Aszfaltoztam egyet Szentendre - Pap-rét - Visegrád - Pap-rét - Szentlászló - Dömörkapu - Sikáros- Dobogókõ - Pomáz útvonalon. Aszfalt mindenhol príma, hó az úton egy deka sem, és sok-sok bringással találkoztam...ismerõsök is akadtak.
Pap-réttõl terepen akartam Visegrádra menni, de párszáz méter után visszafordultam, akkora volt a dagonya. Hó nem sok van, de még a rét is cuppog a víztõl olyan ázott a talaj. Dobogókõre az aszfaltról letérve a kéken mentem fel, eleinte még tekerhetõ is volt a terep a kerítés mellett, de késõbb marha nagy sarazásban folytatódott az út, úgyhogy inkább toltam a gépet. Fent a faháznál volt egy nagyobb társaság, akik terepen másztak fel, a gépek meglehetõsen dzsuvásak voltak, ha olvassa ezt valaki közülük, kíváncsi lennék a terepviszonyokra amerre jártak. Vajon tudtak tekerni felfelé?
Mi voltunk fent Dobogókõn, a piroson közelítettük meg. Alapvetõen a Téry Ödön emléktúrát teljesítettük (volna, ha egy természetõr nem lép közbe a Nagy Szénás elõtt...). Szentkeresztõl a piros az aszfaltig tolós volt, utána már nem annyira meredek, ott lehetett tekerni, de a nagy sár miatt kétszer akkora erõ kellett hozzá. Lefelé Dömös felé pedig az Ilonapihenõig is tekerni kell hiába lejt, úgy elmerül a bringa.
Egy két kép:

Sign In
Create Account

Back to top