Ó igen, szeretem, ha zajlik az élet.
A tegnapi "edzésem" sztoriját osztanám meg - mindig történik valami. Szóval, el is indultam montizni (aszfaltbringával, sárvédõvel) fel a hegyre. Csakhogy a Hûvösvölgy környékén egy autó annyira közel ment el, hogy belekényszerített egy kátyúba. Iszonyatot csattantam, majd tovább gurultam...10 méter...20 méter...huhh, ezt megúsztam. Majd SSSSSZZZZ... Hát persze, hogy a felütést nem lehet "csak úgy" megúszni. Pumpa? Ja az otthon maradt. Ki is volt készítve, de valahogy elfelejtettem elrakni. Felnin óvatosan hazagurultam, s láttam, hogy a mellettem lévõ bringaboltban még ottmaradt a srác. Beugrok 2 belsõért, s meg is csinálnám, de eszembe jut - ó igen, a speckó kerékzárakhoz speckó kulcs is kell (ezen a bringán direkt nincs gyorszár, mert néha ki kell kötnöm, s így a kereket csak célszerszámmal lehet kiszedni), s az a nyeregtáskában van...aminek viszont hûlt helye!
A becsapódástól leszakadhatott, de hát az ugye Hûvösvölgy környékén bárhol lehet. Ahhoz, hogy oda visszamenjek, megkeresni, ha ugyan ott van, meg kell csinálnom a defektet. De így a kereket meg nem tudom kiszedni. Ó igen, izgalmas. Hazagurulok, majd kiszedem a kereket 2 egyáltalán nem oda való kulcs segítségével, mindez fél óra. Majd nekilódulok az éjszakának, s pásztázó üzemmódban végigszáguldok azon az útvonalon, ahol jöttem. Bárhol leszakadhatott, végül is, simán lehet, hogy még pár száz métert fityegett, s csak utána esett le...
És IGGGGEN, ott fénylik az úttesten. Csakhogy a másik oldalon vagyok, s egy buszmegálló mellett hever. Jól megpakolt pénztárcának tûnik. Ahogy ráreflektorozok, a diszkrét fekete szín vakítóan elkezd ragyogni az éjszakában, s ez másoknak is feltûnik. Üldözési mániám van, mindenki potenciális tolvaj. Mintha minden járókelõ felé tartana. Nem is bírom a nyomás, a forgalomra fittyet hányva áttépek a 2x2 sávon, s elsõként csapok le a díjra. Igencsak meg volt pakolva, nagy bukta lett volna, ha ezt valaki felkapja. (Silca marokszerszám, defektjavító készlet, HOPE kulcs, patentszem, kontaktlencse, pénz...)
Ezek után csoda, hogy elmentem és tekertem egy jó kis feszültséglevezetõt?
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain
some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás