Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

Richie

Richie

törzsvendég

• fórumtag
  • 914 posts
ma megyek hegyre.kb.:2-3 között érek ki. akinek van kedve csatlakozzon...
"õk nevetnek rajtam mert én más vagyok.én pedig azon vigyorgok mert tudom,hogy õk mind egyformák!"

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Hát nekem 2mm nem igazán tûnik komoly mennyiségnek pláne nem 30 fokban

Ilyenkor mennyire megnyugtató, hogy ennyit tévednek 5-6 nappal elõre a meteorológusaink! :) Na, ez az érték 3 napja még 16 mm volt, jóval alacsonyabb hõmérséklet mellett. Szóval a lényeg, hogy jó idõ lesz!

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts

Per pillanat van olyan idõjárás-elõrejelzés, amely komoly mennyiségû csapadékot jelez elõre... Remélem nem lesz belõle semmi!
Lehet, hogy csatlakozom én is (ha páromat sikerül meggyõznöm)! :) Útvonal kb. merre lenne?

Hát nekem 2mm nem igazán tûnik komoly mennyiségnek pláne nem 30 fokban
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Hosi

Hosi

törzsvendég

• jóváhagyásra váró
  • 431 posts

Budapest-Velencei tó kirándulásra tudnátok valami használható útvonalat ajánlani?
Jól sejtem, hogy a 7-esen nem lehet? (nem az M7-esrõl beszélek, mielõtt még... :) )

Nem tudom aktuális-e még, de én a Budakeszi - Páty - Biatorbágy - Etyek - Alcsútdoboz - Vértesacsa - Lovasberény - Velence útvonalat javaslom. Kevés autó, jól tekerhetõ, van benne ugyan emelkedõ, de klasszul lehet haladni. Ha az idõ engedi hétfõn én is arra megyek (egy darabig) Köveskálra.

semmiho

semmiho

törzsvendég

• fórumtag
  • 637 posts

Vasárnap 10.00 indulással a Szentlélek térrõl megyünk 70km-t 2000 szinttel a tempó majdnem túrázós mert lányok is jönnek, aki nem bírná a tempót vagy a szintet az sok helyen le tud válni a csapatról és aszfalton haza gurulhat mindenkit szeretettel várunk azonban csak olyan jöjjön csak aki már legalább 70km tekert terepen mert órákat nem akarunk várni minden egyes emelkedõ végén.

Per pillanat van olyan idõjárás-elõrejelzés, amely komoly mennyiségû csapadékot jelez elõre... Remélem nem lesz belõle semmi!
Lehet, hogy csatlakozom én is (ha páromat sikerül meggyõznöm)! :) Útvonal kb. merre lenne?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

old: szégyen, de akeresztnél még soha nem jártam
bicóval mászható?

gyalogosan egyszerûbb felmenni-az elsõ lépéseknél csak akadályozna... "kétkezi munka" :)
a bringát tedd "láthatatlanná"-sok a kódorgó "fekete" :mad:

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
old: szégyen, de akeresztnél még soha nem jártam
bicóval mászható?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 posts
Lehet, hogy csatlakozok hozzatok. Majd szolok, ha mar biztos a dolog. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Vasárnap 10.00 indulással a Szentlélek térrõl megyünk 70km-t 2000 szinttel a tempó majdnem túrázós mert lányok is jönnek, aki nem bírná a tempót vagy a szintet az sok helyen le tud válni a csapatról és aszfalton haza gurulhat mindenkit szeretettel várunk azonban csak olyan jöjjön csak aki már legalább 70km tekert terepen mert órákat nem akarunk várni minden egyes emelkedõ végén.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts
Azok az új, piros vonatok, amik szinte mindenhol megállnak. A gyorsvonatok még a régiek.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts

Onnan tényleg van, ha a tó északi partjára gondolsz. De ne feledd, õ csak kb. Kápolnásnyékig megy. :)

Ö... hát nem egészen. Eleve nem outival mennék, hanem MTB nyergében - földút nem akadály. :)
Nekem volt egy olyan halvány emlékem, hogy van egy szép hosszú kerékpárút a hetessel párhuzamosan, de a térképeim valahogy nem akarnak tudni róla, ezért kezdtem itt érdeklõdni.
Mellesleg úgy fest, vonatozás lesz a dologból mindkét irányban, mert egy napba nekem nem fér bele 200km :( - oda-vissza kb. 70+30 a tó körül.
Már csak azt volna jó tudni, hogy milyen szerelvények járnak arrafelé... sajnos a MÁV infovonala sem tudja. Tavaly mindig alacsonypadlós (új, piros) vonattal mentem, de a menetrendbõl nem derül ki, hogy mikor, milyen. Telefonon meg csak annyit tudtak mondani, hogy õk is azt a menetrendet látják, amit én. :(

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

Onnan tényleg van, ha a tó északi partjára gondolsz. De ne feledd, õ csak kb. Kápolnásnyékig megy. :)

Déli parton is megy út...az Érd-Kápolnásnyék szakaszon nincs már nagy forgalom.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Kápolnásnyéktõl van alternatív útvonal, ahol lehet hasítani.

With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

pugetto

pugetto

vendég

• fórumtag
  • 62 posts

Hivatalosan nem, de amúgy meg le lehet tojni, attól függ, mennyire akarsz hasítani. Igazából baj csak Velence környékén van, mert ott tényleg nagy a forgalom, addig meg teljesen jó.

Kápolnásnyéktõl van alternatív útvonal, ahol lehet hasítani.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Jól sejtem, hogy a 7-esen nem lehet? (nem az M7-esrõl beszélek, mielõtt még... :) )

Hivatalosan nem, de amúgy meg le lehet tojni, attól függ, mennyire akarsz hasítani. Igazából baj csak Velence környékén van, mert ott tényleg nagy a forgalom, addig meg teljesen jó.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts
A tegnapi nap folyamán részt vettem az Ipolymente 95, aszfaltos teljesítménytúrán, mely az alábbi útvonalon zajlott:

Szob - Ipolydamásd - Letkés (ellenõrzõ pont) - Ipolytölgyes - Vámosmikola - Tésa (ellenõrzõ- és frissítõ pont) - Bernecebaráti - Parassapuszta határátkelõ - Ipolyság (Sahy - ellenõrzõ pont) - Százd (Sazdice) - Ipolyszakállos (Ipelsky Sokolec) - Ipolybél (Bielovce - ellenõrzõ- és frissítõ pont) - Ipolypásztó (Pastovce) - Ipolykeszi (Malé Kosihy) - Ipolyszalka (Salka) - Letkés határátkelõ (ellenõrzõ pont) - Ipolydamásd - Szob

Csak az elismerés szavaival szólhatok a szervezõ Börzsöny Természetbarát és Hegymászó Egyesület munkájáról, valamint a túrán közremûködõ egyesületi tagok hozzáállásáról. Rendkívül részletes, szöveges és rajzos itiner, minden ellenõrzõponton szívélyes fogadtatás, víz, mazsola, szõlõcukor, a frissítõpontokon ezen kívül ásványvíz, csoki- és müzliszelet, az ipolybéli frissítõponton dobozos és palackos sör a település ajándékaként, valamint friss õszibarack.

A célban minden teljesítõnek emléklap, egy szép jelvény, kitûzõ, meglepés ajándék, a szponzor által biztosított termékkatalógus, és egy meleg kézfogás.

Mindez csupán 600 forintba került, és biztos, hogy a jövõ évben is elmegyek erre a kiváló TT-re.

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 posts
Budapest-Velencei tó kirándulásra tudnátok valami használható útvonalat ajánlani?

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts

eh, kölökkorom legkedvesebb ösvénye dédesvár-vár forrás lefelé, persze, igazi tökönülés néhol

A S-n csak pár fa van bedõlve,de a KL-n "magas gátak fogadnakl" :)
Upponynál a + -hez tiszta "felüdülés" volt a felmenetel :D le is csúszott a BB kocsmában egy kis itóka a 35 fokos melegben

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6,707 posts
eh, kölökkorom legkedvesebb ösvénye dédesvár-vár forrás lefelé, persze, igazi tökönülés néhol

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
A bükk teljesen jól járható-az útvonalam:
Picasa Web Albums - oldbikeold4 - OKT-Bánkút-Up...
Sarat csak elvétve láttam a mélyebb részeken sem ez a jellemzõ.