Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Írta 2010. március 23. - 07:50
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!
Írta 2010. március 22. - 20:57
USAF, mondtam már.mackós, inkább igy fogalmaznék, olyan igazi usa tengerészgyalogos
Nem is szeretem a sört. (legalább 7 hónapja nem ittam.)Nyugdíjas sört kedvelõ tengerészgyalogos:D
Ezt majd Ronin kommentálja...Ronin vasárnap részemrõl rendben, bár erõnlétem még kívánni valót hagy hátra:(
Richie!
Szurkolok Nektek Danteval! (Azért megnézném carbon Joe arcát, amint rádöbben, alapozni jó, beszólni meg...!)
Ronin!
Nem, az nem én voltam. Trekkingem van, doboz rajta nuku, csak a nagydarab manus és a tempó.
Írta 2010. március 22. - 20:36
Nyugdíjas sört kedvelõ tengerészgyalogos:D
Ronin vasárnap részemrõl rendben, bár erõnlétem még kívánni valót hagy hátra:(
Nekem is elvileg a vasárnap a jobb, azt majd még meglátjuk hová, merre, hány métert.
Zsizsi tengerészgyalogos, kérek engedélyt kérdezni!
Van narancssárgás dzsekid és olyan treking forma bringád, amin hátul egy dobozcsomagtartó van?
Mert péntek környékén egy hozzád hasonló erõs testalkatú fickó úgy elviharzott mellettem a Mozaik utca környékén a bringaúton, hogy a 20 km/h sebességem mellett szinte állva hagyott...hátulról kinéztem belõle, hogy akár Te is lehettél volna.
Írta 2010. március 22. - 20:29
Akkor egy kis adalék a TT-rõl.
Szûk völgyben jön felfelé három bringás, leszállnak, mert szembõl vagy 8-10 gyalog közeledik. Félrehúzódnak, tolják el is férnénk, ám de jön két igazi ûbermájer bringás, akik hangos, "mi van, nem megy a tekerés!" felkiáltással mennek a gyalogoknak.
Na, kis kezem kiteszem az elsõ pacekja elé erre megállt. (Mondjuk kénytelen volt.)
Két mondatban sikerült õket meggyõzni, hogy ezt, így ne, hanem ésszel és akkor nekik is, nekünk is szép napunk lesz.
Szép napunk volt.
nekünk is hasonló "élményünk" volt
Dante kollégával mentünk egy lightos kört Gödöllõtõl.outival.
gyülekezünk,vagyunk 3an
kicsit messzebb montisokat látunk.azt hittük õk is a Nándi féle edzésre jönnek. barátságosan odagurulunk, köszönünk,beszélgetünk.
hát a bringákban több volt a "mûanyag" mint az alu...
pont ott tartottunk, hogy merre mennek és Dante-koma puszta "formalitásból" közli,hogy nehéz lenne bütykös gumival az aszfalton közlekedni...
erre a király:-annyit bármikor,simán letekerek montival mint Ti országútival...
én személy szerint meghökkentem,de átsiklottam ezen. viszont megfogadtam ha valamelyik maratonon "hátbaverem" speci-arcot akkor biztos lesz némi bíztató mondanivalóm
ezt késõbb Csabi is megfogadta -remélem-
Írta 2010. március 22. - 20:10
mackós, inkább igy fogalmaznék, olyan igazi usa tengerészgyalogos
Nyugdíjas sört kedvelõ tengerészgyalogos:D
Ronin vasárnap részemrõl rendben, bár erõnlétem még kívánni valót hagy hátra:(
Írta 2010. március 22. - 20:08
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. március 22. - 20:06
mackós, D
az is egy jó szakma
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. március 22. - 19:58
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2010. március 22. - 19:55
A kis gonosz Sala beállította az ajtóba hatalmas trollt!nemhiába kértünk meg mindig, h te nyiss ajtót a nálunk lévõ buliban
Nem is, csak a fejem búbja két méternél ér véget, az ehhez illõ testalkattal.Zizsi oly rémisztõ..?
Írta 2010. március 21. - 22:59
Vác, komppal át a szigetre, Tahitótfalu-Dunabogdány-Visegrád (Vácon volt dolgom délelõtt, h3 körül indultam)
Visegrádtól: Pap-rét, Pilisszentlászló, Kis Rigó, Sikárosi elágazás, Dömörkapu, Szentendre
Fent Pap-rét felé még egy-két helyen volt hó az út szélén, vízátfolyásokkal, kellemesen hûvös volt az átfolyásos részeken.
Úgy gondoltam, Szentendrérõl haza HÉV-ezek Pestre, de sajnos pótló buszok jártak, így még +25 km bûzben, éhesen, amihez már semmi kedvem nem volt.
Sok bringást láttam én is Pap-rét felé, vagy 8-at meg is elõztem... :-)
Írta 2010. március 21. - 21:49
Zizsi oly rémisztõ..?
Újabb kis szösszenet a Margitszigetrõl: megfigyeltem hogy némelyik árus úgy fest mint egy hajléktalan. Ország-imázs, turizmus...nem kéne kicsit megszûrni õket?
Persze, az is lehet hogy tényleg hajléktalanok...
hát ha fedél nélkül újságot árulnak akkor valószínû
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2010. március 21. - 21:18
Újabb kis szösszenet a Margitszigetrõl: megfigyeltem hogy némelyik árus úgy fest mint egy hajléktalan. Ország-imázs, turizmus...nem kéne kicsit megszûrni õket?
Persze, az is lehet hogy tényleg hajléktalanok...
Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers
Írta 2010. március 21. - 21:02
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. március 21. - 20:45
Szûk völgyben jön felfelé három bringás, leszállnak, mert szembõl vagy 8-10 gyalog közeledik. Félrehúzódnak, tolják el is férnénk, ám de jön két igazi ûbermájer bringás, akik hangos, "mi van, nem megy a tekerés!" felkiáltással mennek a gyalogoknak.
Na, kis kezem kiteszem az elsõ pacekja elé erre megállt. (Mondjuk kénytelen volt.)
Két mondatban sikerült õket meggyõzni, hogy ezt, így ne, hanem ésszel és akkor nekik is, nekünk is szép napunk lesz.
Szép napunk volt.
Írta 2010. március 21. - 20:04
De inkább a kutyákkal, pórázzal és egyéb akadályokkal túrázó gyalogosokkal kapcsolatban írnék pár sort. Úgy tapasztaltam, hogy általában érdemes mindig alaposan lelassítani elõttük - még akkor is, ha láthatóan észrevettek bennünket és szembõl jövünk. Én gyakran meg is állok, köszönök, ha elengednek megköszönöm és mindenki happy. Szép lassan kitapasztalom, mi a helyes; azt már megfigyeltem, hogy a csengõt nem igazán érdemes használni, és azt szinte mindig megköszönik, ha én állok félre a bicajjal. Lámpát is használom mostanában, villogó üzemmódban és mindig.
Viszont, mi bicajosok elég felelõtlenül közlekedük, ma ez volt a tapasztalatom. Nem tudom, milyen médián keresztül lenne érdemes felhívni arra a figyelmet, hogy ha terepen tekerünk, akkor a kesztyû nagyon hasznos, akárcsak a sisak. Már kétszer nyújtottam elsõsegélyt bicajosnak esés után, ahol elég komolyan felhasadt a tenyerük. Ma rengeteg volt a bicajos, és sajnos jó, ha 40-50%-ukon volt sisak és kesztyû. (Vagy ez már "jó" arány?)
A másik meg, hogy néhányan hajlamosak DH-zni akkor is, ha telis-tele van az út túristákkal. Ma ilyet is láttam. Elhiszem, hogy menõ egy vattaúj Cube Stinggel zúzni lefelé, de nem biztos, hogy ha messzirõl ordítjuk, hogy "vigyázat, jövök!", segít "kicselezni" az általában békésen beszélgetõ túristákat.
Írta 2010. március 21. - 19:48
Ma kimentünk Rékával egy kis aszfaltos túrára UVH Szentendre Pap-rét egy kis lejtõzés:) majd vissza mászás Kisrigó ( mentünk volna kajálni csak a sok kemény turista akik X 90-es Volvóval járnak a természetbe elfoglalta az összes helyet) így korgó gyomorral Dömörkapú Szentendre (lángos) és irány haza. Csodálatos volt az idõ jobbat kívánni se lehetett volna , szép nap volt.
A jövõ héten megejthetnénk már az idei elsõ közös tekerést terepen.
Hardhat képeit elnézve most még brutál az erdõ, bár ma a Kevélyek nyugati oldalán helyenként még porzott is a föld.
Írta 2010. március 21. - 18:36
Írta 2010. március 21. - 17:12
fuck me, i'm famous!
Írta 2010. március 21. - 17:05
Most, büdöstõl megszabadulva - értsd: lezuhanyoztam - megebédeltem, megint mehetnékem van.
Asszem tekerek egy keveset, csak úgy levezetésképpen.
Csumi!
Írta 2010. március 21. - 15:23
Aszfaltoztam egyet Szentendre - Pap-rét - Visegrád - Pap-rét - Szentlászló - Dömörkapu - Sikáros- Dobogókõ - Pomáz útvonalon. Aszfalt mindenhol príma, hó az úton egy deka sem, és sok-sok bringással találkoztam...ismerõsök is akadtak. Pap-réttõl terepen akartam Visegrádra menni, de párszáz méter után visszafordultam, akkora volt a dagonya. Hó nem sok van, de még a rét is cuppog a víztõl olyan ázott a talaj. Dobogókõre az aszfaltról letérve a kéken mentem fel, eleinte még tekerhetõ is volt a terep a kerítés mellett, de késõbb marha nagy sarazásban folytatódott az út, úgyhogy inkább toltam a gépet. Fent a faháznál volt egy nagyobb társaság, akik terepen másztak fel, a gépek meglehetõsen dzsuvásak voltak, ha olvassa ezt valaki közülük, kíváncsi lennék a terepviszonyokra amerre jártak. Vajon tudtak tekerni felfelé?
Mi voltunk fent Dobogókõn, a piroson közelítettük meg. Alapvetõen a Téry Ödön emléktúrát teljesítettük (volna, ha egy természetõr nem lép közbe a Nagy Szénás elõtt...). Szentkeresztõl a piros az aszfaltig tolós volt, utána már nem annyira meredek, ott lehetett tekerni, de a nagy sár miatt kétszer akkora erõ kellett hozzá. Lefelé Dömös felé pedig az Ilonapihenõig is tekerni kell hiába lejt, úgy elmerül a bringa.
Egy két kép: