Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

F1

F1

törzsvendég

• fórumtag
  • 422 posts
Hellosztok!

Tudnátok nekem segíteni,hogy nyáron milyen Balaton-körüli többnapos szervezett biciklitúrák vannak?Neten keresgélve csak bringatérképeket találtam,meg túrabeszámolókat.

Ha valamelyikõtök lett volna már ilyesmin akkor a pozitív/negatív kritikát is várnám:)

Kössz
NO OFF,USE SEARCH

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts

A helyedben nem mennék oda. 1. A nyár a gárdai tónál relativ. 2. nem olcsó, 3. nem tenger. Ennyi energiával olyan mit a balcsi. (hidegeb)

Attól függ, mit keresel. Mi is Gardára megyünk nyáron, a Dolomiti Superbike után lehúzunk két hétre. Egy bringás nyaralásra nehéz jobb helyet elképzelni. Nekünk persze nem a bícselés a fõ cél, arra valóban vannak jobb helyek, de bringázás után jól esik csobbanni egyet. Amire a hely igazán isteni: bringa (MTB és országút egyaránt), gyalogtúra, esetleg futás, windsurf, kitesurf, és sziklamászás. Lehet még merülni is, de pár méterrel a felszín alatt már bazihideg a víz és nincs sok látnivaló, és lehet kletterezni is, bár a tó körül csak pár rövidebb van, de autóval több jó helyet el tudtok érni. Gasztrotúrának sem utolsó, ha szereted az olasz konyhát, ráadásul egész normál áron van a pizza. Ha ti fõztök, akkor nem kell sokkal több pénzzel számolni, mint itthon, viszont az appartmanok tényleg elég drágák, legalábbis az osztrák árakhoz viszonyítva. A balatoniakhoz képest nem ;)
Valóban nem tenger, de az északi sarokban a vízbõl égbetörõ sziklafalak látványa szebb, mint bármelyik tengerpart. Ha fürdeni akartok, érdemes beszerezni valami olyan cipõt, amivel be tudtok menni, mert kavicsos a part (rivershoe, kanyoningos cipõk, búvárcsizma :D ). Persze aki bírja, az nyomhatja mezitláb is.

Hosi, ha kell tanács, merre indulj bringázni, írj privit. Ha jókat szeretnél tekereni, mindenképp az északi csücsökben foglalj szállást! Riva, Torbole, esetleg Limone.
Ausztria, Kenguruk földje!

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 posts
viragzik a repce, szep a Gerecse:

Feltöltött kép
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts

Apropó Garda tó. A nyáron én is kiscsaládom (épphogy kitartást tudunk ;)) oda mennénk. Tudom hogy bringázásra jó környék, de valami konkrétabbat tud valaki?

A helyedben nem mennék oda. 1. A nyár a gárdai tónál relativ. 2. nem olcsó, 3. nem tenger. Ennyi energiával olyan mit a balcsi. (hidegeb)

A helyedben horvátokhoz mennék, pl. ráb szigetére. A kicsiknek nagyon jó. Van egy pár priv. cimem, ha kell.

Elég jól el offoltunk...:o sry

Ja, ma meg hónap beivás..de olyan magyarosan

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts

Ha jól látom belekeveredett egy gardás (Via Ponale) kép is a német albumba.

Apropó Garda tó. A nyáron én is kiscsaládom (épphogy kitartást tudunk ;)) oda mennénk. Tudom hogy bringázásra jó környék, de valami konkrétabbat tud valaki?

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Egyetértek, a magyar hegyek-dombok nagyon jók montizásra. Míg sok országban az erdõterületek nagy része privát és jól seggbe rúgnak, ha mégis bemész, itthon nagyjából oda mész, ahova akarsz, emellett nincsenek leszorítva a montisok a dózerutakra. Van rengeteg isteni jó singletrack.
Más kérdés, hogy dh szempontjából nem vagyunk eleresztve túla nagy hegyekkel, meredek és technikás lejtõkkel.

Ott a pont! Megfogalmaztad a lényeget..Sokan mondják, hogy így szar, meg úgy, de az igazat megvallva nagyon sok szép hely van itthon, ami kiváló montizásra..

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Húbazzzz, ez az avatar félelmetes! ;)

Egyetértek, a magyar hegyek-dombok nagyon jók montizásra. Míg sok országban az erdõterületek nagy része privát és jól seggbe rúgnak, ha mégis bemész, itthon nagyjából oda mész, ahova akarsz, emellett nincsenek leszorítva a montisok a dózerutakra. Van rengeteg isteni jó singletrack.
Más kérdés, hogy dh szempontjából nem vagyunk eleresztve túla nagy hegyekkel, meredek és technikás lejtõkkel.

Persze nincs sok esélye annak, hogy a közeljövõben sokat tekernék Schwarzwaldban, de azért persze érdekel, milyen ott a helyzet. Viszont azt javallanám, hogy válassz másik fotós szájtot az élmények megosztására, mert ilyen kis méretben és ilyen brutál tömörítettséggel nem igazán élvezhetõek a képek. És szerencsésebb a thumbnail rendszer a slideshownál. A legtöbb oldalon úgyis alapértelmezett a thumbnail megjelenítés, de választhatsz slideshow-t is.

Ha jól látom belekeveredett egy gardás (Via Ponale) kép is a német albumba.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,977 posts
Sziasztok,

sokan nem ismernek engem, mert legtöbbet a Tech Topikba tartózkodom és a "ti" túráitokhoz nem sokat tudnák szólni. Rengeteg képet néztem itt meg és szerintem Mo geológialiag nem rossz a MTB -hez. Van jobb, de rosszab is.

A mai túrámat szeretném megosztani veletek ( ha nem herél ki egy Admin)

Szóval ma készült a fekete erdöben. Az albumot tegnap kezten, ezért elég szerényke, de majd alakul lassan. Van valami 25GB képanyag+videó, amihez nincs kedvem/idöm hozzálátni. Mind1. A mai tekerés 30.04.08 néven, sajnos nincs rólam akcióban kép, egyedül voltam és mert elöntött az adrenalin lefele :D nincs pix.

http://freenetfoto.de/album/laszlo24/

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Mi óta kapnek jogsit a VAKOK!? Vagy csak "VAK"? ;) Meg amúgy is, hogyan tolat autóval egy VAK? Hang után, mert az régen rossz! (Valaki(k)-nek.)

Honnan tudod, hogy volt neki jogsija? Tán' a pofon után elkérted?:) Ha lett volna, akkor tudta volna, hogy neked van elsõbbséged.
Hogyan tolat? Hát persze, hogy hang után, hiszen téged is azért talált meg, mert olyan nagyon ordítottál vele.

Hétvégén nem lesz valami tekergõzés?

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Hogy tolat autóval? Hát van tolatóradarja. Bííííp-bíííp-bíp-bíp-bibibibi-bíííííííííííííííííí.... :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
HÜLYÉK! :D
VAGINA, na ezt látná meg egy feminista! Lesz Nektek JAJ!
H.Zoli. Mi óta kapnek jogsit a VAKOK!? Vagy csak "VAK"? ;) Meg amúgy is, hogyan tolat autóval egy VAK? Hang után, mert az régen rossz! (Valaki(k)-nek.)

Kalaius. Nem nem tréfáltam, (és nem, nem a golyóra gondoltam, az már durva lenne, de közelharcban, hm) de a Te napod...háát, szerintem inkább maradtál volna ágyikóban.

ps.: Úgy tûnik új avatart kell találnom, ez félrevezetõ! :D

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Te beszélsz? Szegény vak ember áll a pirosnál, mindenkit megkérdez, hogy milyen színû a lámpa, mire egy gonosz öreg néni azt mondja neki, hogy zöld. Õ lelép, szerencsétlenségére épp eléd, és épp bocsánatot akar kérni, csak magában motyogva szidja a néni anyját, aki átejtette, erre te jössz és lecsapod.
Amúgy meg éljen a VAGINA, azaz a Vak Autóvezetõk és Gyalogosok InterNacionális Alapítványa :rofl:

ÁÁÁÁÁ! Én "vak" embert soha nem ütök meg.
Csak rúgok. És szerencsém is volt, mert a testarányok fordítva voltak, mint a Zsizsi eseténél. A rossz szemû volt 30-40 kilóval nehezebb, de lagalább nagyobb rajta a célterület.:)

A VAGINA jó.:D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ajaj...

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Zsizsi, ezt hogy kell érteni, golyóálló is vagy, nem csak autó(s) álló?

Amúgy ilyenkor viccesnek tûnnek ezek a dolgok, de visszagondolva a mai napomra, borzongató, és nem csak a mélyhûtött cserenye miatt, ami tolok be épp
elsõnek az itt leírtak által feltüzelve gondoltam, h úgy megyek végig a Szilágyin, hogy csak a piros lámpáknál állok meg, még néztem is, h igen, mellettem jön egy fekete bömös, indexel, mindjárt le kell lassítania a kanyarodáshoz, tuti, h lát, én nem lassítok, nem lassítok, afenedögölnél meg vészfék.
aztán ülök a metrón, amikor annak elélép valami
utoljára meg most éjjel, mikor sétáltam a Deák felé az Astoriáról, hallottam vmi csattanást
azt hittem, kocsik találkoztam, mert ember, v akár biciklis nem üt ekkorát
hát de...
666-os rendszámú fekete kocsi kiterített egy szerencsétlen pasast, nem volt sok olyan sok vér a betonon, de az mind a fejébõl jött...
:( :(
téjk ker

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Te beszélsz? Szegény vak ember áll a pirosnál, mindenkit megkérdez, hogy milyen színû a lámpa, mire egy gonosz öreg néni azt mondja neki, hogy zöld. Õ lelép, szerencsétlenségére épp eléd, és épp bocsánatot akar kérni, csak magában motyogva szidja a néni anyját, aki átejtette, erre te jössz és lecsapod.
Amúgy meg éljen a VAGINA, azaz a Vak Autóvezetõk és Gyalogosok InterNacionális Alapítványa :rofl:

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts
Zsizsi!
Azért nem szép tõled, hogy vak embert agyoncsapsz az utcán.
Biztos, hogy vak volt, hiszen nem látott Titeket és azért akart elütni, illetve egész biztos, hogy vak volt, mert amikor kipattant a kocsiból nem látta, hogy mekkora vagy. Amit meg ütésnek véltél, az nem az volt, hanem ahogy a látássérültek szokták, ki akarta tapintani az arcodat, hogy megtudja, hogy néz ki az, aki olyan csúnyán ordibál vele. Erre Te meg lecsapod. Ejnye-bejnye!:P
Egy biztos. Ha véletlenül rálépnék a lábadra, semmi pénzért nem szabad azt mondani, hogy bocs, vak vagyok, nem láttam, mert lecsapsz.:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

na valami ilyesmire gondoltam, köszönöm! :)
mondtam én volna nekik a Duna Maraton útvonalat, de láttam a szemében a megrettenést, amikor a terep egyáltalán szóba került... :)

Vonattal Vácig. Onnan végig kerékpárút vezet Zebegényig szinte folyamatosan a Duna mellett. Szint zero. Kompal át lehet kelni Nagymarosnál. Vagy Zebegénytõl tovább az országúton Szob, Ipolytölgyes érintésével Letkésig. Ott át a határon, Párkánynál meg vissza. Esztergomból pedig haza lehet jönni normális vonaton.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Dobhatsz Neki még egy Esztergom-Pilismarót-Királykúti-nyereg-Piliszentkereszt-Dobogókõ-Esztergomot is. Ez végig aszfalt, bár szint van benne. Ellenben, ha nem rohantok, nyugodtan végig lehet tekerni, és jó részén még forgalommal sem találkoztok. (Illetve a Királykúti nyereg felé ha lementek, akkor ott balra a Piroson le tudtok menni Dömösre. Ez még trekking bicóval is járható széles erdészeti dózer, és nagyon szép völgyben halad lefelé. )

Kalaius!
Az ember múltja sokszor tartogat meglepetéseket...!
Kinek így, kinek úgy.;)
De köszi!:)

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,739 posts
na valami ilyesmire gondoltam, köszönöm! :)
mondtam én volna nekik a Duna Maraton útvonalat, de láttam a szemében a megrettenést, amikor a terep egyáltalán szóba került... :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Ez azt jelenti, hogy kevesebb, mint 1000 szint legyen benne? Nem, akkor nem tudunk :D
McPite tud érdemben a legtöbb felvilágosítást adni, õ a környéki benszülött ;)
De meg lehet próbálni egy olyat, hogy Egomnál átmentek a hídon Párkányba, onnan északra az 564-esen Salka / Letkés felé, ott vissza a magyar oldalra, az ipolyvölgyben le Szobig, ott komppal át a Dunán, majd a 11-es úton vissza Esztergomba. Egy kis ízelítõt kap a cimbid a Dunakanyarból és az Ipolyvölgybõl is. Az egész szerintem nincs 40 km, csaknem totál sík.