Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21,269 posts
elsõ 3 kép, merre készült ?
köszi

b, kérdés. hosszúhegyin járt mostanában vki ?
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Na majd elviszünk egy kicsit hosszabbra is ahol vannak hosszabb lejtök is :)
Meg volt életem elsõ felütéses defektje, ilyenkor jól jön ha Sala kéznél van:)
Az viszont még jobb ha 1 perccel utánunk jön egy kedves bringás és megszán minket 2 db öntapadós folttal (tök jó egyedi acélvázas ösztelós montija volt).
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
képek:

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

Feltöltött kép

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
huh ez nagyon jólesett!!!

Köszi Zoli család!
képeket nemsoká rakok fel, csak össze kell gányolnom a géppel a telót

fuck me, i'm famous!

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
most alszom de 3kor a megbeszélt helyen tali!

fuck me, i'm famous!

vendég_Charon_*

vendég_Charon_*
  • vendég

hiszen ki tud fölfelé átugrani egy 60 centi magas kidõlt fát? :)

Atom :)

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Bármelyik jobb krosszmotoros ;)
Ausztria, Kenguruk földje!

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Elsõ évben a Duna Marci is a Level 3-nak keresztelten ment le. Én azon a lejtõn talán 1997-ben jártam elõször, akkor simán le lehetett gurulni rajta, sehol egy kõ, vagy gyökér, csak szimplán meredek volt. Utána kezdtek el ott versenyeket rendezni, megismerte a nép... most már elég szép. Dante, ha te ott tényleg felmész, kihívjuk a Guinness bizottságot ;)

Azt nem állítom, hogy jelenlegi, szétmosott állapotában is fel lehet menni. Idén még a LEVEL 2 is mászhatatlan, hiszen ki tud fölfelé átugrani egy 60 centi magas kidõlt fát? :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

A régi Duna Maraton ott jött le, még a régi szép idõkben, amikor még a "rövidtáv" (nem volt rövidtáv :-D) is 70-et ment, ami 79 volt. :D

65-re volt kiírva és 70 lett a vége. ;)
Jövõ hétre remélem meggyógyulok, aztán megmutatom neked az "alapfokú 2"-t, kiváncsi vagyok mit mondasz rá. :D Egyik Olisulin jártunk arra, rigid gép szerintem elõny rajta.

Zed

Zed

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,693 posts
Elsõ évben a Duna Marci is a Level 3-nak keresztelten ment le. Én azon a lejtõn talán 1997-ben jártam elõször, akkor simán le lehetett gurulni rajta, sehol egy kõ, vagy gyökér, csak szimplán meredek volt. Utána kezdtek el ott versenyeket rendezni, megismerte a nép... most már elég szép. Dante, ha te ott tényleg felmész, kihívjuk a Guinness bizottságot ;)
A Nagy Köves melletti új DH nyomot mi már évek óta járjuk, régebben felfelé is jó volt.
Dante, az, hogy egy lányt nem ismersz a versenyekrõl, nem jelenti, hogy nem megy sokkal jobban nálad, vagy akár nálam lefelé. Ha kell mutatok olyan lányt, aki CC géppel táblást nyom a letörésnél, ahol mi leszállunk tolni :D
Ausztria, Kenguruk földje!

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts
Szerintem nincsen azzal semmi extra, kicsit sziklás, azt ennyi.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Amelyikre te gondolsz, az szerintem a szuszogó mellett megy ugyanúgya HHH tetejére.. Bár lehet, h nem egyre gondolunk.

A régi Duna Maraton ott jött le, még a régi szép idõkben, amikor még a "rövidtáv" (nem volt rövidtáv :-D) is 70-et ment, ami 79 volt. :D
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7,622 posts

Én csak azt az emelkedõt ismerem, amin a buda maraton megy fel a 2. körben. Az LEVEL mennyi?

Ez soha nem volt kérdés... :)

Amelyikre te gondolsz, az szerintem a szuszogó mellett megy ugyanúgya HHH tetejére.. Bár lehet, h nem egyre gondolunk.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Lesz idén is MTB piknik Vértesbogláron. http://mtbpiknik.hu/...ampaign=574x297

A meredek mászásoknak sok trükkje van, az egyik, hogy jelentõs erõnléti tartalékkal kell nekiállni. Mondjuk elkezded 300 W teljesítménnyel, de képesnek kell lenned simán 1000 W fölöttire is pár másodpercig. Az a baj, hogy ilyen erõt bicajozással nagyon nehéz szerezni, az élversenyzõk éppen ezért kondiznak télen lábra. Amikor már kényelmesen kitol az ember 2-300 kilót, az egy 60-70 kilós bicajozásnál már elég nagy erõ, ha ez a pedálokon landol. Az elit szintû pályasprinterek 1-2 másodpercig 2-3000 W-ot is nyomnak (~4 LE, ami azért brutális!), ami szinte szürreális számomra. A legtöbb bicajosnál ez hiányzik. Rögtön az elején maxon mennek, s mivel képtelenek annál nagyobb erõ kifejtésére, az elsõ keresztben heverõ akadályon fennakadnak. Ez nem egyenlõ persze az állóképességgel, lehet, sok nagyon jó versenyzõ inkább ezeken futva közlekedne. (hillclimb versenyen nyilván más a kérdés, ha ott elakadsz, akkor annyi is volt) A többi oldal, mint geo, technika, nyomválasztás, guminyomás, talajminõség, természetesen szintén számít, s sokszor mázli is kell hozzá. Nagyon jó példa erre a Hárshegy számomra, ahol a kövesen kell egy kis mák is, hogy a kövekre rárongyolva a szerencsés irányba menjen a bicaj.

Nagyon jó gyakorlás az Ördögoldal a Bükk vagy Szilvásmarcin - én mindig kistányéron kezdem, s amikor jön a végén a meredek gyökeres, felrakom középre, s mivel addig "pihentem", azt a 20 métert csak kibírom, s felgurul a bicaj. Kistányéron meg sokszor csak eldõlnék, vagy elkaparnék egy-egy kövön vagy gyökeren.

A Buda Marci nem megy fel durván sehol sem.

Macskám van, húzom a féket lefelé, már kemény se legyek? :D Level-3: szerintem nem, viszont OX-ben benne volt. Ott az átlagbringás, engem is beleértve, megdöglik. A 24-h a "klasszikon" ment le, a szuszogó mellett - és a terminátoron föl.

Amúgy a klasszik mellett van egy döntött kanyarokkal megoldott jó kis meredek lejtõ - van benne pár ugrató. Ott is érdemes gyakorloni, mert vannak benne érdekesebb részek, fõleg az alján.

A sok lassú fordultos és a sok 10x10mp-es edzés nekem idén elég volt ahhoz hogy fel tudjak menni a meredek emelkedõkön.

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sajnos ma elhagytam egy Skullcandy márkájú fülhallgatót (fekete-fehér színben) valahol a Buda Maraton útvonalán. Ha valaki netalántán talál ilyet arrafelé, megköszönném, ha visszakaphatnám. Koszos, kopott, enyhén kontakthibás, kissé tocsog a fülzsírtól és megsárgult az UV-tõl, de elképesztõen jól szól és a szívemhez nõtt. :) Fülbedugós típusú és kis koponyák vannak rárajzolva.

Ejj, ma is kalandos nap volt. Indult úgy, hogy kiráztam 3 szép lánctányér csavart, s nem értettem, miért ideges a váltás. Majd otthon az adrenalin hevében úgy beleraktam az újakat, hogy egybõl 2nél elment a menet, egy harmadiknál meg elkentem a torx fejet. Nem baj, irány ki a hegyre, ahol szemüvegen talált egy szarvasbogár, majd rávetõdött a karomra, amirõl alig bírtam lerángatni - enyhe perec (technikás leszállás) is lett a vége. A S3szöget meg 2 méter híján kimásztam a hármaskereszt felé. (asszem Csúcs-hegy?)

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
A meredek mászásoknak sok trükkje van, az egyik, hogy jelentõs erõnléti tartalékkal kell nekiállni. Mondjuk elkezded 300 W teljesítménnyel, de képesnek kell lenned simán 1000 W fölöttire is pár másodpercig. Az a baj, hogy ilyen erõt bicajozással nagyon nehéz szerezni, az élversenyzõk éppen ezért kondiznak télen lábra. Amikor már kényelmesen kitol az ember 2-300 kilót, az egy 60-70 kilós bicajozásnál már elég nagy erõ, ha ez a pedálokon landol. Az elit szintû pályasprinterek 1-2 másodpercig 2-3000 W-ot is nyomnak (~4 LE, ami azért brutális!), ami szinte szürreális számomra. A legtöbb bicajosnál ez hiányzik. Rögtön az elején maxon mennek, s mivel képtelenek annál nagyobb erõ kifejtésére, az elsõ keresztben heverõ akadályon fennakadnak. Ez nem egyenlõ persze az állóképességgel, lehet, sok nagyon jó versenyzõ inkább ezeken futva közlekedne. (hillclimb versenyen nyilván más a kérdés, ha ott elakadsz, akkor annyi is volt) A többi oldal, mint geo, technika, nyomválasztás, guminyomás, talajminõség, természetesen szintén számít, s sokszor mázli is kell hozzá. Nagyon jó példa erre a Hárshegy számomra, ahol a kövesen kell egy kis mák is, hogy a kövekre rárongyolva a szerencsés irányba menjen a bicaj.

Nagyon jó gyakorlás az Ördögoldal a Bükk vagy Szilvásmarcin - én mindig kistányéron kezdem, s amikor jön a végén a meredek gyökeres, felrakom középre, s mivel addig "pihentem", azt a 20 métert csak kibírom, s felgurul a bicaj. Kistányéron meg sokszor csak eldõlnék, vagy elkaparnék egy-egy kövön vagy gyökeren.

A Buda Marci nem megy fel durván sehol sem.

Kömény vagy Dante! A Level 3 nem volt beépítve régen a 24 órás pályájába?

Macskám van, húzom a féket lefelé, már kemény se legyek? :D Level-3: szerintem nem, viszont OX-ben benne volt. Ott az átlagbringás, engem is beleértve, megdöglik. A 24-h a "klasszikon" ment le, a szuszogó mellett - és a terminátoron föl.

Amúgy a klasszik mellett van egy döntött kanyarokkal megoldott jó kis meredek lejtõ - van benne pár ugrató. Ott is érdemes gyakorloni, mert vannak benne érdekesebb részek, fõleg az alján.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts

Ha kihívást akartok a HHH-n, van pár ajánlatom. :) A szuszogó ugye süti, mindenki nagytányéron felmegy, ez a LEVEL 1.

LEVEL 2

Ez a könnyebb, a reptér végén lévõ 5ös elágból a S csíkon elmászunk a betonút végéig. Van benne falépcsõ is, de simán kitekerhetõ, csak sebesség kell. Érdemesebb középtányéron nekimenni, mert jól tapad, s van nyomaték.

LEVEL3

Na ez már húzós, itt már én sem mindig megyek fel. A S-ról a szuszogóval párhuzamosan megy, fölötte, a S és a K közötti fölsõ szaggatott út. Ez is felmegy a csúcsra, de kicsit kanyargósabban. Van benne egy király-szakasz, egy letörésekkel és szétmosásokkal tarkított 30-40 %-os rész, na ott már nagyon a nyereg hegyén kell ülni, s kis mák is kell a sikeres abszolváláshoz. Régen a HHH-n az OX itt ment le, sok esés is volt ezen a szakaszon. Ez már kistányéros. Az elejét kicsit nehéz megtalálni, egyszerûbb fordítva, a csúcson menjetek el északi irányba le a sodroson, s a kerítésre tapadva pattogjatok át a köveken, majd jöhet a katlanDH. Sárban nincs az az atyaúristen, hogy itt lemenjek. :D

A Szuszogó a S és a K közötti felülrõl második szaggatott. Semmi extra, csak jó guminyomás és egyenletes tempó kell. Magadnak tudod csak nehézzé tenni, ha az elején ellövöd a kakaót, illetve, ha 4 baros gumival mész neki...

Ja és még ott a "terminátor", a jó kis lépcsõsorával, de azt sajnos nem tudom ezen a térképen megmutatni.

Kömény vagy Dante! A Level 3 nem volt beépítve régen a 24 órás pályájába?

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts
Dante, köszi a részletes leírást a térképekkel! Így már tudom, melyik a Szuszogó, és ezek szerint már tekertem rajta felfelé barátnõmmel, csak nem mentünk rajta végig. Level 2-n viszont sokszor jártam már, csak éppen eddig toltam ott a bicajt. Szégyen vagy sem, még lefelé is... (Elég "óvatos" vagyok lefelé, valószínûleg túlságosan is.) Felfelé viszont 2x is megpróbáltam, még 2 éve a régi merevfarúmmal és pár kevésbé meredek résszakaszt leszámítva nem igazán ment. Sõt, azt hittem, lehetetlen ezen feltekerni - de mivel lehetséges, ezek után megpróbálom mégegyszer. Nehogymá'! :) (Level 3 az ismeretlen, de egyelõre ignorálnám...;-))

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Én csak azt az emelkedõt ismerem, amin a buda maraton megy fel a 2. körben. Az LEVEL mennyi?

Budán nincs semmi extra emelkedõ, 32×18-cal lényegében minden megtekerhetõ.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

... nem a tfékel van baj :)

A sebesség mindent megold.