Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Tegnap/ma Ritchey barátommal bebarangoltuk a Börzsönyt. Megvan a III. Börzsönyi szivató teljes útvonala, távolsággal, szinttel. Szombaton Dzsonee és Tibi barátja tartott velünk, vasárnap Piszkos Fred. Egyikõjük se fog kellemes emlékként gondolni arra a napra.:D Azt mondom, hogy az eddigi legkeményebb lesz.
A túra tervezett idõpontja augusztus 25., szombat.
Részletes kiírás minden fontos tudnivalóval a hónap végén.

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..de amíg normálisan viselkedsz addig tényleg nem szoktak szólni....-

nem erdészek , nemzeti park természetvédelmi õrszolgálat, 2 külön cég, elég nagy szemléletbeli különbséggel, melleselg a természetvédelmi õr a gumibot használaton kívûl minden jogosultsággal rendelkezik amivel egy közrendes rendõr....

..amúgy csekket adnak nem zsebre dolgoznak, az hogy személyi van nálad vagy bediktálod, nem tudom.....

Értelek, kössz szépen.

Egyébként sokan még pumpát v. bringakulcsot de vizet se nagyon visznek magukkal, nemhogy személyit.
Bediktálni nem hiszem, hogy nekik nyerõ lenne mert ..kisjani 5214 nánámpöttyöm..galambos út.. 23...
Azzal nem sokat lehet kezdeni.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Ezt úgy értsem, a kitaposott sávról letér valaki? ..az tényleg érthetõ.
Ha gyalogosan megy valaki akkor is szólnak.
(Pl.fényképezni lelépsz a bringáról és az ösvényrõl pár métert.)

Picit Off leszek:
Azt viszont nem tudom elképzelni ha valaki erdõben bringán ül és
szólnak neki az erdészek, akkor nem tapos bele le-Dh-zni hanem megáll és fizet..?
..motorral mennek utána és fellökik v. leverik a bringáról?
Ahhoz meg nincs joguk (hiába van igazuk), a törvények szerint azért õk vonhatók felelõsségre.
Mint a bkv-nál.. ha megáll jó, de erõszakkal nem tehetnek semmit.
Megfelelõ hatósági személy nélkül mit tehetnek?

Különben sincs nála személyi, pénz meg pláne.. (ha van se adja oda), nem megy velük és nem vár senkire..
Meg egyébként is, neki iramodó hegyrõl leszáguldó bringával mit tudnak tenni?

Azt hozzá kell fûznöm, tényleg jogos a természetvédelem, fõleg ahol ez különösen indokolt,
az elõbbi csak gyakorlati kivitelezéssel kapcsolatos kérdés volt, hogy csinálják. Mesélte már valaki?

a jelölt túristaútról.....az említett helyeken egyébként jó nagy táblákkal van kíírva hogy szig orúan védett term véd terület......stb.....szal ha gyalog kószálsz akkor is +kaphatod ugyanezt

azt nem említem hogy kerékpárral eleve tilos, de amíg normálisan viselkedsz addig tényleg nem szoktak szólni....-

nem erdészek , nemzeti park természetvédelmi õrszolgálat, 2 külön cég, elég nagy szemléletbeli különbséggel, melleselg a természetvédelmi õr a gumibot használaton kívûl minden jogosultsággal rendelkezik amivel egy közrendes rendõr....

volt rá példa, ismerõs körben valószinûleg megoldották hogy ne tudjanak olyan könnyen ledáházni, amúgy csekket adnak nem zsebre dolgoznak, az hogy személyi van nálad vagy bediktálod, nem tudom.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

.. 3 hely van a pilis-budai hg területén ahol "harapnak" -egyébiránt teljesen jogosan- ha letérsz az jelölt túrista ösvényrõl a pilis tetõ, a nagy szénás és a b.örsi kopár

Ezt úgy értsem, a kitaposott sávról letér valaki? ..az tényleg érthetõ.
Ha gyalogosan megy valaki akkor is szólnak.
(Pl.fényképezni lelépsz a bringáról és az ösvényrõl pár métert.)

..csak azért szóltam mert volt a közelmúltban a pilis tetõn pár "2 rúgós belépõjegy" :)

Picit Off leszek:
Azt viszont nem tudom elképzelni ha valaki erdõben bringán ül és
szólnak neki az erdészek, akkor nem tapos bele le-Dh-zni hanem megáll és fizet..?
..motorral mennek utána és fellökik v. leverik a bringáról?
Ahhoz meg nincs joguk (hiába van igazuk), a törvények szerint azért õk vonhatók felelõsségre.
Mint a bkv-nál.. ha megáll jó, de erõszakkal nem tehetnek semmit.
Megfelelõ hatósági személy nélkül mit tehetnek?

Különben sincs nála személyi, pénz meg pláne.. (ha van se adja oda), nem megy velük és nem vár senkire..
Meg egyébként is, neki iramodó hegyrõl leszáguldó bringával mit tudnak tenni?

Azt hozzá kell fûznöm, tényleg jogos a természetvédelem, fõleg ahol ez különösen indokolt,
az elõbbi csak gyakorlati kivitelezéssel kapcsolatos kérdés volt, hogy csinálják. Mesélte már valaki?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A fotóról gondolom ismerõs a Hosszuhegyi út. Ennek is mindkét vége le van táblázva.

Régebben, a képen szereplõ dátum környékén P.szt.kereszt irányából éppen megkerültem egy ilyen táblával ellátott erdészeti út melletti sorompót és miközben megyek tovább egy v'milyen személygépkocsit látok az út közepén az oldalán felirattal, ami (nem emlékszem) erdészeti felügyeletfélére utalt.
Elgurultam mellette de nem szólt semmit. Aztán kicsivel távolabb megálltam valamiért. Hátulról hallok motorhangot,
na -mondom- jön az erdõ õr, majd megmondja mit akar. Fálre húzódtam, hogy el tudjon menni. Nem jött gyorsan csak lépésben és megállt mögöttem. Intettem neki, hogy menjen ha akar, azért álltam félre. Mire Õ, nem nem, menjek csak én mert autóval nem akarja felverni elõttem a port.

Ilyenek is vannak.

Feltöltött kép

általában teljesen jól el vagyunk velük, iklyesmi a hozzáállásuk ,én el is szoktam velük beszélgetni...

3 hely van a pilis-budai hg területén ahol "harapnak" -egyébiránt teljesen jogosan- ha letérsz az jelölt túrista ösvényrõl a pilis tetõ, a nagy szénás és a b.örsi kopár

csak azért szóltam mert volt a közelmúltban a pilis tetõn pár "2 rúgós belépõjegy" :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..le kell hozzá térni a jelölt ösvényrõl amit ha éppen vannak arra természetvédelmi õrõk nem feltétlen fognak tolerálni....

A fotóról gondolom ismerõs a Hosszuhegyi út. Ennek is mindkét vége le van táblázva.

Régebben, a képen szereplõ dátum környékén P.szt.kereszt irányából éppen megkerültem egy ilyen táblával ellátott erdészeti út melletti sorompót és miközben megyek tovább egy v'milyen személygépkocsit látok az út közepén az oldalán felirattal, ami (nem emlékszem) erdészeti felügyeletfélére utalt.
Elgurultam mellette de nem szólt semmit. Aztán kicsivel távolabb megálltam valamiért. Hátulról hallok motorhangot,
na -mondom- jön az erdõ õr, majd megmondja mit akar. Fálre húzódtam, hogy el tudjon menni. Nem jött gyorsan csak lépésben és megállt mögöttem. Intettem neki, hogy menjen ha akar, azért álltam félre. Mire Õ, nem nem, menjek csak én mert autóval nem akarja felverni elõttem a port.

Ilyenek is vannak.

Feltöltött kép

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akit érdekel egy vasárnapi "kellemes" börzsönyi túra, szeretettel várjuk.
Találkozó Verõcén 10-kor a 12-s út magyarkúti elágazásával szemben, az újonnan épített téren, a CBA mellett.
Útvonal: Kismaros - Szokolya - Királyrét - Nagy-Hideg-hegy - Csóványos (eddig a bemelegítés) - majd a piroson a Nagy-Mána - onnan vissza és a zöldön irány a belsõ Börzsöny. Nagybörzsöny - Kóspallagig fix, onnan meglátjuk.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Megvan, az lesz a könnyebbik. Turnerrel már nem megyek túrázni. Nehéz.

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
holnapi túra útvonala már meg van végig VV? melyik bringával jössz?

surferer

surferer

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok !

Az alábbi problémával kapcsolatban kérném a segítségeteket. Jövõ héten Szombathelyrõl indulnék a Dunakanyarba bringázni. Az elsõ nap Csornáig - innen vonattal Gyõrbe, ahol alszok - majd tovább Esztergomba. A Csornáig tartó útvonalat viszonylag könnyen megterveztem (el akarom kerülni a veszélyesebb útvonalakat). Viszont a 2. nappal kapcsolatban tanácstalan vok. 2004ben indultam Gyõrbõl Kimlére, ott bécsig 2 sávos bicikliutat találtam. Viszont azt nem tudom, h Budapest irányába ez megy e tovább ? Mert ha megy, akkor semmi gond, ellenkezõ esetben Komáromig vonattal megyek és ott átmegyek a Felvidékre, majd a Duna bal pertján Párkányig. Szal mit javasoltok ?

Köszönettel : S

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Köszi! Akkor majd ott folyt. köv. :-)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az a GT. Lejuthatsz rajta akár a Farkasréti temetõ felõl jövõ útig is (persze ez a fele már aszfalton visz). Ha felrakod a kérdést a János-hegy topicba, ott a DH-s arcok megmondják, hogy merre és hova, mert több lehetõség is van, és maga a GT is két felé ágazik.

akosm5

akosm5

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem. A múltkor a Széchenyi hegyen a TV torony mellett tekertem és láttam, hogy egy páran elindultak lefele az "erdõbe" :-) Azóta nem jártam arra de gondoltam, hogy vmikor megnézem. Van ott egy erdei út ami még vezethet is vhova vagy csak ugratók az erdõben?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Akik szombaton jönnek a Börzsönybe, azokkal találkozó 10-kor Verõcén, a templom elötti domb aljánál.
Vasárnap szintén 10-kor, Verõcén van a tali, de a 12-s út magyarkúti leágazásával szemben, az újonnan épült téren.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
akkor valszeg a szép kilátás és a púp kimarad holnap;)
remélem jó idõ lesz
köszönöm

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás
igazán a 750-es púp az a rakétasiló romoknál van a szerpentin után ,

de nem biztos hogy érdemes, onnan semmi látnivaló, hacsak nem vonzódsz a prepjaty filinghez, másrészt le kell hozzá térni a jelölt ösvényrõl amit ha éppen vannak arra természetvédelmi õrõk nem feltétlen fognak tolerálni....

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
A szerpentint követõen lehet feljebb menni a tetõre.

Csobánkáról akár aszfalton a temetõ után (a gerincen) érdemes elindulni a Hosszú-hegyre fel, dózerút.
Elágazás, jobbra sorompó és emelkedõ, erre tovább. Ha ezen végigmész, a szentkereszti aszfalthoz visz ki, a Pilis tövéhez.
A zöld errõl a dózerrõl jobbra szintben leágazik ösvény formájában, majd rövidesen visszatorkollik, és balra fel megint leágazik. Ez visz fel a szépkilátáshoz, (elég köves és helyenként meredek, de megéri a látvány) onnan visszalejtõzik a dózerre, amin olyan egy-két km után jutsz a Pilis tövéhez.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
Sziasztok,

holnap mennék Pilis-tetõre. Még nem jártam arra, ezért lenne pár kérdésem:
fel lehet tekerni 756m-re? Úgy értem, h van tekerhetõ út? Mert a mostani bikemag túra beszámolójából nem volt nekem egyértelmû, hogy a Zöldön megyek végig és a szerpentinnel vége, vagy onnan még van fölfelé?
Csobánka felöl a kéken v a zöldön érdemes menni, a Magas-hegy mögötti részhez melyik úton kellemesebb felhutni?
Visszafelé még nem tudom, hogy jövök...
Szentkereszt melletti szurdok, ahol a hidak vannak, az tekerhetõ? vagy csak szenvedés és nem éri meg arra legurulni.

köszi

Cseya

Cseya

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Szombaton a Gázló a program.
Oda ki jön?

Szerintem megyek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora