Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Túrák Magyarországon

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
18580 hozzászólás a témában

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

ha jó irányba mész akkor igen. :) a piros 3 szög áthalad a prédikálón

Köszi a segítséget! Amúgy a piros háromszög mennyire tekerhetõ? Gondolom a Vadálló-köveknél vállra kell akasztani a bringát, de elõtte és utána?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Hali! Hétvégén Király-kúti-nyeregnél betekertünk egy földútra, amit a térkép csak "tervezett z+" -nek jelöl, és a Prédikálószék felé tart. Csak addig tekertünk, amíg az út emelkedett, az lenne a kérdés, hogy ha rámegyek a piros háromszögre, akkor el lehet-e jutni a Prédikálószékig? Biztos járt már valaki arra.
Köszi

ha jó irányba mész akkor igen. :) a piros 3 szög áthalad a prédikálón
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás
Hali! Hétvégén Király-kúti-nyeregnél betekertünk egy földútra, amit a térkép csak "tervezett z+" -nek jelöl, és a Prédikálószék felé tart. Csak addig tekertünk, amíg az út emelkedett, az lenne a kérdés, hogy ha rámegyek a piros háromszögre, akkor el lehet-e jutni a Prédikálószékig? Biztos járt már valaki arra.
Köszi

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

hanem balra fel a piroson, a köves szakaszon. Ezt végig lehet tekerni, egy kis szerencsével és ügyeskedéssel a DH-sok ellen kitett korlátoknál le sem kell tenni a lábat egészen az Erzsébet-kilátóig.

Ezt szeretem, de még nagyon február van az ilyenhez, még "alapozós-pörgetõs" a téma. Majd márciustól.
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).
GIANT ANTHEM-X hivatalos leírás :)

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee
János-hegyen ilyenkor az északi, észak-keleti oldal tekerhetõ, és azok egész jól. Amikor a nyugati oldalán sárdagasztás van, 1-2 nap szeles idõ után simán el lehet lenni a zöld háromszög és a piros jelzésen. A zöldnek annyi a hátránya, hogy ahol az aszfaltozott szerpentint keresztezi, néha le kell szállni és vinni pár métert, de talán 3 vagy 4 ilyen hely van. A piros ellenben nagyon jó felfelé. Szépjuhászné felõl jössz a "monnyonle":-> úton és nem mész el a sárga + felé jobbra, ahol kettéágazik az út, hanem balra fel a piroson, a köves szakaszon. Ezt végig lehet tekerni, egy kis szerencsével és ügyeskedéssel a DH-sok ellen kitett korlátoknál le sem kell tenni a lábat egészen az Erzsébet-kilátóig. Igaz, itt meg a fenti szakaszon a lépcsõk piszkosul le tudják szívni az ember energiáit, nekem 2-3-4x minden utamon volt eddig egy kis "cheat" és egy szusszanásnyi lábletétel. Szóval, ezek egyik sem szokott saras lenni, és a kettõ közül is a piros a leginkább sármentes.
Na, én ma nem csak meló elõtt, de utána is mentem egy kört. Jánosbogár utcán fel, aztán Guckler Károly útra balra és a kék jelzésen fel a HHH-ra. Gondoltam lemegyek ott, ahol feljöttem reggel - na, ahogy beértem az erdõs részre, már le is tértem valamerre balra a kijelölt útról és azon vettem magam észre, hogy sehol a közelemben egy út. Vagy negyed órát cipeltem a bokrokon át a bicajt, mire megtaláltam az kék (fél-)kör jelzést. Természetesen mindezt sötétben, mert hát mikor tévedjen el az ember... :-> (A Magicshine 808-as viszont ismét kihúzott a csávából és megmentett, jó cucc!)
Hiába, ezek a kalandok! :->

Majdnem elfelejtettem: a Szépvölgyi útra kiérve a köves kék kör jelzésrõl a vízmû után, egy kis aszfaltozás után be lehet menni egy azúttal párhuzamosan kacskaringózó ösvényre. Na, reggel még semmi gond nem volt itt, de este sötétben most majdnem mindjárt az elején belerongyoltam egy kidöntött fába... Elég sok kisebb fát kivágtak ma napközben, és "természetesen" az úton hagyták több helyen. Na én félrehuzigáltam az útról. :->

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás

Újra a szakmában?
:)

Nos, bezonyám. Persze a HHH nagyfokú ismerete nem párosul a János hegy hasonlóképpen nagyfokú ismeretével, egy szó, mint száz, ma is biciklimosás lett a vége. A Szépjuhászné elõtti jégfoltos rész meg a kövesen "monnyonle". :)
With this bike you can traverse even the most technically difficult terrain and still maintain some semblance of control (obviously depending on your skill level).

hozé

hozé

bentlakó

• fórumtag
  • 5.747 hozzászólás

... legközelebb fûrészt is viszek.

Újra a szakmában?
:)

"Nem szeretném megmondani, hogy a függöny mögötti nõ jó-e.
De néha elhúzom a függönyt, hogy el tudd dönteni magad."

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Mondom én. Örülök, hogy segíthettem. Alig egy éve lakom csak a környéken, de már elég jól kenem-vágom mikor mi járható: persze sok szívás, láncszakadás, váltóletépés után. :) Tegnap például fákat rángattam ki a kedvenc ösvényeimrõl futás közben, de az egyik túl nagynak bizonyult, úgyhogy legközelebb fûrészt is viszek.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Ha a K-en elmész a nagy elágazásig (a reptér keleti csücske, ahol vagy 8 irányban el lehet menni), s onnan végigvereted a kilátó felé, de helyette leborítasz a Fenyõgyöngyének, akkor fel tudsz menni az úttal párhuzamos ösvényen, s végül a kövesbe futsz bele (ami az aszfalt végétõl indul), s fel tudsz menni a csúcsra. Most olvasom figyelmesebben, ezt írtad te is. Próbáld ki, ahol a kis rét van, menj be balra, kis lejtõ, jobbos, megint balos, lent is vagy.

Köszi a tippet, ez valóban nagyon jó variáció így - ma kora reggel ki is próbáltam! Úgy mentem, hogy Határ-nyeregtõl a kéken elindultam az Árpád-kilátó felé, de ahol van egy kis rét focipályával, ott áttértem a zöld jelzésre és innen lezúgtam a Szépvölgyi út felé. Valamiért rosszul emlékeztem és azt hittem eddig, ez bicajjal járhatatlan út, de nem! Szóval, a Szépvölgyi aszfaltjára nem mentem ki és végül nem a Fenyõgyöngye felé fordultam jobbra, hanem a sorompónál balra még azzal párhuzamos ösvényen, és elindultam felfelé ezen a vízmû felé. Innen a parkoló után rá a kék kör köves útjára és majdnem teljesen felmentem a HHH-ra. A csúcshódítás helyett a Szuszogó tetejének szintjén elkanyarodtam ott a Szuszogó körül a nagy kedvenc utamra, ami egy viszonylag technikás kis út, a felsõ részén helyenként elég meredek (jóféle nyereg mögé kiülõs), csiki-csukis ösvény és innen mentem egy kis trükközéssel a Virágos-nyereg felé. Kb. 20 perc plusz csak így nekem, de élményben annyi plusz, hogy amikor csak tehetem, ezentúl erre járok! :->

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Ha a K-en elmész a nagy elágazásig (a reptér keleti csücske, ahol vagy 8 irányban el lehet menni), s onnan végigvereted a kilátó felé, de helyette leborítasz a Fenyõgyöngyének, akkor fel tudsz menni az úttal párhuzamos ösvényen, s végül a kövesbe futsz bele (ami az aszfalt végétõl indul), s fel tudsz menni a csúcsra. Most olvasom figyelmesebben, ezt írtad te is. Próbáld ki, ahol a kis rét van, menj be balra, kis lejtõ, jobbos, megint balos, lent is vagy.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás

Semmi baj a HHH-val, csak tudni kell útvonalat választani. Az általad említett útszakasz még egy durvább nyári zápor után is járhatatlan.

Ez sajnos így van, egy kicsit komolyabb esõ és már járhatatlan is az említett szakasz... A magam részérõl kevés alternatívát tudok; én mindenképp Hûvösvölgy felõl érkezem egy reggeli "edzõkörön", és ez engem eléggé lekorlátoz a választható útvonalakat tekintve... :-< Déli és keleti oldalról vannak jóféle utak a HHH-n, azt tudom, de nyugati, dél-nyugati irányból érkezve nekem nem sok választásom van. Próbálom sorra venni, merre tudok kerülni. Sajnos Hûvösvölgy felõl muszáj a kék jelzésen vagy a sárga jelzésen menni - utóbbi egyébként rendszerint sokkal jobb, igaz meredekebb is (nálam speciel ez a sárga a kedvenc!). Szóval, Határ-Nyeregtõl az igazán vészes aztán a sár; én a következõ variációkat találtam eddig - de ha bármit tudsz alternatívaként, ne tartsd magadban!:->
- Stage#1, azaz a Szuszogó felé a reptér melletti agyagos úton mindenképp menni kell és viszonylag hosszan, ezért ez nem annyira jó (sõt!)
- vegyük páldául a már itt korábban említett stage#2-t, ami majdnem egybõl a Határ-Nyeregtõl kezdõdik, ez felvisz a vízmûhöz és onnan a kék körön fel lehet kaptatni egy kevésbé sáros, de technikás és köves szakaszon a HHH tetejére. Na itt a stage#2 eleje is járhatatlan szokott lenni sajnos nagyobb csapadékmennyiség után, meg én még (?) nem tudtam eddig feltekerni itt a Stage#2-n, ehhez gyenge vagyok:->
- Határ-Nyeregtõl az Árpád-kilátó felé, valahol a kilátó elõtt nem sokkal letérve az útról át lehet menni a Fenyõgyöngyéhez valahogy, de ezt az utat még soha nem próbáltam

Dante

Dante

bentlakó

• fórumtag
  • 7.199 hozzászólás
Semmi baj a HHH-val, csak tudni kell útvonalat választani. Az általad említett útszakasz még egy durvább nyári zápor után is járhatatlan.

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.321 hozzászólás
Egy rövid helyzetjelentés a Budai-hegyek jelenlegi állapotáról azok számára, akik a héten terepezést terveznek.
Tegnap és ma korán reggel mentem egy-egy kört Hûvösvölgytõl Határ-nyeregig (kék és sárga jelzésen egyaránt), illetve a hangár és reptér mellett elvezetõ úton Virágos-nyereg felé. A legutóbb lehullott csapadéknak és a napközbeni olvadásnak hála az utak az említett szakaszon napközben teljesen járhatatlanok, még gyalog sem indulnék el rajtuk, olyannyira. Ha nem láttam volna a saját szememmel, mekkora a dagonya és milyen mélyen süppedtek be a bakancsok és a bicajok kerekei az agyagos sárba, el sem hinném! Félelmetes... Sem tavaly, sem tavalyelõtt nem volt ekkora sár, pedig tavaly is volt egy hasonló idõszak. A hajnali fagyott talajon az össztelós bicajommal is kihívás volt a tekerés, igaz, nem a sár, hanem a durván hepehupás fagyott talaj miatt - csak és csakis ekkor járható a fentebb említett út legtöbb szakasza. :-<
Szóval, aki terepezést tervez, a hajnali talajmenti fagyok idejére idõzítsen, reggel 7-tõl egy 2-2.5 órás tekerés még vállalható, de több sajnos nem nagyon... Napközben szerencsére süt a nap és van egy kis szél, de van egy olyan érzésem, ennek ellenére sem szárad fel a legtöbb út a hétvégéig.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Sztaravodától Pap-rétre fel sok helyen kásás hó van még, ami felfelé nem probléma, de lefelé sárvédõ nélkül tuti, hogy nyakig vizes lesz az ember. Pap-rét és az Apátkúti vadászház között az aszfalt meglepõen tiszta, még csak hófolt sem volt rajta. A terep a félig fagyott talaj miatt ma még egész jól járható volt volt, igazi dagonyába szerencsére csak az utolsó métereken futottunk bele a sárga kereszten.
Mai képek itt: Februári Visegrád

Köszi az infót! A képeket elnézve Szabi cimborámmal bevállaltunk ma egy kis aszfaltos tekerést! Már a megszokott Pilisszentkereszti oldalon indultunk be az erdõbe! Az aszfalt eleinte éppen csak vizes volt, de az elsõ visszafordulós kanyarban tükör jég, ami kissé meglepõ +7 fokban... kicsit meg is viccelt. Onnan egy kicsit óvatosabban mentünk, az északi oldalon sok helyen volt még jeges az út. Király-kúti-nyeregnél bementünk Pilismarót felé, arra már jobb volt az út. A fakitermelésnél már nem csak egy farakás van, hanem négy, amit a hegyen átmászva elég nehéz kikerülni. Pilismarót és a Hoffmann között sok helyen hordták fel a fás autók (faszállítók) a sarat.
Mindent összegezve jó vasárnapi móka volt.
Csináltam pár fotót: https://picasaweb.go...apiAszfaltozas#

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Jönnék én is, de holnapra bevállaltam egy kis társadalmi munkát,így ezt most sajna kihagyom! Holnap írjatok egy kis beszámolót, ha jó az út én vasárnap tekerek egy Pilisszentkereszt-Szentendre-Pap-rét-Pilisszentlászló-Pilisszentkereszt kört, végig aszfalton. Amúgy mi az az UVH?

Sztaravodától Pap-rétre fel sok helyen kásás hó van még, ami felfelé nem probléma, de lefelé sárvédõ nélkül tuti, hogy nyakig vizes lesz az ember. Pap-rét és az Apátkúti vadászház között az aszfalt meglepõen tiszta, még csak hófolt sem volt rajta. A terep a félig fagyott talaj miatt ma még egész jól járható volt volt, igazi dagonyába szerencsére csak az utolsó métereken futottunk bele a sárga kereszten.
Mai képek itt: Februári Visegrád

Berci

Berci

vendég

• fórumtag
  • 25 hozzászólás
OK 10h -kor UVH-nál.

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

ujpesti vasúti híd
leánykori nevén északi összekõtõ híd

Köszi! Elég gáz, hogy erre nem gondoltam!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

Jönnék én is, de holnapra bevállaltam egy kis társadalmi munkát,így ezt most sajna kihagyom! Holnap írjatok egy kis beszámolót, ha jó az út én vasárnap tekerek egy Pilisszentkereszt-Szentendre-Pap-rét-Pilisszentlászló-Pilisszentkereszt kört, végig aszfalton. Amúgy mi az az UVH?

ujpesti vasúti híd
leánykori nevén északi összekõtõ híd
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Adorján

Adorján

vendég

• fórumtag
  • 245 hozzászólás

Végül nem lett lefixálva semmi. Sõt, még írtam is Adorjánnak egy privátot, hogy inkább hanyagoljuk ezt a hétvégét, mert szerintem (végre!) túl jó idõ van és latyak lesz az aszfalton ott, ahol a múlt héten még hó volt. De tudod mit? Menjünk és nézzük meg, hátha fent a hegyekben kicsit tovább tart a hó!
Találkozzunk az UVH-nál 10 órakor. Útvonal : Sztaravoda- Pap-rét - Visegrád oda-vissza. Felfelé aszfalt, lefelé terep. Ja, és a holnapról van szó!!!

Ronin

Ronin

törzsvendég

• fórumtag
  • 844 hozzászólás

Én is mennék. Mikor és hol?

Végül nem lett lefixálva semmi. Sõt, még írtam is Adorjánnak egy privátot, hogy inkább hanyagoljuk ezt a hétvégét, mert szerintem (végre!) túl jó idõ van és latyak lesz az aszfalton ott, ahol a múlt héten még hó volt. De tudod mit? Menjünk és nézzük meg, hátha fent a hegyekben kicsit tovább tart a hó!
Találkozzunk az UVH-nál 10 órakor. Útvonal : Sztaravoda- Pap-rét - Visegrád oda-vissza. Felfelé aszfalt, lefelé terep. Ja, és a holnapról van szó!!!