Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Ha kész az útvonal terv a Pilis 3000-re akkor milyen esély van egy engedély megszerzésének?

Ilyen nagy fába azért nem vágnám a fejszém. Nem tudom feltûnt-e, hogy tavaly õsz óta senki nem írja ki a fórumra mikor, hová merre akar menni, senki nem szervez túrákat, mindenrõl csak utólag értesülünk. Én sem fogom közzé tenni az ismert okok miatt.

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
Zee, javaslom a curling-et, mint sportot. Azt csak az arra "kijelölt" helyen játszhatod! Oda-vissza meg mehetsz bicóval! :P

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Ha kész az útvonal terv a Pilis 3000-re akkor milyen esély van egy engedély megszerzésének?

kb nulla
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

De ezt a "belépni csak engedéllyel" táblát konkrétan hogy a fenébe kell értelmezni? Az egész hegyre, vagy "csak" arra a területre ahol a tábla áll? Mert mindenféle tábla ellenére tegnap is vígan kirándultak mindenfelé a Pilis-hegyen az emberek, és mint tudjuk a fent a hegyoldalból a siklóernyõsök is elõszeretettel startolnak kedvezõ idõjárás esetén... nem értem én ezt az egészet.

hivatalosan úgy hogy "táblák közt" gyalogosan is csak engedéllyel

gyakorlatban annyi hogy a jelölt ösvényrõl ne térj le

eddigi gyakorlat hogy igazából csak konkrétan a pilis tetõért szankcionálnak -de ott túl sok látnivaló úgysincs-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

De ezt a "belépni csak engedéllyel" táblát konkrétan hogy a fenébe kell értelmezni? Az egész hegyre, vagy "csak" arra a területre ahol a tábla áll? Mert mindenféle tábla ellenére tegnap is vígan kirándultak mindenfelé a Pilis-hegyen az emberek, és mint tudjuk a fent a hegyoldalból a siklóernyõsök is elõszeretettel startolnak kedvezõ idõjárás esetén... nem értem én ezt az egészet.

Nos, nagyjából úgy, hogy a jelenleg hatályos Erdõtörvényben foglaltakkal összhangban, a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az erdészet rendelkezéseit betartva lehet csak az erdõben tartózkodni, azaz a táblával határolt területen belül csak az engedéllyel rendelkezõk tartózkodhatnak, illetve a gyalogos turisták a kijelölt turista útvonalon. Minden más - pl. kerékpár - csak az arra kijelölt utakon közlekedhet. Tehát Te is illegalitásba burkolózva robogtál a Pilis-hegy ösvényein! :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts

Köszi az infót. Ilyen jól ismered a környéket..

A rutin, meg az évek...:)

Nekem van egy régi Pilis térképem de azon semmilyen túrista jelzést nem láttam és sok mostani út nincs is rajta.
Az újabb térképeken már feltüntetik ezeket a fákra festett jelzéseket is? Ezek szerint már gondolom igen.
Neten nincs valami jól használható túrista jelzéses térkép ?
Könyves boltban kapok ilyent? Úgy kérem ..legújabb kiadásu Pilis túrista térkép.. és abból már csak olyan van amin rajta van a jelzés is?
Valamikor régen láttam egy térkép boltot a Baycsy Zs. úton de utána már nem találtam, az megszûnt ?

Amennyiben egy tartós turista térképre vágysz, akkor javaslom, hogy látogass el a http://www.térképkirály.hu/ valamelyik üzletébe. (Én a XIV. kerületi Szugló utcait javaslom.)
Náluk - is - beszerezhetõek a Cartographia turistatérkép sorozatának laminált változatai. Ezek drágábbak a sima papíros változatnál, de mivel mindkét oldalát vékony mûanyag fólia vonja be, teljesen vízállóak és mindemellett igen nehezen szakadnak el.
Sok sikert!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

pedig van azon az oldalon is
nem is kicsi (ahol keresztsi egymást több tuirisyút, csak kijjebb van kicsit.)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Reméltem. :)
És azt is remélem, hogy mihamarább normalizálódik az idõjárás okozta vészhelyzet a Pilisben, az elkövetkezõ pár hétben részletekben felmérem a terepet és szeretnék egy végig tekerhetõ útvonalat összehozni.

Gyakran esett már szó itt a topikban a tiltott Pilis-tetõrõl. Eddig mindig a másik oldalról másztam fel a köves szerpentinen, és arról az oldalról még nem láttam a "Belépni csak engedéllyel" táblát, tegnap viszont a Kétbükka? nyeregtõl mentem fel aszfalton, hát az aszfaltról jobbra az erdõbe nyíló ösvényeken egy csomó helyen kint van az ominózus tábla. Kezdem egyre rosszabbul érezni magam a Pilisben.

pedig van azon az oldalon is
nem is kicsi (ahol keresztsi egymást több tuirisyút, csak kijjebb van kicsit.)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Ronin azt ugye biztosra vetted hogy én veled tartok!

Reméltem. :)
És azt is remélem, hogy mihamarább normalizálódik az idõjárás okozta vészhelyzet a Pilisben, az elkövetkezõ pár hétben részletekben felmérem a terepet és szeretnék egy végig tekerhetõ útvonalat összehozni. http://index.hu/bulv...lisben_turazni/

Gyakran esett már szó itt a topikban a tiltott Pilis-tetõrõl. Eddig mindig a másik oldalról másztam fel a köves szerpentinen, és arról az oldalról még nem láttam a "Belépni csak engedéllyel" táblát, tegnap viszont a Kétbükka? nyeregtõl mentem fel aszfalton, hát az aszfaltról jobbra az erdõbe nyíló ösvényeken egy csomó helyen kint van az ominózus tábla. Kezdem egyre rosszabbul érezni magam a Pilisben.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Ronin azt ugye biztosra vetted hogy én veled tartok!
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
igen, ott az elágazásban (Bánya-hegy / nagymezõ / Olasz-kapu) lévõ ház teraszán húztuk meg magunkat páran.

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
ez a nagymezõrõl bánya hegy felé szakasz, ugye?
elõfordul néha-néha

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 posts
Voltam vasárnap a bükkben. Semmi érdekes nem lett volna az aszfaltos karikában, ha a végén nem kezd el esni, a végeredmény:
http://desmond.yfrog...e=640&ysize=640
helyenként 5cm vastag jégtakaró keletkezett. Ilyet se láttam még :)
Bánya-hegytõl lefelé szerencsére csak nedves volt az út, úgyhogy csak kicsit fáztam.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Életveszélyes a Pilis... :(

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,108 posts
Vagy különbözõ szénhidrátos italokkal érdemes pótolni az energiát, amik többféle -gyors és lassú- felszívódású szénhidrátból állnak. Ha azt mondja valaki hogy drága nincs igaza, bár persze minden viszonyítás kérdése... Ha nagy kiszerelésben veszi az ember, körülbelül 200 forintra jön ki 750 ml, ami kevesebbe kerül mintha kólát venne az ember, és ha sokat teker, akkor szükség van ilyenekre (is).
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Milyen jellegû kajára gondolsz? Szénhidrát v. fehérje inkább?
Régebben a hosszabb túrákra kevertem fehérje port kis szõlõcukorral és kevés tengeri sóval. Abból kanalaztam idõnként és vízzel leöblítettem út közben.

Ez most azt a fajta csodálkozással vegyes tiszteletet váltja ki belõlem, amit mondjuk egy kamikaze japán iránt éreznék.
Én az ellenkezõ irányból szoktam évrõl évre kerekezni, Rédicstõl Ajka / Füred felé, és hasonlóképp étkezem, mint Dante. Folyamatosan majszolok valami természetes dolgot. (sajt, kolbász, müzliszelet, aszalt füge, alma) Kulacsot meg szoktam tölteni induláskor 100%-os naranccsal, aztán minden ivás után visszatöltöm a folyadékot a következõ falusi kútnál vízzel. Ez így elsõre kevésnek hangzik, de éjszaka szoktam menni, mert nem szeretem a hõséget és a nagy forgalmat.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,280 posts
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Erre kínál problémát pl. az Isotec, ami többféle cukrot tartalmaz a 6 szénatomosoktól (glükóz, fruktóz) kezdve az egészen összetettekig (szacharóz, maltóz) . Az egyszerûbbeknél van az, amit tanult kollégánk vázolt fentebb, a többi cukor viszont lassabb felszívósású, így a hatás tovább tart. :) A szenya szénhidrátja (keményítõ) is glükóz formájában hasznosul a folyamat végén.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Nem vagyok szakértõ, de röviden: mivel a szervezet készformában (C6H12O6) formában kapja meg a tápanyagot, ez nagyon gyorsan felszívódik, s a vércukor megemelkedését okozza (magas glikémiás indexû, azaz nagy mértékben felrántja a vércukrot) - ami miatt hirtelen "lesz kraft", ellenben nagyon gyorsan vissza is esik, így az ember hirtelen nagyon rosszul kezdi érezni magát (fáradtság, szédülés), amit csak újabb szõlõcukor adaggal lehet kibekkelni. És meg is indult a lejtõ, aminek a vége a totális elfáradás és a túlhajszoltság.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

a szõlõcukor túlságosan felnyomja a vércukorszintet, s emiatt hamar kipurcansz,

Ezt részleteznéd?
(más kérdés, hogy én cukorbeteg vagyok, szóval kicsit másképp kéne a témához állnom, mint ahogy... )