Jelentkezz be Regisztrálj

Túrák Magyarországon
Írta 2009. augusztus 17. - 20:25

Írta 2009. augusztus 17. - 20:21

Írta 2009. augusztus 17. - 20:19

egy szép morati, egy fekete foksszal, plusz a cimbi
vhol bánkut elõtt aszfalton kanyarodtunk elébük
burce: királyság
nem is hittem volna, norvégiában is van monszun...
több norvég NÕS fotót!!
Írta 2009. augusztus 17. - 20:18

Ma vettem egy cserhát térképet!!!
Próbálkozom, nézegetem....bár eddig csak aszfaltos felderítõsdi szerepel a késõbbi tervekben.

a 40-50 kilcsit úgy gondoltam hogy az említett helyektól számolva tehát pl a tölünk kismaros az nem számít bele a cca 50 be (tehát úgy számolom akkor szumma 110-120) .terepbõl meg csak a nagyon enyhe, de nem hinném arra lenne olyan. ja a királyrét kismaros etap megvolt gyalog a múlt 7en. szal valahogy igy .
Akkor javasolnám, hogy Kismaros és Nagymaros között menj fel Kóspallag felé (a bringaúton is ki van táblázva, hol kell lekanyarodnod), de mielõtt beérnél a faluba, kanyarodj el balra Márianosztrának, onnan meg le Szob felé, majd Zebegénytõl gyere a bringaúton.
Írta 2009. augusztus 17. - 20:18

Korábban már említettem, hogy engem is érdekel a Cserhát, tehát lassan össze kell dugjuk a fejünket, mert ebben én is partner lennék.Ami viszont nagyon nagyon piszkálja a fantáziám, az a Cserhát.

Írta 2009. augusztus 17. - 20:15

Írta 2009. augusztus 17. - 20:13

a 40-50 kilcsit úgy gondoltam hogy az említett helyektól számolva tehát pl a tölünk kismaros az nem számít bele a cca 50 be (tehát úgy számolom akkor szumma 110-120) .terepbõl meg csak a nagyon enyhe, de nem hinném arra lenne olyan. ja a királyrét kismaros etap megvolt gyalog a múlt 7en. szal valahogy igy .Ha a hídon átkelve szeretnéd abszolválni, akkor ki kel,, hogy ábrándítsalak. Elmész Vácig és vissza, és már meg is van.
Tisztességes bringaút Dunakeszitõl kezdõdik, és felvisz egészen Zebegény felsõ végéig. Ahhoz, hogy bekukkants a Börzsönybe aszfalton, legalább Kismarosig el kell menned, és onnan még csak éppen megkezdõdik, ami elvisz Királyrétre. Vagy Kismaros és Nagymaros között, fel Kóspallag irányába; innen tovább lehet menni Márianosztra felé, vagy a végén kis terepezést beiktatva Nagybörzsönybe, majd onnan az Ipoly mentén vissza.
Igen, valami "róka" volt a vasban.
Sajnos én nagyon nem vagyok Budai-hegység, illetve Pilis fan, ezért kihagyom. Bár vannak érdekes, nem annyira frekventált pilisi részek, melyekkel szemezgetek, de az igazi felderítõs stílusú túra, amiben benne van az "eltévedés" vagy búzamezõ kerülésének lehetõsége is.
Ami viszont nagyon nagyon piszkálja a fantáziám, az a Cserhát.
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. augusztus 17. - 19:56

Ha a hídon átkelve szeretnéd abszolválni, akkor ki kel,, hogy ábrándítsalak. Elmész Vácig és vissza, és már meg is van.Drusza (meg más börzsöny fan )
pliz help.valami bevált aszfaltos kör a vidéken olyan 40-50 km (minél kevesebb 2-es úti szakasszal, és szintbõl se kell mondjuk 800 nál több - kevesebb lehet) ami kéne nekem. indulás érkezés úgy hogy a csák móric hídon megyek tehát vhol a parti kerékpárútat érintve.
kösz
más
abban a szürke dawg maticban az egy fox talas tag ?

Igen, valami "róka" volt a vasban.
Szombaton elvileg megyünk zeezoltanoval egy múltkori crosskovácsi-félét Bp. Szentlélek téri indulással és érkezéssel. Táv 70valahány km, szint kb. 2000, tempó nem rohanós, terep végig tekerhetõ.
Sajnos én nagyon nem vagyok Budai-hegység, illetve Pilis fan, ezért kihagyom. Bár vannak érdekes, nem annyira frekventált pilisi részek, melyekkel szemezgetek, de az igazi felderítõs stílusú túra, amiben benne van az "eltévedés" vagy búzamezõ kerülésének lehetõsége is.

Ami viszont nagyon nagyon piszkálja a fantáziám, az a Cserhát.
Írta 2009. augusztus 17. - 19:51

Én a mostani hétre nem terveztem semmit; a pilisi mókát a jövõ hét végére ütemeztem, de ha van rá igény, és megfelelõ az idõjárás, elõrehozhatjuk.
Bárki elõtt adott a lehetõség, hogy kitaláljon/megtervezzen egy túrát és azt itt meghirdesse. Az utóbbi idõben nem nagyon látom, hogy rajtam kívül más komolyabban mozogna, vagy ha éppen felmerül valami, akkor is általában az unalomig ismert pilisi útvonalaknál sikerül kikötni.
Szombaton elvileg megyünk zeezoltanoval egy múltkori crosskovácsi-félét Bp. Szentlélek téri indulással és érkezéssel. Táv 70valahány km, szint kb. 2000, tempó nem rohanós, terep végig tekerhetõ.
Írta 2009. augusztus 17. - 19:47

Drusza (meg más börzsöny fan )Én a mostani hétre nem terveztem semmit; a pilisi mókát a jövõ hét végére ütemeztem, de ha van rá igény, és megfelelõ az idõjárás, elõrehozhatjuk.
Bárki elõtt adott a lehetõség, hogy kitaláljon/megtervezzen egy túrát és azt itt meghirdesse. Az utóbbi idõben nem nagyon látom, hogy rajtam kívül más komolyabban mozogna, vagy ha éppen felmerül valami, akkor is általában az unalomig ismert pilisi útvonalaknál sikerül kikötni.
pliz help.valami bevált aszfaltos kör a vidéken olyan 40-50 km (minél kevesebb 2-es úti szakasszal, és szintbõl se kell mondjuk 800 nál több - kevesebb lehet

kösz
más
abban a szürke dawg maticban az egy fox talas tag ?
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2009. augusztus 17. - 19:33

Én a mostani hétre nem terveztem semmit; a pilisi mókát a jövõ hét végére ütemeztem, de ha van rá igény, és megfelelõ az idõjárás, elõrehozhatjuk.lesz valami menet a 4 napban?
VV tervezel vamit a pénteki napot leszámítva?

Írta 2009. augusztus 17. - 19:16

VV tervezel vamit a pénteki napot leszámítva?
Írta 2009. augusztus 17. - 18:33

Írta 2009. augusztus 17. - 16:55

A sebesség mindent megold.
Írta 2009. augusztus 17. - 16:47

Írta 2009. augusztus 17. - 16:45

Geodéziai torony - van belõlük számos az ország területén. A Börzsönyben a Csóványoson, tõle délre pedig Vác felett, a Naszályon.a szívatósoktól kérdezném hogy az a torony/henger/kilátó/szellõzõ vagy mi amire felmásztatok, az régen mi célt szolgált? volt valami funkciója?
nézegettem a képeket és nem tudok rájönni miaz
köcc
Írta 2009. augusztus 17. - 16:39

nézegettem a képeket és nem tudok rájönni miaz
köcc
Írta 2009. augusztus 17. - 16:38

Nem lehet, hogy neked fel sem tûnt? Bár ahogyan az idõjárást figyeltem, nem hiszem, hogy nagy sár lehetett a Börzsönyben, de sosem tudni, a szivató az szivató ugye...Oldbike valami sarat emlegetett, korábban pedig Avus problémázott a szombati sárhelyzet miatt, amit a vasárnap alapján nem nagyon értek, de lehet, hogy csak bennem van hiba.

Okos, okos...Csak részvételi szándékot jeleztem, azon kívül semmi konkrétumot; emlékezve az elmúlt három év történéseire.

Írta 2009. augusztus 17. - 16:35

Oldbike valami sarat emlegetett, korábban pedig Avus problémázott a szombati sárhelyzet miatt, amit a vasárnap alapján nem nagyon értek, de lehet, hogy csak bennem van hiba.Ha csak úgy nem...
Burce!
Ezen jót szórakoztam, és a képek is nagyszerûek! Jó volt nektek!
ps.: Pixel kicsit lepukkant a fjordok földjén, úgy tûnik nála a "közérzet határ" Dániánál van.
Áá, Te sok mindent nem értesz, aztán mások meg igen, de õk csak nyafognak. Na innen eredeztethetõ - talán - a szívatók története.
ps.: jól látom, csapatunkat erõsíted a 24 óráson?

Csak részvételi szándékot jeleztem, azon kívül semmi konkrétumot; emlékezve az elmúlt három év történéseire.
Írta 2009. augusztus 17. - 16:33

Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!