Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A lejtõzés egy kicsit más téma, és ne mán a CC-s magyarázza el, hogy kell!:D
Arról már nem is beszélve, hogy elhangzott egy-két butaság, meg túláradó okosság a tudatlanság talajáról. Tessék elmenni Hozé-val és megnézni, hogy is kell lejtõznie egy cécósnak! Vagy kíváló példaként említhetném plázacicánk Hori becenevû ismerõsét is.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

PTamás már érzed a lényeget!
Engedni a lejtõn és nem parázni! Lendületbõl nincsen bukta!

Najzé' nem teljesen így van... vasárnap is Gerecs kilátótól lefele egy új úton ereszkedtünk lefele jónak tûnõ úton; és volt egy 2 méter (egy jobbos kanyarban, balra erõsen lejtõ hatlamas köves és fás gaztenger) mikor a gép a levegõben volt és gyomromban/szívemben már az 'eséses györcs' volt, de az utolsó tizedmásodpercekben annyit leért a gumi hogy éppp megússzam... ha picit kisebb lendülettel jövök akkor kevesebbet repülök és többet tapadok ;)

Hurka,PTamas:
Stucni nálam spec 90mm és lefele, de ez a 130as telóút miatt van, különben 1-2 emelkedõn hanyatt borulnék... gondoltam a felfelét is megpróbálom mert nekem is kicsit ideges, meg rövid a mostani kormány is; de ez ingyen volt, és a 6 centivel hosszabb meg nehezen iránytható és soxor közel vannaka fák vele :D. Nálam sajna még áll az hogy a merev Trekkel (sokkal) jobban tudtam lejtõzni mint a fully Scottal, ez gondolom elsõsorban gumi (ez jóval rosszabbul fékezetõ), meg könnyebb a gép meg nemtom mitõl van... Jaaa, meg rövidebb ez a gép :D Stucni fordítást még másnem megpróbálom...

Tigris, alacsony nyomás és ballonos gumi nézet nem túl népszerû, sárférõhely és felütéses defekt fontosabb CC/AM-eseknek mint hogy lefelej gyorsabbak legyenek. De ha a max 2,1es gumihoz írt latexes belsõm elbírja a 2,25-2,3at, akkor következõleg azok jönnek a gépre...

Hozé: Én is kicsit hátrébb csúszok és combbal fogok, de mögé nem mertem sosem ülni, mert félek hogy egy nagyobb huppanó és nem lesznek családtervezési gondjaim...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Pedig az is haláltúra volt.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

A 2.haláltúrára most már én is szeretnék eljutni, lehetne akkor szervezni, amikor nekem is jó? :)

Nem az amelyiken a Gyertyános után kiszálltál? Utána meg Zsizsi stucnit tört, de elõtte asszem defektelt párat. :)

Nem hiszem, mert azon a Nati is ott volt.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Hmm, 100%?

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
ja, ja, de vajon mennyi az aszfalt?

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
http://www.nagymaros...sitmenytura.pdf
Feltöltött kép

uromastyx

uromastyx

vendég

• fórumtag
  • 146 hozzászólás
Ez milyen lesz?

http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1138

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

Melyik volt az elsõ?

Nem az amelyiken a Gyertyános után kiszálltál? Utána meg Zsizsi stucnit tört, de elõtte asszem defektelt párat. :)

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás

Üdv újra itt:)
Ha írsz kiindulási pontot, akkor mondom:)

Szia!

Jó látni egy ismerõs nevet! :) Kiindulási pont mondjuk legyen Miskolc és környéke vagy legyen Mátraszentimre.
"Új hibákat csak azután követhetsz el, ha már beismerted a régieket..."

thommey

thommey

bentlakó

• fórumtag
  • 6.344 hozzászólás

Tudtok valami kellemes ~30 km-es kis túrát az Északi-Középhegységben? Nagyjából mindegy, hohy Mátra, Bükk vagy a többiek, csak ne legyen túl kemény viszont terep legyen.

Üdv újra itt:)
Ha írsz kiindulási pontot, akkor mondom:)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

CUKITÚRA??? Mikor, hol, kivel? Mennénk! ;)

A 2.haláltúrára most már én is szeretnék eljutni, lehetne akkor szervezni, amikor nekem is jó? :)

Melyik volt az elsõ?

sianis

sianis

törzsvendég

• fórumtag
  • 323 hozzászólás
Sziasztok!

1 év kényszerpihenõ után, ismét nyerebe pattanhattam a hétvégén. Laza városi túra lett belõle, viszont baromira élveztem.

Tudtok valami kellemes ~30 km-es kis túrát az Északi-Középhegységben? Nagyjából mindegy, hohy Mátra, Bükk vagy a többiek, csak ne legyen túl kemény viszont terep legyen.

Elõre is nagy köszönet, régi barátoknak üzenem, hogy nagyon igyekszem a Mátra Maratonra!
"Új hibákat csak azután követhetsz el, ha már beismerted a régieket..."

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Tegnapelõtt ahogy hazaértem, láttam egy akkora villámot arra, amerre mentél tovább, de ezek szerint "mellé". ;):D

"Kellemesen tapadt, nem csúszott sehol."
Ma már gondolom kellemesen csúszik és nem tapad sehol :D

Lens: a homok az jó nedvesen, ilyenkor lehet egyes emelkedõkön szintduplázósat játszani, viszont ahol igazi sár van, azt nagy ívben kerülni kell. Azt csak Pite szereti.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Hú, én mostanában napi szinten megázom. Ma is jött nyomomban a fergeteg. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

lensver

lensver

bentlakó

• fórumtag
  • 5.944 hozzászólás
És a mai esõk után...meg a holnapi esõk után.

Itt Újpesten már az elõbb is esett egy kicsit, de még süt a nap. Ám már most olyan sötét felhõk gyülekeznek a láthatáron, hogy nem is merek inkább belegondolni, mi lesz ebbõl késõbb. Csak remélem, hogy nem ázom szarrá, mielõtt beérek melóba.

Egyébként tegnap egy jó kis jégesõt a városban kaptam ki, de ott ugye mindig lehet találni valami likat, ahol a bringásnémbere meghúzhatja magát. Most gondolom tudjátok hol lehet jót tekerni: a Gödöllõi-dombságban. A héten már jártam arra esõ utáni reggelen, és jó volt a talaj. Elég izmozós így is, hiszen a mély homok vizesen is köt, de ezerszer jobb, mint mikor száraz.
Kérlek SEGÍTSETEK!!! Ellopták Giant Anthem 1 (2008-as) 18 colos bringámat. Fekete/bronz színben - ebbõl csak ez az egy volt MO-on! Ez a bringa volt az: http://bikemag.hu/teszt/giant-anthem-1 Ha láttok ilyet apróban, légyszi szóljatok! Megtalálónak jutalom.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Én tegnap Dán hillezni voltam, a Jánoshegy és a Hárshegy jobb volt, mint új korában. Kellemesen tapadt, nem csúszott sehol. De a tegnapi / éjjeli esõk után erre már nem esküdnék meg.
Ausztria, Kenguruk földje!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Nyuszi vagy, McFly? :D
Én voltam, de még világosban. Élmény volt.

HHH környéke most már mindenképpen agyagkupac?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás
Nem, leraktam a lovat Nati nagyszüleinél. Mellesleg lámpám sem volt, anélkül sötétben, esõben elég extrém lett volna...
Ausztria, Kenguruk földje!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Remélem nekem meg hamarabb lesz meg az órám. :)
Valaki volt kint tekerni a záporokban?