Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
VV, említette , hogy a TT útvonala jórészt az országos kék túra útvonalán halad, én a Börzsönyi szakaszon ezt veszem alapul, és a térképet jól szemügyre véve a Magyarkúttól Nagymarosig valóban végig vezet a kék jelzés.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Nem teljesen értem. A megadott pontokon van pecsételés, oda úgy jutok el ahogy tudok? Már az elsõ két pont között is van több alternatíva. Magyarkútról a P+, a K vagy K+ keresztül is fel lehet menni. Nekem fogalmam sincs melyik a legjárhatóbb bringával, de ha ki is próbálom valamelyiket lehet hogy valahol félúton nem tudok tovább menni. VV,vagy valaki nem tudna egy ilyen Magyarkútról a K-n eddig onnan K+ tovább, aztán stb. szerû itinert adni. Nincs GPS-em

Ronin majd jelzek

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi :) , de velem nem kell számolni.

A sebesség mindent megold.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Ezt a hétvégét kihagyom,ebben a kánikulában a balcsi hûsitõ vize csábitóbb:)
Ismerkedjetek csak az útvonallal legalább tudjuk merre kell menni...Jövõhéten viszont úgy alakitom a dolgokat (feltéve ha nem lesz kánikula),hogy részt vehessek a maradék szakasz bejárásánál.
Mjaninak mutassátok meg a pályát, a rajtnál meg integessetek neki,mert akkor látjátok õt utoljára:)
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

No akkor ha jól látom: ZsCs; TheKop; Ronin; MJani és jómagam hajlunk a BEAC Maxira. Én a mostani hétvégén az egyik napon ráérnék a börzsönyi részt megnézni. (A jövõ héten is, a másikat). MJanit személyesen nem ismerem, a többiekkel már találkoztam, de -ahogy tudom- nálam sokkal erõsebb, így az õ tempóját én nem bírom. Ma megtudom, hogy melyik nap lesz jó, és akkor aki akar és tud menjünk és nézzük végig...
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?

Most szombaton Adorján, Berci és jómagam megyünk a Börzsönybe túrázni. A tervezett útvonal teljesen véletlenül egybeesik a BEAC Maxi Nagy-hideghegy - Nagymaros szakaszával, ha van kedved és idõd, gyere! Találkozó szombaton 9 órakor Verõcén a szökõkútnál, azon a téren ahol egy lovas szobor is van. Nem tudom a tér nevét. Eredetileg Magyarkút - Királyréten át mennénk fel a NHHH-re, de ez a BEAC engem is felizgatott és ha a srácoknal lesz hozzá kedvük, én szívesen elmennék Nógrád felé a kéken, és onnan át Királyrétre. A Nógrád- Saj-kúti-bérc- Csóványos részt most kihagynám.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
No akkor ha jól látom: ZsCs; TheKop; Ronin; MJani és jómagam hajlunk a BEAC Maxira. Én a mostani hétvégén az egyik napon ráérnék a börzsönyi részt megnézni. (A jövõ héten is, a másikat). MJanit személyesen nem ismerem, a többiekkel már találkoztam, de -ahogy tudom- nálam sokkal erõsebb, így az õ tempóját én nem bírom. Ma megtudom, hogy melyik nap lesz jó, és akkor aki akar és tud menjünk és nézzük végig...
Kala Te melyikre gondolsz a BEAC-ra vagy a másikra?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

Az volt a kérdés Papi, hogy ha esetleg lesz megmozdulás, te is odavonszolod-e az ülõgumóidat és a Yasec-ot, szabadidõ kulturált és fárasztó eltöltése céljából?
Nyugi, én sem bírom a meleget, majd szeptemberben valamikor.

Kedves Zoltán, úgyismint "H".
Engedd meg, hogy az ideidézett, és részedrõl oly körültekintõen, a mai irodalmi alkotásokat megszégyenítõ stílusban, egyrészt; az emberi anatómia mélységes, -minden részletre kiterjedõ- ismeretét bizonyító, másrészt; az általam birtokolt kerékpárállomány ismeretét sugalló, bátortalannak nem nevezhetõ kérdésedre most válaszoljak.
Oda.

Kala,
én is elnézegettem a képet, és elgondolkoztam, hogy a rajta szereplõ sárga kabátos öregemberen kívül,
hányan bicikliznek még mostanában?

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
BEAC maxi engem is érdekelne.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Sziasztok!

Néztem a képet, plusz vesztemre még a kiírást is megnyitottam, most abszolút munkál bennem a vágy, hogy ha véletlen szervezõdik egy jófajta társas tekerés, akkor az oldalszeleteken én is végigküzdjem ezt a korrekt etapot.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Ahha, te is elõkerültél. Valld be, már megint a Balaton szeletre hajtasz!:P
Vagy nem te kaptál a Kopasz-hegyen, az ellenõrzõ ponton, jutalmul, mert olyan sokáig kitekerted az emelkedõt?
Majd egyeztetek VV-vel, oszt egyszer csak megyünk. Talán még Hozét is rá tudom venni, nagyon eltûnt, majd jól megzaklatom az ötlettel.

Igenis, én voltam az a pofátlan. :D
Rád talán hallgatnak az "jó öregek", a régi szép idõk emlékére. Pompás lenne, ha sikerülne megszervezni.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Én néhány éve már megcsináltam bringával a BeacMaxit. Fõ gondunk az volt, hogy bringával gyorsabbak voltunk, mint az ellenõrzõ pontokhoz kiküldött fickók, így várni kellett rájuk a pecsételés miatt. Mivel ez alapvetõen egy gyalogos teljesítmény túra, inkább az õ sebességükhöz igazodnak. (gondolom, ez azóta sem változott) De ha ti csak végig akartok menni pecsétgyûjtés nélkül, akkor persze gyorsabb.
Mi tudtuk az utat kívülrõl, szóval nem kellett keresgélni. De a Börzsöny és a Pilis elég jól van jelezve, meg lehet csinálni térképet követve is.
Lámpát szerintem ajánlatos vinni, nekünk legalábbis kellett. Már jóval korábban sötétedik, mint júniusban. A Kevély után sötétedett ránk, 21.30ra értünk be.
A legdurvábbak a futók ! Egy szál gatyában, trikóban és egy kulaccsal futnak. De nagyon gyorsak fölfelé is, lefelé is !
Marci

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Hozé nem tûnt ám el, bár a dupla Balatonkör óta nem sokat tekert, mert nyár van, meleg, meg ilyenek.

Az volt a kérdés Papi, hogy ha esetleg lesz megmozdulás, te is odavonszolod-e az ülõgumóidat és a Yasec-ot, szabadidõ kulturált és fárasztó eltöltése céljából?
Nyugi, én sem bírom a meleget, majd szeptemberben valamikor.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
VV, Hozé: köszönöm a jó tanácsokat, érzem, ezeket egytõl egyig meg kell fogadnom, ha nem akarok problémákat okozni magamnak. Elsõ körben a Börzsöny ismeretének hiánya, ami a legnagyobb gondot okozhatja, ezért a börzsönyi szakasz letekerése az a minimum, amit meg kell tennem. Kérdéses még, hogyan oldom meg, mert csak a jövõ hétvégén az egyik nap tûnik szabadnak eddig az addig rendelkezésre álló szûk másfél hétbõl.
A navigációhoz találtam segítséget: turistautak.hu
A telefonomat a kormányra felszerkesztve ez segíthet majd, némileg. Persze csak részben, hiszen gyanítom, hogy gyalogosoknak készült ez a GPS track és nem bringásoknak, így a kerülõutak nincsenek rajta. (Lehet használni ilyet egyáltalán, vagy sima térképpel kell majd boldogulni?)
A másik lehetõség, hogy kiveszek egy nap szabadságot a jövõ hétre és bejárom az említett szakaszt. Muszáj tudnom, egyáltalán elérhetem-e a kompot.

Edit: másik GPS log: http://trackabee.com/trip/744

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Még sosem voltam a BEAC Maxin, de már régóta fenem rá a fogam. Néztem az útvonalat a honlapon, véletlenül az egyik felén végig mentem a múlt héten, ezen a héten lehet meglesz jórészt a másik fele is a Börzsönyi résznek. A kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy teljesítménytúra? A honlap szerint ez az útvonal: Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókõ - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hûvösvölgy.
Van egy konkrét útvonal, jelzés amin végig kell menni, vagy csak meg vannak adva ezek a pontok és olyan úton közelítem meg és haladok át rajtuk ahogy nekem tetszik?

Alapállapotban nagyrészt az OKT-n megy a túra. Mivel elsõsorban bakancsosoknak szól, a bringásoknak javasolt egyes részeken alternatív útvonalat választani, de ez pld. a Börzsönyben minimális (a Csóványos és NHH között az Oltár-kõ felé, illetve Hegyes-tetõ alatt az erdészeti szerpentin, majd onnan lefelé egy erdészeti átkötõ út a Templom-völgy felé). A Visegrádi-hegységben és a Pilisben már több ilyen rész van.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én is szeretnék egyszer elindulni a BEAC Maxin, de mindenképpen kéne hozzá egy társ, aki nagyon jól ismeri az utat (és az alternatív utakat is), plusz még képes világosban beérni.

A sebesség mindent megold.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Lehetne egy olyannal kezdeni az õszt, hogy BEAC Maxi 110 MTB. ;-) BEAC Maxi 110/110MTB/Téry 80/Eötvös 70/70MTB/Börzsöny 50/50MTB/Cholnoky 60/Tomi túra/Éjszakai 50/Éjszakai 30 | TTT

Még sosem voltam a BEAC Maxin, de már régóta fenem rá a fogam. Néztem az útvonalat a honlapon, véletlenül az egyik felén végig mentem a múlt héten, ezen a héten lehet meglesz jórészt a másik fele is a Börzsönyi résznek. A kérdésem az lenne, hogy hogyan zajlik egy teljesítménytúra? A honlap szerint ez az útvonal: Magyarkút - Nógrád - Csóványos - Nagy-Hideg-hegy - Kisinóci th. - Törökmezõ - Hegyes-tetõ - Nagymaros - Visegrád - Nagyvillám - Pilisszentlászló - Dobogókõ - Lajosforrás - Csikóváraljai th. - Kevély-ny. - Virágos-ny. - Bp. Hûvösvölgy.
Van egy konkrét útvonal, jelzés amin végig kell menni, vagy csak meg vannak adva ezek a pontok és olyan úton közelítem meg és haladok át rajtuk ahogy nekem tetszik?

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás
Hozé nem tûnt ám el, bár a dupla Balatonkör óta nem sokat tekert, mert nyár van, meleg, meg ilyenek.

ZSCS!
A BEAC-ra is reflektálnék, addig van még 2 hétvége. Ha komolyan le akarod tekerni,
az egyik hétvégén a Börzsönyös, a másik hétvégén a Pilises felét le kell tekerni.
Helyismeret nélkül szerintem esélytelen vagy.
Ha "épeszû idõben" be akarsz érni (értsd este 10 elõtt) akkor a 12.30 as, max 13.30 as kompot el kell érni.
Az azt jelenti, hogy a Börzsönyben sem keresed az utat.
Este meg...nincs annál bosszantóbb mint az olyan utat keresni sötétben, amit nem is ismersz.
Tévedtünk már el sötétben a Pilisben éjjel úgy, hogy ismertük az utat.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Én is örömmel jelentkeznék hasonlóra.
Sokszor eszembe jut, miilyen pompás túra volt az, melyrõl a fotókat linkelted. VV mesteri szervezése, vidám társaság... Kár, hogy csak azon az utolsón vettem részt.

Ahha, te is elõkerültél. Valld be, már megint a Balaton szeletre hajtasz!:P
Vagy nem te kaptál a Kopasz-hegyen, az ellenõrzõ ponton, jutalmul, mert olyan sokáig kitekerted az emelkedõt?
Majd egyeztetek VV-vel, oszt egyszer csak megyünk. Talán még Hozét is rá tudom venni, nagyon eltûnt, majd jól megzaklatom az ötlettel.

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.013 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Jók bizony! Õsszel csinálhatnánk megint 2-3 ilyesmit.

Én is örömmel jelentkeznék hasonlóra.
Sokszor eszembe jut, miilyen pompás túra volt az, melyrõl a fotókat linkelted. VV mesteri szervezése, vidám társaság... Kár, hogy csak azon az utolsón vettem részt.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Voltál már rajta? Mert az nem egy pajzán majális.

Egy nálam sokkal jobb kondiban lévõ ismerõs próbál rávenni, õ bátorít, hogy menni fog, nem lesz gond. Meglátjuk... ;-) Szeretném végig csinálni, mert bár idénre nem terveztem egyetlen versenyt sem, az egész évet végig edzegettem, így egy ilyen komoly megmérettetés nem csak az eredmények konfirmálására adhat alkalmat, de a nyárnak amolyan méltó lezárása is lehetne egyben.

ZsCs ezt mindig elfelejtem, de most, hogy írod mindig is meg akartam csinálni. Én mennék. Azt tudom, hogy kemény, de mivel nem nagyon ismerem az útvonalat jó lenne felkészülni, vagy csapódni v.kihez, aki ismeri.

Az útvonalat nem ismerem, így nem csak a kellõ erõnlét megléte, de a navigálás miatt is van némi aggodalmam, szóval jól rá kell készülni térképpel, navigációval. Börzsönyben eddig csak gyalogtúráztam párszor, de alig-alig ismerem, az a leginkább problémás szakasza ennek a teljesítménytúrának. De a Pilissel már nem lehet hiba. (Utolsó mondatok, ugye...:-))