Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

Azért az jut eszembe, hogy tán tavaly december 30-án a Bükkben nem láttam egy tetves zöld ruhást sem, pedig jó nagy kört tekeretm! Igaz, rohadt hideg volt kint. (Lehet, hogy õk is fáznak?) :D

Jut eszembe, tavaly december 30-án a Budaiban sem volt ott egy darab õr sem, amikor a póráz nélkül, csordában szanaszét szaladgáló kutyák egyike megharapta a barátom bokáját... Jaj de hát ez jó kutya, sosem szokott ilyet csinálni... :mad: Szerencse, h vastag cucc volt rajta, így "csak" egy új téli nacit bukott, meg lila foltokat a bokáján.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.095 hozzászólás

Mondjuk, lehetne fasza ösvényeket jelölni itt is, mint "nyugaton" s karbantartani, fejleszteni, stb...
a bicósok 98%-a úgyis kijárt csapáson közlekedik, de amiket felénk kerékpáros ösvénynek jelölnek, az vicc.

A kijelölt útvonalak, ösvények nagyon jó megoldást jelentenének. De van pár olyan dolog, ami miatt szerintem esélytelen a megvalósulása (még abban az esetben is, ha lenne/lennének olyan szervezet(ek), aki felkarolná a dolgot és érdemben tudna tárgyalni az illetékes hatóságokkal.):

- A kijelölendõ utak, ösvények vonalvezetése biztos hogy rengeteg kompromisszumot követelne, a bicajosoktól, az érintett terület tulajdonosától/kezelõjétõl. Az eredmény egészen biztos felemás lenne, amivel a montisok elégedetlenkednének (nem elég technikás, "mért erre?", stb.), olyan útvonal, amitõl aztán sokan eltérnek majd, ami ugyanolyan összeütközésket eredményez majd, mint a mostani helyzetben.
- Az ösvények kijelölése csak a bringásoknak érdeke, csak nekünk lenne fontos, így mindenfajta tulajdonosi/kezelõi/hatósági együttmûködés ajándék. Mikor kaptál utoljára ajándékot állambácsitól illetve a "nagyhalakotól"? Ilyen útvonalak nekünk jók lennének, mindenki másnak csak pluszmunka és egy zavaró körülmény beengedése a saját kis játszóterüknek vélt területre.
- 2% Azok, akik nem a kijelölt/kijárt csapáson közlekednek. Õk azok, akik nagyon sokat ártanak a montisok megítélésének azzal, hogy tápanyagot jelentenek a sajtónak és az általa vezetett közvéleménynek a viselkedésükkel. Õk azok, akik a kijelölt útvonalakat akkor is elhagynák, ha lennének ilyenek.
- A motorosok most is az erdõt túrják, minden tiltás ellenére is. Ha lennének olyan utak (ne adj' Isten trail-ek), amik kimondottan a kétkerekûek számára léteznek, szerinted ezek hol gyakorlatoznának a továbbiakban?
- Ezek az ösvények tuti hogy kereszteznének, helyenként egy vonalon haladnának olyan utakkal, amik egyébként turistautak. Ez biztos hogy rengeteg konfliktusra adna okot, tuti hogy lenne jópár magáról megfeledkezett montis, akik elõbb-vagy utóbb elcsapnak valakit. Nehezen képzelem el a újságok címlapján, hogy "Kerékpárost gázolta a gondatlan gyalogtúrázó".

Mindezeken ellenére én is szívesen látnék ilyen ösvényeket, útvonalakat, sõt segítenék is a dolog szervezésében, rendezésében. Csak sajnos Mo. nem érett és soha nem is lesz eléggé az az ilyenfajta dolgokhoz.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

...Mekkora csekkel dobtak meg?
Szerintem, ha normalisan allunk hozza az erdeszet embereihez, akkor ok is elnezobbek, de az biztos, ha engem ennek ellenere meg akarnak buntetni, akkor utilapu...

Egy 10k-s számlát kaptunk. Az érdekesség amúgy az volt az egészben, hogy amíg mi bringával voltunk, addig õk egy X tonnás terepjáróval jelentek meg és kezdtek el papolni arról, hogy mi letaposunk valamilyen védett növényt (jelzem, soha nem térünk le a túristautakról).
Miközben kitöltötték a papírokat, azért emberi módon véleményt cseréltünk, de teljesen hajthatatlanok voltak.
"Kedves" volt tõlük az a megjegyzés, hogy õk is szeretnek bringázni, de õk eljárnak Ausztriába, mert ott rendezett körülmények vannak és ha olyat akarunk, mint, ami ott van, akkor tegyünk érte, érjük el, hogy változtassák meg meg a törvényeket.
A természetvédelmiseknek egyébként joguk van feltartóztatni a vétkezõket, akár kényszerítõ eszközöket is alkalmazhatnak. Akikkel mi találkoztunk, azoknak fegyverük is volt.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

burce

burce

bentlakó

• fórumtag
  • 8.694 hozzászólás
De a lámpa meg Macilacit zavarja.

Amikor pár éve mentünk bükki barlangbanalvósra (télen, hóban, gyalog), akkor találkoztunk egy erdésszel Tar-kõ közelében, kérdezte, hova megyünk (esteledett), mi megmondtuk, õ meg mondta, hogy jó, nemrég készített oda száraz fát. De megadja a telefonszámát, ha bármi gond lenne...

"Milyen állat, aki bennem él?
Aki helyettem élvez, helyettem fél
Aki helyettem fázik, ha hideg a tél"

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Úgy érzem kiakadtál.
Na ja, joggal, az igaz.
Veszélyes hat után az erdõben? Igen, csak ugye õk még nem láttak lámpát. LÁMPÁT, ami VILÁGÍT és LÁTNI is lehet vele. Még tempó mellett, terepen is. Na meg a Csepel bringák óta gyártottak egyet s mást, amivel lehet terepen is közlekedni!
De amúgy az jutott eszembe, hogy ha bakancsosan tapodom az ösvényeket és mondjuk rám setétedik, akkor jön a "grûnmen" és mit csinál? Hátára vesz és leszalad velem az elsõ lakott településre?

Adószám=bevétel.

Azért az jut eszembe, hogy tán tavaly december 30-án a Bükkben nem láttam egy tetves zöld ruhást sem, pedig jó nagy kört tekeretm! Igaz, rohadt hideg volt kint. (Lehet, hogy õk is fáznak?) :D

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
detto.
bár, itt a végeken még nem ennyire súlyos a helyzet, bár cimboráim itt-ott már kaptak fejmosást, asszem lgutóbb bél-kõ alatt franszuát oktatta ki egy úr.
valahol biztosan igazuk van, hogy 6 után veszélyes, meg mittomén, de negedtessék már meg nekem, hogy úgy dögöljek meg neadj' isten, hogy ÉLVEZEM!
Ezután is tekerni fogok, s ha szabálysértésre kerül a sor, majd mondom, vonják le abból a kenõpénzbõl, amit a BNP erdõhasználattal foglalkozó osztálya kap, hogy mit és mikor nyilvánítsanak vágáséretté, illetve ki lehessen a kitermelõ...
eh
vagy leülöm, s kigyúrom magam, s legközelebb befenyítem a zõdruhás macilacikergetõt.
Talán ez lehet a leginkább mûködõ megoldás, itt a balkánon: dagadt erekkel nyakamon üvölteni: MIVAMMI HE? HEEE?
Mondjuk, lehetne fasza ösvényeket jelölni itt is, mint "nyugaton" s karbantartani, fejleszteni, stb...
a bicósok 98%-a úgyis kijárt csapáson közlekedik, de amiket felénk kerékpáros ösvénynek jelölnek, az vicc.
Tele van már a f@szom, hogy az egész tetves életemet szabályozzák
megszületik a kölyköm,s mi lesz elõször?
no?
MI?
MI BAZD MEG?
adószáma, baszki, adószáma
háét a jókurva anyátokat má' elnézést.
ááááááááá

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Részemrõl a "parasztbarokk" stílusú megoldást választom - amíg nincs jobb - leszarom az erdõtörvényt. és tekerek. Eddig is ezt tettem, télen, nyáron, õsszel, tavasszal. Akinek nem tetszik, az menjen ahová akar, vagy ahová küldöm.
Azért igaz az, hogy a problémát - már ha van egyáltalán probléma - nem, megoldjuk, hanem tiltjuk. Vicces, hogy ebben a mini kis országban ki sem lehet menni az erdõbe, mert az "este" hatkor bezárt! Ilyen a komcsik idejében sem volt!
Na de kérem...!
Tiggernek adok igazat, fel kell lépni az értelmetlenség ellen. Az is igaz lehet, hogy a politikusokkal nehéz lesz dûlõre jutni - én nem vállalom, mert még a kutyájukat is utálom - de ha tudok segíteni az ügyben, akkor megteszem.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Na, elõ a farbával! :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Ettõl még diskurálhatunk a kérdésrõl.:chin:
Egyébként is jeleztem, hogy a késõbbiekben lesz "hivatalos" folytatása a dolognak.;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
assze mondtam már
amig egy 2-300 ember által olvasott forumon sírunk nem tötrténik semmi

attól hogy mi itt irogatunk a képviselõ úrnak a vadásztársasági elnök társaságában a magaslesen/vadászházban kurvára nem fog eszébe jutni hogy vannak emberek akik itt szeretnének bringázni. legfeljebb a kellemtlenség hogy az átkozott bringás belerongyolt a lõvonalba pedig az a kapitális bak már majdnem a célkeresztben volt. az erdésznek púp a hátára hogy nem elég a félrészeg rönkszállító kamazos még esetleg elgázól egy arra kószáló bringást...kell az neki ?
a hivatásos természetvédõnek meg a jánoshegy jut eszébe ha erdõbringásról hall.
magától ez nem fog megváltozni.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Logikát ne keress benne. Olyan, mint a hadsereg: "Kerek, viszik, szögletes, gurítják.":D

Jellemzõ hazánkra az az elmúlt hosszú évtizedekben becsökevényesedett hozzáállás, hogy a megoldás helyett tiltunk mindent.

Thisisjimy

Thisisjimy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás

Õk sötétedés után mentek, és ha jól emlékszem 18 óra után még a kijelölt bringaúton sem lehet bringázni.

igen kuka vagyok

A "lopakodó fény" is utalt arra a tényre, hogy este/éjszaka történt a dolog.;)

Én Pesti vagyok, itt nõttem fel. Angyalföldön. Észak Pesten a dunapartot tönkre tették-szunyog sziget-, amúgy pedig minden zsebkendõnyi zöld területet kíméletlenül beépítenek lakóparkkal vagy "lounge" al. Idõvel az ember bele törõdik és arra gondol hogy legalább közel van a Pilis meg a Börzsöny ha az ember szabadságra vágyik a biciklijén. És ekkor odaáll az ember elé fickó és közli hogy én nem bringázhatok ezen a területen. Én ezt olyan pimasznak és vérlázítónak tartom, hogy pont azokat akik a legkevesebb szemetet hagyják az erdõben pont azokat kell pesztrálni minden logika nélkül. Az aki montival nekivág a hegynek túrista úton az már van akkora elszánt fanatikus, hogy már tiszteli az erdõt, ellentétben mondjuk egy osztálykirándulásnyi tinédszerrel. Sajnos máshol vannak a szigor és megengedés határai, és az erdészek nagyon rosszak kommunikációbol. Igen aggasztó.
------------------------------------------------
- akik tudják a választ, nem értik a kérdést -

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Érdekes hogy Papp rétrõl vissza lehet fordítani bringást, hiszen az egyik kijelölt kerékpár út pont az Urak asztala oldal felé vezet - Duna maraton útvonal is egyben - amelyet papp rétrõl is meg lehet közelíteni. Hogy jutok el a kerékpáros útra ha az oda vezetõ út nem kerékpáros út ? Lebiggyesztett orral visszafordultatok ?

Õk sötétedés után mentek, és ha jól emlékszem 18 óra után még a kijelölt bringaúton sem lehet bringázni.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Érdekes hogy Papp rétrõl vissza lehet fordítani bringást, hiszen az egyik kijelölt kerékpár út pont az Urak asztala oldal felé vezet - Duna maraton útvonal is egyben - amelyet papp rétrõl is meg lehet közelíteni. Hogy jutok el a kerékpáros útra ha az oda vezetõ út nem kerékpáros út ? Lebiggyesztett orral visszafordultatok ?

A "lopakodó fény" is utalt arra a tényre, hogy este/éjszaka történt a dolog.;)

Thisisjimy

Thisisjimy

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Azt mondták a Kerékpárklubban, hogy meg kell várni a következõ kormányt az erdõtörvény módosításával, õk már ez ügyben nem tesznek semmit

Az az igazság, hogy ennyi se lenne, ha annak idején a Happy Bike SE nem próbál tenni valamit az ügyért.

Annyit mondhatok, hogy a téma aktuális, lesz "hivatalos" folytatása.

Éppen mostanában jártunk mi is így (innen jónéhányan),
lopakodó fénnyel kellett az erdész ház mellett elmenni, negyogy elzavarjon,
viszont a Paprétnél vissza fordítottak mindenkit az ott posztolók.

------------------------------------------------
- akik tudják a választ, nem értik a kérdést -

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás

Vagyis szerintük a kerékpározás kizárólag szabadidõs, nyári tevékenység, kizárólag napközben. Teljesen életszerûtlen, aki ezt anno megalkotta, az sosem ült montin szerintem... :( Érdekes, hogy vadászni lehet éjjel az erdõben, bringázni bezzeg nem.

Abszurd helyzet, hiszen...

Éppen mostanában jártunk mi is így (innen jónéhányan),
lopakodó fénnyel kellett az erdész ház mellett elmenni, negyogy elzavarjon,
viszont a Paprétnél vissza fordítottak mindenkit az ott posztolók.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Vagyis szerintük a kerékpározás kizárólag szabadidõs, nyári tevékenység, kizárólag napközben. Teljesen életszerûtlen, aki ezt anno megalkotta, az sosem ült montin szerintem... :( Érdekes, hogy vadászni lehet éjjel az erdõben, bringázni bezzeg nem.

Abszurd helyzet, hiszen ez egy olimpiai sportág, szóval egy dolog a magamfajta hétvégi túrázók gondja, na de a versenyzõk is nagyjából csak illegálisan tudnak edzeni... A városi bringázás miatt most már ugrálnak szervezetek, de montis kezdeményezésrõl még nem nagyon hallani, pedig szükség lenne rá.

Az az igazság, hogy ennyi se lenne, ha annak idején a Happy Bike SE nem próbál tenni valamit az ügyért.

Annyit mondhatok, hogy a téma aktuális, lesz "hivatalos" folytatása.

Ariadne

Ariadne

törzsvendég

• fórumtag
  • 303 hozzászólás

A Budai-hegységben, a Pilisben és a Visegrádi-hegységben a piros/zöld/kék kerékpár szimbólummal jelzett utak/ösvények vannak kijelölve kerékpározás céljára. Ezek is csak május 1. és augusztus 31. között, hétvégenként, és ha jól emlékszem, 8-18H közötti intervallumban használhatók kerékpározás céljára. Szabatosan próbáltam idézni abból a tacepaóból, ami néhány helyen ki van helyezve.

Abszurd helyzet, hiszen ez egy olimpiai sportág, szóval egy dolog a magamfajta hétvégi túrázók gondja, na de a versenyzõk is nagyjából csak illegálisan tudnak edzeni... A városi bringázás miatt most már ugrálnak szervezetek, de montis kezdeményezésrõl még nem nagyon hallani, pedig szükség lenne rá.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective : Roam)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

gakos, ez a "miert nem a muuton, azon lehet, de iden utoljara" rész alatt mi értendõ? Melyik mûútra gondolt, arra az erdõgazdaságira, amin pl. át lehet jutni mondjuk Szentendrére, vagy Pilismarótra? Az most kijelölt bringás út. Az is tiltólistára kerül?

Amúgy mi is találkoztunk már a Pilisben "természetvédelmisekkel". Volt, hogy röviden annyi volt a beszélgetés, hogy "-Fiúk, ugye csak a túristaösvényen fogtok bringázni? -Természetesen. -Oké, jó utat, -Viszlát", de volt hogy tovább tartott és egy szép csekkel távoztunk. Ez is emberfüggõ.

A Budai-hegységben, a Pilisben és a Visegrádi-hegységben a piros/zöld/kék kerékpár szimbólummal jelzett utak/ösvények vannak kijelölve kerékpározás céljára. Ezek is csak május 1. és augusztus 31. között, hétvégenként, és ha jól emlékszem, 8-18H közötti intervallumban használhatók kerékpározás céljára. Szabatosan próbáltam idézni abból a tacepaóból, ami néhány helyen ki van helyezve.

nem tudom, hogy pontosan melyik muutra gondolt, ugy en bloc az osszesre, vagy arra amelyiknel voltunk, passz. Mekkora csekkel dobtak meg?
Szerintem, ha normalisan allunk hozza az erdeszet embereihez, akkor ok is elnezobbek, de az biztos, ha engem ennek ellenere meg akarnak buntetni, akkor utilapu...

Korábban már jeleztem, hogy nagyjából hol kell számítani ellenõrzésre (Budai-hegység, Pilis, Börzsöny), és arra is a hétvégeken.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

gakos, ez a "miert nem a muuton, azon lehet, de iden utoljara" rész alatt mi értendõ? Melyik mûútra gondolt, arra az erdõgazdaságira, amin pl. át lehet jutni mondjuk Szentendrére, vagy Pilismarótra? Az most kijelölt bringás út. Az is tiltólistára kerül?

Amúgy mi is találkoztunk már a Pilisben "természetvédelmisekkel". Volt, hogy röviden annyi volt a beszélgetés, hogy "-Fiúk, ugye csak a túristaösvényen fogtok bringázni? -Természetesen. -Oké, jó utat, -Viszlát", de volt hogy tovább tartott és egy szép csekkel távoztunk. Ez is emberfüggõ.

nem tudom, hogy pontosan melyik muutra gondolt, ugy en bloc az osszesre, vagy arra amelyiknel voltunk, passz. Mekkora csekkel dobtak meg?

----

FÁJVÓ

----