Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

..a netes keresgélés közben találtam egy érdekességet, ami jó mókának tûnik: Hármashatárhegyi Nagy Köves Idõfutam
Eddigi eredmények: KT 2.0 idfutamok
:-)

Ott éppen Pinyó úr mutat utat.
Hármashatárhegyi Nagy Köves Idõfutam

Jó kemény mászós, leszállítós az a rész ahol feljött! Jól tud mászni.
Volt amikor edzettebben feltekertem a szuszogó alsó szakaszán de a tetején a köves rész mindig ledobott.
Ott a tetején már meredekebb is és nagyobbak a görgõ kövek ha jól emlékszem.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Tofut pirítottam, kókusztejben, tandori tikka szósszal, mogyorós rizzsel. :) Elõzmény, hogy 40-es tempónál, esõben, a régi Pomázi úton (Bp-en) a HÉV keresztezõdést nem sikerült megoldani...(kocsik miatt nem tudtam ráfordulni, 10 fokos szögben meg...ehhh)

Ezek a pirított dolgok is jók lehettek pöri helyett, elég különlegesnek néz ki.
A keresztezõdésben meg csak nem perec volt az elõétel? Az már nem olyan jó,
fõleg ha nem a sütõbõl kerül ki..

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

zscs - a Szuszogó a nevét a régi XC versenyek után kapta...

Igen, elég valószínû, hogy szimplán innen jött az elnevezés, eddig nem is gondoltam másra. Viszont felmerült az eddig talált infók alapján, hogy valaha itt lehetséges, hogy vasút ment fel a HHH-ra. Alábbi link alapján látok rá valamennyi esélyt, hogy a hajdanán kikövezett szakasz a sínek alapja volt és utána fogok járni - maximum kizárom, mint lehetõséget. A "szuszogó-pöfögõ" mozdonyok után is jöhetett ugyanis a név, ha itt valóban járt valaha gõzös. Továbbá túl meredek ez az emelkedõ, ha itt valóban járt valamilyen szerelvény, az szinte hihetetlen, ezért is lenne érdekes ezt kideríteni. :-)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Szerintem Dante is neki lát valami hasonlónak miután haza ér. ;)

Tofut pirítottam, kókusztejben, tandori tikka szósszal, mogyorós rizzsel. :) Elõzmény, hogy 40-es tempónál, esõben, a régi Pomázi úton (Bp-en) a HÉV keresztezõdést nem sikerült megoldani...(kocsik miatt nem tudtam ráfordulni, 10 fokos szögben meg...ehhh)

zscs - a Szuszogó a nevét a régi XC versenyek után kapta...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Tegnap a Szuszogón felfelé tekerve ötlött fel bennem, hogy semmit nem tudok errõl az építettnek tûnõ, de egyre romló állapotú útról. Hazaérve próbáltam a neten keresni infókat róla, de nem sok mindent találtam sem arról, honnan ered a név pontosan illetve arról, korábban mi volt a célja ennek az útnak, mire használhatták eredetileg.
Talán innen a név (?): http://www.tourinfor.../?o=gyalogturak
"Zakatoló-pöfögõ

Egykor több száz kilométernyi keskeny-nyomtávú erdei vasútvonal segítette az erdõgazdálkodást, vitte a munkásokat ki a területre és szállította a kivágott fát, a kifejtett követ a vasúti fõvonalakhoz. Mára alig maradt néhány kilométernyi a hajdani pályákból, és ezek egy részét is lelkes lokálpatrióták mentették meg, új feladatkörrel: a kirándulókat kell szállítaniuk. Elmaradoztak a szénnel fûtött, szuszogó-pöfögõ mozdonyok is, ma már szinte csak dízelmotor vontatja a szerelvényeket. Napjainkban reneszánszukat élik ezek a vasutak, kirándulók ezreit hozzák-viszik, azoknak is lehetõvé téve a legszebb erdei részek meglátogatását, akik már (vagy még!) nem igen bírják a gyaloglást."

Különben meg szívatós egy út rendesen. Régebben az erõnlétem nem volt meg hozzá, most meg lassacskán a triálos múlt hiányzik. Az utolsó 5 méteren egy, a valószínûleg ókori római orvoslás módszereivel szimpatizáló csipkebogyóbokor lekapott a bicajról. Érzékelhette a magas pulzusom, hát "eret" vágott a bal karomon pár helyen. :-)
No mindegy, a netes keresgélés közben találtam egy érdekességet, ami jó mókának tûnik: Hrmashatrhegyi Nagy Kves Idfutam
Eddigi eredmények: KT 2.0 idfutamok
:-)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Nálunk csirke pöri van ebédre.
Mindjárt megyek is a konyhába egy jó pörire. :)
..fél óra alatt bevágom..

Szerintem Dante is neki lát valami hasonlónak miután haza ér. ;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

megyek is egy 4 órás pörire.

marha, csirke, disznó ? :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ez az, aminek nincs értelme. Tudod jól, hogy tudsz sárban menni. Azt is tudod, hogy fejben bírod. (gyakorlás felesleges) Élménynek még csak-csak (perverz vagyok), de drága élmény. Akkor már aszfaltozom, legalább megúszom a 3 órás bringatakarítási rituálét. Össze is szedtem magam, megyek is egy 4 órás pörire.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Egyet fizet, kettõt tol akciónk keretében most bringája súlyával azonos mennyiségû sarat vihet haza ingyen a Pilis legváltozatosabb talajminta-gyûjtõhelyeirõl.
A Hosszú-hegy és a Pilis szerpentin kivételével "nem" is tök gáz, csak a vaddisznók tiszteletbeli társukká fogadtak.

A lánc meg megy a kukába XD

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Dettó. A radarképbõl és az eumet.hu-s elõrejelzésbõl úgy tippelem, 10-11 körül elállhat. Muszáj lesz beáldoznom a F1-nézés közbeni bealvást, szerencsére a mai napra csak ennyi fix programom volt.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Hát ez hihetetlen. Direkt felkelek korán vasárnap, hogy elmenjek kicsit tekerni, mielõtt beindul a család. Erre megint szakad. Bezzeg Dubai-ban már rég építettek volna egy fedett hegyet...:mad:

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ma én is aszfaltoztam Bp Dömörkapu Dobogókõ Pomáz Bp útvonalon benne volt hogy megyek terepen is aztán benézve a földutakra mindannyiszor letettem róla Dobogókõn is megnéztem a piros + -et aztán úgy döntöttem jó lesz nekem az aszfaltos száguldás a saras csúszkálás helyett.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Jót mentünk, szívtunk rendesen a szélben, s a végére még hideg és szitáló esõ is lett. Ez egy ilyen nyár.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Na, akkor én inkább a gyerkõccel a tartóban megyek valamerre

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
akkor felvallrol kell venni ;)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én ma benéztem a HHH-ra, s elég gyász van, majd végignyomtam a Remete-szúrdokon, s fröcsög kissé, pedig az javarészt sármentes útvonal. Koszos lett a bicó. Ja, országútival voltam. :D (legalább nem szedi fel a sarat)

A HHH gyász, reptér mellett gyász, téglagyári lejtõ felszedi, Köves bérc oké, Egri vár gyász, Hosszú hegy oké, Pilis-tetõ, Nati, Dobikövi oké, Visegrád felé gyász, Lajosforrás gyász, Csiklóváralja :D nagy gyász, Kevély-nyereg tolni fogod.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Ááá, miért lenne? :D A pálya tekerhetõ, szinte csak a port verte el. (no, azért lehet, hogy holnapra átértékelem...majd kinézek, s megnézem mi a helyzet)

Tegnap reggel meg eso elott tekertem egy lightosat a dombsagban, es olyan jo szaftos minden. Gyertyanosra, Sza'r-hegyre fel el-elporogtem, pedig mar alacsony(abb) nyomason hasznalom a kerekeket.
Ha nem esik az eso, akkor nekem is Pilis lenne a celom - bar nekem egesz napos sarkerulgetes a terv.

En viszont koran reggel indulok, majd talalkozunk az erdoben, telszamom tudod.

Sarugyileg szerinted el kell kerulnom a regi Duna utvonal (kek?) HHH-Koves berc szakaszt es az Egri varat?
Hosszu-hegy csucs, Pilis-teto, Nati, Dobikovi lesz tervben (itt taplalkozok) aztan ido(jaras)fuggoen Visegrad vagy Lajosforras, Csiklovaralja, Kevely-nyereg

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

A holnap nekem mégsem jó, sajnos. Jó sárdagasztást, ha mentek! :-)
Vasárnap lehet, hogy kinézek ide a HHH-ra és párszor felmegyek Fenyõgyöngyétõl a kéken a HHH csúcsra és vissza, aztán ennyi lesz. Ja, még szerencse, hogy nincs nyár, csak július. :-) Itt a III. kerületben az elõbb még szakadt az esõ...

Hát megnéztem a szitut - s maradjunk annyiban, hogy a terv marad, de inkább a Pilis aszfaltos erdészeti útjain fogok maradni, s még csak terepgumit sem rakok fel. Szerintem montizni most anyagi csõd - lehetni lehet, de nem érdemes. :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
A holnap nekem mégsem jó, sajnos. Jó sárdagasztást, ha mentek! :-)
Vasárnap lehet, hogy kinézek ide a HHH-ra és párszor felmegyek Fenyõgyöngyétõl a kéken a HHH csúcsra és vissza, aztán ennyi lesz. Ja, még szerencse, hogy nincs nyár, csak július. :-) Itt a III. kerületben az elõbb még szakadt az esõ...

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ááá, miért lenne? :D A pálya tekerhetõ, szinte csak a port verte el. (no, azért lehet, hogy holnapra átértékelem...majd kinézek, s megnézem mi a helyzet)