Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Please log in to reply
18580 replies to this topic

oldbike

oldbike

törzsvendég

• fórumtag
  • 652 posts
A téli börzsöny jégben,fagyban,hóesésben......
Picasa Web Albums - oldbikeold5 - börzsöny vulk...

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
Zeezoltano, nagyon jók lettek a fotók! Tekerés közben annyira koncentrálni kellett a nem kis kihívást jelentõ útviszonyok miatt, hogy észre sem vettem, milyen gyönyörû a táj. Jó visszanézni ezeket a pillanatokat, és így utólag valahogy a hideg sem csíp annyira! :->
(Az útvonal viszont nem jön be, azt írja a Garmin.com, hogy no authorization.)
Feltöltöttem én is a GPS log egy részét a bikemap.net-re. Sajnos Dobogókõtõl vissza a teljes utat magam kellett bepöttyözgetnem, mert elfelejtettem startot nyomni az órán (egy-két utcát lehet, hogy rosszul jelöltem a Szentendrei úti átkelés és az UVH közt); na mindegy, íme: Route: Téli tútélõs, 2010-12-05 | Bikemap.net

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Zoli, kösz a képeket, jó volt újraélni a gyalogtúrás pillanatokat a cicanadrágos szerelésben.
Utólag belegondolva nem is volt olyan rossz az a kitérõ, hiszen Ti többnyire tudtatok tekerni, zscs-nek különösen jól ment, nekem inkább bosszantó volt, mert a rengeteg csúszkálás miatt a sor végére maradtam oda is vissza is. A rossz külsõre fogtam mindent, de most, hogy szóba jött az egyensúlyérzék be kell vallanom, hogy pl. elengedett kézzel a mai napig sem tudok bringázni. :)

Örülök, hogy a hegymászó srác a végére elõkerült, volt bennem egy kis lelkiismeret-furdalás, mert nem vártunk rá egy kicsit tovább.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nagyon jó volt a vasárnapi túránk remek társaság csodálatos idõ volt.Pár kép itt Picasa Web Albums - Keczko Zoltan - Ronin kiképzõ...
Az útvonal pedig itt by at Garmin Connect - Details
Számomra a tegnapi legfontosabb tanulsága ismét az volt hogy télen nagyon átgondoltan kell felöltözni mert ha ez nem sikerül akkor lehetnek akármilyen körülmények akkor csak szenvedés lesz belõle szerencsére én nagyon élveztem. Még a 2km-es háton cipelõs is mókás volt bár akkor már nagyon vágytam a végét, a menedékházban eltöltött marhalábszáras babgulyás életmentõ volt amit 5-en kb 15mp alatt rendeltünk meg. Külön köszönet érte Roninnak aki a fõszponzor volt.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,662 posts
Mi Vasárnap Börzsönyben voltunk. Királyréttõl Nagy(on) Hideg-hegyi turista házig szépen fel lehet tekerni. Az utat szépen lenyomta már a síbusz. Csodaszép ilyenkor az erdõ. Sok bringás is volt. Aki teheti, menjen ! Az ösvények még nincsenek jól letaposva de lefelé azért lehet próbálkozni. Jól fejleszti az egyensúlyérzéket és gépkezelési technikát. :-)
Marci

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
Nagyon jó túra volt, az idõjárás viszontagságaival folytatott folyamatos ádáz küzdelem (a dobogókõi -8 fok + metszõ hideg szél, például) ellenére azt mondom, megérte! Roninnak külön köszönet a finom gulyáslevesért és a nálam szinte életmentõ forró teáért cserébe - jelentem, lógok cserébe egy legalább ilyen kombinációval. A Ferenczy-szikla felé tett kitérõ nekem a 10/10-es funfactor volt és még az egyensúlyérzéket is sikerült 101%-os terhelés mellett tesztelni. :-> (Tõlem dicséret jár a kitérõért!) A "Ferenczy-csúcson" nem jártam még eddig, de vissza fogok még térni, gyönyörû volt a kilátás és valóban lehet valami ebben a csakrás történetben, egy pillanat alatt átkapcsolja a város zajától megfáradt elmét abba az állapotba, amire csak kint a természetben lehetséges. Nekem a Dobogókõ felé az utolsó, bicajcipelõs szakasz is jó volt, igazi túlélõtúrás kihívás (legalább is nekem az volt) a hátizsákkal együtt majd' 20 kg plusszal gyalogolni a hóban felfelé. (Sajnos hazaérve a jobb térdem szokás szerint "behisztizett", mint régen futás után szokott, kenegetem is gazdagon Perskindollal; de azért megérte!;->)
Béci (ha jól írom a nevet) is megkerült, UVH-nál találkoztunk vele. Jó túra volt, esti mesére nem volt szükség! :->
Adatok: nekem Dobogókõig 50,4km, 3066kCal. A teljes táv viszont nincs meg, visszafelé a 2. erõgyûjtõs-melegedõs megállónknál indítottam csak el az órát, onnan még 37,6 km-t mértem hazáig, 1260kCal körüli égetéssel. Sajnos szintet elfelejtettem csekkolni tegnap, majd megnézem este, mennyi lett végül.

Vereczi_Peter

Vereczi_Peter

vendég

• fórumtag
  • 38 posts
Azt hiszem Ronin az idei volt az utolsó jeges tekerésem. Örültem, hogy láttalak titeket, és már nem bánom, hogy Szentendre után lekapcsoltam magam a díszes társaságról. Nekem pont annyi kellett.
Jövõre folyt. köv.!!! Remélem most már IGAZÁN! :)
(ex-hetesbusz) ...a kezemmel most mindenféle íveket rajzolok, amibõl kiolvashatod a nevem ha tudsz gondolkodni az én fejemmel...

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Ma megjártuk a havak útját Dömörkapu és Dobogókõ között.. A dömörkapui sorompó után kezdõdött a havas-jeges móka, de a csúszkálások ellenére egész jól tudtunk haladni, még bringásokkal is találkoztunk, akik már lefelé jöttek. Király-kúti-nyereg után javasoltam a társaságnak, hogy ha már ilyen szép napsütés van és idõben is jól álltunk, ugorjunk át a Ferenczy-sziklához kicsit feltöltõdni a Föld energiájával… a sípálya aljáig egész jó volt az út, de utána nagyon meg kellett szenvedni a szikláról való szép kilátásért. Kb. úgy nézett ki a dolog, hogy ha 10 métert tudtam tekerni, utána toltam vagy százat, mert képtelen voltam irányban tartani az elsõ kereket a nyomvályús hóban. Viszont jó gumival volt aki egész jól tudott haladni. A Sziklától a Király-kútiig vissza talán még többet kellett tolni az emelkedõ miatt. Úgyhogy ami energiát kaptunk a Föld Szívétõl, azt a természet gyorsan vissza is vette. A Tisztelt Társaság nem dicsért meg a kis kitérõért. Azt hittük ennél rosszabb ma már nem lehet. Pedig lett. Dömörkapui aszfaltra visszaérve végre kemény jeges havon tudtunk tovább menni Dobogókõre, ám a kék jelzést elérve jött a fekete leves. Ugyan le volt taposva a hó az ösvényen, de csak egy nyomsáv volt a 40 centis hóban. Tekerni lehetetlen volt, tolni meg kellemetlen, mert a szûk ösvényen nem fért el a bicaj és a bringás is. Így hát szépen felemeltük a bringát és 2 km-en keresztül a hátunkon cipeltük a vasat, mert még ez is kevesebb fáradsággal járt, mint a tolás. Fent a csúcson -8 celsius fogadott minket. A sok viszontagság után úgy döntöttünk, hogy elég volt a cipekedésbõl és aszfalton jöttünk haza Pomáz irányába. Itt a vége, fuss el véle, szerintem azért nem volt annyira rossz ez a túra. :)

Béci(?) –bajszos srác- ne haragudj, hogy elhagytunk valahol Pomáz után. A békásmegyei HÉV átjáróban vártunk rád néhány percig, de mert nem láttuk a távolban, hogy mennyire lehetsz tõlünk elindultunk hazafelé. Remélem Te is épségben haza jutottál.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Vááááá az húzós!
Részvét! Mûteni is kell? :/

Kellett, de csak egy gyors beavatkozást, mivel nem a teljes szélességében szakadt el. Ez már régen történt, olyan 3 éve. (bár az az igazság, hogy még mindig fáj, mert abban az évben 24 óráson ráestem, s újra beszakadt az a szalag...) Valahogy vajas kenyér effektus van, mert idén is ugyanazzal a térdemmel csapódtam bele egy sziklafalba, s azóta kissé kattog, noha már minden vizsgálaton negatív leletet kapott (röntgen, MRI...).
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11,904 posts
Vááááá az húzós!
Részvét! Mûteni is kell? :/

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts

Nem-nem, az is a fõördög volt.:D

Jaja, de az kicsit extrém szitu volt, a lényeg, hogy beszoptuk az ónosesõt, s hazáig egyenjégpáncélba öltöztette a biciklit is. A sors iróniája, hogy a leszálláskor estem csak el - deficit: 1 térdszalag.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9,274 posts

Úgy rémlik VV esett el régebben az összefagyás miatt nagyon csúnyán. Ezért inkább sima pedállal megyek télen.

Tévesek az információid. A harmat volt ráfagyva az útfelületre, amit nem lehetett látni.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3,857 posts

Úgy rémlik VV esett el régebben az összefagyás miatt nagyon csúnyán.

Nem-nem, az is a fõördög volt.:D

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,541 posts
  • Locationa Pilis

Normál terep gumi ami úgy mond nem döngölt földre való, ami jó sárban az általában jó hóban is pl:conti race king, ritchey zmax, zed, cuontry trail, wtb wolwerine

Imi a panát!

Az lett :)
Van még itthon Innova Pro Revoluion (ami annak ellenére jó viselkedett a sárban, hogy száraz poros talajra ajánlják), Continental Speed King és Leader de ezek mindegyike keskeny. A legszélesebb a Michelin XC Dry, de az most elég vicces választás lenne. Az SPD-s tekeréstõl én is tartok egy kicsit, de majd jó lazára állítom, meg nyomok rá zsír spray-t.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Nekem a havas tekerés spd-vel eleve a stopli és a pedál kapcsolata miatt nem vált be. Hiába a jó meleg cipõ, ha papírkutya vagyok és hébe-hóba tolni kell a bicajt a hóban. Néhány le és felszállás után jéggé tömörödik a stopliban és a pedálban (M-520) a hó, ami után meg jöhet a vésés, hogy vissza tudjak csatolni..vagy ami rosszabb össze is fagyhat a pedál a stoplival. Úgy rémlik VV esett el régebben az összefagyás miatt nagyon csúnyán. Ezért inkább sima pedállal megyek télen.

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7,199 posts
Mi a baj a téli cipõvel? Nekem minden lábfázós problémát megoldott. Egy mérettel nagyobb Northwave Celsius, bele egy jó vastag merino zokni és probléma megoldva, egyszer kell megvenni. Jelzem, hogy az univerzum leglábfázósabb egyede vagyok. Extrém hidegben meg beleragasztasz egy melegítõ betétet (egyszerhasználatos, pl Ozone gyárt, kábé egy sör ára, cserébe meg mehetsz országútizni a -12-ben 5 órára, megállás nélkül)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Én egy órával ezelõtt be szaladtam a belvárosba itt a Duna Plázánál -5.5 volt a belvárosban -3. Szerintem reggel 10 kor lesz -7 körül és a Pilisben is ekörül mert hiába lesz már dél mire odaérünk szépen szedjük a magasságot.

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 posts
Én meg a cipõvel vagyok gondban, hogy ne fázzon a lábam. SPD-t már leszedtem, bakancsban tekerek, de a jobbik vízálló cipellõm nagyon szûk a vastag zoknival, a kényelmesebb csuka meg nem túl meleg még 2 zoknival sem...most néztem -6 fok van az ablakban. :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6,068 posts
Nálam elõl r zed hátul wolverine gondolkoztam rajta hogy fölrakom a tioga mud factoryt, de bízom abban hogy nem lesz túl sok lefagyás -átfolyás így maradt.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,321 posts
merevfarú elõl 2.2 WTB Wolverine, hátul 2.1 ZMax Premonition. Játszósos elõl-hátul 50/70%-os viszonylag kopott 2.25-ös NobbyNic-ek, hóban és sárban beváltak nálam. (Nem egy Muddy Mary, de hát kong a bank...) Szóval, utóbbi lesz majd, azt jobban érzem csúszós terepen, meg a másikkal a héten már estem úgyis egy isteneset. (Nem vagyok formában:->)