Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Hány kili lett ill mennyit másztatok? Mi Rékával ma kemény 35 métert másztunk 39.67 km alatt:) Békés-Gyula-Békés a Körös Gáton. Az idõ viszont gyönyörû volt.
Benjamin mi tuti megyünk vasárnap szívesen látunk.

Az idõ /is/ tényleg szuper jó volt ma.
62 km és 1490 szint volt a mai út. Dobogókõ után szavazásra került egy kis útvonal módosítás, egyhangúlag úgy döntöttünk, hogy már nem nagyon akarunk mászni és kimaradt a Tölgyikrek - Lajos forrás - Kevély nyereg szakasz. Lementünk a piroson Szentkeresztre , onnan fel a Szántó nyereghez, majd a Hosszú-hegy alatti bringaúton hazafelé vettük az irányt. A jövõ vasárnap engem is érdekel.

Utólag jutott eszembe, hogy a Pilis-tetõrõl lejövõ sárkányrepülõs arc lehet hogy az aki a légifelvételeket csinálja a kormánynak 5 milliárdért. Ha pedig így van, és lekapta a sporttársakat a tiltott úton lefelé, akkor meg is van a rangerek elsõ célpontja :)

Ez sajna majdnem így is van. Úgy hallottam, hogy tavaly a tájbringásokat fénykép alapján is próbálták azonosítani a HHH-n. Gondolom letöltöttek fórumos, túrázós képeket és ez alapján próbálták kideríteni ki a fõgonosz.

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás

Kiráály :) Akkor úgy készülök, addigra talán letakarítom a montit :D

TheKop

TheKop

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás

Hány kili lett ill mennyit másztatok? Mi Rékával ma kemény 35 métert másztunk 39.67 km alatt:) Békés-Gyula-Békés a Körös Gáton. Az idõ viszont gyönyörû volt.

Cirka 55km és ~1300m szint ,de Ronin majd szolgáltatja a pontos adatokat.
You'll never walk alone!
„A fájdalom elmúlik, a gyõzelem örökké megmarad."

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

kiskubai

kiskubai

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.925 hozzászólás
Esetleg majd jövõhétvasárnap egy montizás? Megint fent leszek, és akkor viszem a montit is...

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Jó kis túra volt a mai, nálam már bringa és rider lemosva, fél kiló tészta betermelve, jöhet a Maunika só :D
Bukinak külön respect hogy végig lockouttal tolta ;)

Utólag jutott eszembe, hogy a Pilis-tetõrõl lejövõ sárkányrepülõs arc lehet hogy az aki a légifelvételeket csinálja a kormánynak 5 milliárdért. Ha pedig így van, és lekapta a sporttársakat a tiltott úton lefelé, akkor meg is van a rangerek elsõ célpontja :)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás
Magamban még csodálkoztam is, hogy az idén milyen csend van a zöld ruhások környékén, nem nagyon jelezte senki, hogy találkozott volna velük. Azt hittem leépítették õket, hiszen jövõre jönnek a rangerek. Május 1-én Prédikálószéken azért ott voltak, egy lefelé jövõ bringás figyelmeztetett, hogy ne menjek fel mert fent vannak és felírnak meg figyelmeztetnek minden 2 keréken közlekedõt a tilosban járás miatt. Bennem azért dolgozik folyamatosan a para, nem is megyek olyan helyre ahová még gyalogosan is csak engedéllyel lehet belépni. Mint ahogy ma is kihagytam a Pilis legtetejét, biztos ami biztos alapon. Egyébként a szerpentin végén a tisztásnál volt egy tiltó tábla még a nyáron, ezt mára már letörte valaki. A tiltás ellenére azért Két-bükkfánál az aszfalton simán lejött a tetõrõl egy kisbusz, tetején egy becsomagolt sárkányrepülõnek tûnõ cuccal. Felnyitotta a sorompót és lazán kihajtott a dobogókõi útra.

Buki, Gyuri, TheKop, Paul Vitti... nálam ez a mai túra csillagos ötös osztályzatot kapott. Klassz kis társaság verõdött össze. :)

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ja kérem, HeppiBörzdéj Dante Mesternek!!!
P*csöd érjen a bokádig! :P

zsizsi

zsizsi

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.939 hozzászólás
Ja, félnek, hogy ráteszed kezed vmi technikai eszközükre és az Dantés lesz!!!:P

Kár pufogni. Amíg nem tudunk hatékonyan fellépni az érdekeink védelmében és leülnénk tárgyalni, addig a törvények betartásán ne síránkozzunk. Amúgy meg Tiggerrel értek egyet, nem vagyunk jelentõs gazdasági tényezõ, így nem is igen fognak nekünk megnyílni ezek a csatornák.
Így megy ez itt, balkánisztánban kérem...a pénz beszél, a bringás ugat.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Engem furamód sosem zargatnak, lehet félnek. :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

aszonta' kollega: Bükki kövek, Tar kõ-n történt a dolog
S nem erdõgazda szagember volt, hanem Természetvédelmi õr
erdõségi szagemberekkel nincs gebasz sose

nekem eddig egyszer volt kisebb konfliktom (csak szóban persze, de aztán a végére egész jól elbeszélgettünk)
spec egy kerüetvezetõ erdésszel
Természetvédelmi örrel sose. és még mindig 2 cég a nemzeti Park meg az erdészet.
és összvissz egy embert ismerek aki kapott csekket, de az a pilis tetõn volt s nem is a jelzett úton hanem a "prepjatyba" vivõ ösvényen. szal az teljesen jogos volt (ott jó eséllyel gyalog is szankcionálva lett volna, de mellesleg aki fél méteres betûket nem tud elolvasni az ...)

a törvényhozó kartársat meg úgy magától pont kurvára nem érdekli a hegyikerékpárosok nyomora. max annyit tud hogy tönkreteszik az erdõt, zavarják a fakitermelést, gondot okoznak a vadászoknak akkor titsuk be. az a legeccerûbb. gazdasági jelentõsége és lobbiereje meg kb semmi a felsoroltakhoz képest a kis csoport kerékpárosnak.

de mondom én kiváncsi leszek zoltán titkár leendõ ranger-einek kerékpárosokhoz való hozzáállásához. de vhogy nem reménykedek túl pozítivben.
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Kilõtte a kereked?
Mondjuk te pont nem az a kerékpáros vagy aki szétfékezi a talajt.
Így van ez. Az útátugrást beugró, saját pályát kiépítõ DH-s bandát biztos nem meri cseszegetni.

Nem lõtte ki. :) Mondom az õr rendes volt, mondta hogy most csak figyelmeztet, nézzek utána hol lehet kerékpározni.
Ez szép meg jó, csak nem tudom mi lesz mikor legközelebb találkozunk. Mert annak elég kicsi a valószínûsége hogy feladom a kedvenc sportom, eladom a bringát, ruházatot stb. és elkezdek vitorlázni mert valami okos egy íróasztal mögül kitalálta hogy márpedig az erdõben biciklizni tilos.
A DH-sok freerideosok meg ugyanúgy meg vannak szívatva mint bárki más, ha jól tudom nincs is itthon legális pálya ahol mehetnének. De ez nem izgat senkit, tiltsuk oszt jolvan!
Vagy van? Tényleg érdekel.

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
aszonta' kollega: Bükki kövek, Tar kõ-n történt a dolog
S nem erdõgazda szagember volt, hanem Természetvédelmi õr
erdõségi szagemberekkel nincs gebasz sose

Röfike

Röfike

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 4.950 hozzászólás
Kilõtte a kereked?
Mondjuk te pont nem az a kerékpáros vagy aki szétfékezi a talajt.
Így van ez. Az útátugrást beugró, saját pályát kiépítõ DH-s bandát biztos nem meri cseszegetni. Az autópályán sem látok soha nagy kaliberû autót kiszedve, mert jampiskodik.
Az viszont fontos, hogy pontosan hol történt, melyik erdõgazdálkodásnak vannak ilyen fontoskodó õrei?

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Az õr rendes volt, megúsztam egy kis sétával és pumpálással.
Pontosan arra haragszok.
Bár végül is mit izgulok? Én akartam extrém sportolni, ettõl csak izgalmasabb..

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Ma megvolt az elsõ találkozásom a természetvédelmi õrséggel, a Bükkben.
Bûnöztem, a turistaúton kerékpároztam.
Fel lettem világosítva hogy a Bükkben csak a kerékpáros jellel ellátott utakon lehet kerékpározni, valamint kijelölt versenypályán a verseny napján, illetve az azt megelõzõ és az azt követõ napon. Rémlett hogy tényleg mintha lennének ilyenek a térképen, úgyhogy utólag megnéztem. Van 5db ilyen út a környéken, ebbõl ha jól vettem ki, három aszfalt, kettõ pedig dózerút. A P+ ami Olaszkaputól megy Bánkútra egy köves földút, nevezzük rossz minõségû dózernek, ezt láttam élõben is.
Mivel ott helyben eléggé meglepõdtem, valamint az Õr Úrnak pisztolya is volt én meg egyedül voltam, jobbnak láttam igazat adni neki.
Utólag viszont megfogalmazódott egy kérdés bennem: A hegyikerékpár olimpiai sportág. Van Magyar szövettség, ilyen-olyan szervezetek. Elég sok versenyt is rendeznek. Mindegyiknek benne van a szabályzatában hogy saját felelõsségre, a távnak megfelelõ edzettséggel rendelkezve indulj a versenyen.
De mégis hol kéne edzeni egy hegyikerékpár versenyre? A kijelölt dózerúton? Netán a spinning teremben?

nem az Örre kell "haragudni", nem Õ hozta a törvényt.

mondjuk a hegyikerékpáros szervezetnek kéne lobbizni a köztársasági elnö kúrnál, aki ugye él hal a sportért meg az edzett ifjúságért.

bár Zoltán államtitkár tervei szerint jövõre már nem -többnyire legalábbis- egyetemet végzett kulturált Természetvédelmi õrõkkel fogsz találkozni, hanem egybites kigyúrt "réndzsörökkel, akik nem félnek fegyvert használni".
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Ma megvolt az elsõ találkozásom a természetvédelmi õrséggel, a Bükkben.
Bûnöztem, a turistaúton kerékpároztam.
Fel lettem világosítva hogy a Bükkben csak a kerékpáros jellel ellátott utakon lehet kerékpározni, valamint kijelölt versenypályán a verseny napján, illetve az azt megelõzõ és az azt követõ napon. Rémlett hogy tényleg mintha lennének ilyenek a térképen, úgyhogy utólag megnéztem. Van 5db ilyen út a környéken, ebbõl ha jól vettem ki, három aszfalt, kettõ pedig dózerút. A P+ ami Olaszkaputól megy Bánkútra egy köves földút, nevezzük rossz minõségû dózernek, ezt láttam élõben is.
Mivel ott helyben eléggé meglepõdtem, valamint az Õr Úrnak pisztolya is volt én meg egyedül voltam, jobbnak láttam igazat adni neki.
Utólag viszont megfogalmazódott egy kérdés bennem: A hegyikerékpár olimpiai sportág. Van Magyar szövettség, ilyen-olyan szervezetek. Elég sok versenyt is rendeznek. Mindegyiknek benne van a szabályzatában hogy saját felelõsségre, a távnak megfelelõ edzettséggel rendelkezve indulj a versenyen.
De mégis hol kéne edzeni egy hegyikerékpár versenyre? A kijelölt dózerúton? Netán a spinning teremben?

Picasa _Alex_

savanyugabi

savanyugabi

bentlakó

• fórumtag
  • 6.707 hozzászólás
Hûaztamindenit! Azokat a puttonyokat ott adták, vagy van az embereknek saját?

--Trifo[/QUOTE]

magadnak kell vinned, de itt Egerben "kapod", van legyártva vagy 50db a cimborának, aki szervezi / sherparally.hu /
Cseszkóban, persze, az indulók 80%-a profi teherhordó, akik jórészt sokat nyomják,ha jól értettem kg-ként 20-40 eurócentért... istentelen durva állóképeséggel/mostani nyertes 1h körül ment, már ismertük itthonról, bringás gyerek egyébként :-)nekem ezt lazán sikerült duplázni, úgy, hogy utánam még jöttek 11en a 62 indulóból, ha jól értettem az eredményhirdetést, a többi, csak hozzánk hasonló idióta
Van egy érdekes feelingje az egésznek, ilyen spontán móka az egész, szinte
Célban ingyen sör/tea/gulyás/raguleves póló, stb... nevezési díj nincs
Szerveznek ettõl még durvábbat, Zsolt mesélte, a Téri házhoz kellett pörögni 7km távon, s ugyanitt nyomják 100kg súllyal is, ha neadj Isten nem megy a zikszfaktor a stv2-n...
Tuti kopnék gerincbõl /térdbõl 2cmt...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Merre mennétek? Lehet hogy útközben becsatlakoznék.

Ment egy privát. Útvonalat szándékosan nem részletezem itt, nagyjából a Nagykevély irányából felmegyünk Dobogókõre és Lajos forrás felé jövünk le. Tempó kinek-kinek a vérmérséklete szerint, de idõnként megvárjuk egymást.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Merre mennétek? Lehet hogy útközben becsatlakoznék.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.