Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
blero:bringával fel lehet menni a szédelõ völgy tetejére-nem tilos?a K,Z tanösvényt is szeretném megtekinteni!
a karszt útt széles erdészeti vagy ösvény?

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Nem, nem, a túrát nem én vezettem hiszen közösen döntöttük el mikor merre is menjünk, és pont ezért volt jó ez a tekergés mert mindenki hozzáadott valamit. Pl. Dobogókõrõl a pirosan jelzett utat Szentkeresztre nem is ismertem. Rémlik, hogy egyszer Zsizsivel és Zeezolival már jöttünk le arra, de akkor már sötétedett és nem vagyok benne biztos, hogy az és a mostani út ugyanaz volt-e. Mindig tanulhat valami újat az ember. :)

Arra gondoltam, hogy az utvonal nagyjabol a te fejedben allt ossze. Mi nem nagyon gondolkodtunk rajta. A terv az volt, hogy kovetunk, jobban ismered a kornyeket mint innen sokan. Az, hogy kozben ilyen fene nagy demokracia alakult ki kozottunk, meg nagyon dicseretes. :)

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 hozzászólás
blero:
A szádelõ völgyet már fontolgattam,de gyalogossan-így a Te leírásod alapján a térképet nézegetve OK az útvonal-már csak a megfelelõ idõpont a kérdés.
A képeket megnézném.
Köszönöm a túratippet!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Nem, nem, a túrát nem én vezettem hiszen közösen döntöttük el mikor merre is menjünk, és pont ezért volt jó ez a tekergés mert mindenki hozzáadott valamit. Pl. Dobogókõrõl a pirosan jelzett utat Szentkeresztre nem is ismertem. Rémlik, hogy egyszer Zsizsivel és Zeezolival már jöttünk le arra, de akkor már sötétedett és nem vagyok benne biztos, hogy az és a mostani út ugyanaz volt-e. Mindig tanulhat valami újat az ember. :)

Buki

Buki

törzsvendég

• fórumtag
  • 870 hozzászólás

Magamban még csodálkoztam is, hogy az idén milyen csend van a zöld ruhások környékén, nem nagyon jelezte senki, hogy találkozott volna velük. Azt hittem leépítették õket, hiszen jövõre jönnek a rangerek. Május 1-én Prédikálószéken azért ott voltak, egy lefelé jövõ bringás figyelmeztetett, hogy ne menjek fel mert fent vannak és felírnak meg figyelmeztetnek minden 2 keréken közlekedõt a tilosban járás miatt. Bennem azért dolgozik folyamatosan a para, nem is megyek olyan helyre ahová még gyalogosan is csak engedéllyel lehet belépni. Mint ahogy ma is kihagytam a Pilis legtetejét, biztos ami biztos alapon. Egyébként a szerpentin végén a tisztásnál volt egy tiltó tábla még a nyáron, ezt mára már letörte valaki. A tiltás ellenére azért Két-bükkfánál az aszfalton simán lejött a tetõrõl egy kisbusz, tetején egy becsomagolt sárkányrepülõnek tûnõ cuccal. Felnyitotta a sorompót és lazán kihajtott a dobogókõi útra.

Buki, Gyuri, TheKop, Paul Vitti... nálam ez a mai túra csillagos ötös osztályzatot kapott. Klassz kis társaság verõdött össze. :)

Most sikerult kicsit osszeszednem magam a hetvege utan. Furcsa helyzet, hogy Veszpremben lakom, de szinte minden hetvegen Pesten vagyok es vagy bringazni megyunk, vagy valami mas programot szervezek. Kicsit elfaradtam ebben az utobbi par hetben... :) A Pilis-tetohoz en ragaszkodtam, mivel mint kiderult, Gyuri november kozepen lelep Skociaba, es meg nem volt font a csucson. Nem engedhettem el anelkul, hogy latta volna. :)

Roninnak kulon koszonet a turavezetesert. Mindig kitalal valami jo maszos utvonalat. :) Paul Vitti, The Kop: orultem hogy jottetek, maskor is szivesen tekeregnek meg veletek.

Jó kis túra volt a mai, nálam már bringa és rider lemosva, fél kiló tészta betermelve, jöhet a Maunika só :D
Bukinak külön respect hogy végig lockouttal tolta ;)

Maskor ha merevvillaval megyek, mindenkeppen valami ballonosabb gumit teszek fol amit alacsonyabb nyomason tudok hasznalni. Bevallom, hianyzott az a nyolc cm rugout amit a telo ad. Amugy a "lock out" helyett talan itt jobb lenne a "knock out". Teljesen kesz voltam mar a vegere. :D

Minden elismeresem azoknak akik meg anno fullmerev geppel DH-ztak (pl. Steve Peat) durva terepeken. (Persze a mostaniaknak is.) :)

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Na ez nekem is bejön.

...Akkor mirõl beszélünk? :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Dolgoznék ha lenne meló:(
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Te dógozzá! :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Na ez nekem is bejön.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Na egy ilyenhez mondjuk nekem is lenne kedvem valamelyik hétvégén... :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Na ezt kipróbálom! Eddig is a kedvenceim közé tartozott a karszt-vidék, mert akár az Aggteleki, akár a Szlovák oldalon csavarogtam, mindig megérte oda elmenni.
Köszönöm az ötletet! Hja, és ismerve itt a fórumon néhány embert, biztos lehetsz benne, hogy nem én leszek az egyetlen aki elmegy erre a túrára!

ps.: képek? jöhetnek! :)

blero

blero

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
  • LocationAngyalföld
Van egy szuper változatos és szép túra ,amit mindenkinek jó szívvel tudok ajánlani,mi minden évben meg szoktuk tenni!Kb 90 km,2500 szinttel.Egy Gömör-Tornai Karszt térkép kell hozzá!Megpróbálom leírni az útat,mert könnyû eltévedni:
Szögligetrõl érdemes indulni,nagyon jó szálláshelyeket lehet találni 2000.-/fõ körúl parasztházakban a faluban több helyen.
Kék+ -on kell elindulni északra a szalamandra ház irányába egy aszfaltos szerpentinen,ami egészen a határig megy ,aztán egy köves széles erdei úton(zöld félkör jelzésen) legurulni a Torna folyót keresztezve a Jablonicát és Szádalmást összekötõ mûútig,ezen be kell mennünk Szádalmásra.Nem sokkal a falutábla után jobbra kell fordulni,majd kb 150m múlva megint jobbra,vissza a Torna irányába.Itt ismét keresztezzük a folyót,majd innen indul egy kék jelzés keleti irányba,ezt kell követnünk.Kb 8 km múlva elérjük a Görgõi -halastavat,amit megkerülve északi irányba elérjük Az E571-es fõútat.Ezt keresztezzük(még mindig kék)átmegyünk 2 villanyvezeték alatt,majd egy vasút alatti alagúton,pár km után beérünk Szádelõ községbe.Innen már látszik a monumentális sziklás kanyon,amiben majd ezután vezet útunk.Itt van kút,kocsma lehet vizet meg csokit tankolni.elfogadnak forintot is.Elindulunk egy hosszú és fárasztó emelkedõn fel a szádelõ-völgyön a piros jelzésen.(Ez egy nagyon rossz minõségû aszfalt út)Végigmegyünk a kanyonon,majd egy erdészház után kettéágazik az út,itt balra fordulunk,vissza nyugat felé.Még 3km kaptató után bal oldalon lesz egy kis kápolna,itt kell letérni az aszfaltról.Innen indul az ún. Karszt-út,ami gyönyörû ,de sajnos(vagy hál'istennek?) ritkán látogatott karsztfennsíkon halad keresztûl,és végig Piros csík jelzésû!Fenyvesek ,cserjések,bükkösök ,karrmezõk,rétek ,legelõk váltakoznak.Az út kb 20km után ismét legurul az E571-es-hez a Kojiba Soroska-hoz.Itt,ha van idõnk mindenképp érdemes egy bablevest enni,mert finom és olcsó.(Aki idáig elfáradt innen lerövidítheti az utat a sárga jelzésen körtvélyes felé!)Keresztezzük a fõutat,aztán megint egy mászás tovább vissza a fennsíkra a Kutas-hegyre a piroson.Elhaladunk a Rakottyás-erdészlak mellett,ezután elég nehéz követni a pirosat,de a fõ csapásirány Délnyugat felé,Szilice irányába.Kb10 km után Elérjük Szilicét,ami egy nagyon hangulatos kis hegyi falu és csak magyarok lakják.Innen jön egy nagyon frankó és hosszú gurulás Jablonicára,keskeny de jó minõségû erdei szerpentinen,itt már megint a Torna mellett megyünk.Jablonica fõútján keresztûl gurulunk,tovább szádalmás irányába,és a hídnál,ahol a túra elején becsatlakoztunk,újra szögliget irányába folytatjuk az utat,még egy hosszú kaptató a határig!Aztán a szögligeti kocsmában elégedetten ihatjuk a jól megérdemelt sörünket este:)!

Remélem pár embernek fel keltette az érdeklõdését!!
Ha kell,küldök képeket!
Mindenkinek jó bringázást!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
A turistautak.hu össz-szintben kicsit csal, de akárhogy is legyen a 64 km a kb. 2300 szinttel már jobban hangzik /bár ez is elég komoly teljesítmény/ és kezd visszatérni az önbizalmam. ;)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
turistautak.hu kijelöltem az utat, sajnos azt az ismeretlen csúcsra vezetõ utat nem tudtam, kb másfél óra ráment azt tudom (350mre mentünk és 190re le a térkép alapján), térkép szerint cseresznyés hegy volt, szóval a 90% ki tudtam jelölni, így 64km jött ki, 2140m fel- 1980m le, pilisszántói lovarda 200men van, vörösvár 190, akkor a plusz 150fel-160 le. Remélem tudtam segíteni, esetleg kedvet csinálni másoknak:)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás

Találkozhattunk veletek a Két-bükkfa-nyereg fölött terepen? Hárman voltatok és nagyon nyomtátok (mi is hárman voltunk, csak lefelé menet szétszakadoztunk).

Aha azok mi voltunk. A 3000 szint? Én csak azt tudom mondani, amit haver polar-ja. Az tény hogy szó szerint mindenhová felmentünk, szóval az érintett települések között nem a legrövidebb úton mentünk, aztán lehetséges, hogy valami el lett nézve, Én nem tudom, de az biztos hogy nagyon jó volt, és középtáv maratonok meg sem közelítik fizikailag:). Hétvégén lehet megyünk hasonlót, lehet csatlakozni, vagy ha esetleg nem ér rá senki, akkor én csatlakoznék szívesen, a képek alapján mások is nagyon szép helyeken járnak.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Ezt hogy mértétek le? 3000 szint itthon terepen elég esélytelen, fõleg, ha az általad említett környéken voltatok.

Ez az ami nekem is fura hogy a csudába tudott összejönni az adott távon ez a sok szint. Mivel nem ismerem azt a környéket gondoltam igaz lehet, és különben is miért írt volna mást Kimy mint amit az órájuk mutatott? Nekem 120 km alatt lett csak 3000 szint a HHH-Visegrád tengelyen. Ha abból indulok ki, hogy a nyáron Richie-vel HHH - Pilis - Dobogókõ - Lajos forrás- Kevély-nyereg útvonalon megmásztuk szinte az összes útba esõ emelkedõt és így is alig voltunk túl a 2000 méteren, így már valahogy nehezen tudom elképzelni. Ám ha szüntelenül le meg fel megy az ember a nem is túl magas dombokon-hegyeken akkor összejöhet ez a szint, hiszen a Dombságolók írták, hogy ott is össze lehet hozni a 2000 métert anélkül, hogy nagyobb hegyek lennének arrafelé.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

70 kilométeren 3000 szint ? Le a kalappal elõttetek.

Ezt hogy mértétek le? 3000 szint itthon terepen elég esélytelen, fõleg, ha az általad említett környéken voltatok.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Ma meg volt nekünk is a szörvájvör túra:), 70km-3000 szint, szigorúan, csak erdei út/ösvény, még a döngölt utakat is kerültük:), pl.: hosszú-hegyi úttal megy egy zöld jelzés párhuzamosan(elég haladós köves lejtökkel tarkítva:cool2:), valamilyen szenthelyen lyukadunk ki, ott van egy forrás is, onnantól csobánka már csak 500m kb. Dorog-Pilisnyereg- Pilistetõ-Pszántó-Csobánka-Vörösvár(Jah itt sikerült a fenyvesbõl le dházni a bánya közepébe),-Pcsaba-Pcsév-Kesztölc-Dorog. Nagyon jó volt, több sportárssal is találkoztunk, ebben a gyönyörû idõben. Sikerült Szántó után felmásznunk egy olyan csúcsra ahová nem vezet út, szóval valószínûleg csak mi jártunk ott ebben az univerzumban:p, de a 20perc freeride kemény lejtõzés nagyon ott volt.

Találkozhattunk veletek a Két-bükkfa-nyereg fölött terepen? Hárman voltatok és nagyon nyomtátok (mi is hárman voltunk, csak lefelé menet szétszakadoztunk).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
70 kilométeren 3000 szint ? Le a kalappal elõttetek.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Ma meg volt nekünk is a szörvájvör túra:), 70km-3000 szint, szigorúan, csak erdei út/ösvény, még a döngölt utakat is kerültük:), pl.: hosszú-hegyi úttal megy egy zöld jelzés párhuzamosan(elég haladós köves lejtökkel tarkítva:cool2:), valamilyen szenthelyen lyukadunk ki, ott van egy forrás is, onnantól csobánka már csak 500m kb. Dorog-Pilisnyereg- Pilistetõ-Pszántó-Csobánka-Vörösvár(Jah itt sikerült a fenyvesbõl le dházni a bánya közepébe),-Pcsaba-Pcsév-Kesztölc-Dorog. Nagyon jó volt, több sportárssal is találkoztunk, ebben a gyönyörû idõben. Sikerült Szántó után felmásznunk egy olyan csúcsra ahová nem vezet út, szóval valószínûleg csak mi jártunk ott ebben az univerzumban:p, de a 20perc freeride kemény lejtõzés nagyon ott volt.