Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Nem mondtam, hogy minden lejtõn.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Nincs képetek a pályáról? Én még nem láttam ezeket sose...

@Hozé; nem van feltétlen jó ötlet, ha minden lejtõn kb a hátsó kerékre csüccsensz, fõleg, ha tempósan mész, kanyargós ösvényen, mivel alig terheled az elsõ kereket, és azt nehezebb lesz rendesen irányítani.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

Bár ez itt OFF, de ha szóba került:

Nekem is "ideges" a bringa orra. Most asszem 110 vagy 120-as stucni van rajta. Cserélni fogom. Viszont többen is mondták nekem, hogy nagyon egyenesen ülök a bringán. Szóval rövidebb stucnim lesz, de akkor még egyenesebben fogok ülni. Úgyhogy még le is kell fordítanom valszeg.
Amúgy ha van valakinek kölcsön rövidebb stucnia kibróbálás céljából... :)

On

Milyen magas vagy, mekkora a vázad? mert a képek alapján elég magasnak látlak, viszont kicsinek a vázad... v tévedek?

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Köszi, majd egy cukitúrán cserélünk :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Egyszer esküszöm elkunyerálok egy ilyen gépet, tényleg kíváncsi lennék a különbségre. Megy egy ösztelós kipróbálása is nagyon érik már. Öregszem :)

egy 14/13 at mozgó kona dawg-ot fel tudok ajánlani próbára.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Egyszer esküszöm elkunyerálok egy ilyen gépet, tényleg kíváncsi lennék a különbségre. Megy egy ösztelós kipróbálása is nagyon érik már. Öregszem :)
Persze a súlypont evidens, részben ezért is estem sokat korábban is. Még annyit, a lefeléken szeretnék kicsit még gyorsulni, s ha a merev marad, kell(ene) egy balonosabb elõre. Telóval nekem elég volt a 2,1 (conti expolrer).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
1.9/1.7 kombináció is nyerõ lehet, csak tudni kell irányítani.
A gumiméret szerintem csak a biztonságos sebességet limitálja.
Tegnap mentem egy HHH sárgát lefele a negatívba átfordított stucnival, párszor a levegõbe került a hátsó kerék, de nem estem át a kormányon.
Jól mondod hozé, súlypont.
Az irányításnak is ez a lényege nem a guminyomás, vagy méret.
Hiába a tapadás, ha eleve elcseszett bringakezelés.

Szólok Dawnnak, hogy mutassa meg Danténak, hogyan kell lemenni azon ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

4. Lecseréltem a vázat egy Orange 224-re
5. Villát is váltottam: most Travis triple Ti van benne
6. A villához integrált stucni is jár, végül a 30 mm-es állás bizonyult megfelelõnek
:D :rofl

öröm lehet vele egy jó meredek hosszú emelkedõ ........hegymenetben természetesen :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

Nekem nem az a parás, hanem az, ami egy lejtõ, balos hirtelen rövid fölfelé, majd jobbos hirtelen le. Ami után rögtön rámész egy nagy széles (mellesleg merõleges) dózerútra. Na ott nincs kifutás. :)

Tényleg ugyanarról beszélünk. Nincs kufutás? 20m nem elég?
Ausztria, Kenguruk földje!

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.693 hozzászólás

OFF:

1. 110mm-es lefele fordított stücnival indítottam (mer az vagány :D)=>Halálfélelem a lefeléken. Remegett az egész bringa, mint a kocsonya 30 felett. Ki voltam terítve a bringán, mint macska az úton. Szerintetek lejöttem ezen a letörésen ezzzel a stücnivel? Meg se mertem próbálni. Keszthely maratonon estem/keltem. Szörnyû volt.
2. 90mm: nem rossz, de még mindig picit hosszú. Hosszú távon fáraszt. Viszont egyáltalán nem ideges. Végre nem parázok egy lejtõ láttán :)
3. 75mm: na kb ez most a jó, jelenleg ez van. meglepõen fordulékony lett, jól rakosgatható. A kormánynak (syntace) kicsit nagyobb az "íve".

4. Lecseréltem a vázat egy Orange 224-re
5. Villát is váltottam: most Travis triple Ti van benne
6. A villához integrált stucni is jár, végül a 30 mm-es állás bizonyult megfelelõnek
:D :rofl
Ausztria, Kenguruk földje!

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
OFF

Nekem most 1.9-es van elöl, nem olyan rossz az.

Gyarkori hibának szoktam látni, hogy sokan hiába állnak ki a nyeregbõl, nem viszik hátrébb a súlypontot, csak magasabbra, ami csak rosszabb eset.
Az meg pláne hiba, hogy közben a combjukkal próbálják tartani a nyerget.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Lehet veszek elõre 2,25öst, ezen már én is gondolkodtam. A nyomi szerintem okés, 2,1-essel elõl 3 Bar alatt (2,5körül) megyek terepen merev villával butyl belsõvel. 67kiló vagyok, eddig egyszer ütöttem fel (másik külsõt) de hülye voltam, azér :).

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Egyébként én a sziklás gyökeres lefeléken jobban parázok, mint egy "sima" meredek lejtõn. Félek, hogy elakad az elsõ kerék, s elõrebillenek.
Ptamás:90mmes WCSem van, ha kell.

ballonos gumi, alacsony nyomás, jó teló, és tempó......

Amúgy nem lehet hogy a vázad hosszabb mint ideális lenne ? azért a 75-ös stucni már inkább enduro/ligth fr bicajokra jellemzõ...

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Egyébként én a sziklás gyökeres lefeléken jobban parázok, mint egy "sima" meredek lejtõn. Félek, hogy elakad az elsõ kerék, s elõrebillenek.
Ptamás:90mmes WCSem van, ha kell.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Bár ez itt OFF, de ha szóba került:

Nekem is "ideges" a bringa orra. Most asszem 110 vagy 120-as stucni van rajta. Cserélni fogom. Viszont többen is mondták nekem, hogy nagyon egyenesen ülök a bringán. Szóval rövidebb stucnim lesz, de akkor még egyenesebben fogok ülni. Úgyhogy még le is kell fordítanom valszeg.
Amúgy ha van valakinek kölcsön rövidebb stucnia kibróbálás céljából... :)

On
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Hurka

Hurka

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
OFF:
Én csak annyit nyekeregnék hozzá, hogy marha sokat számít a helyesen beállított nyeregpozíció, s a megfelelõ stücnihossz. Amíg ott nincs rend, nehézkesek a lefelék szerintem. Hiába bátor az ember, ha nem stabil a canga alatta.
Lássuk az én evolúcióm:
1. 110mm-es lefele fordított stücnival indítottam (mer az vagány :D)=>Halálfélelem a lefeléken. Remegett az egész bringa, mint a kocsonya 30 felett. Ki voltam terítve a bringán, mint macska az úton. Szerintetek lejöttem ezen a letörésen ezzzel a stücnivel? Meg se mertem próbálni. Keszthely maratonon estem/keltem. Szörnyû volt.
2. 90mm: nem rossz, de még mindig picit hosszú. Hosszú távon fáraszt. Viszont egyáltalán nem ideges. Végre nem parázok egy lejtõ láttán :)
3. 75mm: na kb ez most a jó, jelenleg ez van. meglepõen fordulékony lett, jól rakosgatható. A kormánynak (syntace) kicsit nagyobb az "íve".

Én nem vagyok nagy tesztelõ, nincs lehetõségem sokat/sokfélét próbálgatni, de gondoltam megosztom veletek, hátha másnak is van ilyen "lefelés" gondja.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

PTamás már érzed a lényeget!
Engedni a lejtõn és nem parázni! Lendületbõl nincsen bukta!

amúgyis már Gracia is +mondta...:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
:D

Tõled tanulok, Mester! :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
PTamás már érzed a lényeget!
Engedni a lejtõn és nem parázni! Lendületbõl nincsen bukta!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

ez is mehet aláírásba

Most jó? :)

A sebesség mindent megold.