Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A szerpentin a rétig megy fel, ahol egy rádiótelefon adótorony van. Ott kell egy jobbos, szinte visszafordítót tenni a kékre, hogy feljuss a kilátóhoz. Visszafelé is érdemes a szerpentinen menni, majd annak felénél jobbra lefordulni a kékre, és a rét elõtt, a pihenõben egy kilencven fokos jobb kanyar a nem jelölt erdészeti útra, mely elvisz a Templom-völgy felsõ részéhez.
Tegnap teljesen felesleges volt a Szent Mihály-hegy oldalában, a kéken bohóckodnod, hogy lejuss a Templom-völgybe.:)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Alapállapotban nagyrészt az OKT-n megy a túra. Mivel elsõsorban bakancsosoknak szól, a bringásoknak javasolt egyes részeken alternatív útvonalat választani, de ez pld. a Börzsönyben minimális (a Csóványos és NHH között az Oltár-kõ felé, illetve Hegyes-tetõ alatt az erdészeti szerpentin, majd onnan lefelé egy erdészeti átkötõ út a Templom-völgy felé). A Visegrádi-hegységben és a Pilisben már több ilyen rész van.

Tegnap a Hegyes-tetõt nagyon utáltam, számomra ott felfelé rosszabb volt mint a Saj-kúti-bérc. A parkolótól ahol van egy szép kilátás, a kéken mentem felfelé, sokáig egész jó az út. Aztán egyszer csak komoly tolás kerekedett a mászásból. Emlékeim szerint egyszer kereszteztem egy erdészeti utat, pár métert még el is indultam rajta, gondolom ez lehet az erdészeti szerpentin, ám mert nem tudtam hová vezet, inkább toltam tovább a kéken felfelé.

A kérdésem az lenne, hogy ez a szerpentin meddig megy fel Hegyes-tetõre? Mert ott fent a nyomát sem láttam a kilátó túloldalán sem. A túloldalon lefelé nem sokkal a kilátó után útba esett egy rét, jobb oldalon valamiféle épület is van, talán odáig megy fel a szerpentin?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
pls del.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Megjöttem a BEAC fõpróbáról.
TheKop már az elsõ 1 kilométeren defektelt a schwalbe maratonnal, fél óra totojázás után faképnél hagytam õt, utólag is bocsi a továbbállásért !
A defekt és két kisebb eltévedés miatt nem értem el a 13 órás kompot, és kb. negyed óra miatt még a 14 órás komp is nélkülem kelt át a túlpartra.
A börzsönyi kék teljes egészében meg volt. Törökmezõ után egy szakasz még az aszfaltra való kiérés elõtt nagy cumi volt, a susnyásban kellett felfelé tolni a vendégmarasztaló tüskés bokrok között, ahol még a kormány sem nagyon fért el. Ha jövõhéten elindulok ezt a szakaszt egyszerûen kihagyom, bringás szemszögbõl csak idõpocséklás az egész. Hegyes-tetõre nagyon utáltam a felfelét, nem is tekertem végig, de onnan lefelé sem volt sokkal jobb a kb. 30 centi széles Spartacus-ösvény szerû úton. A Duna túloldalán már csaltam, és a kék helyett a szerpentinen tekertem a fellegvárhoz, majd onnan tovább a bob pályához. A pályától kéken megint egy darabon, de a Moli-pihenõt kikerültem, a Vízverés-nyeregtõl csatlakoztam vissza rá, az Urak-asztala oldalában. Na ez a rész nagyon klassz volt! Pap-réten rám tört az éhség,, úgyhogy úgy döntöttem nem megyek végig, elég lesz ennyi mára. Még lementem Szentlászlóra, onnan át a sikárosi aszfaltra, picit itt is csaltam és nem követtem az aszfalttól a kéket, csak a Sikárosi-rét után mentem vissza terepre. Dobogókõt már nagyon nem kívántam, így a Tölgyikrek-Lajos-forrás-Szentendre útvonalon hazafelé vettem az irányt. Lajos-forrásig 85km/2400m volt a táv/szint. A lényeg a lényeg, hogy ha reggel 8 órakor elindul az ember Magyarkútról és odafigyel az étkezésre, valamint nincs 1 defektnél több és ha nagyon el sem téved, szerintem 21:30 körül célba lehet érni Hûvösvölgyben anélkül, hogy különösebben rohanni kellene emiatt. A Börzsöny veszi ki a nagyobb erõt, a Pilisben a kaja hiányán kívül semmi gondom nem volt. Ja, az Inóci-vágáson ma sem maradt ki az esés, tök ugyanott ahol a múlt héten. Pedig nagyon figyeltem arra a helyre és mégis zakó lett belõle, de legalább most nem bukfenceztem.:)

Zoli, hogy értél haza?

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
OK,igyekszem!
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Hogy mentek Magyarkútra? Vonattal Verõce, onnan bringa?

Igen, Verõcétõl bringa.

Az igazán meredeken kipörögne a lestrapált terepgumim is,lefelé meg csiszolom a technikám:)
Én bringával megyek Verõcéig,8-ra szerintem odaérek (kb)

Az késõ, fõleg ha késel is. 8-kor már Magyarkúton kell lenni, ha el akarjuk érni a 13 órás Nagymarosi kompot.
Hm, mit is mondjak, nem egyszerû dolog a szervezkedés, hogy mindenkinek jó legyen a dolog. :(
Akkor találkozó legkésõbb 8 órakor Verõcén a szökõkútnál.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Az igazán meredeken kipörögne a lestrapált terepgumim is,lefelé meg csiszolom a technikám:)
Én bringával megyek Verõcéig,8-ra szerintem odaérek (kb)
You'll never walk alone!

Balage_

Balage_

törzsvendég

• fórumtag
  • 290 hozzászólás
vasárnap tervezek egy aszfaltos pilis kört, egész naposat (kb 10-tõl délutánig), nyugis tempóban. ha valaki csatlakozna, írjon ide! balázs

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Hogy mentek Magyarkútra? Vonattal Verõce, onnan bringa?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mennyire tekerhetõ az útvonal 2.0-ás túra gumival(schwalbe maraton)?Nincs kedvem átrakni a terepgumikat amivel csak a defekt esélye lenne nagyobb nem a tapadás-annyira lekopott már a mintázata...
A lámpa-kérdést magam részérõl megoldom azzal,hogy a késõ délutáni órákban lecsatlakozok és aszfalton visszagurulok a városba.

Szárazság van, az út nagy részén akár jó is lehet. A Saj-kúti-bérc meglehetõsen meredek, ott lehet ki fog pörögni, és lefelé az Inóci-vágás az egy hosszú lestrapált, köves, szétmosott meredek út, ott talán nem egy életbiztosítás azzal lejönni, de nem lehetetlen.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Bizony-bizony! Nekem pl. magamtól eszembe se jutott volna. :)

TheKop, Hosi ketten jeleztétek, hogy jönnétek a hétvégén egy fõpróbára...nos, nálam úgy jött ki a lépés, hogy holnap vágok neki, úgyhogy az infó inkább Zolinak szól: holnap a Nyugatiból 7:07 órakor Szobra induló vonattal megyek Verõcére, 7:41-kor érek oda. Gondolom Te is vonattal jössz, úgyhogy reggel az állomáson találkozunk.

Ok, úgyis problémázik a gyomrom már 3 napja. Elég esélytelennek látom a vasárnapot, de mivel jövõ héttõl -úgy látom- vége a nyárnak, még ki kellene használni ezt a hétvégét. Szóval, ha holnapra normalizálódik a helyzet, vasárnap Pilis.

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Mennyire tekerhetõ az útvonal 2.0-ás túra gumival(schwalbe maraton)?Nincs kedvem átrakni a terepgumikat amivel csak a defekt esélye lenne nagyobb nem a tapadás-annyira lekopott már a mintázata...
A lámpa-kérdést magam részérõl megoldom azzal,hogy a késõ délutáni órákban lecsatlakozok és aszfalton visszagurulok a városba.
You'll never walk alone!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Húúú, köszönöm. Mivel még nem tudom mi lesz vasárnap, ill a jövõ hét végén, ha esetleg átküldöd a számod privátban, akkor felhívlak ha kell.
Mondhatom szép! Hát nem Te adtad a tippet a BEAC-ra?! :)

Bizony-bizony! Nekem pl. magamtól eszembe se jutott volna. :)

TheKop, Hosi ketten jeleztétek, hogy jönnétek a hétvégén egy fõpróbára...nos, nálam úgy jött ki a lépés, hogy holnap vágok neki, úgyhogy az infó inkább Zolinak szól: holnap a Nyugatiból 7:07 órakor Szobra induló vonattal megyek Verõcére, 7:41-kor érek oda. Gondolom Te is vonattal jössz, úgyhogy reggel az állomáson találkozunk.

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Hosi, egy Magicshine MJ-808-at tudok kölcsönözni, az már egész jó terepen is sötétben. Szólj, ha érdekel!
(Rossz hír nekem: BEAC Maxira nem tudok menni, sajnos.)

Húúú, köszönöm. Mivel még nem tudom mi lesz vasárnap, ill a jövõ hét végén, ha esetleg átküldöd a számod privátban, akkor felhívlak ha kell.
Mondhatom szép! Hát nem Te adtad a tippet a BEAC-ra?! :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Hosi, egy Magicshine MJ-808-at tudok kölcsönözni, az már egész jó terepen is sötétben. Szólj, ha érdekel!
(Rossz hír nekem: BEAC Maxira nem tudok menni, sajnos.)

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Hosi! Van lámpád?

Van, de inkább jelzés értékû, mint világít ;)

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Oké, köszi szépen mindkettõtöknek!

Akkor pontosítom így térképpel a kezemben:
- ha Virágos-nyeregtõl mentek, Guckleren lehet lightosan és terepen felmenni HHH-ra, így az aszfalt utolsó harmada marad csak, onnan le K vagy Z ahogy írtam (Z-nél könnyû elkavarni elsõre, trükkös kanyarok vannak benne, de technikásabb kövekkel)
- ha vitorlázó felõl mentek, akkor pedig az egynyomtávoson jó menni (K kerékpáros) a vitorlázóra, az a K-be csatlakozik be Határ-nyeregnél vagy utána a leírásom szerint
- Fenyõgyöngyétõl hosszabban a Z visz fel (nem K, rosszul emlékeztem) vagy a sorompós út, a focipályánál pedig Z kör az izgalmasabb útvonal, és K (Glück Frigyes) a lightos.
A többi stimmelt. :)
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

2x mentem a beacon. elsõre Hozéval az nem volt rohanós tempó,de folyamatosan tekertünk.sehol nem totojáztunk.1-2 könnyítés volt benne,de a pontokon végigmentünk.asszem negyed9 kor indultunk és este fél11re értünk be.
másodjára csak a visegrádi kéket könnyítettük ki.picit gyorsabb volt a tempó és 1x eltévedtünk.így a 8as indulással este 10 elõtt beértünk.
ha hasonló formában vagy Ronin mint mikor utoljára tekertünk akkor hasonló idõvel számolhatsz...max fél-1 órát adj hozzá.
nagyon fontos! max.3 fõs teamben kell gondolkodni és a nyeregben kajálással sok idõt megspórolhattok.kb lajosforrástól már sötétban lesztek.onnantól nagyon kell tudni az útvonalat.

Huhh, akkor itt bõven lesz éjszaki tekerés is. Szóval, Thekop, az 1-2 inkább 2-3 óra lesz a sötétben. Richie tempóját az enyémhez viszonyítva ez nem lesz egy fáklyás menet...öööö...vagyis, tuti, hogy fáklyás menet lesz. :)

Hosi! Van lámpád?

Richie, Köszönöm az infót!

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ha ezt a beszámolót veszem alapul, és azt, hogy tényleg nem akarok ész nélkül rohanni, kizárt dolog, hogy sötétedés elõtt végezzünk. Egész egyszerûen csak végig akarok menni a 110 kilométeren gond nélkül, és szeretnék büszke lenni arra, hogy 3700valahány métert másztam egy nap, mert a bringázásaim során erre még nem volt példa. Persze, cammogni sem szeretnék, de a versenyszerû rohanás teljesen hidegen hagy. Akkor nem jutnék a végére, az tuti.
Úgy tervezem, hogy reggel 8 óra körül indulok/ indulunk/ Verõcérõl, és ahogy a beszámolókat olvasom az éjszakai tekerés még így is sanszos. Fõleg, ha esetleg elkavarunk valahol rossz irányba, vagy defekt vagy egyéb technikai probléma jön közbe. Egy szó mint száz, lámpa az kell! Szervezkedni nem egyszerû, nálam még nem eldöntött, hogy szombat-e vagy vasárnap mennék, erõsen függ az indulás napja attól, hogy holnap mennyi munka lesz a munkahelyemen. Szeretnék viszonylag pihenten nekivágni.

Tényleg, ha olvassa valaki, aki már ment végig a Beacon és nem rövidített semerre: Kíváncsi lennék, hogy beértél-e a célba még világosban?

2x mentem a beacon. elsõre Hozéval az nem volt rohanós tempó,de folyamatosan tekertünk.sehol nem totojáztunk.1-2 könnyítés volt benne,de a pontokon végigmentünk.asszem negyed9 kor indultunk és este fél11re értünk be.
másodjára csak a visegrádi kéket könnyítettük ki.picit gyorsabb volt a tempó és 1x eltévedtünk.így a 8as indulással este 10 elõtt beértünk.
ha hasonló formában vagy Ronin mint mikor utoljára tekertünk akkor hasonló idõvel számolhatsz...max fél-1 órát adj hozzá.
nagyon fontos! max.3 fõs teamben kell gondolkodni és a nyeregben kajálással sok idõt megspórolhattok.kb lajosforrástól már sötétban lesztek.onnantól nagyon kell tudni az útvonalat.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Szia Adorján, Ariadne útvonalánál nincs könnyebben tekerhetõ (vagy csak nem tudok róla), kövesd azt! Esetleg Szépjuhászné felõl fel tudsz menni aszfalton, ha szeretnél aszfaltozni is valamennyit, de ha terep, akkor mindenképp S és S+.

Oké, köszi szépen mindkettõtöknek!