Mikortól, meddig? Nekem a korai indulás jó (sõt csak az jó), de olyan 5-6 órát tudok rászánni. Ha saras, akkor outi híján, inkább a szintre menve a diósárkon fel-körbe le aztán megint fel. Amennyi belefér.vasárnap valami hosszabb terepezés...
valaki?
korai indulással!
vagy ha sok esõ esik akkor outi,de sok szinttel.
Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. June 09. - 16:14
Posted 2011. June 09. - 12:09
valaki?
korai indulással!
vagy ha sok esõ esik akkor outi,de sok szinttel.
Posted 2011. June 08. - 10:45
Köszi:)
Alternatív útvonalként jó lehet még esetleg a Hûvösvölgy felé vezetõ K jelzésre, ha a Határ-nyeregtõl elindulsz a K-en, majd a kis emelhedõn felérve az ismeretlen katona sírja után balra fordulsz az S jelzésre és azon mész le. Technikásabb terep és van még az elejében egy kevés plusz mászás, cserébe nagyon szép. Ha esetleg esõs idõt fognál ki, akkor az S jelzés egy ideig (de csak mérsékelt csapadék esetén!) még jobb is, mint például a K második szakasza. Viszont, ha sok esõ esik, akkor ahogy Dante is írta, inkább K-en indulj Határ-nyeregtõl, csak ahol kanyarodik a kék ívben balra és leérsz az apró köves, sotteres részrõl és elindul a meredekebb lejtõ, ott egy helyen le lehet fordulni a K-rõl jobbra egy szervízútra, ami részben szintén sotteres, ez esõben viszonylag jól tekerhetõ. Egy idõ után vissza fog vinni a K-be, viszont a sáros részek többsége elkerülhetõ vele.
Hûvösvölgytõl szintén van egy csomó alternatív útvonal, ha érdekel, írok majd párat. :-)
Posted 2011. June 08. - 10:15
Lemész a K-en Hûvösvölgybe, onnan a villamosmegálló mögött átmész a Hárshegy felé, s felmész a Hárshegyre a szánkópályán, lemész Szépjuhásznénak, s az aszfaltot keresztezve feltekersz Normafához valamelyik ösvényen vagy a Jánoshegyi-úton.
Köszi:)
Posted 2011. June 08. - 08:04
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Posted 2011. June 08. - 00:18
Posted 2011. June 07. - 21:42
Mesélj, milyen volt Trans Germany ? Meghaltál, megnyerted, bringád a zsebedben hoztad haza ? )
Majd elvileg felkerül valahová a beszámoló, de addig is elküldöm emailben. Röviden jó volt, túléltem, nem nyomtam, edzésnek tökéletes volt, nem fáradtam el, simán meglett, s utolsó nap kevesebb, mint 20 percet kaptam Sauser-tõl. (igaz összetettben vagy 4 órát...) Most éppen le is betegedtem, amint összelapátolom magam, 2 hét pörgés, s mehet a következõ többnapos, már be is neveztem.
Baromira remélem, hogy a Trans Hungary meg lesz szervezve, ha már annyira erre hegyeztem magam idén...
Posted 2011. June 07. - 21:18
És mi köze a hematokrit-szintnek a pulzusszámhoz? Az epó miatt kellett a felügyelet, nem az alacsony pulzus miatt... Stabilan 40 alatti az enyém is kipihenten. Van, hogy amíg a hegyig kipörgetek, kora reggel, alvás után, 60 fölé nem is megy, nem ezen múlik.
Mesélj, milyen volt Trans Germany ? Meghaltál, megnyerted, bringád a zsebedben hoztad haza ? )
Posted 2011. June 07. - 21:02
Epoval orvosi felügyelettel volt a tour mezõny pulzusa éjszaka 35-45 ütés/perc. Ja tényleg fabiannal beszélgetek, akkor sorry
És mi köze a hematokrit-szintnek a pulzusszámhoz? Az epó miatt kellett a felügyelet, nem az alacsony pulzus miatt... Stabilan 40 alatti az enyém is kipihenten. Van, hogy amíg a hegyig kipörgetek, kora reggel, alvás után, 60 fölé nem is megy, nem ezen múlik.
Posted 2011. June 07. - 17:39
Itt meg lehet tekinteni:
Kellemes idõtöltést!
Elnézést,ha nem tettem jó helyre,...Magyarország is van benne/van aki szerint csak az van benne/.
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu
Posted 2011. June 06. - 21:39
Imikém valószinuleg azért írsz ennyi okosságot, mert ilyen alacsony pulzusszám/vérnyomás mellett, csak a válladig képes felpumpálni a vért a szíved. Epoval orvosi felügyelettel volt a tour mezõny pulzusa éjszaka 35-45 ütés/perc. Ja tényleg fabiannal beszélgetek, akkor sorry
Nekem 36-37 jelenleg az ébredésim. Adottság, edzettség, kipihentség.
A sebesség mindent megold.
Posted 2011. June 06. - 21:37
ohh nekem 44-45 közt van:)
Imikém valószinuleg azért írsz ennyi okosságot, mert ilyen alacsony pulzusszám/vérnyomás mellett, csak a válladig képes felpumpálni a vért a szíved. Epoval orvosi felügyelettel volt a tour mezõny pulzusa éjszaka 35-45 ütés/perc. Ja tényleg fabiannal beszélgetek, akkor sorry
Posted 2011. June 06. - 20:39
A fent linkelt teljesítménytúrák közül az elsõt még kihagyom, de az Ipolymente 95-re megyek. Még puding vagyok, de addigra már jó leszek:)
Posted 2011. June 06. - 18:37
Csináld meg visszafelé. Tavaly mi így tettünk.
Egyébként meg: Sándor Móric Sarkában (kerékpáros)
Ipolymente 95/75 (kerékpáros)
Uhh, visszafelé azért elég durva lehet az az útvonal, azt hiszem Ipolydamásdtól Kemencéig. Van ugyan egy-két ív az útban, de gyakorlatilag egyenes az út és szinte végig emelkedik. Fentrõl lefelé gurulva találkoztam egy-két szembõl jövõ bringással, és nagyon boldog voltam , hogy nem nekem kell ott felfelé araszolnom. Maradok inkább a klasszikus Börzsöny-körnél, ha legközelebb arra vetõdök. Az emelkedõkbõl is megárt a sok, fõleg ha egyenes úton visz.
Posted 2011. June 06. - 18:05
Csak azt nem értem, hogy miután szántón álltunk egy 20 percet és indulás elõtt kipróbáltuk hány méterig mér a garminod, álló helyzetben volt 125 a pulzusod. Igaz Én nem tartozok egyelõre az élmezõnyhöz, de tekerés közben 120-130 alá nem nagyon megy, pedig szobában nyugalmi állapotban csupán 60 környékén van...
ohh nekem 44-45 közt van:)
Posted 2011. June 06. - 15:39
Nyitottam néki, a versenyeknél. Légyszi, valaki majd dobja át oda!
Valószínû hogy megyek, csak még nem biztos az útirány és hogy lesz-e hely. Ha fixálódik jelzem. Nem írtad honnan, de gondolom BP.
Köszi elõre is, és igen, Bp.
Posted 2011. June 06. - 15:33
Valószínû hogy megyek, csak még nem biztos az útirány és hogy lesz-e hely. Ha fixálódik jelzem. Nem írtad honnan, de gondolom BP.
Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_
Posted 2011. June 06. - 15:07
Keresgélem egy ideje, hol a jó helye, talán itt, ha véletlenül mégsem, szóljatok...
No szóval a Vértesboglári MTB piknikrõl jókat hallottam, viszont ha jól látom, vonattal+kétkeréken eljutni oda kissé nehézkes. Ha esetleg valaki tervez menni kocsival és van szabad helye egy ember+bringa számára arányos jóvátétel fejében, szívesen csatlakoznék. Thule tetõcsomagtartóra való kerékpárszállító sínem van.
szerk.: Apropó, az 50 km-es távon tudja valaki, mennyi szint van összesen? Szintrajz alapján sacc 3-400 körül?
Posted 2011. June 06. - 09:24
Egyébként meg: Sándor Móric Sarkában (kerékpáros)
Ipolymente 95/75 (kerékpáros)