Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

A talaj attól függ, hogy a letolták-e az utakat. Mert ha igen akkor elég nagy sár tud lenni, de ha nem akkor semmi komoly, mert köves az út. Egy-két helyen, ahová összefolyt a víz biztos nagy sár van meg hatalmas pocsolyák, de azokat ki lehet kerülni. De aggasztó az elõrejelzés, mert a koponyeg.hu 5mm esõt, a met.hu pedig esõs idõt ígér péntekre.

Na ez az, ettõl félek én is. Szerintem hanyagolni kéne ez a péntekit, nem sok kedven van dagonyázni (azért van ott sok földes, sáros rész) és opcionálisan még el is ázni. Inkább nyomok itthon egy hoszú országúti kört, azzal nem zavar annyira az esõ.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem tudom, hogy milyen a Vértes talja, de ahol puhább a talaj ott SÁR van, itt a Pilisben mindenképpen - reptér, meg a Nagykopasz fele voltunk és jó nem süllyedtünk tengelyig, de csúszkáltunk renDESSEn (M.Jani -Xtra miattad gépeltem el ;) ) Ennek ellenére jó lenne valami közös túra péntken.

A talaj attól függ, hogy a letolták-e az utakat. Mert ha igen akkor elég nagy sár tud lenni, de ha nem akkor semmi komoly, mert köves az út. Egy-két helyen, ahová összefolyt a víz biztos nagy sár van meg hatalmas pocsolyák, de azokat ki lehet kerülni. De aggasztó az elõrejelzés, mert a koponyeg.hu 5mm esõt, a met.hu pedig esõs idõt ígér péntekre.

A sebesség mindent megold.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Nem tudom, hogy milyen a Vértes talja, de ahol puhább a talaj ott SÁR van, itt a Pilisben mindenképpen - reptér, meg a Nagykopasz fele voltunk és jó nem süllyedtünk tengelyig, de csúszkáltunk renDESSEn (M.Jani -Xtra miattad gépeltem el ;) ) Ennek ellenére jó lenne valami közös túra péntken.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem is tudom. Múlt héten végig esett, ezen a héten meg felváltva, ráadásul péntekre is mondják. Gyanítom lesz dágvány dögivel.

Nem hiszem, hogy nagy sár lenne, max egy-két helyen. Végig viharos szél volt múlt héten. Akik a hétvégén voltak túrázni országszerte, nem számoltak be sárról, inkább csak hóról :) . Jó lenne ha az idõjárás jelentés eldöntené, hogy lesz esõ vagy nem, mert mindenhol mást írnak.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Kedd van. Mi legyen? Azt hazudják, hogy meleg lesz, de eshet. :) Vagy várjunk holnapig a döntéssel?

Nem is tudom. Múlt héten végig esett, ezen a héten meg felváltva, ráadásul péntekre is mondják. Gyanítom lesz dágvány dögivel.

Mert vannak fontosabb dolgok is a világon, mint a biciklizés.
És ez így van jól. :)

Nálatok is van új baba? Mert idén te sem nagyon tolakodtál.:)

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts
...pelenkázás, babakocsitolás, fürdetés.

Mert vannak fontosabb dolgok is a világon, mint a biciklizés.
És ez így van jól. :)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Richie, csak most láttam, gratulálok nektek! Nekem valahogy nem sikerült idén Kristóf mellett bringáznom pedig már majdnem 1 éve megszületett

:D
köszi!
azért majd igyekszem a kilóméterekkel!nagy terveim vannak jövõre ;)
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts
Richie, csak most láttam, gratulálok nektek! Nekem valahogy nem sikerült idén Kristóf mellett bringáznom pedig már majdnem 1 éve megszületett

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Igen, a péntek még jobbnak tûnik. Ha lesz, akkor szerintem megint Virágos csajos, sokat állós, nézelõdõsre számíts ismét, olyanra mint tavaly.
A szomorú évforduló miatt jó lenne megint bejárni a tavalyi útvonalat, persze a zõd háromszöget berakjuk csemegének a végére.
Kedd felé már látjuk majd, hogy mit hazudnak idõjárásügyileg.
A harcok meg nem izgatnak, aki nem ott lakik a környéken annak nem kell odamenni, oszt kész.

Kedd van. Mi legyen? Azt hazudják, hogy meleg lesz, de eshet. :) Vagy várjunk holnapig a döntéssel?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts
Azta, hogy lefagyott a torony! :scared:
Tutti képek!
Szürreális látvány a lombhullató zöldellõ erdõ a hó takarásában, nekünk is ilyen élményünk volt hétvégén.
Bár itt off de azért berakom a képeket. :)

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

cresa64

cresa64

vendég

• fórumtag
  • 78 posts

Jók a képek, nekem ez tetszik legjobban:
http://picasaweb.goo...622526757143426

Kb. 10m-el távolabbról ugyanaz, csak nyáron: :)
http://picasaweb.goo...856481454015522
Õszi/téli színekben tényleg sokkal szebb. ;)

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Jók bizony! Már gondoltam én is, hogy megjegyzem, de már lassan kezd természetessé válni, hogy többeknek is nagyon jók a fotói. :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Hát igen, aki tud az tud! Nagyon jók lettek a fotók oldbike!!!
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
Én nem "agyalok" sokat az erdészek,vadászok dolgain csak "teszem" a dolgom-túrázok amíg lehet és az idõt kitöltöm a szabadban való mozgással :) Ma sem tudtam magára hagyni a börzsönyt,ajánlom ezt mindenkinek.Tudom megkeserítik az "életünket" de..... :bell:
http://picasaweb.goo...zsonyiHavasOsz#

Bigtibi

Bigtibi

törzsvendég

• fórumtag
  • 392 posts
Jók a képek, nekem ez tetszik legjobban:
http://picasaweb.goo...622526757143426

Én is voltam szombaton bringázni a Mecsekben, ott nincs hó, viszont minden út tele van a hét eleji szélvihar által letördelt gallyakkal, meg falevelekkel.

Csak ajánlani tudom az erdõben való tekerést ebben az idõben-õszi színek és a hó keveredése,csak tekerj elég magasra :)
http://picasaweb.goo...sonyOsziHoeses#

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Az egy másik dolog, hogy magam részérõl nem szivesen húznám meg a ravaszt, de a vad állomány szaporodását is valahogy szabályozni kell,
különben tönkre teszik az erdõt. Nem csak annyira mint az utakon a
láncfûrészes emberek és a felszántott dózer utakon, mély keréknyomokban, vagy az erdészeti aszfalt csíkokon tekerõ bringások.

szabályozná az magát, ha a simabõrû nem avatkozna bele, akár kedvezõbb életfeltételek teremtésével. na mindegy , nem ez a topik.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts
Az egy másik dolog, hogy magam részérõl nem szivesen húznám meg a ravaszt, de a vad állomány szaporodását is valahogy szabályozni kell,
különben tönkre teszik az erdõt. Nem csak annyira mint az utakon a
láncfûrészes emberek és a felszántott dózer utakon, mély keréknyomokban, vagy az erdészeti aszfalt csíkokon tekerõ bringások.

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ja tényleg, errõl a másik természetbarát társaságról elfeledkeztem (az õ céljaikat sem fogom soha megérteni).
.

off

vab egy kis rétegük, akik még természetvédõnek is nevezhetõk, még valamennyire meg is értem Õket. na õk a Vadászok, kb minden 100 puskás emberbõl 1akad. lehet még annyi se.
on
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Ja tényleg, errõl a másik természetbarát társaságról elfeledkeztem (az õ céljaikat sem fogom soha megérteni).
Fagy és hó hiányában egyelõre marad az aszfalt. Ha nem esik, akkor pl. holnap egy Dobogókõ-Pilismarót kör. Lejtmenetben tesztelem az új szélálló nacit.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Nem tudom, hogy a többi hegyen mi a módi, de itt a környéken több széles erdei utat simára dózeroltak (volt olyan, hogy egy héten többször is). Most beröffentették a fakitermelõ gépeket és tavaszra ismét félméteres keréknyommal lesz tele az erdõ. Ez mi a bánatnak jó? Esetleg pályázaton szereztek pénzt a tereprendezésre és akkor csak egy lenyúlás az egész? ...nem hiszem, hogy a nagy böhöm gépeknek aszfaltsimaságú terep szükséges a fák elszállításához.

esetleg a nem fakitermelõs idõszakokban, puskás emberek is használják azokat az utakat és a fizetõvendégek nem szeretik ha zötykölõdik a luxusterepjáró...