Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2007. november 21. - 15:25
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás
Írta 2007. november 21. - 15:18
A "B-probléma", hogy Szentendre azért mégiscsak 50 km, ami azért kraftos már oda-vissza. Szóval nincs közel!
Országútisok mennek vasárnaponként egy ilyen kört:
Pécel-Gyömrõ-Monor-Tápióbicske-Dány-Pécel. 88 km, 500m szint alapozós tempóban, 25-30 közötti átlaggal. Viszonylag alacsony forgalmú utakon.
Race, no Rest!
Írta 2007. november 21. - 14:48
Hát, ilyenkor nem kéne sok szintet menni, ez a fõ baj a Pilissel. Szóval tudom, peeersze, nem szabad ezt komolyan venni ennyire, meg minden, de azért a november-december-január elég "alap", ha egész évben jól akarsz menni, oszt' ilyenkor nem tanácsos 130 fölé nyomni a pulzust. Amit írtál útvonaltervnek, az kábé "ellenedzés", mindent megteszünk annak érdekében, hogy majd júniusban szarul menjen! A "B-probléma", hogy Szentendre azért mégiscsak 50 km, ami azért kraftos már oda-vissza. Szóval nincs közel!
Más. Független az útvonaltervtõl, de ha aszfalt, akkor ne legyen benne mindenféle "murvás levágás". Azt azért az egyik slick gumimmal sem vállalnám be, már a gumi érdekében sem.
Dante! Én ezt túrának terveztem, nem edzésnek-alapozásnak, mert arra igazán nem izgulok. Na nem azért mert olyan jó lennék, hanem mert tökre nem izgat, hogy egy maratonon 53, 89 vagy 107 helyen végzek. Én buliból, a bringázás élvezetéért és a társaság miatt járok ilyenekre, nem az eredményért. Meg különben is írtam, hogy átmozgató jelleggel, ami annyit tesz, hogy ha mi szép lassan feltekerünk és nem Te kergülsz meg a hegy láttán, hanem velünk tekersz, akkor mivel Te egy zombi vagy gyakorlatilag pulzus nélkül, akkor kizárt, hogy 130 fölé menjen a pulzusod.
Az útvonaltervban van egy csomó vagy szócska! Tehát, ha valaki nem akarja a murvát akkor megyünk aszfalton. A pilist meg azért szeretném, mert ezeken az utakon gyakorlatilag nulla a forgalom.
Írta 2007. november 21. - 12:40
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. november 21. - 12:40
Erre találták ki a váltót, hogy emelkedõn is kényelmes intenzitással tudjunk feltekerni.
Az a "dzsuvázógépen" nincs igazán. 70-80 az már felsõ-állóképességi zóna, majd január végétõl úgy kell nyomulni. 32 nekem morcos, bõven elég lesz a másik két táv valamelyike. Mennyire van hó egyébként? (és annak maradéka)
Írta 2007. november 21. - 12:31
OFF
Mivel a sikeres szezon alapja, hogy ...
ON
Az a terepfutás / TT egyébként senkit sem érdekel? Na persze, a bringa mellett.
Erre találták ki a váltót, hogy emelkedõn is kényelmes intenzitással tudjunk feltekerni. Amúgy én 70-80 (esetleg, ritkán 85) Karvonen százalékról tudok.
Szombati futásra megyünk, én a 32-t céloztam meg.
Race, no Rest!
Írta 2007. november 21. - 10:26
Ezt az anti-alapozást kifejted 2 sorban?
OFF
Mivel a sikeres szezon alapja, hogy az erõnléteet jó állóképességi alapra kell felépíteni, kritikus, hogy november-január között kizárólag alacsony pulzusszámú, határozottan aerób meneteket kell tolni, azaz Karvonen-módszer szerinti 1-es (60-64%) intenzitásban, ami mondjuk az én esetemben 135-142-es pulzust jelent. Állóképességet ezzel igen durván lehet fejleszteni. (ha maxpulzusban kéred, akkor olyan 72-75%, de effölé nem mehet, mert akkor cseszheted az egészet, s már akkor is jobban jársz, ha ki sem mozdulsz otthonról....) Ez nem tûnik vészesnek így elsõ olvasatra, mert csak egy kis odafigyelés kell, de egy 10 %-os emelkedõn már igenis nagy kihívás "nem nyomni ezerrel". Persze lehet keménykedni is, de akkor meg nem kell sírni, hogy túl kemények nyáron a felfelék. Ilyenkor tudsz tenni ellene, akkor már úgyis mindenki ész nélkül megy.
Ez nem két sok volt, bocs.
ON
Nicsak ki beszél! :lol1:ez meg vett egy vitrinbringát
Az a terepfutás / TT egyébként senkit sem érdekel? Na persze, a bringa mellett.
Írta 2007. november 21. - 10:12
vendég_Charon_*
Írta 2007. november 21. - 10:07
Írta 2007. november 21. - 10:07
Írta 2007. november 21. - 09:57
Más. Független az útvonaltervtõl, de ha aszfalt, akkor ne legyen benne mindenféle "murvás levágás". Azt azért az egyik slick gumimmal sem vállalnám be, már a gumi érdekében sem.
Hát, mert van "dzsuvázó" edzõbringa, és van "tisztaidõs" edzõbringa is! Az egyik meg kint csöpög a garázsban, a másik meg bent melegszik a radiátor mellett a szobában, s remekül elvan. De gyüvök, csak akkó legfeljebb a "dzsuvázóval". (azzal szoktam ónosesõben menni ) Viszont a Pilist továbbra sem támogatom, elég anti-alapozás.Magunk közt szólva, mi fenének egy edzõbringa télrre, ha félsz, hogy sáros lesz?
Írta 2007. november 21. - 09:57
Akkor ne ülj rá!Eredeti szerzõ Dante:
Nekem meglesz már az óútim, szóval nem saraznám össze.
Magunk közt szólva, mi fenének egy edzõbringa télrre, ha félsz, hogy sáros lesz? Tudom, most jön a magyarázat, hogy a sár, mega homok koptatja a láncot, stb... De kérem, ez vele jár, azért van. Használd,és tekerj velünk - is - mert igényeljük a társaságodat dante Mester! Na.
H.Zoli
Írjátok meg mikor mentek, és lesz lesz meglepetés!
Írta 2007. november 20. - 21:02
Ez mind szemenszedett hazugság! :lol1: Ricsi szieztázott otthon azon az ominózus vasárnap, én - bár másik irányba indultam el - bizisten jéggéfagytam!
Zsizsirõl meg tudjuk, hogy a kengurukat próbálta leimádkozni a pálmaház tetejérõl!szarrááztam én is,de én futás közben...és én is nagyon fáztam,de tényleg!!
Magyarázkodnak, akik bûnösnek érzik magukat! Még a végén kiderül, hogy nekünk volt a legjobb! Bezzeg a söreinkrõl és a Jägerekrõl egy szó sem esik.
Pilisbe nem megyünk? Persze szigorúan átmozgató jelleggel.
Mit szólnátok egy olyanhoz, hogy: Szentendre HÉV - Dömör-kapu - Király-Kúti nyereg - Fagyoskatona - Kakashegy - Két-bükkfa-nyereg - Shaolin - Hoffmann vadászház - Malom völgy - ott vagy jobbra fordulva visszamászunk aszfalton a Király-Kúti nyereghez, vagy Pilismaróttól elgurulunk Dömösig és onnan a murváson tesszük ugyanezt, vagy megint elgurulunk Visegrádra(forraltbor kötelezõ) és Pap-réten át haza. Ha Király-Kúti nyereg, akkor lefelé dobhatunk egy balossal egy Kisrigót, onnan Pap-rét és úgy haza. Én leginkább a Pilisbe mennék, mert szeretem, mert közel van, mert van benne kellõ szint és mert lehet variálni az útvonalakat még tovább is..
Írta 2007. november 20. - 20:42
http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3173
Írta 2007. november 20. - 16:46
Írta 2007. november 20. - 16:29
De nekem mindegy, én mos aszfaltra mászok, Ti meg kenjétek magatokra...
Írta 2007. november 20. - 16:15
ha valakinek ez szieszta akkor kérem szépen helyettem megírni!!
nos,jelentkezõ?!
Marcus Aurelius megfelel?
Race, no Rest!
Írta 2007. november 20. - 16:01
DH masinával nem megyek túrázni, így nem kell élesítened a cuccost. Annyira nem kell profi képeknek lenni, hogy rögtön stúdiót varázsoljunk hozzá. Csak éppen egy fotós sokkal jobban látja a dolgokat, mint én az abszolút amatõr.
Egyébként meg a mostani, "kissé" vizes idõjárás után nem igazán akarunk terepre menni.
Felénk egy csomó helyen a kemény föld nem saras; nehommá' a Pilisben nincs ilyen... nem akarom tesztelni a pilisivendégmarasztaló sarat; volt hozzá szerencsém, de csak van olyan út ami nem aszfalt és nem dagonya... :chin:
"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám
Írta 2007. november 20. - 15:59
Ez mind szemenszedett hazugság! :lol1: Ricsi szieztázott otthon azon az ominózus vasárnap, én - bár másik irányba indultam el - bizisten jéggéfagytam!
szarrááztam én is,de én futás közben...és én is nagyon fáztam,de tényleg!!
egyébként meg az etika házidolgozatomat csináltam bõszen.ha valakinek ez szieszta akkor kérem szépen helyettem megírni!!
nos,jelentkezõ?!
a hétvégével kapcs. inkább nem is szólalok meg!