Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
pedig nem ment jól, a túlélésre játszottam tényleg nem fáradtam el... spd-sár gondjaim voltak- beszart a rendszer. Semmiho ne dõlj be Danténak- úgy adja elõ mintha csak laza kis pöri lenne a végén meg belõled lesz csirkepöri...
uPPSz Dinnye voltam, csak nem vettem észre, hogy zeezoo folyton be van jelentkezve :(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Le tudnád írni úgy nagyjából, ez a kör milyen pontokat érint?

Óóó, semmi konkrét, most csak az aszfaltútról beszélek, s elméleti szinten, hogy a szint szinte mennyire színtelen, uff.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Dinnye elobujt! Jippiiii!

Jol nyomtad Szilvason, lattam kepeket meg eredmenyeket. :)

Zee kicsit faradtnak tunt. :)

Ronin!
Osztom Dinnye velemenyet. Nagyon jo kis tura lenne. Ebben ugysem a szamhaboru a lenyeg.

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 posts
Szia Ronin! Szerintem meg ha lenne jelentkezõ akkor inkább az "A szupertitkos" útvonalat válaszd.... mert az olyan szép, és nem minden nap megy arra az ember.... és egyszer egy évben... a lónak is négy lába van... Csak ne szakadna folyamatosan..de tényleg.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Akkor inkább felmászok a Nagy-Kevélyre 4,5-szer meg körbe-körbe, az kb. 90 km és 3100 m és még közelebb is van. Ellenben baromi unalmas. :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Viszont nekem aki csak egy 44 éves hobbibringás vagyok, nekem a 3000 mégis sokat jelent, akárhonnan is nézzük. :)

Vagy eljössz a Kõrisre és megmászod 6szor és meg is van a 3000. :) 4 és fél óra teljesíthetõ. :)

A sebesség mindent megold.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

...ha meg a Hármashatárhegyen nyomod a Kolosy-csúcs köröket, akkor igen hamar megvan a 3000...

Szia Dante,

Le tudnád írni úgy nagyjából, ez a kör milyen pontokat érint? HHH-n kísérletezgettem már köröket menni korábban, de valahogy mindig belefuttam olyan szakaszba, ami nekem elég DH-s és nem merek rajta lemenni. (Amin nem bírok feltekerni, amúgy sem jövök le.:))

(Három-)Ezer köszönetem! :) (meg még 48:-)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts

Ó, hát azt hiszem én vagyok a te embered. Gyere velem egy hosszútávos edzésemre, olyankor nem nagy a tempó, simán tartható, ellenben sok. Ne tervezz, majdcsak lesz valahogy.

Viszont ki kell ábrándítsalak - az, hogy 3000 szint önmagában nem jelent semmit. Ez csak egy nyamvadt adat, ami a tizes számrendszer miatt szép kereknek tûnik. Érted, miért nem mész 3048-at, az pont 10.000 láb. Ez így csak 9842 láb. Ez most akkor csúnyának hangzik? De nem is mutatja az útvonal nehézségét, hiszen ha sárban mész, akár 1000 is kemény lehet, ha meg a Hármashatárhegyen nyomod a Kolosy-csúcs köröket, akkor igen hamar megvan a 3000. Akárhogy is nézzük, csak egy hülye szám. :)

Viszont nekem aki csak egy 44 éves hobbibringás vagyok, nekem a 3000 mégis sokat jelent, akárhonnan is nézzük. :)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

A közeljövõben szeretnék egy 3000 m szintes túrát összehozni csak azért , hogy elmondhassam, életemben elõször ez is meg volt...de egyedül nem megy. :)

Ó, hát azt hiszem én vagyok a te embered. Gyere velem egy hosszútávos edzésemre, olyankor nem nagy a tempó, simán tartható, ellenben sok. Ne tervezz, majdcsak lesz valahogy.

Viszont ki kell ábrándítsalak - az, hogy 3000 szint önmagában nem jelent semmit. Ez csak egy nyamvadt adat, ami a tizes számrendszer miatt szép kereknek tûnik. Érted, miért nem mész 3048-at, az pont 10.000 láb. Ez így csak 9842 láb. Ez most akkor csúnyának hangzik? De nem is mutatja az útvonal nehézségét, hiszen ha sárban mész, akár 1000 is kemény lehet, ha meg a Hármashatárhegyen nyomod a Kolosy-csúcs köröket, akkor igen hamar megvan a 3000. Akárhogy is nézzük, csak egy hülye szám. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
A közeljövõben szeretnék egy 3000 m szintes túrát összehozni csak azért , hogy elmondhassam, életemben elõször ez is meg volt...de egyedül nem megy. :) Eleinte a "Pilis 3000" volt a terv, de sajnos ott útba esne a Pilis-tetõ, Prédikálószék, Lajos-forrás, Dobogókõ...szóval megannyi hûdeszigorúan védett vagy hippertúristaforgalmú terület, úgyhogy nemes egyszerûséggel választom inkább a kisebbik rosszat és megyek egy Kevély-kör - Buda maraton - Nagy-kopaszt ami út hozzávetõlegesen ki is adja a 3000 métert. Ha akadna jelentkezõ húzó- vagy tólóerõnek, szívesen látom.

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Sziasztok, ma Zsizsivel nyomultunk a Pilisben (Visegrádi-hegységben) megrendezett "Békás TT-n". A 104 km-es távon indultunk, és végig aszfalton (közúton) kellett tekerni , mostanság meg kell elégednünk az ilyen utakkal , az erdészeti utak lezártsága miatt is. (reméljük mihamarabb normalizálódik a helyzet...) Egy pici kedvcsináló a "képeim" között...

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 posts
Halihó!
Juni. 18-19-20-án megyünk haverokkal a Balatont körbetekerni,ha valakinek ezzel kapcsolatban van hasznos tanácsa,azt szivesen venném. Világosról indulunk Tihany felé,és így tovább... Úgy tervezzük,hogy délelõtt 11-ig kényelmes tempóban elérünk Tihanyig,ott töltjük a napot,és du.3-4 körül indulunk tovább Révfülöpig. Az estét ott töltjük,de valami vadkempinges fílinget akarunk,reggel tovább megyünk a Balaton-felvidéki nemzeti parkig,ott megint elleszünk délutánig,majd onnan tovább Fonyódig ahol ott is éjszakázunk. Azután másnap a maradék távot tesszük meg.
11-12 órától du.3-4 óráig nem igazán akarunk tekerni,már csak a meleg,és a nap miatt sem így marad idõ a látványosságokra,fürdésre stb... szerintetek ez így oké? Révfülöpnél,és Fonyódnál ahol az éjszakát töltenénk a biztonság kedvéért kinéztem egy-egy kemping telefonszámát,és címét,hátha... alapon..
Köszi a segítséget!
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts

Költõi kérdés, hogy ha már ennyire védett, akkor nem akarnák rendbe tenni? A honvédség úgy hagyta ott az építményeit, mint eb a sz...t. Esetleg már ez is része a biológiai sokszínûséget biztosító környezetnek?

ezt anno én is megkérdeztem

egyrészt nincs rá (vagy akkor nem volt) pénz (2 külön cég az erdészet meg a nemzeti park, bár most van kára a fatermesztõknek is) másrészt azt mondta az ember ha most ott neki állnak bontani, tereprendezni stb az nagyobb zavarással jár mintha hagyják lepusztulni magában. s mivel amúgy sem public krándulóhely,így....... :)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis
Költõi kérdés, hogy ha már ennyire védett, akkor nem akarnák rendbe tenni? A honvédség úgy hagyta ott az építményeit, mint eb a sz...t. Esetleg már ez is része a biológiai sokszínûséget biztosító környezetnek?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
attól független nekem semmi gondom nem lenne azzal ha az a 3 szigoruan védett (pilis tetõ, nagy szénás, kopárok b.örs mellett) terület lenne csak tilos, a többi meg ésszerû keretek közt legálisan bringázható lenne.

túristákkal meg soha nem volt konfliktom jó 10 éve
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4,939 posts
A lényeg benne van.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 posts
Nem celom szitani az ellenteteket, vagy erzelmeket de
szubjektiv velemenyem a parkerdokben valo bringazasrol:
- A problema tovabb fog csucsosodni.
- Megoldas nem lesz a kozeljovoben.
- Lesznek (mint ahogy mindig is voltak) olyanok akik mindenre fittyet hanynak , akik kompromisszumot kotnek, es akik megprobaljak betartani a szabalyokat.
- A kerekparost a gyalogos/turistak joresze nem fogja turazo partnernek tekinteni, mint ahogy az autosok joresze sem fogja jodarabig "jarmunek" minositeni. Janos-hegy tokeletes pelda.
- Ha valahol valami eleri a kritikus tomeget, az problema lesz es kezelni fogjak. Szerintem ennyire egyszeru. Ez lesz a parkerdokben esetlegesen elszaporodo bringasok eseten, vagy a tulsagosan sok erdoterulet kitermelesekor, vagy annak tulzott magantulajdonba kerulese eseten is.
- (Majdnem?) Mindig egy lepessel kovetve az esemenyeket reagal az arra szenzitiv kozosseg. Es ha eleg sokan vannak, akkor el is erik a valtozast.
- Nagyon fontos szerintem tudni, hogy az emberiseg a kulonbozo korlatozasokkal elvileg nem a termeszetet vedi hanem sajat magat, a fenntarthatosagot! Miert? Szerintem a foldnek, a termeszetnek teljesen mindegy mit kuzdunk ebben a vekony bioszferaban. Itt lesz meg tobb ezer ev mulva is, forog tovabb ahogy eddig. Csak mi nem leszunk mar rajta ha rosszul csinaljuk. Nem hiszem hogy a kerekparozas a "rosszul csinalas" kategoriajaba tartozna......

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,726 posts

Amennyiben egy tartós turista térképre vágysz, akkor javaslom, hogy látogass el a http://www.térképkirály.hu/ valamelyik üzletébe. (Én a XIV. kerületi Szugló utcait javaslom.)
Náluk - is - beszerezhetõek a Cartographia turistatérkép sorozatának laminált változatai. Ezek drágábbak a sima papíros változatnál, de mivel mindkét oldalát vékony mûanyag fólia vonja be, teljesen vízállóak és mindemellett igen nehezen szakadnak el.
Sok sikert!

Köszi ez is hasznos infó volt ! :)

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Azért ezt túlparázzátok. Pár ökölszabályt betartok, s soha sincs semmi bajom. Gyorsan haladok, nem szemetelek, nem farolok, s ami a legfontosabb, a gyalogokkal mindig kínosan óvatos és elõzékeny vagyok, jó hangosan köszönök stb.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Ha kész az útvonal terv a Pilis 3000-re akkor milyen esély van egy engedély megszerzésének?

Egyszer a cimboráim felvetették, hogy lehetne a Pilisben is egy TT. A szponzorok felhajtása egyszerûen ment, aztán megkérdeztek egy TT szervezésben jártas embert, hogy segítene-e. Azt mondta, hogy reménytelen, felejtsük el. Pedig normál turistautas ösvényeken ment volna, fokozottan védett természetvédelmi területnek a közelébe se kerültek volna a bringások.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."