Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2011. August 22. - 11:41
Off.
GPS-logot elõször Nokia 6120c + külsõ Nokia GPS vevõvel és Garmin Mobile XT + turistautak.hu térképpel rögzítettem, kb. 3-4 éve, ez nem volt túl megbízható. Gyakori Mobile XT lefagyások, pontatlan útvonal, cikázva rögzített pontok, erdõben elvesztett jel stb. Nokia E51 + külsõ GPS-szel szintén. Gyakran a Garmin Mapsource-szal kellett berajzolgatnom a hiányzó részeket és korrigálnom a logot. Nokia E52 + beépített GPS szintén problémás volt nálam, akárcsak Samsung Galaxy S + Endomondo, ami gyakran a megtett táv kétszeresét rögzíti a pontatlan koordináták miatt... :/ Ami ellenben jól és végre nagyon megbízhatóan mûködik, az a Polar G3 GPS vevõegység a Polar órámhoz, de ez meg akárhová máshová, csak nem az olcsóbb "trackerek" közé sorolható. :-(
On.
Posted 2011. August 22. - 11:27
Posted 2011. August 21. - 22:30
Mondjuk a jövõ héten egy újabb Börzsöny? Ahol ma feltoltam, onnan szeretnék legurulni, meg elõtte valamerre még szétnéznénk. Nagy tempó kizárt, kánikula vár ránk. Inkább olyan igazi nézelõdõs, fényképezõs és lehetõleg akadálypályamentes túrát kéne összehozni. Ti már "ismeritek" a Börzsöny egyik szegletét, én a másikat, a kettõt összegyúrjuk, de elõtte még fel kéne nézni a Juliánus-toronyba.Jó "kis" kört mentél te is, legközelebb mehetnénk együtt, persze nem verseny tempóban:)
Posted 2011. August 21. - 22:00
Ma nekivágtam én is. Már a legeslegelején Verõcén elnéztem a pirosat, megfordulni nem akartam, gondoltam majd Magyarkúton rácsatlakozom a kékrõl. Igen ám, de Magyarkútnál meg rossz irányba mentem a kéken, így a pirosat Királyrét irányába totál elcsesztem. Volt nálam térkép, tudtam kb hol vagyok, így újraterveztem az utat és egy kisebb elkavarással eljutottam Nógrádig. Ott ismerõs lett a terep, eszembe jutott, hogy VV egyszer vezetett arra párunknak egy túrát. Nógrádtól a kéken elindultam a Csóványosra. Eleinte szép meg klassz volt minden, örültem mint majom a farkának, hogy találtam egy jó kis utat és ráadásul már jártam is arra. A Saj-kútig tartott az örömöm, onnan kõkemény tolás volt szinte a Fultán-keresztig. Na, ilyen hosszú tolásra nem emlékeztem a kb. 2 évvel ezelõtti VV túrából. Nem esett jól, ráadásul egy csomó idõ ráment. A kereszt után a Csóványosig nem volt gond, Csóványosról viszont gyakran megint tolás volt a Nagy-hideghegyre, de ez már változatosabb volt, mert eleinte lefelé a végén meg felfefelé toltam. A NHH-tõl már nem láttam értelmét tovább menni a kéken az ismeretlen felé (Kóspallag) így hol a murván, hol meg a piroson ( amin eredetileg fel akartam jönni ) legurultam Királyrétre, onnan meg Kismaros és hazafelé. Néhány kép itt.
Jó "kis" kört mentél te is, legközelebb mehetnénk együtt, persze nem verseny tempóban:)
Posted 2011. August 21. - 20:59
Posted 2011. August 21. - 20:41
Ma nekivágtam én is. Már a legeslegelején Verõcén elnéztem a pirosat, megfordulni nem akartam, gondoltam majd Magyarkúton rácsatlakozom a kékrõl. Igen ám, de Magyarkútnál meg rossz irányba mentem a kéken, így a pirosat Királyrét irányába totál elcsesztem. Volt nálam térkép, tudtam kb hol vagyok, így újraterveztem az utat és egy kisebb elkavarással eljutottam Nógrádig. Ott ismerõs lett a terep, eszembe jutott, hogy VV egyszer vezetett arra párunknak egy túrát. Nógrádtól a kéken elindultam a Csóványosra. Eleinte szép meg klassz volt minden, örültem mint majom a farkának, hogy találtam egy jó kis utat és ráadásul már jártam is arra. A Saj-kútig tartott az örömöm, onnan kõkemény tolás volt szinte a Fultán-keresztig. Na, ilyen hosszú tolásra nem emlékeztem a kb. 2 évvel ezelõtti VV túrából. Nem esett jól, ráadásul egy csomó idõ ráment. A kereszt után a Csóványosig nem volt gond, Csóványosról viszont gyakran megint tolás volt a Nagy-hideghegyre, de ez már változatosabb volt, mert eleinte lefelé a végén meg felfefelé toltam. A NHH-tõl már nem láttam értelmét tovább menni a kéken az ismeretlen felé (Kóspallag) így hol a murván, hol meg a piroson ( amin eredetileg fel akartam jönni ) legurultam Királyrétre, onnan meg Kismaros és hazafelé. Néhány kép itt.Tegnap voltunk. Mi Zebegény felõl indultunk a zöld jelzésen, Malom völgyön át,( a vége felé elfogyott a jel) rá a kékre, majd egy erdõbõl kiértünk egy rétre, ahol az úton maradva egyszer csak a piros jelû úton voltunk. No mindegy, innen Kóspallag-Királyrét-Csóványos.
Posted 2011. August 21. - 20:03
Legközelebb, ha nem harapófogóval kell belõled kihúzni:), hogy merre és hogy szeretnétek menni, olyan pontos itinert kapsz, hogy ha annak ellenére is eltévedtek, akkor bekerültök a Guinness rekordok könyvébe.
Oké! Az a helyzet, hogy a Duna parton a kishajóra várva döntöttük el, hogy Zebegény felõl indulunk! Legközelebb valószínûleg Nagymarost választjuk, bár nem volt rossz ez sem. Két helyen mentünk le az útról, és ha jobban belegondolok már sejtem is, hogy hol. Elõször, amikor a Malom-völgyi patakon másodszor mentünk át, onnan már nem láttuk a zöld jelet. Másodszor, amikor a kéken kiértünk egy tisztásra, ahol balra volt egy tanya, ott az úton jobbra lefelé mentünk, s úgy értünk rá a piros jelre és ki a Toronyalja-horgásztóhoz. Onnan már nem volt kedvünk visszatekerni, mert mindenképp fel akartunk menni a Csóványosra (idõben nem fért volna bele).
Posted 2011. August 21. - 17:46
olyan pontos itinert kapsz, hogy ha annak ellenére is eltévedtek, akkor bekerültök a Guinness rekordok könyvébe.
Akkor Dante már minden bizonnyal benne van.
Posted 2011. August 21. - 17:38
Igazad volt a jelzésekkel, úgy mentünk le kétszer a jelzett útról, hogy nem láttunk elágazást, de egyszer csak egy másik úton voltunk. Még most se tudom, hogy hol rontottuk el. Amúgy nagyon szép helyeken jártunk. Csóványosról a Nagy-Hideg-hegyre nem mentünk át, elég kevés idõnk maradt, de majd legközelebb megnézzük azt is.
Legközelebb, ha nem harapófogóval kell belõled kihúzni:), hogy merre és hogy szeretnétek menni, olyan pontos itinert kapsz, hogy ha annak ellenére is eltévedtek, akkor bekerültök a Guinness rekordok könyvébe.
Posted 2011. August 21. - 11:49
Voltatok végül vagy majd csak valamikor mentek? Én is agyalok egy Börzsöny túrán, a terepet nem ismerem, úgyhogy remélem nem érnek majd nagy meglepetések. Verõcérõl fel a piroson Királyrétre majd tovább a NHH-re , onnan meg le a kéken Kóspallagon át Nagymarosra, nagyjából az útvonal. Ha minden jól megy, hazafelé meg Visegrádtól a kéken irány Pap-rét, majd Szentendre.
Tegnap voltunk. Mi Zebegény felõl indultunk a zöld jelzésen, Malom völgyön át,( a vége felé elfogyott a jel) rá a kékre, majd egy erdõbõl kiértünk egy rétre, ahol az úton maradva egyszer csak a piros jelû úton voltunk. No mindegy, innen Kóspallag-Királyrét-Csóványos.
Posted 2011. August 21. - 11:31
Nyitott szemmel járjatok, mert az elágazásoknál gyakran el lehet keveredni. Mindig keressétek a jelzéseket, mert ha halványan is, de mindig megvannak.
Igazad volt a jelzésekkel, úgy mentünk le kétszer a jelzett útról, hogy nem láttunk elágazást, de egyszer csak egy másik úton voltunk. Még most se tudom, hogy hol rontottuk el. Amúgy nagyon szép helyeken jártunk. Csóványosról a Nagy-Hideg-hegyre nem mentünk át, elég kevés idõnk maradt, de majd legközelebb megnézzük azt is.
Csináltam pár képet: https://picasaweb.go...orzsony20110820
Posted 2011. August 20. - 21:37
Posted 2011. August 20. - 21:19
Voltatok végül vagy majd csak valamikor mentek? Én is agyalok egy Börzsöny túrán, a terepet nem ismerem, úgyhogy remélem nem érnek majd nagy meglepetések. Verõcérõl fel a piroson Királyrétre majd tovább a NHH-re , onnan meg le a kéken Kóspallagon át Nagymarosra, nagyjából az útvonal. Ha minden jól megy, hazafelé meg Visegrádtól a kéken irány Pap-rét, majd Szentendre.Köszi szépen az útvonalat, nagyon sokat segítettél! Királyrétrõl valószínûleg az aszfaltos-murvás úton Fultán- keresztig, onnan a kéken megyünk fel Csóványosra. Köszi még egyszer!
Posted 2011. August 19. - 20:04
Nyitott szemmel járjatok, mert az elágazásoknál gyakran el lehet keveredni. Mindig keressétek a jelzéseket, mert ha halványan is, de mindig megvannak.
Rendben! Köszi még egyszer!
Posted 2011. August 19. - 17:49
Posted 2011. August 19. - 16:53
Zebegénybõl a zöld jelzésen a Malom-völgyön át Török-mezõig, majd ott a víztározó mellett rácsatlakozni a kékre, és tovább Kóspallag-Kisinóci turistaházig, és onnan a zöldön Királyrétig.
Nagymarosról vagy kék+ jelzésen Köves-mezõ, onnan tovább a kéken Török-mezõ érintésével a fentiek szerint, vagy a piroson az Eszperantó-hegy, Török-mezõ, és onnan a kéken szintén a fentiek szerint.
Királyrétrõl aztán számtalan alternatíva van. Ebben is adhatunk tanácsot.
Köszi szépen az útvonalat, nagyon sokat segítettél! Királyrétrõl valószínûleg az aszfaltos-murvás úton Fultán- keresztig, onnan a kéken megyünk fel Csóványosra. Köszi még egyszer!
Posted 2011. August 19. - 10:05
Nagymarosról vagy kék+ jelzésen Köves-mezõ, onnan tovább a kéken Török-mezõ érintésével a fentiek szerint, vagy a piroson az Eszperantó-hegy, Török-mezõ, és onnan a kéken szintén a fentiek szerint.
Királyrétrõl aztán számtalan alternatíva van. Ebben is adhatunk tanácsot.
Posted 2011. August 18. - 19:16
Akkor Zebegény, Szob vagy Nagymaros felõl szeretnétek megközelíteni a Csóványost? Csóványos Nagy-Hideg-hegy útvonal pedig a piros háromszög az Oltár-kõ érintésével.
Igazából Zebegény és Nagymaros is jó lenne indulásnak, Király-rétet szeretnénk érinteni.
Posted 2011. August 18. - 18:04
Dömösrõl megy egy kishajó át a túloldalra, onnan indulnánk. Tavaly voltunk a Csóványoson, de Király-rétig aszfalton mentünk, ezt szeretnénk terepre váltani. Kérdés lenne még, hogy Csóványosról Nagy-hideg-hegyre melyik a leginkább járható út?
Akkor Zebegény, Szob vagy Nagymaros felõl szeretnétek megközelíteni a Csóványost? Csóványos Nagy-Hideg-hegy útvonal pedig a piros háromszög az Oltár-kõ érintésével.
Posted 2011. August 18. - 16:20
Gondolom, hogy a pilismaróti komppal átmennél Szobra, és onnan indulnál. Segítség lenne, ha meghatároznád, hogy mennyire nehéz útvonalat szeretnél, könnyû ugyanis nem lesz.
Dömösrõl megy egy kishajó át a túloldalra, onnan indulnánk. Tavaly voltunk a Csóványoson, de Király-rétig aszfalton mentünk, ezt szeretnénk terepre váltani. Kérdés lenne még, hogy Csóványosról Nagy-hideg-hegyre melyik a leginkább járható út?