Jelentkezz be Regisztrálj
Túrák Magyarországon
Posted 2010. July 04. - 23:06
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. July 04. - 23:05
Mas: csutortokon Pesten lesz dolgom, ha valakinek volna kedve delutan tekeregni valamerre, irjon. Utvonal szempontjabol nyitott vagyok, lehet Budai Hg. de Pilis is. Sot, a Pilis nekem jobb, mert akkor haza is tekerhetek Esztergomba. Ronin, Dinnye, Zeezoo? Barkit szivesen latok!
Elvileg nekem jó a csütörtök, de csak 1/2 5 után tudok indulni, mert addig dolgozom. Meg lehetne támadni a pilishegyi Panoráma utat, utána Két-Bükkfa, innen mi vissza, Te meg legurulsz Esztergomba.
Posted 2010. July 04. - 23:04
A Vaskapui út elejéig kb. 85 km-t mutatott a számláló, onnan talán még van 5 km az erdészházig.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. July 04. - 22:50
A Kakas-hegy, Ordogkulloje, Hoffmann fogado resz bent megy az erdoben, aszfaltozott uton, azt nem tudtam bejelolni. A vege meg kemeny lehet, a maszas fol a Vaskapui erdeszhazig. Meredeksegben nem tudom mennyi, de szoktak emlegetni. Kerdezz meg orszagutisokat, a Kinok kinja versenynek ott van a befutoja.
Mas: csutortokon Pesten lesz dolgom, ha valakinek volna kedve delutan tekeregni valamerre, irjon. Utvonal szempontjabol nyitott vagyok, lehet Budai Hg. de Pilis is. Sot, a Pilis nekem jobb, mert akkor haza is tekerhetek Esztergomba. Ronin, Dinnye, Zeezoo? Barkit szivesen latok!
Posted 2010. July 04. - 22:27
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Posted 2010. July 04. - 22:05
Végig aszfalton: Esztergom (Sportcsarnok)- Két-Bükkfa nyereg (Dobogókõ)- Csobánka - Pilisvörösvár - Pilisszántó - Pilisszentkereszt - Kakas-hegy - Ördögküllõje - Hoffmann fogadó - Mexico (Dobogókõ) - Vaskapui erdészház (Esztergom)
Az erõsebbeket kérdezném, végig lehet tekerni ezt normális lábfordulattal nagytányéron? Esteleg valaki be tudná rajzolni nekem térképen ezt az utat.
A sebesség mindent megold.
Posted 2010. July 04. - 20:10
Posted 2010. July 02. - 21:39
Szerintem a Szuszogó a sárga pöttyös jelzésed fölött a szürke hosszú szaggatott vonal... a Szuszogó vége felé emlékeim szerint nincs az a balkanyar ami az útvonaladon látható. Ja, és a Szuszogó végig köves, sziklás, valamint kb. az út kétharmadánál van egy vízmosásos rész, ami eléggé meg tudja fogni az embert. Ha az meg van, akkor onnan már nyerõ a mászás. Aztán ami a jelzést illeti lehet, hogy tévedek, mert az általad jelölt út is nagyon azon a a környéken van.
Köszi az útbaigazítást, valószínûleg igazad lesz! Amin én mentem itt, az valami DH-pálya volt. No, akkor mégis megkeresem ezt a Stage 1-et!
Posted 2010. July 02. - 21:23
Vajon én melyiken mehettem most, ma munka után? Virágos-nyereg felõl jöttem, onnan fel és le, s aztán tovább a reptér mellett Határ-nyereg felé. Íme, a log:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.gif
Fully-val voltam, egyszer kellett leszállnom, egészen a felsõ részéhez közel egy kisebb, köves ugratónál. Na, ott lefelé is leszálltam, mert féltem, hogy eltöröm a nagy lánctányért a kövön. Különben nem volt annyira vészes felfelé, s ebbõl a Szuszogóra, vagyis a Stage 1-re tippelek. No, jöhet a Stage 2! ;-)
Viszont, leérve fülig érõ szájjal konstatáltam, hogy amit eddig én meredeknek hittem, az nem is annyira az...
Szerintem a Szuszogó a sárga pöttyös jelzésed fölött a szürke hosszú szaggatott vonal... a Szuszogó vége felé emlékeim szerint nincs az a balkanyar ami az útvonaladon látható. Ja, és a Szuszogó végig köves, sziklás, valamint kb. az út kétharmadánál van egy vízmosásos rész, ami eléggé meg tudja fogni az embert. Ha az meg van, akkor onnan már nyerõ a mászás. Aztán ami a jelzést illeti lehet, hogy tévedek, mert az általad jelölt út is nagyon azon a a környéken van.
Posted 2010. July 02. - 21:08
Öööööö...izé...hmmmm...hát az most nem nagyon esne nekem útba.
Tudod mit? Találkozzunk az UVH-nál 10 órakor és menjünk egy Nagy-Kevély - Pilis - Dobogókõt és onnan becsatlakozunk a középbe...aztán meg majd meglátjuk meddig tart a lendületem.
ok.
megbeszéltük
Posted 2010. July 02. - 21:08
Ha nem DM akkor tippek:
- a mátra Pálosvörösmart feletti sziklás gerince
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - r
-a bakony feljthetetlen "saras marasztalója"-gyönyörû rétek és "fejed búbjáig a búzában"
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - kertes-k
-a mátra északi része-nincs jelzett túristaút,de jól járhatóak az erdészeti utak-szinteket lehet gyûjteni
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - m
Na végre képek tõled, csak rábeszéltelek?
Mit is kell mondani? Húzd meg a gyíkot?
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - kertes-k
Ez Bakonybél után van a Hajag felé haladva balra?
Jövõ héten dumáljunk.
Posted 2010. July 02. - 21:05
...felõlem
hol tal?mint a múltkor,hhh teteje?
10.
Öööööö...izé...hmmmm...hát az most nem nagyon esne nekem útba.
Tudod mit? Találkozzunk az UVH-nál 10 órakor és menjünk egy Nagy-Kevély - Pilis - Dobogókõt és onnan becsatlakozunk a középbe...aztán meg majd meglátjuk meddig tart a lendületem.
Posted 2010. July 02. - 20:54
hol tal?mint a múltkor,hhh teteje?
10.
Posted 2010. July 02. - 20:51
Ha kihívást akartok a HHH-n, van pár ajánlatom. A szuszogó ugye süti, mindenki nagytányéron felmegy, ez a LEVEL 1.
LEVEL 2
Ez a könnyebb, a reptér végén lévõ 5ös elágból a S csíkon elmászunk a betonút végéig. Van benne falépcsõ is, de simán kitekerhetõ, csak sebesség kell. Érdemesebb középtányéron nekimenni, mert jól tapad, s van nyomaték.
LEVEL3
Na ez már húzós, itt már én sem mindig megyek fel. A S-ról a szuszogóval párhuzamosan megy, fölötte, a S és a K közötti fölsõ szaggatott út. Ez is felmegy a csúcsra, de kicsit kanyargósabban. Van benne egy király-szakasz, egy letörésekkel és szétmosásokkal tarkított 30-40 %-os rész, na ott már nagyon a nyereg hegyén kell ülni, s kis mák is kell a sikeres abszolváláshoz. Régen a HHH-n az OX itt ment le, sok esés is volt ezen a szakaszon. Ez már kistányéros. Az elejét kicsit nehéz megtalálni, egyszerûbb fordítva, a csúcson menjetek el északi irányba le a sodroson, s a kerítésre tapadva pattogjatok át a köveken, majd jöhet a katlanDH. Sárban nincs az az atyaúristen, hogy itt lemenjek.
A Szuszogó a S és a K közötti felülrõl második szaggatott. Semmi extra, csak jó guminyomás és egyenletes tempó kell. Magadnak tudod csak nehézzé tenni, ha az elején ellövöd a kakaót, illetve, ha 4 baros gumival mész neki...
Ja és még ott a "terminátor", a jó kis lépcsõsorával, de azt sajnos nem tudom ezen a térképen megmutatni.
Vajon én melyiken mehettem most, ma munka után? Virágos-nyereg felõl jöttem, onnan fel és le, s aztán tovább a reptér mellett Határ-nyereg felé. Íme, a log:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.gif
Fully-val voltam, egyszer kellett leszállnom, egészen a felsõ részéhez közel egy kisebb, köves ugratónál. Na, ott lefelé is leszálltam, mert féltem, hogy eltöröm a nagy lánctányért a kövön. Különben nem volt annyira vészes felfelé, s ebbõl a Szuszogóra, vagyis a Stage 1-re tippelek. No, jöhet a Stage 2! ;-)
Viszont, leérve fülig érõ szájjal konstatáltam, hogy amit eddig én meredeknek hittem, az nem is annyira az...
Posted 2010. July 02. - 19:58
hejjj
holnap nem túl korai(10) indulással tekernék valami hosszabbat. nem verseny,de nem is tökölõs tempóban.megállni csak vízvétel miatt szeretnék.
ha valakinek van kedve csatlakozzon.
útvonal spontán
Mondjuk holnap egy DM középtáv? Dömörkapu felõl megyek fel és a nagy hármas keresztezõdésnél csatlakozok be a DM útvonalába, és onnan mennék egy középtávot.
Posted 2010. July 02. - 19:32
holnap nem túl korai(10) indulással tekernék valami hosszabbat. nem verseny,de nem is tökölõs tempóban.megállni csak vízvétel miatt szeretnék.
ha valakinek van kedve csatlakozzon.
útvonal spontán
Posted 2010. July 02. - 18:34
És ennek egyébként mi köze a topic témájához? Ha már nyitottak egy ilyen témát (http://forum.bikemag...i-hol-nem-4464/), ahova egyébként te is írtál, miért nem ott teszed fel a kérdést?
Hát pl. a szentendreinek talán van némi köze... Hm?
Azért nem oda, mert megszoktam, hogy a friss topic-ok általában 1-2 napon belül zárulnak, mert "van már ilyen" + ezt lényegesen többen olvassák.
Posted 2010. July 02. - 18:33
Posted 2010. July 02. - 18:21
Gondolok itt olyanokra, mint pl. a Váci úton a Tesco és a Duna Plaza közt nagyjából félúton lévõ egyik keresztezõdésre, ahol a kerékpárút melletti növények annyira magasra és sûrûn nõttek, hogy nem lehet rajtuk átlátni. Egyszer kis híján egy autó alatt kötöttem ki, mert én sem láttam a jobbra kanyarodni szándékozó autót és az autó sofõrje sem lát(hat)ott engem. Nekem is zöld, neki is, mindketten elindultunk és csak pár centivel kerültük el egymást.
A másik nem annyira veszélyes, mint zavaró, de viszonylag friss: a Szentendre felé menõ "kerékpárúton" kb. itt egy jótét lélek felszóratta az utat valami murvára emlékeztetõ izével. A traktorgumiknak szerencsémre nem okozott problémát, de egy városi közlekedésre szánt bringával vagy outival szerintem igen nagy szívás az a szakasz. Lehet, hogy ezen a szakaszon jobb elmenni a Szentendrei út felé...
(a Római parton még volt aki arra tippelt, a bringásokat akarják lassítani ezzel a módszerrel. Nade egy állítólag Eurovelo úton??? )