Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
No kéremszépen a burce nevû kerékpáros egyed itten piszkálódik!
Szóval, ha a péntek esti SSS-re megyek, akkor ott ugye reggel felkel az ember fia. Na már most ez egyeseknél - tehát nálam - úgy szokik mûkszeni, hogy a bijológoailag vekkerem 1/2 6-ra lett degenerálva, így az ébreszt engemet ha törik, ha szakad.
Ezt kihasználva én hamar felcihelõdök, és bekarikázok az irodámba, ahol hagyom az ajutót is. (Elõzõ nappal.)
Itt lezuhanyozok - mert hogy van minálunk folyó víz, a falból - becuccolok az verdába, és uzsgyi, felpakolom VV-mestert a fedélézetre.
Imigyen még sikereülhet is a dolog!
Teccik tudni?!
Kukkolni meg nem illik, de szabad! :D

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Lesz még, ne félj, csak gyõzzed láberõvel! :D
Amúgy amit írtam az három mászós szakaszt is tartalmaz, amihez nem kevés technikai tudás is kell, viszont megéri, mert klassz helyekre visz fel!
A Nagy-Mánáról lefelé a P-on lesz egy letörés, - lesz több is - a gerincrõl fordul le balra a P-jelzés egy nagy tölgyfánál.
Nos, itt sztem ne akard követni az ösvényt a "kézenfekvõ" irányba, hanem a tölgyfától jobbra kerülj egyet. Ott kisebbet esel, ha esel! :D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

gakos, megnézzük Neked!
De a P+ Perõcsénybe visz! Onnan aszfalt Kemencére.

Egy útvonal:
Kemencérõl aszfalt a patak mentén Királyháza felé, majd a Z-jelzésen jobbra borítasz és uccu neki a hegyeknek. Z-rõl átmész a P-ra, fel a Nagy-Mánára, onnan legurulhatsz Királyházáig - ez a rész technikás is, meg meredek is - majd Phsz-ön vissza a Dobogó tetõre. Mindkét csúcsról nagyon klassz a panoráma!
Phsz után jobbra fordulsz a PZ-re, majd ismét jobbra a leágazó Z+-re, ami a Tátra látóhoz vissz - ha jól emlékszem, mert az egészet fejbõl írom - illetve itt egy régi földvár is található.
Lemész ismét Királyházára, itt az út túlsó oldalán - ez a Hegyhát felöli rész - rátérsz a P-ra. Kis mászást követõen balra elindulsz a S-jelzésen, ez egészen elvisz Kemencéig.
Így akkor csak a reggeli elinduláskor mész egy rövid szakaszon aszfalton, utána végig túrista ösvényeken tekersz.
Ha hazamentem még kisasolok neked egy-két útvonalat.

VV!
Most hétvégén nincs kedved a Börzsönyben "rosszalkodni"?! :D

huuuuu, nagyon szepen koszonom a segitseget, ha hazaertem, akkor ezt az utvonalat megprobalom beloni a terkepen is. :prosze:
Ha van meg egyeb otlet azt is szivesen varom, mert 2 egesznapos turara lesz idom.

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Hogyne lenne.:D Van vmi konkrét elképzelésed? Nekem lenne. Némi útvonal bejárás/ellenõrzés a déli végeken. MSN most?

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
gakos, megnézzük Neked!
De a P+ Perõcsénybe visz! Onnan aszfalt Kemencére.

Egy útvonal:
Kemencérõl aszfalt a patak mentén Királyháza felé, majd a Z-jelzésen jobbra borítasz és uccu neki a hegyeknek. Z-rõl átmész a P-ra, fel a Nagy-Mánára, onnan legurulhatsz Királyházáig - ez a rész technikás is, meg meredek is - majd Phsz-ön vissza a Dobogó tetõre. Mindkét csúcsról nagyon klassz a panoráma!
Phsz után jobbra fordulsz a PZ-re, majd ismét jobbra a leágazó Z+-re, ami a Tátra látóhoz vissz - ha jól emlékszem, mert az egészet fejbõl írom - illetve itt egy régi földvár is található.
Lemész ismét Királyházára, itt az út túlsó oldalán - ez a Hegyhát felöli rész - rátérsz a P-ra. Kis mászást követõen balra elindulsz a S-jelzésen, ez egészen elvisz Kemencéig.
Így akkor csak a reggeli elinduláskor mész egy rövid szakaszon aszfalton, utána végig túrista ösvényeken tekersz.
Ha hazamentem még kisasolok neked egy-két útvonalat.

VV!
Most hétvégén nincs kedved a Börzsönyben "rosszalkodni"?! :D

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

az mindegy, csak nem akarok dozerutazni, azt annyira nem kedvelem :)
bar inkabb lefele legyen meredek, hamár.
Ja, es kiindulasi pont Kemence, ide is kell visszaerni.

Ha mentek Nagybörzsönybe, akkor a sípályától p+(jó szûk, technikás, meredek), vagy a kéken meg a sárgán a vége felé (szélesebb, de nagyon lehet menni lefelé)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Nem könnyíted meg az ember dolgát.:) Majd jön Zsizsi meg Oldbike és eligazítanak. Õk jobban ismerik az északi részt.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
az mindegy, csak nem akarok dozerutazni, azt annyira nem kedvelem :)
bar inkabb lefele legyen meredek, hamár.
Ja, es kiindulasi pont Kemence, ide is kell visszaerni.

----

FÁJVÓ

----

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Le vagy felfelé legyen meredek?:D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
yoemberek!
jovo heten megyek a Borzsonybe, eddig csak parszor turaztam ott, kernek jokis turautvonalakat, lehetoleg minel technikasabb/meredekebb szakaszokkal.
Ahol mar jartam: kiralyret-foltan kereszt-csovanyos-nagyhideghegy-kiralyret.
illetve diosjeno-csovanyos-foltan kereszt-diosjeno (asszem odafele piros jelzesen mentunk).
Ötlet? Régi varak romjai kozul mit erdemes megnezni? Drégely, Nograd?

----

FÁJVÓ

----

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én megyek, csak a fõnökömet légyszi hívd fel elõtte, s simítsd el az ügyet...;)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
holnap (szerdán) megyek egy normafa-jani-hárs-hármas classic útvonalat.munka elõtt...ami azt jelenti,hogy 9körül indulok (újhegy) 10 körül vagyok a diósároknál stb. bárki csatlakozhat.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én is. Hajnali 7-kor. Hú, nem tudom, mi van velem, de már nagyon szivatóval indulok reggelenként. Igaz este 10-ig cécóztam. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Látom, fogalmad sincs, mirõl beszélek.

Én kérek elnézést!
Korán keltem. :/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Viszont célszerûbb ITT felszerelni a lámpá(ka)t, és nem Dobikövin. Ekkor még az a pár falat húsleves is belefér az emberbe.

Ugye azt vágod, hogy ha nem húzod az idõt mindenféle levessel, akkor még Kistarcsára is hazaérsz világosban? :)

Hardhat

Hardhat

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
Köszönöm a segítséget!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Pedig aki marad az eredeti ösvénynél, hamar rájön a katlan-DH szépségeire. :)

Látom, fogalmad sincs, mirõl beszélek.

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

Hegyes-tetõrõl vissza lehet jönni a kéken a Világos-rétig, majd a jobbra lévõ átkötõ úton át lehet menni a Nagymarosra vezetõ vonalra, így kikerülhetõ a tolós rész.

Pedig aki marad az eredeti ösvénynél, hamar rájön a katlan-DH szépségeire. :)

Leves: Nekem speciel nagyon jól esett a leves, ahányszor arra jártam. Lehet hidegen, langyosan is kérni! (spec én közöltem a pincérrel, hogy ha nem fagyott rajta a zsír, akkor jöhet :)) Viszont célszerûbb ITT felszerelni a lámpá(ka)t, és nem Dobikövin. Ekkor még az a pár falat húsleves is belefér az emberbe.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm az infókat a beac-ról.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vadkerítés, a turisták átmehetnek (ezért van a létra). Mivel az a kék jelzés, evidens az útvonal.
Hegyes-tetõrõl vissza lehet jönni a kéken a Világos-rétig, majd a jobbra lévõ átkötõ úton át lehet menni a Nagymarosra vezetõ vonalra, így kikerülhetõ a tolós rész.