Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszönöm mindkettõtöknek. Egyébként ez a hegyek pokla országúti verseny útvonala.

A sebesség mindent megold.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Mas: csutortokon Pesten lesz dolgom, ha valakinek volna kedve delutan tekeregni valamerre, irjon. Utvonal szempontjabol nyitott vagyok, lehet Budai Hg. de Pilis is. Sot, a Pilis nekem jobb, mert akkor haza is tekerhetek Esztergomba. Ronin, Dinnye, Zeezoo? Barkit szivesen latok! :)

Elvileg nekem jó a csütörtök, de csak 1/2 5 után tudok indulni, mert addig dolgozom. Meg lehetne támadni a pilishegyi Panoráma utat, utána Két-Bükkfa, innen mi vissza, Te meg legurulsz Esztergomba.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Nekem sikerült bejelölni, de a mentésnél lefagyott a Mapsource, úgyhogy egyelõre nincs térkép :(
A Vaskapui út elejéig kb. 85 km-t mutatott a számláló, onnan talán még van 5 km az erdészházig.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás
Nagyjabol a terkep: Helischer utca to Vaskapui

A Kakas-hegy, Ordogkulloje, Hoffmann fogado resz bent megy az erdoben, aszfaltozott uton, azt nem tudtam bejelolni. A vege meg kemeny lehet, a maszas fol a Vaskapui erdeszhazig. Meredeksegben nem tudom mennyi, de szoktak emlegetni. Kerdezz meg orszagutisokat, a Kinok kinja versenynek ott van a befutoja.

Mas: csutortokon Pesten lesz dolgom, ha valakinek volna kedve delutan tekeregni valamerre, irjon. Utvonal szempontjabol nyitott vagyok, lehet Budai Hg. de Pilis is. Sot, a Pilis nekem jobb, mert akkor haza is tekerhetek Esztergomba. Ronin, Dinnye, Zeezoo? Barkit szivesen latok! :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
A Két-Bükkfa nyereg elõtti hajtûkanyar, illetve a pilisszántói nyereg elõtti rész kb. 15%-os, a többi helyen max 10%.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ismeri valaki ezt az útvonalat?
Végig aszfalton: Esztergom (Sportcsarnok)- Két-Bükkfa nyereg (Dobogókõ)- Csobánka - Pilisvörösvár - Pilisszántó - Pilisszentkereszt - Kakas-hegy - Ördögküllõje - Hoffmann fogadó - Mexico (Dobogókõ) - Vaskapui erdészház (Esztergom)

Az erõsebbeket kérdezném, végig lehet tekerni ezt normális lábfordulattal nagytányéron? Esteleg valaki be tudná rajzolni nekem térképen ezt az utat.

A sebesség mindent megold.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Holnap /hétfõ/ meló után megyek egy Szentlélek tér - HHH - Téglagyári lejtõ - Kövesbérc - Egri vár - Kevély-nyereg - Csillaghegy utat. Ha valaki kedvet érez egy kb. 2,5 órás úthoz jelezze itt, hogy kire számítsak. 3/4 5-kor indulok a Szentlélek térrõl, tempó folyamatos, sokat állni nem szeretnék, mert megzabálnak a szúnyogok.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Szerintem a Szuszogó a sárga pöttyös jelzésed fölött a szürke hosszú szaggatott vonal... a Szuszogó vége felé emlékeim szerint nincs az a balkanyar ami az útvonaladon látható. Ja, és a Szuszogó végig köves, sziklás, valamint kb. az út kétharmadánál van egy vízmosásos rész, ami eléggé meg tudja fogni az embert. Ha az meg van, akkor onnan már nyerõ a mászás. Aztán ami a jelzést illeti lehet, hogy tévedek, mert az általad jelölt út is nagyon azon a a környéken van.

Köszi az útbaigazítást, valószínûleg igazad lesz! Amin én mentem itt, az valami DH-pálya volt. No, akkor mégis megkeresem ezt a Stage 1-et!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Vajon én melyiken mehettem most, ma munka után? :) Virágos-nyereg felõl jöttem, onnan fel és le, s aztán tovább a reptér mellett Határ-nyereg felé. Íme, a log:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.gif
Feltöltött kép
Fully-val voltam, egyszer kellett leszállnom, egészen a felsõ részéhez közel egy kisebb, köves ugratónál. Na, ott lefelé is leszálltam, mert féltem, hogy eltöröm a nagy lánctányért a kövön. Különben nem volt annyira vészes felfelé, s ebbõl a Szuszogóra, vagyis a Stage 1-re tippelek. No, jöhet a Stage 2! ;-)

Viszont, leérve fülig érõ szájjal konstatáltam, hogy amit eddig én meredeknek hittem, az nem is annyira az... :)

Szerintem a Szuszogó a sárga pöttyös jelzésed fölött a szürke hosszú szaggatott vonal... a Szuszogó vége felé emlékeim szerint nincs az a balkanyar ami az útvonaladon látható. Ja, és a Szuszogó végig köves, sziklás, valamint kb. az út kétharmadánál van egy vízmosásos rész, ami eléggé meg tudja fogni az embert. Ha az meg van, akkor onnan már nyerõ a mászás. Aztán ami a jelzést illeti lehet, hogy tévedek, mert az általad jelölt út is nagyon azon a a környéken van.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás

Öööööö...izé...hmmmm...hát az most nem nagyon esne nekem útba. :)
Tudod mit? Találkozzunk az UVH-nál 10 órakor és menjünk egy Nagy-Kevély - Pilis - Dobogókõt és onnan becsatlakozunk a középbe...aztán meg majd meglátjuk meddig tart a lendületem. :)

ok.
megbeszéltük
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Ha nem DM akkor tippek:
- a mátra Pálosvörösmart feletti sziklás gerince
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - r
-a bakony feljthetetlen "saras marasztalója"-gyönyörû rétek és "fejed búbjáig a búzában" :)
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - kertes-k
-a mátra északi része-nincs jelzett túristaút,de jól járhatóak az erdészeti utak-szinteket lehet gyûjteni :D
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - m

Na végre képek tõled, csak rábeszéltelek?:)
Mit is kell mondani? Húzd meg a gyíkot?:D
Picasa Web Albums - oldbikeold3 - kertes-k
Ez Bakonybél után van a Hajag felé haladva balra?
Jövõ héten dumáljunk.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

...felõlem :)
hol tal?mint a múltkor,hhh teteje?
10.

Öööööö...izé...hmmmm...hát az most nem nagyon esne nekem útba. :)
Tudod mit? Találkozzunk az UVH-nál 10 órakor és menjünk egy Nagy-Kevély - Pilis - Dobogókõt és onnan becsatlakozunk a középbe...aztán meg majd meglátjuk meddig tart a lendületem. :)

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
...felõlem :)
hol tal?mint a múltkor,hhh teteje?
10.
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Ha kihívást akartok a HHH-n, van pár ajánlatom. :) A szuszogó ugye süti, mindenki nagytányéron felmegy, ez a LEVEL 1.

LEVEL 2

Feltöltött kép

Ez a könnyebb, a reptér végén lévõ 5ös elágból a S csíkon elmászunk a betonút végéig. Van benne falépcsõ is, de simán kitekerhetõ, csak sebesség kell. Érdemesebb középtányéron nekimenni, mert jól tapad, s van nyomaték.

LEVEL3

Feltöltött kép

Na ez már húzós, itt már én sem mindig megyek fel. A S-ról a szuszogóval párhuzamosan megy, fölötte, a S és a K közötti fölsõ szaggatott út. Ez is felmegy a csúcsra, de kicsit kanyargósabban. Van benne egy király-szakasz, egy letörésekkel és szétmosásokkal tarkított 30-40 %-os rész, na ott már nagyon a nyereg hegyén kell ülni, s kis mák is kell a sikeres abszolváláshoz. Régen a HHH-n az OX itt ment le, sok esés is volt ezen a szakaszon. Ez már kistányéros. Az elejét kicsit nehéz megtalálni, egyszerûbb fordítva, a csúcson menjetek el északi irányba le a sodroson, s a kerítésre tapadva pattogjatok át a köveken, majd jöhet a katlanDH. Sárban nincs az az atyaúristen, hogy itt lemenjek. :D

A Szuszogó a S és a K közötti felülrõl második szaggatott. Semmi extra, csak jó guminyomás és egyenletes tempó kell. Magadnak tudod csak nehézzé tenni, ha az elején ellövöd a kakaót, illetve, ha 4 baros gumival mész neki...

Ja és még ott a "terminátor", a jó kis lépcsõsorával, de azt sajnos nem tudom ezen a térképen megmutatni.

Vajon én melyiken mehettem most, ma munka után? :) Virágos-nyereg felõl jöttem, onnan fel és le, s aztán tovább a reptér mellett Határ-nyereg felé. Íme, a log:
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.gif
Feltöltött kép
Fully-val voltam, egyszer kellett leszállnom, egészen a felsõ részéhez közel egy kisebb, köves ugratónál. Na, ott lefelé is leszálltam, mert féltem, hogy eltöröm a nagy lánctányért a kövön. Különben nem volt annyira vészes felfelé, s ebbõl a Szuszogóra, vagyis a Stage 1-re tippelek. No, jöhet a Stage 2! ;-)

Viszont, leérve fülig érõ szájjal konstatáltam, hogy amit eddig én meredeknek hittem, az nem is annyira az... :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

hejjj :)

holnap nem túl korai(10) indulással tekernék valami hosszabbat. nem verseny,de nem is tökölõs tempóban.megállni csak vízvétel miatt szeretnék.
ha valakinek van kedve csatlakozzon.
útvonal spontán ;)

Mondjuk holnap egy DM középtáv? Dömörkapu felõl megyek fel és a nagy hármas keresztezõdésnél csatlakozok be a DM útvonalába, és onnan mennék egy középtávot.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 hozzászólás
hejjj :)

holnap nem túl korai(10) indulással tekernék valami hosszabbat. nem verseny,de nem is tökölõs tempóban.megállni csak vízvétel miatt szeretnék.
ha valakinek van kedve csatlakozzon.
útvonal spontán ;)

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás

És ennek egyébként mi köze a topic témájához? Ha már nyitottak egy ilyen témát (http://forum.bikemag...i-hol-nem-4464/), ahova egyébként te is írtál, miért nem ott teszed fel a kérdést?

Hát pl. a szentendreinek talán van némi köze... Hm? ;)
Azért nem oda, mert megszoktam, hogy a friss topic-ok általában 1-2 napon belül zárulnak, mert "van már ilyen" + ezt lényegesen többen olvassák.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
És ennek egyébként mi köze a topic témájához? Ha már nyitottak egy ilyen témát (http://forum.bikemag...i-hol-nem-4464/), ahova egyébként te is írtál, miért nem ott teszed fel a kérdést?

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Mondjátok, van valahol lista a problémás/veszélyes helyekrõl?
Gondolok itt olyanokra, mint pl. a Váci úton a Tesco és a Duna Plaza közt nagyjából félúton lévõ egyik keresztezõdésre, ahol a kerékpárút melletti növények annyira magasra és sûrûn nõttek, hogy nem lehet rajtuk átlátni. Egyszer kis híján egy autó alatt kötöttem ki, mert én sem láttam a jobbra kanyarodni szándékozó autót és az autó sofõrje sem lát(hat)ott engem. Nekem is zöld, neki is, mindketten elindultunk és csak pár centivel kerültük el egymást.

A másik nem annyira veszélyes, mint zavaró, de viszonylag friss: a Szentendre felé menõ "kerékpárúton" kb. itt egy jótét lélek felszóratta az utat valami murvára emlékeztetõ izével. A traktorgumiknak szerencsémre nem okozott problémát, de egy városi közlekedésre szánt bringával vagy outival szerintem igen nagy szívás az a szakasz. Lehet, hogy ezen a szakaszon jobb elmenni a Szentendrei út felé... :(
(a Római parton még volt aki arra tippelt, a bringásokat akarják lassítani ezzel a módszerrel. Nade egy állítólag Eurovelo úton??? )

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
A térképekre nézve mindig találok "fekete foltokat"-ki kell fehérítenem õket :)