Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Köszönöm szépen az ajánlatot, de egyéb privát okok miatt nem tudok élni a lehetõséggel. A 3800 szint a 88 kilométerrel kombinálva azért az már nem lenne piskóta, és gondolom a táj is egy festõ ecsetjére kívánkozna. :)

Ne szarozz Ronin, kimész viszel palettát meg ecsetet, oszt menet közben pamacsolsz egy tájképet is!
Na!? :D

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Én szerdán megyek HHH softcore-t, nem fogom nyomni, de megyek vagy 3 órát, ha valaki jönne, csak bátran. Csütörtökön ugyanez, csak nyomósan.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Van egy ajánlatom számodra. Mi kimegyünk pont DM elõtti hétvégén Kitzalpra, s van még egy helyünk. El fog neked tartani, de ne aggódj, meg fogunk várni, haza fogunk vinni, alhatsz a kocsiban, stb. Remek edzés is lenne Duna Maraton-ra, szóval érdemes átgondolnod. És hát legalább beállítanál egy olyan rekordot, amit évekig eszedbe se jutna megdönteni. :) (88/3800)

http://www.kitzalpbi...09061810000.pdf

Köszönöm szépen az ajánlatot, de egyéb privát okok miatt nem tudok élni a lehetõséggel. A 3800 szint a 88 kilométerrel kombinálva azért az már nem lenne piskóta, és gondolom a táj is egy festõ ecsetjére kívánkozna. :)

Viszont, hogy ha DM nem 1800... a kutyafáját, hát ebben az országban már mindent lehet? :) A Buda Marci sem 42 km, így már kezdem érteni a "Harang féle nagyotmondást". Akkor úgy kalkulálok, hogy az elején vagy a végén még rá kell tenni egy lapáttal.

szerda, csütörtökön vaki ride?
Szolid turázás , inkább több lasssabban cimszóval

Csütörtökön én is benne lennék egy meló utáni megmozdulásban. Holnap HHH-t megyek, csütörtökön mondjuk egy Nagykevély? Zee és Réka?

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Köszi Semmiho! Ma teszteljük is Zeezotlanoval. Tegnap bepróbálkoztam a Zsiványszikláknál, de volt vagy két kidõlt fa, folydogál a patak az úton, szóval kalandos. A hátulütõ, hogy annyi szúnyog van mint egy mocsárban....
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Szia Sala! Meggyõzöm az embert! Remélem addigra már nagy sár se lesz.

Szia Görögdinnye! Nincs nagy sár, szinte hihetetlen módon két nap alatt felszáradt a legtöbb út. Mi szombaton gyalogtúráztunk a Budai hegyekben (ekkor még volt sár rendesen), tegnap délután pedig bicajoztam (az egyik bicajt sikerült megszervízelnem:)). Szóval jó hír, hogy vasárnapra már csak helyenként, árnyékosabb szakaszokon van sár és csak itt-ott pocsolya. Normafától a HHH-ig bejártam 45 km-nyi utat és bíztató a helyzet: Hûvösvölgy után Szépjuhászné felé a Nagykovácsi úton átkelve volt pocsolya, ott még komoly sár lehet ma is, de minden más hely egész jónak mondató.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Zeezoltano és még akit esetleg érdekel a 3000 méteres szintes túra...

Van egy ajánlatom számodra. Mi kimegyünk pont DM elõtti hétvégén Kitzalpra, s van még egy helyünk. El fog neked tartani, de ne aggódj, meg fogunk várni, haza fogunk vinni, alhatsz a kocsiban, stb. Remek edzés is lenne Duna Maraton-ra, szóval érdemes átgondolnod. És hát legalább beállítanál egy olyan rekordot, amit évekig eszedbe se jutna megdönteni. :) (88/3800)

http://www.kitzalpbi...09061810000.pdf

A tervem az, hogy a Duna Marci elõtti hétvégén Csillaghegyrõl felmegyünk Dobogókõre, /ez kb. 32 km és 1100 szint/ Dobogókõtõl lenyomjunk a DM középtávját /úgy tudom 65 km és 1800 szint/, a hiányzó szintet meg hazafelé még összeszedjük a Nagykevélyen.

Ez hibás logika, a DM még Visegrádról sincs 1800 szint, csak 1500 körül (Harang féle nagyotmondás), s ha már felmész más úton Dobogókõre, kapásból 1000 szintet le is vehetsz belõle...
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Szia Sala! Meggyõzöm az embert! Remélem addigra már nagy sár se lesz.
:toad:Az élet olyan tragikus, az egyik nap még itt van az ember, a másik nap meg szintén.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
szerda, csütörtökön vaki ride?
Szolid turázás , inkább több lasssabban cimszóval

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok ma (szokás szerint) Zsizsivel , a Mátrában nyomultunk egyet : Gyöngyös - Mátraháza - Kékestetõ - Galyatetõ - Bagolyirtás - Gyöngyös útvonalon. Mostanában elég nehéz olyan utat találni tekerésre , ami nincs lezárva és biztonságosan bejárható ... (lassan csak javul a helyzet ...). Néhány képet kattogtattam az utunkról (szokás szerint :-) ) amiket a : Képeim között megtaláltok ...

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

Szombaton Zsizsivel eltekertünk Visegrádra, és megtekintettük, hogy mit alakított szeretett természet anyánk. Nem volt szép látvány. Nagyjából az Apát-kúti vadászháztól lefelé elég rendesen alakított a patak. A vadászház alatt konkrétan kimosta az aszfalt út felét, a tavaly kitisztított és rendbe rakott horgásztavat telerakta hordalékkal, és a Patak fogadótól lefelé is elég rendesen elmosta több helyen a partoldalt; több ház egyáltalán vagy csak nehézkesen közelíthetõ meg. Zsizsi csinált néhány fotót; majd ha erre jár, belinkeli. A Pap-rét felé egyébként a vadászháztól már simán lehetett haladni, a nagyjából minden kanyarban elõforduló vízátfolyásokon kívül nem tapasztaltunk akadályozó tényezõt, és ahogy haladtunk felfelé, úgy volt egyre kevesebb nyoma az elmúlt idõszak viharos idõjárásának. Pap-réttõl Pilisszentlászló felé mentünk tovább, így az útnak a Skanzen felé vezetõ részérõl nem tudok nyilatkozni.

az is teljesen járható, meg a dömöri is végig
egyedül a pilisszentkeresztrõl királykuti nyeregbe tartónak még az elején van egy elágázása amin kint a tábla hogy járhatatlan. bár múlt 7en arra is felkenyerodott egy kolléga és nem jótt vissza 10 percen belûl.
ez itt ni
Picasa Web Albums - Bikertigger - Pilis 2010 05...

mai képek , van benne az említett rész
Picasa Web Albums - Bikertigger - Kellizes

ja a növényeseket meg a cincért majd kitörölgetem :)

ja a terv az volt hogy kisrigótól ledöngettünk lepence felé, majd áttekerünk marótra és ott fel, sazl jó fiugg lányok leszünk, de mivel a duna nem igy gondolta, így kénytelenek voltunk nem venni tudomást a tiltó táblákról az apátkúti sorompónál :)
-ja igen némi kerülhetõ vizátfolyásra számítottam a 11-esen, hát több volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Szombaton Zsizsivel eltekertünk Visegrádra, és megtekintettük, hogy mit alakított szeretett természet anyánk. Nem volt szép látvány. Nagyjából az Apát-kúti vadászháztól lefelé elég rendesen alakított a patak. A vadászház alatt konkrétan kimosta az aszfalt út felét, a tavaly kitisztított és rendbe rakott horgásztavat telerakta hordalékkal, és a Patak fogadótól lefelé is elég rendesen elmosta több helyen a partoldalt; több ház egyáltalán vagy csak nehézkesen közelíthetõ meg. Zsizsi csinált néhány fotót; majd ha erre jár, belinkeli. A Pap-rét felé egyébként a vadászháztól már simán lehetett haladni, a nagyjából minden kanyarban elõforduló vízátfolyásokon kívül nem tapasztaltunk akadályozó tényezõt, és ahogy haladtunk felfelé, úgy volt egyre kevesebb nyoma az elmúlt idõszak viharos idõjárásának. Pap-réttõl Pilisszentlászló felé mentünk tovább, így az útnak a Skanzen felé vezetõ részérõl nem tudok nyilatkozni.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.269 hozzászólás

A tervem az, hogy a Duna Marci elõtti hétvégén Csillaghegyrõl felmegyünk Dobogókõre, /ez kb. 32 km és 1100 szint/ Dobogókõtõl lenyomjunk a DM középtávját /úgy tudom 65 km és 1800 szint/, a hiányzó szintet meg hazafelé még összeszedjük a Nagykevélyen. Remélhetõleg addig rendezõdnek a dolgok a Pilisben, mert a rádióban azt hallottam, hogy gyalogosan kirándulni is csak pénzbírság terhe mellett lehet arra mostanság.

azért nem kell túlparázni
rám szakadékot meg holdvilág árkot , szurdokot ilyesmioket kell elkerülni 2 lábon

aszfalt utak meg járhatók, tábla sincs mindenhol

terepre mondjuk én nem mennék be most az tény
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A tervem az, hogy a Duna Marci elõtti hétvégén Csillaghegyrõl felmegyünk Dobogókõre, /ez kb. 32 km és 1100 szint/ Dobogókõtõl lenyomjunk a DM középtávját /úgy tudom 65 km és 1800 szint/, a hiányzó szintet meg hazafelé még összeszedjük a Nagykevélyen. Remélhetõleg addig rendezõdnek a dolgok a Pilisben, mert a rádióban azt hallottam, hogy gyalogosan kirándulni is csak pénzbírság terhe mellett lehet arra mostanság.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.672 hozzászólás
Szuszogó a neve ennek az emelkedõnek.
Egy Sportszeletért felmegyek neked rajta ! Akár a Te bringáddal is. :-))
Amúgy nagyon jó, hogy visszamentél újra megpróbálni. Így lehet jól gyakorolni ezeket a nehezebb részeket. Próbáld meg legközelebb is, ha arra jársz. Egyszer csak azt fogod észrevenni, hogy végig sikerült menned rajta. Nálam legalább is így volt.
Marci

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Ma találkoztam Richie-vel a HHH-n a sárgán, ahol azon a nagyon köves úton fel lehet menni a csúcs felé Virágosnyereg felõl. A köves útról vagy száz méter után jobbra elágazik a sárga, ott találkoztunk. Kérdezte merre megyek, mert õ a kövesen végig fog menni, menjek arra én is. Mondtam, ahhoz a kõrengeteghez papírkutya vagyok, ott képtelenség feltekerni és mentem tovább jobbra, Õ meg futva fel...de azt mondta bringával is simán kitekeri. Néhány métert bementem az erdõbe és csak nem hagyott nyugodni a kisördög, hogy mégis meg kellene próbálni a kövesen felmenni...hátha sikerül. Visszafordultam, és tekertem az elágazástól fel a köveken elég sokat, egész addig amíg egy kõrõl visszapattanva dobtam egy hátast. Srácok, aki ott most fel tud mászni az egy terminátor és minden tiszteletem az övéké ezért a /szerintem/ komoly erõpróbáért. Utána legurultam Hûvösvölgybe, majd visszafelé megint rákattantam, hogy végig kellene mászni a kövesen. Másodszorra sem sikerült, de legalább nem estem el. :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Ok, Gazlozast majd meg megbeszeljuk.

Amugy ha Zee bevallalja a bicajod tisztitasat, en a te helyedben kozepen mennek. Na? Zee...? :D

(Persze ne hallgassatok ram, hulyesegeket beszelek folyamatosan. Elvonasi tunetek... :) )

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Hát én úgy július vége felé gondoltam, S-etleg a Bükk elõtti hétvégén. Most is sarazás lesz, megyünk Crosskovácsira, de hangya vagyok nem mertem bevállalni a középet- elrettentettek a 2008-as képekl.. vacilálok.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Sajnos nekem a vertesboglari piknik meg nem jo. Akkor meg nem leszek otthon. A bicajom is darabokban, plusz meg diplomat is irok...

Majd szoljatok, hogy mikor mennetek Gazlozni. Ha belefer majd az idombe, csatlakoznek. Gyuri meg ugyis vidam naplopo, neki tokmindegy. :D

görögdinnye

görögdinnye

törzsvendég

• fórumtag
  • 629 hozzászólás
Hát én jönnék, de egyszerre lesz a Bükkmarthonnal...:( úgyhogy arra gondoltunk, hogy másik idõpontban -elõtte, vagy utána letekerjük. Kivéve, ha a gázló retro nem esik egybe semmivel. De addig is lesz jún. 28 Mountain-bike piknik oda szeretnék menni (az is ilyen olcsó hangulatos tt). Sár Spd- a virágok vannak rám jó hatással... Zee..csak bosszant :D

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Eleg elszantnak tuntel. :) Valtottal SPD-re? Kiraly! :)
Viszont a sar mar csak ilyen. El tudja tomni a rendszert.

Orulok, hogy Zee jo hatassal van rad: sar, SPD. :D

Tudom, hogy meg nagyon messze van, de Gazlora jonnetek? Gyuri is mar nagyon be van sozva, jonne megint.