Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Sziasztok!

Pár baráttal tervezzük, hogy lehet hogy indulnánk a BEAC maxin, látom itt is ez a téma. Múlt héten lementük a borzsönyi részt és lenne 2 kérdésem: Hegyestetõre menet van az a rész ahol kerítésekkel le van zárva a terület, van létra, de a kerítések ki is vannak vágva. Ott az az útvonal, ugye?
A másik szintén Hegyestetõre vonatkozik: lefelé a kék folytatásán kell menni, a hegyoldalban, ugye?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Megjöttem én is!:)
Csatlakozom az elöttem szólókhoz, nagyok klassz kis túra volt a tegnapi.
Bár sokan voltunk (12-en), többé kevésbé sikerült haladni is.
A "batár" bringákkal tekerõknek külön gratula, néha rossz volt nézni a mászásokon a hintalovakat.
Egy eséssel és két defekttel megúsztuk, ami a nagy létszámot és a rengeteg tüskés részt tekintve nem is olyan rossz arány.
Mindkét kezem és lábam szétszabdalták a belógó tüskés ágak, de a legrosszabb a legutolsó lejtõn volt.
A nagy száguldozásban közelsodródtam a bal oldali csalánfalhoz, egy erõsebben belógó szép kövér szálat elkaptam a bal kezemmel, a rohadék rátekeredett az alkaromra és kitéptem a földbõl. Kellett vagy 100 méter mire meg tudtam állni és leszedtem a kénköves pokol tüzét a kezemrõl. Mocskosul szétmart, most kezd elmúlni a helye.:D
Tegnap valahogy nem találtam közös nevezõt a fotómasinával, nagyon sokat rontottam, de néhány azért maradt kellemes emléknek.
Képek itt!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Szerintem a BEAC maxit "kalandtúraként" kell felfogni. A "nem tekerhetõ" részek egy db 5 méteres szakasztól eltekintve (Dobkõ elõtti aszfaltra a kibillenés) tekerhetõek, bár tény, hogy izmozós kistányéros szakaszok. Abban Hurkának igaza van, aki tavaly ragaszkodott a 100 % "útvonalhû" teljesítéshez, hogy a BEAC maxi az csakis a jelölt úton való végigtekerést (tolást stb) jelenti. Ezt az "azonos szintet" mész dolgot ugye el is lehet felejteni, mert 3-4-szeres energiaigénye is lehet a "hivatalos" útnak a könnyítésekkel szemben. Végül is csak 3 szakasz az igazán necces, a K a Hegyes-tetõre (bár tegnap feltekertem), a K3sz Visegrádon (azt is felnyomtam már idén) és az említett rövidke szakasz (a jelet nem tudom, de a többiek biztos majd segítenek), amin már rég voltam ahhoz, hogy nyilatkozzam, de ha jól emlékszem az a fatörzsek miatt is tekerhetetlen volt. Foltán-keresztre régebben elég gáz volt a K-jel a szederbokrok miatt, idén ez relatív jó, egyébként az nem is meredek, szóval MJani te még 32-32-ben is felküldöd. Simán be lehet érni világosban, a lényeg, hogy a Börzsönyt versenytempóban végezd ki, s majd a Pilisben lazíthatsz (ott a mászások is gyengébbek).

A teamben meg Ricsinek 100% igaza van, relatív erõs, összeszokott emberek kellenek. A Kisrigót én kihagynám (leves), szerintem az órákat ront az összidõn, ráadásul meleg leves után én könnyen rosszulleszek, de ettõl függetlenül az egész túrát végig lehet kajálni.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

világosban, ugye? ;)

jah...kicsit korábbi indulással...
vagy erõsebb tempóval... ;)

egyébként szerintem nem gáz ez a TT,de fel kell készülni egy reggeltõl estig való tekerésre.tavaly csináltam elõször és volt szerencsém Hozé mesterrel menni.
egyszerû a mottó :"menni kell folyamatosan" ...
nem azt mondom,hogy nem számít a tempó,de ha az ember elkezd megállni meg pihengetni meg napozgatni stb... akkor már hívhatja is a supportot a haza szállításért.
van 1-2 rész az útvonalon ami elég necces és ha az ember azokat is bevállalja akkor vagy elfárd vagy nagyon erõs ;) vagy tudja az egyszerûbb utat.ami szintben ugyanaz,de esetleg picit hosszabb és egyszerûbb.
remélem idén is lesz olyan kegyesek az égiek és egy száraz hétvégét adnak erre az idõpontra mert ha nem akkor kell a 2 nap :D
ja és szerintem fontos a team.
úgy gondolom a max 4 ember egy csapatban.ellenkezõ esetben nagyon lelassul a különítmény és csak az idegeskedés van ami egy ilyen távnál szerintem abszolút jelen lévõ tényezõ...mármint a szellemi fáradtság is...
tavaly 3-an csináltuk Hozé,PTomi Charon(aki elveszett ;) ) és én.
szerintem hirtelen és szerencsés volt a tagok szelekciója.eléggé egy szinten voltunk erõben és technikában ezért nem nagyon kellett várni soha senkire sem emelkedõ tetején sem lejtõ alján ezért prímán lehetett haladni.szerintem ez a titka az egésznek.

öööö kihagytam valamit ?! :)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Még mindig állnak a kérdéseim.

Látom ebbõl a topicból már többen teljesítették a beac maxit. Van néhány kérdésem. A ttt.tr.hu-n kívül található valamilyen konkrét leírás a távról? Mennyire tekerhetõek az utak, vannak tolós mászások/lejtõk, sokat kell kistányéron menni? Be lehet érni még világosban, van aki ezt tervezi?

A sebesség mindent megold.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

utóbbi...tervben...

világosban, ugye? ;)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Ezen valaki? http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1885

Illetve ideje felvetnem: http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1753

utóbbi...tervben...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég
Ezen valaki? http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1885

Illetve ideje felvetnem: http://ttt.tr.hu/nap...ura.php?id=1753

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
Sajnálom,hogy kihagytam a társasgotokat,de elég erõsnek éreztem a mezõnyt és nem akartam hátráltatni a csapatot + a vonaton megláttam a Canyont és a speckót,erre gyorsan leszáltam Verõcén :)
Egyedüli tekerésem jól telt mivel megjártam Hollókõt,de a Fekete-völgyi panziótól!Keménynek gondoltam ezt az utat,de nem volt semmi gáz!Egészen fel tudtam tekerni a Jancsi hegy kezdetéig! VV-vel a balesetek körülményei volt a fõ beszédtéma,igyekezzen mindenki ezeket elkerülni!A képek nem maradnak el!
http://picasaweb.goo...old/BRzsNyHollK

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is köszönöm a túrát, jó volt. Hegyes-tetõ RULEZ. :D Azt hiszem az egyik kedvenc "kihívás-hegyem" lesz. (bár már ismertem, de régen voltam rajta)

Nekem 115 lett a vége, s csak 600-at kellett másznom, hogy a kitûzött cél összejöjjön, ami ugyebár nem is olyan vészes. (bár lámpát fel kellett már raknom, mert az erdõben sötét volt)

Oldbike! A Hozé-tézis értelmében, nincs okod a tempótól félni ennyi embernél...:D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Fél kilencre én is haza értem. Örülök, hogy tetszett a túra és jól éreztétek magatokat. Szeptember közepén majd jön a feketeleves.:D
Ülök csendes magányomban a vonaton, erre ki száll fel Verõcén? Oldbike.:) Õ is kirándult csöppet a Börzsönyben, de úgy gondolta, hogy nem bírná a tempónkat:hahaha:, ezért inkább alternatív útvonalat választott. Jól kibeszélgettük magunkat, és megállapodtunk abban is, hogy a jövõben részletesen informáljuk egymást, elkerülendõ a hasonló blamákat.:)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Hazaértem én is.
A túra nagyon jó volt, érdekes részekkel tarkítva. Köszönjük! :)
20:58-kor értem az ajtóba, majd ott még 20 percig nyújtottam :D
Dante! Nem jött össze a 40-es átlag :D bár szinte végig 3/7 és 3/8-ban mentem.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Szapi

Szapi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás
Csatlakozom, jó túra volt! Köszönöm!

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
köszönjük a túrát VV nagyon jó volt

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
No kérem, a 8:40-es vonattal megyek.

VV! Biztos vagyok benne, hogy nem felejtetted el, de stopli :D Dánke.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Most este valószínûleg lesz esõ. Engem nem zavar. Volt sokkal rosszabb kilátásunk is már.

Kex: 06 30 kilenchat25 kilenchatvan4

Már csak azt nem tudom, melyik vonattal menjek :)
White Horse

dzsonhee

dzsonhee

törzsvendég

• fórumtag
  • 687 hozzászólás
  • LocationBad Goisern
megyek én is plusz 1-2 ember ha nem esik az esõ

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Annyival módosítanám a korábbiakat, hogy ha nincs komoly esõ reggel, akkor menjünk! Szemerkélés meg hasonlók nem mérvadók, elvileg a nap folyamán folyamatosan javulni fog az idõ, és komoly mennyiségû csapadékra egyébként sem kell nagyon számítani.

KeX

KeX

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.292 hozzászólás
én valszeg ghepeghepkoccsi, de lehet hogy nem. Ptomi, adol csörgõszámot, ha mégis csihu?
"The faster you are, the slower your life goes by" - Lucas Brunel

Szapi

Szapi

vendég

• fórumtag
  • 27 hozzászólás

Várunk 10.20-ig. És a zöldön indulunk el, ha még is késnél.

Köszi! Igyekszem majd!