Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
vaze, késõn néztem
ad hoc lokális záporok lehetnek, amugy nem gáz kb mult heti maratonállapot a jellemzõ

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,086 posts

Sziasztok!

Holnap mennék biciklizni valahova erdõbe. Leginkább Pilis/BudaiHG a célterület, laza tempóval. 10 körüli indulással. Volna kedve valakinek csatlakozni?
30/öthuszonnyolc 08harminc

--Trifo

Szombat délutántól vasárnap délután fórumtalival egybekötött tekerés a Bükkben? /Benzint leosztanánk/

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

trifo

trifo

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,175 posts
Sziasztok!

Holnap mennék biciklizni valahova erdõbe. Leginkább Pilis/BudaiHG a célterület, laza tempóval. 10 körüli indulással. Volna kedve valakinek csatlakozni?
30/öthuszonnyolc 08harminc

--Trifo

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

Most neked higgyek vagy a VV-nek?
Mert ha neked van igazad, nem indulok.

Nem azért írtam, hogy ne indulj, mert nem elrémíszteni akartalak.
Ez egy kemény TT, és a Börzsöny, meg a Pilis legmagasabb helyein vezet keresztül.
Viszont a helyzet évrõl évre más, nem lehet tudni elõre.
(Például: néhány éve az erdõgazdaság fakiterlmelt a Börzsönyben, ami azt jelentette, hogy 100 métereken
keresztül nem volt járható az országos kék. Az Inócin, ahol lehetne döngetni lefelé,
az összes szúrós szar rá volt nõve az útra. Dobogókõrõl lefelé a Fagyoskatona és a Tölgyikrek közötti
sárga általában haladós, kivéve ha az erdõgazdaság ráhajt a mély talajra valami traktorral.
A Kevély-nyeregre általában fel lehet tekerni, kivéve ha az esõk szarrá mosták az utat.)
Szóval... a dolog pont ettõl szép, és nehéz. Ha jó idõt akarsz menni, arra az a módszer, hogy
elõtte végig kell menni. Én ketté osztottam, és a két felét két hétvége alatt végigtekertem.
Az sokat segít, és kevésbé ér meglepetés.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Sziasztok! Az egriek segítségét kérném, szeretnék a mai nap up-to-date információkat a csapadékmennyiségrõl, ha ez lehetséges! Bõven elegendõ mondjuk egy este 6-os összefoglaló. Elõre is köszönöm!
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Tudom TT. :) Voltam már jónéhányon. Szépen el lehet tévedni rajtuk, ha nincsenek kijelölve, tapasztaltam. :)
Éppen ezért kell az idegenvezetõ.

Érdekes színû bringája van Minuvtcr-nek. :D
Majd lesz valami, még azt sem tudom, hogy egyáltalán rá érek-e akkor. Egyelõre nem pörgög rajta, lesz még addig egy OB is.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Teljesítménytúra. Ezt a fogalmat kéne elõször memorizálnod. Mivel számodra teljesen idegen terepen vezet, és nincs verseny jellegû útvonal kijelölés, az elsõ alkalmat szánd rá arra, hogy megismerd az útvonalat, az alternatív lehetõségeket bizonyos részek kikerülésére (mert alkalmanként erre is szükség lehet), és következõ évben pedig nyomhatod versenytempóban.
Én fejbõl végignyomom az útvonalat a Kevélyekig (és ebben benne van minden alternatív lehetõség is bajok esetén), de utána már gondolkodnom kell, mert onnan nem igazán szoktam megközelíteni az utolsó részét.

Sajnos nem tudom azt mondani, hogy elmegyek és megnézem, mi a helyzet (mint tavaly), vagy felajánlani a társaságom, mert objektív akadályok ezt most nem teszik lehetõvé, illetve nem is bírnám a tempódat felfelé.:)

Esetleg felveheted vele is a kapcsolatot (avus.blog.hu - itt a Fórumon Minuvtcr néven fut, ha jól emlékszem).

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár
Még a váciakat megkérdezem, hogy mi a helyzet arrafelé. De ha az mint felénk akkor nagy sz.pás lesz.
Végigtudok akkor is menni ha tele van bedõlt fákkal meg nincs út, de alapvetõen nem pusztán a teljesítés lenne a cél, hanem a minél gyorsabb teljesítés és egy versenytempós bringázás. Az még beleférne, hogy egyszer-egyszer le kell szállni, de az amikor tömegesen kell átmászni/átbújni a fákon az már sok, kinõttem már ezekbõl a kalandtúrákból, biciklizni szeretek.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
Én egy standard állapotot írtam, Hozé bátyám meg azt, ami elõfordulhat. Én idén nem jártam a Börzsönyben, Hozéról meg nem tudok, így nem tudom teljes bizonyossággal állítani, hogy sima út lesz. Tavaly az volt, de azóta volt egy-két igen viharos idõszak, ami sajnos adott a környezetnek.
De ha ilyen dolgok kétségeket ébresztenek benned, ne indulj el, mert nem neked való.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Szerintem vonj egy átlagot a két hozzászólás között.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

... az öreg mosolyogva ül a monitor elõtt.
"8 óra, meg mi más hátráltatna" olvassa.
Jó vicc, gondolja. Jani barátunk azt hiszi, hogy ez egy kerékpáros TT, és van tekerhetõ út.
Vagy legalább út. Valóban, "többnyire" van. Csak esetleg derékig érõ szúrós susnyás van rajta,
mert nem járt arra senki az elmúl két hónapban.

Komolyra fordítva... itt nem a táv, meg nem a szint az ellenség, bár az a 3500 feletti szint elég sok.
A gond ezzel az, hogy ez nem kerékpáros TT. Sokan ugrottak már neki úgy, hogy "oh sima ügy",
és nagyon kevesen értek be este 9 elõtt.

Most neked higgyek vagy a VV-nek?
Mert ha neked van igazad, nem indulok.

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Ha vasárnap mész, megyek, s ha félsz a tempótól, montit hozok.

Én vagyok a tempó. :D Természetesen a slick-gumis 1tálas sz@rkupaccal megyek, mert nincs más, mentem már ezzel 300at 1nap alatt... Feleslegesen ne szopasd magad montival ha van oútid is. Ha vasárnap, akkor rajt tõlem 7kor. Még egyeztetek a Gerivel, hogy s mint legyen.

Sala, jöhetsz, csak hullazsákot hozz magaddal! :D

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5,747 posts

A kompon kívül mi más hátráltatna?

... az öreg mosolyogva ül a monitor elõtt.
"8 óra, meg mi más hátráltatna" olvassa.
Jó vicc, gondolja. Jani barátunk azt hiszi, hogy ez egy kerékpáros TT, és van tekerhetõ út.
Vagy legalább út. Valóban, "többnyire" van. Csak esetleg derékig érõ szúrós susnyás van rajta,
mert nem járt arra senki az elmúl két hónapban.

Komolyra fordítva... itt nem a táv, meg nem a szint az ellenség, bár az a 3500 feletti szint elég sok.
A gond ezzel az, hogy ez nem kerékpáros TT. Sokan ugrottak már neki úgy, hogy "oh sima ügy",
és nagyon kevesen értek be este 9 elõtt.

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Hétvégére tervezek egy hosszabb-dombos-hegyes tekerést országúton, még nem dõlt el, hogy szombat v. vasárnap. A szombat valószínûbb, mert vasárnap nyugodtan lehet vegetálni.

Az útvonal a következõ lenne:
Rákoscsaba-Pécel-Isaszeg-Gödöllõ-Valkó-Vácszentlászló-Tura-Galgahévíz-Hévízgyörk-Bag-Aszód-Kartal-Verseg-Héhalom-Palotáshalom-Szarvasgede-Jobbágyi-Szurdokpüspöki-Pásztó-Hasznos-Mátrakeresztes-Falloskút-Bagolyirtás-Mátraszentimre-Galyatetõ-Mátraháza-Kékestetõ-Mátraháza-Sástó-Mátrafüred-Gyöngyös-Gyöngyöshalász-Atkár-Csány-Hatvan-Tura-Zsámbok-Dány-Isaszeg-Pécel-Rákoscsaba

A google térkép szerint ez 233km, szintkülönbség biztos sok, de Kékestetõrõl lejt Gyöngyösig, aztán onnan kb. végig sík hazafele. Kékestetõig kb. 135km.

Ha vasárnap mész, megyek, s ha félsz a tempótól, montit hozok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13,254 posts
  • LocationSvájc
fubazzz, egy ilyenre egyszer elmegyek

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts
Hétvégére tervezek egy hosszabb-dombos-hegyes tekerést országúton, még nem dõlt el, hogy szombat v. vasárnap. A szombat valószínûbb, mert vasárnap nyugodtan lehet vegetálni.

Az útvonal a következõ lenne:
Rákoscsaba-Pécel-Isaszeg-Gödöllõ-Valkó-Vácszentlászló-Tura-Galgahévíz-Hévízgyörk-Bag-Aszód-Kartal-Verseg-Héhalom-Palotáshalom-Szarvasgede-Jobbágyi-Szurdokpüspöki-Pásztó-Hasznos-Mátrakeresztes-Falloskút-Bagolyirtás-Mátraszentimre-Galyatetõ-Mátraháza-Kékestetõ-Mátraháza-Sástó-Mátrafüred-Gyöngyös-Gyöngyöshalász-Atkár-Csány-Hatvan-Tura-Zsámbok-Dány-Isaszeg-Pécel-Rákoscsaba

A google térkép szerint ez 233km, szintkülönbség biztos sok, de Kékestetõrõl lejt Gyöngyösig, aztán onnan kb. végig sík hazafele. Kékestetõig kb. 135km.

bardocz

bardocz

törzsvendég

• fórumtag
  • 464 posts
Nem túra ugyan, de Kamaraerdõbe hogyan jutok be a budafoki elágazástól? A 41es mellett elindulok, és ahol jön egy keresztút, ott tovább az aszfaltos úton. Itt majd jön egy emelkedõ, ahol van egy behajtani tilos tábla, ott feltekerek, egy hosszú egyenes szakasz, majd a legvégén be az erdõbe, ami végig emelkedik. Ha itt nem az emelkedõn megyek, akkor lesz majd egy keskeny út, pár sorompó szerûség, és végül be az erdõbe, ahol 200m után szépen el lett torlaszolva fákkal.
Van valami másik út, ahol érdemes menni?

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Tavaly semmi sem volt, sima ügy volt, tavaly ELÕTT hánytam el magam. Na az durva volt. :D

És a lényeg, hogy kikönnyítettétek, pedig az tök jó technikás mászás, s simán végig lehet tekerni, nem is kell benne tolni/átemelni.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

Nem, mivel "Dante" a BEAX Maxi útvonalát ismeri, s nem vág le állítólag tekerhetetlen, de amúgy meg simán tekerhetõ, maximum FÁRASZTÓ szakaszokat. :D

Ez így nehezen hihetõ a fõ eltévedõ szájából. :D
Mondjuk véletelnül sem tudnánk együtt menni, mert állandóan várnunk kéne a másikra.

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts

Nem, mivel "Dante" a BEAX Maxi útvonalát ismeri, s nem vág le állítólag tekerhetetlen, de amúgy meg simán tekerhetõ, maximum FÁRASZTÓ szakaszokat. :D

te mindent annyira magadra veszel... :) amúgy meg hiába ismered mikor a táv felénél hõgutát kapsz ;) vagy mi is volt Veled tavaly ami miatt kiugrott a "róka"? :P
egyébként meg tavaly csak a visegrád alatti részt könnyítettük ki
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"