Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2010. February 06. - 20:04
kösz az infót, kapóra jött a tudósítás, pont azon morfondíroztam vajon milyen lehet a János-hegy - Normafa környéke hó és aszfalt ügyileg. Ha holnap nem szól közbe az idõjárás elnézek arra.
Posted 2010. February 06. - 19:37
hát nálam most kizárt, mert 37.8 hõm, és még dolgozom is....Görgõzéstõl is meglehet betegedni....
Mindenekelõtt jobbulást kívánok!
Ami engem illet: mivel a mai nagy, fõváros környékére és 15 cm-es mennyiséggel prognosztizált hómennyiség érdeklõdés hiányában távol maradt, kimerészkedtem egyet, Normafa felé. Sok bicajossal nem találkoztam, összesen egy merevfarú "trekes" sráccal, akivel egy jó darabon együtt tekertünk Szépjuhászné felõl a betonos úton felfelé.
Hóhelyzet? Az van. Ahol letaposták, többé-kevésbé járhatóak az utak, akár meredek emelkedõkön is. Persze meglehetõsen technikás a mostani terep, sokszor kellett egyensúlyozgatni, itt-ott a kevésbé letaposott szakaszokon pedig leszállni egy pár méter erejéig. Kaptam jónéhány kérdõ és furcsálló pillantás mellé jópár érdekes kérdést is a túrázóktól, miszerint "nem csúszik az út?", "nagyon magas?" (ezt nem bírtam megfejteni:)), vagy éppen "hajrá!" Kifejezetten kedvesek és jófejek voltak ma az emberek, úgyhogy már csak ezért is örülök.
Útvonal: Istenhegyi úttól indulva Zöld túraút - Svábhegy - Széchenyi emlékmû - Normafa - János-hegy (+Erzsébet kilátó) - János hegyi parkolótól Piros - Piros és Sárga - Piros és Mária-út - Zöld+ egy rövid szakaszon, majd vissza a piros és Máriaút felé - Piros és Sárga - Piros - János hegyi parkolótól Sárga - onnan ki a János-hegyi "szerpentinre" - Szépjuhászné - vissza és fel a János-hegyre (+Erzsébet kilátó) - Normafa - Svábhegy - Zöld úton le az Istenhegyi útig.
Összességében élveztem és jó volt kint tekerni ismét, de azért elég nehéz ez a terep. Pont nem volt rajtam a pulzusmérõ öv, mindenesetre a kalóriafogyasztásomat 3000 kCal körülé értékre saccolom ezen a kb. 700 m emelkedéssel tarkított 29.4 km-es kis túrán, a gyakran 170 feletti pulzus miatt. Hát igen, nyáron ugyanez 2000 kCal és nem ennyire kemény túra. De cserébe fejleszthettem az egyensúlyérzékemet!
Posted 2010. February 06. - 19:34
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2010. February 06. - 18:59
Hogy csinálod, nem tudom, mindenesetre mielõbbi jobbulást kívánok! (Lehet, a túl sok munka? Munka láz!?)hát nálam most kizárt, mert 37.8 hõm, és még dolgozom is....Görgõzéstõl is meglehet betegedni....
Én mindenesetre holnap is gyalogolok egy nagyot! Rám fér.
Posted 2010. February 06. - 11:33
Hétvége, egy pár bakancs, én és a hegyek.
hát nálam most kizárt, mert 37.8 hõm, és még dolgozom is....Görgõzéstõl is meglehet betegedni....
Posted 2010. February 05. - 21:54
Posted 2010. February 05. - 15:02
Srácok, lehet olyan szakasz terepen, ami többé-kevésbé tekerhetõ? Unom a szobabicajt.
Persze ismét 18 mm csapadék (~18 cm hó) várható szombatra. Hurrá. Végül is, rég esett már, meg alig...
Ha elkezdõdik az olvadás, lesz itt csúnya világ!
Én is unom a görgõzést, de ez van, ezt kell szeretni. Én is már alig várom h elolvadjon a hó és húznék fel a hegyre, ha már itt lakom de ha olvadni fog a hó akkor meg legalább 2 hét mire járható lesz az erdõ, hogy ne varacskos disznóként fejezzem be az edzést:) Remélem febr. vége fele megjön a tavasz, meg a jó idõ.
Túrázáshoz meg annyit, hogy minap vettem végre egy bakancsot, úgyhogy hóban igen is jó túrázni:) nem szabad ellustulni
Posted 2010. February 05. - 14:59
Nekem is így kéne. Fejben annyiszor elhatároztam már. Felkelés, kis futás/tekerés, reggeli, aztán meló.
Ehelyett 0-1-2 órakor fekvés, regel kábán ébredés, 2 perc zacsivakargatás után tusolás, fogmosás, rohanás.
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Posted 2010. February 05. - 14:56
Én meg ha nem melóznék 17-18 óráig naponta.
Várom a hosszabb nappalokat
Á, nem kellenek ide hosszabb világos délutánok és esték! Egészen két héttel ezelõttig, amíg nem volt nagy a hó (és/vagy jól letaposták), heti 2-3x mentem hétközben reggel egy-egy kört. Igaz, hajnalban kellett kelnem, de utána tisztálkodással együtt is beértem idõben a munkahelyre. Reggel meg ugye fél 7-kor már egészen világos van.
A gond inkább ez a nagy hó. Holnapra is jeleznek elõ egy ~18 cm friss havat. Ha nem esne, holnap mennék egy kört; maximum sok helyen tolnám a bicajt. De így... :/ Még a végén kénytelen leszek gyalogtúrázni.
Posted 2010. February 05. - 12:27
gyalogláshoz ekkora hóhoz nincs hardver
szal itthon döglök
rövidebb a lábad, mint 30cm, vagy a farkad nem bírja, ha a hóba lóg?
Tessék menni gyalog erdõbe.
Posted 2010. February 05. - 09:24
Mondanám, hogy viszek egy kis búfelejtõt, de inni sem iszol. (Erre mondaná cimborám, "apppám, te aztán jól kib@sztál magaddal"!)
Posted 2010. February 04. - 20:57
autóm sincs .Most akkor hogy is van ez!?
Átnyergeltél autóra?
közösségi közlekedésre pénzem nincs
gyalogláshoz ekkora hóhoz nincs hardver
szal itthon döglök
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Posted 2010. February 04. - 20:26
Most akkor hogy is van ez!?akkr indulhatsz is bringázni
+0,7 fok van itt felénk
én mennék is b..s ha lenne bringám.
Átnyergeltél autóra?
Posted 2010. February 04. - 14:56
Várom a hosszabb nappalokat
Posted 2010. February 04. - 14:54
akkr indulhatsz is bringázniIlyen a tél. Igazából mindegyik télnek ilyennek kéne lennie. Be lehet fejezni a rívást.
Én is várom már amúgy...csak kicsit menjen 0 fölé...
+0,7 fok van itt felénk
én mennék is b..s ha lenne bringám.
Posted 2010. February 04. - 14:36
Én is várom már amúgy...csak kicsit menjen 0 fölé...
Posted 2010. February 04. - 14:31
Persze ismét 18 mm csapadék (~18 cm hó) várható szombatra. Hurrá. Végül is, rég esett már, meg alig...
Ha elkezdõdik az olvadás, lesz itt csúnya világ!
Posted 2010. January 26. - 15:33
hír a kossuth rádióban
ez azért nem a merev tiltásra emlékeztet
Járhatatlan erdei utak a Pilisben
MTI - 2010.01.26. 11:54
Jegesedés miatt helyenként járhatatlanok a Pilis turistaútjai; az elmúlt hetekben kialakult jegesedés miatt gyalog és kerékpárral is balesetveszélyes lehet közlekedni a magasabban fekvõ régiókban - közölte a Pilisi Parkerdõ Zrt.
A társaság felhívja a téli idõszakban kirándulni indulók figyelmét, hogy a Pilis, a Visegrádi- és a Budai-hegység turistaútjai jegesedés miatt sok helyen balesetveszélyesek. Az elmúlt hetekben a magasabban fekvõ területeken jelentõs mennyiségû hó hullott, ami átmeneti olvadás után jéggé fagyott. A jegesedés leginkább a gyakran látogatott szakaszokon jellemzõ, ahol a letaposott hó egybefüggõ jégpályává fagyott. Különösen veszélyesek a meredek útszakaszok, mint például a Vadálló-kövek. A Rám-szakadék járhatatlan. A kerékpározásra kijelölt pilisi útvonalak is veszélyesek, különösen a Dobogókõtõl Pilismarótra vezetõ Hoffmann-kunyhói út.
A jegesedés megszûnése csak tartós olvadás után várható, az elõrejelzések azonban egyelõre további havazást és hideg idõszakot ígérnek. A fõváros környéki parkerdõket kezelõ Pilisi Parkerdõ Zrt. ezért arra kéri a téli idõben kirándulókat, hogy fokozott óvatossággal és kellõ körültekintéssel járjanak az erdõterületen. A hideg idõszakban különösen fontos, hogy vigyenek magukkal energiadús élelmiszert és lehetõleg meleg italt - áll a közleményben.
(
Posted 2010. January 23. - 18:28
Megjártam Dobogókõt. Ha valaki holnap menne, de nem tudja milyenek az útviszonyok, nyugodtan elindulhat. Dömörkapuig tiszta aszfalt, a buszfordulótól kezdõdik a havas út. Szerencsére jól le van taposva a hó, de még nem jeges, így igazán élvezet a tekerés. A régi kéknél mentem át terepre, hát onnan már azért meglehetõsen hepehupás az út, gyakran kellett tolni. Viszont kárpótolt a havas erdõ, a szikrázó napsütés és a szélcsend.
Képek itt:http://picasaweb.goo...feat=directlink
http://picasaweb.google.com/Bigtibike
Posted 2010. January 23. - 17:09
Képek itt:http://picasaweb.goo...feat=directlink