Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Vagy adok kölcsön egyet, van egy pár. Bedobhatod báemelyik hétköznap az irodába is, ha érdekel, küldj privit, s megadom a címet.

Egyébként X2S áldozata: 1 darab Panaracer Cinder Pro (telejesen új) külsõ. Szopáááás. :( (na, azért megpróbálom megjavítani azt a szelid vágást az oldalán...)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Dante köszi. Ha legközelebb megyünk együtt túrázni, akkor odaadom a kártyát, hogy tudj vele bûvészkedni. Addig veszek új kártyát, hogy legyen mire fotózni.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
H.Zoli

Úgy, hogy beteszed azt a vacakot egy kártyaolvasóba, HA a gépet a PC nem külön meghajtóként látja. Az én Minoltámat pl igen, de a húgom Canonjához csak egy speckó progi látja rajta a képeket. Ha ez gond, akkor add oda a kártyát egy napra, s megteszek mindent.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts

Mind szép és jó, hogy vannak ezek a programok, de hogy a bánatban szedek le képeket velük egy olyan SD kártyáról, amit a fényképezõ üresnek érzékel. Én láma vagyok az ilyesmihez.

Várj!

Inkább a Dante által javasol File Scavengert használd!

Ott is hasonlóan. Kijelölöd a fényképezõ lemezét, majd "Search". Aztán a találatokat kijelölöd és elmented.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Mind szép és jó, hogy vannak ezek a programok, de hogy a bánatban szedek le képeket velük egy olyan SD kártyáról, amit a fényképezõ üresnek érzékel. Én láma vagyok az ilyesmihez.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
A végén a Richie, Hozé, Burce, Zed, jómagam hajrá például istenkirályvolt!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

BTaláljátok ki, mi volt a kérdés! Igen, az volt, hogy törlöm-e az összes képet a kártyáról. Kb. 160 kép volt rajta a mai TT-rõl, eltünt mind egy szálig, pedig mennyit melóztam vele.

File Scavenger :)

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
Ne bántsd a kártyát!
Van pár progi, amivel lehet, hogy visszahozhatod õket a sírból.
Pl:
http://forum.bikemag...&postcount=5585
/illetve ebben a topicban kicsit vissza-elõre lapozva is még van pár tipp/

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Bizony jó volt a Kozma 60. Jó sokan voltunk, de én nagyon élveztem, köszi mindenkinek, aki eljött.
A képekkel van egy kis gond.:cry: Amikor itthon bekapcsoltam a gépet, hogy feltöltsem a pc-re a képeket, valamit félrenyomtam a menüben, és a következõ kérdésére automatikusan igent nyomtam. Találjátok ki, mi volt a kérdés! Igen, az volt, hogy törlöm-e az összes képet a kártyáról. Kb. 160 kép volt rajta a mai TT-rõl, eltünt mind egy szálig, pedig mennyit melóztam vele. Az érintettektõl bocsánatot kérek. Többen is fotóztak, legalább Ti töltsétek fel légyszi.
Hozé! Szintdiagrammot tegyél fel légyszíves, köszi.

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Nem hiszem Dante, felfelé van elég technikád, a középtányéron feltolás meg hát... nos az erõnlét kérdése. Dehát jövõre erõsebb leszel mint idén ;) Ja és Grat, nem jöhet mindig össze. Idén én is loser voltam...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hááát, ide hillclimb tudás is elkellett volna egy picit több. Az utolsó kör volt az egyetlen, ahol mindent és mindennemû szarakodás nélkül megküldtem nyeregben maradva. Nem lehetett kistányéron szerencsétlenkedni, vagy volt erõ középtányéron felnyomni egy lendülettel, vagy elpörögtél. Nincs mihez gratulálnotok egyébként, de azért köszönjük.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
:clap: Grat. Tavasztól jössz velünk DH-t tanulgatni.

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Borulni már láttalak .:D
A teljesítményetekhez grat!
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Hát, ez az X2S nem jött össze. Nagyon nem, szóval kicsit szomorkás vagyok.

Rövid beszámoló, ha nem érdekel, akkor SKIP.

Kezdjük, azzal, hogy kimentünk, s szemrevételeztük gyorsan a váltómezõnyt. Kicsit megijedtünk, hogy magyar maraton bajnokunk is váltóban nyomja, mert hát mégiscsak egy "ratyi kis vidéki verseny ez", meg azon is, hogy a MMT és CUBE atomállatok is feltûntek a színen, Benkó Barbiról nem is beszélve. Végül Házi (hálistennek) nem indult el, valami friss sérülés miatt. (+1 helyezés)

A futópályáról Pite tök jól jött le, 5. váltónak, ha jól emlékszem. (és abszolútban is az elsõ 7-8-ban) Kimegyek bringával, s emgindulok fölfelé. Rögtön az elején hosszában bele kellett ugratni egy betonárokba, majd meredeken föl, s egy "átereszen" át a vasút alatt. Remek. Kormányom szikrákat vetett, nem volt 80 centi széles. Innen a Kopárcsárdáig "horrorszakasz" jött. Sodros, laza talajos, rohadtmeredek, olyan igazi enduro pálya stílusban, amit a Dombságban úgy szeretünk. Olyannnyira, hogy a "P" jel a csárdától már laza, pihenõs volt fölfelé, általában ott ittam.

Elsõ körben utolért 2 egyéni, nem tudom, honnan volt ennyi erejük. Jött a Vörös-hegyrõl egy kis DH, majd sodrós kanyarok után, máris vissza lehetett izmozni, a csúcsra (Fehér-hegy), ahonan jött a durva DH. Itt a vázon kiülve, s lábbal végigszántva az erdõt, lementem, majd végigküldtem a célig (visszamászás volt persze, meg lépcsõ és hasonló nyalánkságok). Az elsõ körben belevertem viszont egy fémszilánkot (valami alu darabka az elsõ kerékbe, de jól beágyazódott, s a hab is elzárta, szóval reméltem, nem lesz gond. Még két ilyen kör volt. Sajnos a másodikban buktam egy nagyot, bezuhantam jobbra, de kigurultam az esést, s végül az ösvény bal oldalán kötöttem ki. Képzeljétek el a Hozé-esés szitut - gyakorlatilag tök azonos volt, meredek rövid DH-ban a homok befogta az elsõ kereket, s elcsavarta a gépet. Annyira diszorientálódtam, hogy azt sem tudtam, hol vagyok, így az ösvényen rossz irányban indultam el. Szerencsére egy szembõl jövõ sporttárs rémült arckifejezése láttán még gyorsan korrigáltam.

A harmadik körhöz érve, úgy voltam vele, hogy most már nagyon küldeni fogom. A Vörös-hegyre 5 percet javítottam az elõbbi körökhöz képest, szóval ment a dolog, végig nagy meg középtányér, kiállva, ahol csak lehet. (ami sajnos nem sok helyen volt, mert elég laza talajú volt a pálya) Sajnos a nagy DH utáni kanyargásban egyszer csak fémes csengés ütötte meg a fülemet, minden kerékfordulatnál odavertem a murvához a fémszilánkot az elsõ kerékben. Mondanom sem kell, hatalmas durrdefekt lett...de végül felnin még felnyomtam az uccsó emelkedõ tetejéig (még elõztem is közben, hülyén néztek rám a népek...), de az utolsó lejtõt, ami hosszú is volt, ráadásul 2 km rossz minõségû aszfalttal folytatódott, már nem mertem bevállalni, így megjavítottam.

Az utolsó kör, még így sem lett sokkal rosszabb, vicces módon, mint a korábbiak, pedig bõ 10 percet elszerelgettem. Pite kiment, lazára tervezte, de végül sprintbefutó lett, mert feljött rá egy srác, aki a bénázásaim miatt túl közel került - a sprintet Pite nyerte, így lettünk váltók között abszolútban 5. helyezettek. Mehetett volna jobban. Idén kevés malõr volt, kellett ide ez is. Bukóm sajnos kicsit megrongálódott, az egyik borda "fellazult", s a héj is levált róla, ráadásul eléggé meg is horpadt. Mondjuk ha a fejem kapta volna mindezt, az azért rondább lett volna. Nekem semmi bajom nem lett. (3 karcolás)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,695 posts
Vértes és a Kozma 60 nagyon tetszett!
Nagyon szép táj és jó idõ fogadott.

<Jövõre is nyugodtan megszervezhetnék>

Nomeg a társaság :) Azért együtt nagy a humorráta :D
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
:D
Mi is megjártuk a Börzsönyt egy 50-s erejéig. Találkoztunk több, hozzánk hasonló õrülttel.
Verõce - Királyrét (végig a piroson) - Kóspallag (zöld) - Toronyalja-horgásztó - Szent Gál föld - Török-mezõ - Köves-mezõ - Nagymaros (piroson majd a kéken) - Kismaros - Verõce (a bringaúton)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
korai indulás a kozma-helyette börzsöny
tax-rakodó-bányapuszta-vár nyereg-holló kõ-vissza a P+ - K-hamuház-K+-rakodó-verõce
egy kis sár,de nem vészes-ha valaki holnap erre
http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3121

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1,292 posts
Zsír volt átvitt és valós értelemben is. "EZ NEM TONIK! :D"
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8,694 posts
A zsírosdeszka odafelé is jó volt ;)

Jól éreztem magam, köszönöm mindenkinek, aki ott volt /a hegynek is!/!

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 posts
Szép volt jó volt a Kozma 60 ! Fõleg a zsíroskenyér visszafelé.:)
Most megyek és letakarítom biciglit, picit sáros lett:)
Ja és 13.08-ra be is értünk:)
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius