Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Rendben...de szerdán még konzultáljunk.

Okok. Irj ide, hatha masok is kedvet kapnak majd. :)

Buki, Ronin nem tudunk menni csütörtökön menni veletek mert megyünk cs.du. Békésre aztán pénteken a családdal Lengyelországba esküvõre pedig már szívesen látnánk a képetek :)

A, nem valtoztam sokat... :D Akkor jo kajalast, pialast nektek. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Jó az szombatnak...;)

Legközelebb nem leszek vajszívû, és én dirigálok.:D

Nem hogy térképet nem tud olvasni, még a naptárat sem ismeri!:o
Amúgy meg, csak tessék kérem, tessék, legyen a mi guide-unk!
(TEccik tudni térképet olvasni?!) :P

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás

Richie, imába foglalom a neved a mai naptól, mert megmutattad a Kövesbérci kéket a HHH felé. Sokat agyaltam hogyan lehetne átjutni a HHH-ról a Kevélyek irányába a lehetõ legkevesebb aszfalttal, de a térkép nézegetésen túl még nem jutottam, egészen a legutóbbi tekerésünkig.Ma megcsináltam fordítva, és legnagyobb örömömre a téglagyár után ki sem kellett menni a 10-es útra ha követem a kéket a búzatábla szélén. A 10-es út csak annyi volt, hogy átkeltem az egyik oldalról a másikra. A felfelé haladósat a Kövesbércre ugyan benéztem a nagy dzsumbújban, így tulajdonképpen a kukoricás mellett döngölt talajon jutottam fel vissza a kékre. Qrva jóóó volt ez a mai nap!!!! 34 km/1000m/2,5h és változatos terep, juhéééé!!!! :)

Hát igen, a jö öreg DM útvonal amikor még a Várból indult.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok, vasárnap tekertünk egyet a Cserhátban VV-vel, és Zsizsivel : Vác-Acsa-Héhalom-Kozárd-Mohora-Balassagyarmat útvonalon . Egy kis ízelítõ az utunkról a " képeim " között ...

Jó az szombatnak...;)

Legközelebb nem leszek vajszívû, és én dirigálok.:D

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Buki, Ronin nem tudunk menni csütörtökön menni veletek mert megyünk cs.du. Békésre aztán pénteken a családdal Lengyelországba esküvõre pedig már szívesen látnánk a képetek :)
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

vilee

vilee

vendég

• fórumtag
  • 38 hozzászólás
Sziasztok, vasárnap tekertünk egyet a Cserhátban VV-vel, és Zsizsivel : Vác-Acsa-Héhalom-Kozárd-Mohora-Balassagyarmat útvonalon . Egy kis ízelítõ az utunkról a " képeim " között ...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Richie, imába foglalom a neved a mai naptól, mert megmutattad a Kövesbérci kéket a HHH felé. Sokat agyaltam hogyan lehetne átjutni a HHH-ról a Kevélyek irányába a lehetõ legkevesebb aszfalttal, de a térkép nézegetésen túl még nem jutottam, egészen a legutóbbi tekerésünkig.Ma megcsináltam fordítva, és legnagyobb örömömre a téglagyár után ki sem kellett menni a 10-es útra ha követem a kéket a búzatábla szélén. A 10-es út csak annyi volt, hogy átkeltem az egyik oldalról a másikra. A felfelé haladósat a Kövesbércre ugyan benéztem a nagy dzsumbújban, így tulajdonképpen a kukoricás mellett döngölt talajon jutottam fel vissza a kékre. Qrva jóóó volt ez a mai nap!!!! 34 km/1000m/2,5h és változatos terep, juhéééé!!!! :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás

Nincs 15 %. Amúgy itthon ahol tábla kint van meredekség %-al, még az sem reális.

EDIT: Látod, ha már zsizsi is felmegy, akkor ott még a féket is húzhatod, nehogy kirepülj a kanyarban...;)

Titkon reménykedtem, hogy kibírod ripost nélkül, de hát a valóság mindig durvább az álmoknál! :D

Balu1

Balu1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.726 hozzászólás
Itt találsz balatoni bringás infót: www.balatonbringa.hu

Sohasem az a fontos mit hogy szoktak, mert az a múlt és a jelen.

Egy a lényeg: mi hogyan mûködhet még jól, még jobban mert az a jövõ !

A találmányok már csak ilyenek..

Kömi

Kömi

vendég

• fórumtag
  • 43 hozzászólás

Jövõhéten készülünk körbetekerni a Balatont. Végig a parton a kerékpárutakon. Megtudnátok mondani nekem, hogy mekkora szintkülönbségekre kell számítani?

Nekem az utolsó mért adat 568 méter lett a VDO MC1.0 szerint, szóval nem vészes.
Jó, ha van egy végcél, amely felé utazunk; de végül is az utazás a cél. (Ursula K. Le Guin )
http://picasaweb.google.com/KomiErdhttp://www.kellysklub.hu

Szondos

Szondos

vendég

• fórumtag
  • 156 hozzászólás
Jövõhéten készülünk körbetekerni a Balatont. Végig a parton a kerékpárutakon. Megtudnátok mondani nekem, hogy mekkora szintkülönbségekre kell számítani?

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 hozzászólás
Végülis Dante tanácsának ellenére az utvonalterv-ben ajánlott útvonalon jutottam le Siófokra. Nagyon jól tekerhetõ, kevés forgalom mellett, szóval szerintem jobb mint a 7-es. Még Páty elõtt találkoztam Iron Mariannal aki éppen Velencei-tó átúszásra tekert le edzés képpen, Lovasberényig együtt mentünk. Utána kezdett bedurvulni a meleg a végére már majdnem leájultam, de azért abszolváltam. Az órám nem mért semmit, de 150 körül lett háztól-vízig. Kissé növelte a távot, hogy a Balatonhoz érve rossz irányba fordultam és Tihany felé kezdtem indulni. Igaz úgy is el lehet jutni Siófokra...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Köszi mindkettõtöknek, megnyugodtam.

Nem kell rinyálni a 15% miatt, talán nincs is annyi, meg a meredek rész csak a kanyarban van, azt meg - ha addig volt tempód, lendületed és kellõ csapásszám - akkor alig fogod észrevenni. Nagytányéron tekerhetõ - még - én is felmegyek rajta :D a közép csak akkor kell, ha nézelõdök-beszélgetek tekerés közben.

Nincs 15 %. Amúgy itthon ahol tábla kint van meredekség %-al, még az sem reális.

EDIT: Látod, ha már zsizsi is felmegy, akkor ott még a féket is húzhatod, nehogy kirepülj a kanyarban...;)

A sebesség mindent megold.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Köszi. Én is bízom benne, mert ha az országútisok fel tudnak menni rajta 39-25-ben akkor nekem is simán fel kell mennem 44-32-ben. A 15% mondjuk elég meredeknek tûnik, biztos nem fogok 90es fordulattal menni :) , maximum majd állva megyek ha nehéznek érzem.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Nem kell rinyálni a 15% miatt, talán nincs is annyi, meg a meredek rész csak a kanyarban van, azt meg - ha addig volt tempód, lendületed és kellõ csapásszám - akkor alig fogod észrevenni. Nagytányéron tekerhetõ - még - én is felmegyek rajta :D a közép csak akkor kell, ha nézelõdök-beszélgetek tekerés közben.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Nem lesz gondod. A téli edzõgépemen 48-as van, bár igaz, csak márciustól szoktam hegyes-völgyesre menni, de csont nélkül megy.

Köszi. Én is bízom benne, mert ha az országútisok fel tudnak menni rajta 39-25-ben akkor nekem is simán fel kell mennem 44-32-ben. A 15% mondjuk elég meredeknek tûnik, biztos nem fogok 90es fordulattal menni :) , maximum majd állva megyek ha nehéznek érzem.

A sebesség mindent megold.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 hozzászólás

Szerintem a Szuszogó a sárga pöttyös jelzésed fölött a szürke hosszú szaggatott vonal... a Szuszogó vége felé emlékeim szerint nincs az a balkanyar ami az útvonaladon látható. Ja, és a Szuszogó végig köves, sziklás, valamint kb. az út kétharmadánál van egy vízmosásos rész, ami eléggé meg tudja fogni az embert. Ha az meg van, akkor onnan már nyerõ a mászás. Aztán ami a jelzést illeti lehet, hogy tévedek, mert az általad jelölt út is nagyon azon a a környéken van.

Jelentem, egy kis bénázás után végre megtaláltam a Szuszogót, azaz a Stage 1-et, az általad írt szürke, szaggatott vonallal jelölt út az. Mit mondjak, nem lesz a kedvenc útjaim egyike, mert nem szeretem az ennyire köves utakat. Pozitív, hogy jó kis technikás és lehet gyakorolni, cserébe nem túl meredek - szerencsére. Találtam mellette egy másik utat, ami majdnem végig párhuzamosan fut mellette, az sokkal jobban tetszik. A pár napja általam belinkelt útvonal sem rossz, több helyen is jóval meredekebb a Stage 1-nél és bár más módon, de szintén technikás.
Tegnap még bepróbálkoztam a Stage 2-vel is a fully-val dögfáradtan (4. napja bicajoztam) és elsõ próbálkozásra a feléig jutottam; hát, fülig ért a szám így is! Nem gondoltam volna, hogy ezen fel lehet jönni, de valóban, úgy tûnik, fel lehet. :) Féltávnál viszont az elsõ kerekemmel át kellett ugratnom egy kimosott gyökeret és elvesztettem a lendületet, így letettem a lábam. Na, többet nem bírtam elindulni, így lecsorogtam inkább. (Egyébként az én ingerküszöbömhöz ez a Stage 2 már piszkosul meredek, alig mertem lejönni...) Szóval, majd legközelebb, kevésbé fáradtan megpróbálom még. Talán ahogy Dante is írta, merevfarúval egyszerûbb; megpróbálom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Az erõsebbeket kérdezném, végig lehet tekerni ezt normális lábfordulattal nagytányéron? Esteleg valaki be tudná rajzolni nekem térképen ezt az utat.

Nem lesz gondod. A téli edzõgépemen 48-as van, bár igaz, csak márciustól szoktam hegyes-völgyesre menni, de csont nélkül megy.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Rendben...de szerdán még konzultáljunk.

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Elvileg nekem jó a csütörtök, de csak 1/2 5 után tudok indulni, mert addig dolgozom.

Nekem az teljesen jo. Megbeszelhetunk egy ot orai indulast, es akkor nem kell rohannod sem. Legyen mondjuk Szentlelek ter, es majd eldontjuk, hogy merre menjunk.