

Direksõn nekem mindegy (annyiban, hogy tényleg nem célszerû 2-szer egymásután ugyanarra menni :) ). Jövök szerintem, remélem még mások is. :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

Iccaka senki sem szokott itt tekerni?

Csak rövideket, fõleg a HHH-n. Most várom az új lámpámat, amíg nincs meg, addig nincs inspiráció sem ;)

Dante, én már ma is nagyon punnyadt voltam, úgyhogy se TT, se Budaihg.
A vasárnapi Börzsöny-kör ellenben be van tervezve.
Ma tolatok ki a vassal a liftbõl, és irdatlan fémes kattgás ütötte meg a fülem. Mint kiderült, a fékpofán már alig volt matéria, így a féktárcsába beleakadt a fékpofákat visszanyomó rugó, és elgörbül, így folyamatosan ciripel a tárcsa lyukain. Mit "ciripel", holyan, mintha kalapáccsal vernék a vázat :)
Ausztria, Kenguruk földje!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Jó volt a mai túra. Meg a tegnapi is. Még élek, bár a tegnapi után nem gondoltam, hogy ma menni fog, fõleg a nagy vassal. Beszélgettünk róla, de holnapra majd mindenki pihenõre szavazott, viszont vasárnapra tervben van vmi finom börzsönyi bohóckodás sok szinttel. A részleteket majd Nati - mint fõszervezõ - kiötli, és itt a Fórumon tájékoztat bennünket.:)
Nekem a holnap kilõve; pihenésképpen megyünk valahova déházni a "gengszterekkel".:D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Valami pilisi, Dante által is említett lazább, de azért nem punnyadós tekerés jöhetne. Útvolnaljavaslat? Mondjuk TT pótló kéne, azaz legalább 1300 méter szint.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Üdv a "laza tekerészés a Pilisben" túra résztvevõinek!

Nagyon jól sikerült a mai túra is, köszönjük a résztvevõknek. A táv nem volt olyan sok ( nálam 67km lett a vége ), azért kellemesen elfáradtam. Volt elég mászóka is, mondjuk a kiírás alapján nem gondoltam volna, hogy huszonegynéhány kilóméter alatt mászattok velünk 1010 m szintet, és arra sem gondoltam, hogy még majdnem jól is esett!:D
A TT-t én is kihagyom.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Én nem szeretnék "annyira" fingatósat. Nincs értelme. Neked sem Meki, ma is már punnyadt voltál, vagy megint a túledzettség állapotára vágysz? :)

A punnyadtság oka mindössze annyi volt h. ÉHES voltam.:) Ez nem egyenlõ az eléhezéssel. Ha ma kihajtom magam akkor nincs erõ a holnapira. 1ébként meg TE voltál az aki reggel vinnyogott h. még mindig el van savasodva... :D Túledzettségtõl nem félek mert ez a legkeményebb hetem, a 3., a 4. lazulós lesz, ha 100km-t tekerek jövõ héten akkor már elégedett leszek, de elõtte az a jó ha fáj.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én nem szeretnék "annyira" fingatósat. Nincs értelme. Neked sem Meki, ma is már punnyadt voltál, vagy megint a túledzettség állapotára vágysz? :)

szike81

szike81

törzsvendég

• fórumtag
  • 712 posts
Iccaka senki sem szokott itt tekerni?

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Holnap szeretném teljesen kifingatni magam a budai hegyekben, kérdés h. ki jönne? Táv nem sok, a szint remélem annál inkább. A tempó nem lesz hipergyors mert a tegnapi 116 és a mai 89km azért bennem van. Az alap a HHH-Hárs h.-János h.-Normafa útvonal, túristák engem nem zavarnak, lehet h. ez lesz oda-vissza, így kb. 40-45km-en lenne 1700-1800m szint.
Korán nincs kedvem indulni, szóval egy 12:00-ás találkára gondoltam v. a Kolosy téren v. a Fenyõgyöngyénél.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Akkor viszont, találjunk ki egy jó alternatívát. Ugye nekünk Pilistetõ megvolt, most másik irány kellene. (Lajosforrás, Csikóvár, stb?)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
Én terveztem eredetileg, hogy megyek, de az az igazság, hogy a "nép" meg a 7.30-as indulás lebeszélt róla.
Szerintem a szervezõk ezt a 7.00-7.30 at nem gondolták végig, nem olyan vészes az, hogy ennyire korán kelljen indulni.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Én tereppárti vagyok, fõleg, mert jön a szar idõ, ki tudja, még mennyit leszünk kénytelenek országútizni. Hozé f8 vagy f9et emlegetett, nekem mindkettõ extrakorán van, még a f9-es induláshoz is 7 körül indulnom kell, amihez nincs nagyon kedvem. De ma már õ is habozott (kostolt egy kis terepet ;) velünk), szóval meglátjuk. Túl széttépõs nem lenne, a csütörtöki 120 és a mai 70 után nem kívánnék mondjuk 140-et menni 3000m szinttel. :D Én valami lazulós, lángosozósat javallanék, némi technikás egynyomtávozással megfûszerezve.

73Kacsa

73Kacsa

törzsvendég

• fórumtag
  • 639 posts
Sziasztpok!

Holnap ki mikor merre ees hanyra megy a TT-re?

Mennek en is..:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Na igen. Nem hittem volna, hogy ilyen jó idõnk lesz. Másrészt meg 93 km-en az az 1300 m szint nem kifejezetten TT szerintem :) Szóval én mennék terepre, de igazából mindegy nekem.
White Horse

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Na hölgyek-urak! Holnap, mi legyen? Bevallom, ha már ilyen istencsászár idõ van, én az extrémkoránkelõs TT helyett inkább tolnék egy lazulós terepkört. Nos?